Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kaikki blogit puheenaiheesta Pariisin terrori-iskut

Miksi islamistiterroristiksi ryhdytään?

Perinteinen selitys terrorismiin on köyhyys, mutta toistuvasti saamme huomata, ettei se päde. Osama bin Laden oli upporikas, Pariisin terroristeista osa oli hyvin pärjääviä yrittäjiä. Osama lähti sotimaan Neuvostoliittoa vastaan ja nykyajan jihadistit taitavat sotia kaikkia vastaan. Joku myi heille tarinan epäoikeudenmukaisuudesta.

 

Sain postia Valkoisesta talosta - Pariisin iskut ja pakolaiskriisi

Liittyen hiljattain maailman huippujohtajille lähettämääni ehdotukseen Syyrian kriisin ratkaisemiseksi, olen alkanut saada toistuvaa sähköpostia Valkoisesta talosta. 

Suomea viedään sotiin ja terrori-iskujen kohteeksi

Presidentti Niinistön mukaan Suomi on sitoutunut Lissabonin turvatakuulausekkeisiin täysimääräisesti. Suomi onkin "korjaamassa" oman lainsäädäntönsä sellaiseksi, ettei se olisi enää ristiriidassa EU:n Lissabonin sopimuksen kanssa. Lakimuutosten valmistelu aloitettiin jo edellisen hallituksen aikana ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan linjauksen mukaisesti.

Euroopan terrorismi kotikutoisena kotoutuspolitiikan oheisfloppina

Kuten presidentti Niinistökin muistutti, turvapaikanhakijoihin kritiikittömästi linkittävä terrorismin syynetsintätaipumus on keinotekoista, yksisilmäistä ja faktojen valossa yksinkertaisesti väärin. Nuo ilmiöt ovat eri asioita. Väkivaltaisen islamismin tutkija arvioikin Pariisin iskujen yhtenä tavoitteena ehkä olleen  turvapaikkatilanteen nostamien jännitteiden lietsominen Euroopassa. Noista jännitteistä rasismiherätteineen katsoisivat hyötyvänsä kaiketi ainakin Islamilainen valtio ISIS/ISIL ja putinistinen Venäjä.

"Arviota tuntemattomassa paikassa olevista on mahdotonta antaa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi asian ensimmäisenä suoraan: "Eurooppaan tulijoiden joukossa on myös valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään." Tämä on konkretisoitunut tällä viikolla Pariisin tapahtumien myötä, kun ainakin yksi terroristeista on tunnistettu Eurooppaan saapuneeksi turvapaikanhakijaksi.

Saako olla, Eurooppa – turvatakuut Made in Finland;-)

”Ministeriöiden uudistustyö kestää vielä muutaman vuoden, mutta Kanerva nostaa Uuden Suomen haastattelussa esiin juuri tällä hetkellä ajankohtaisen ristiriidan Suomen roolissa.” 

Huuskon viisaus kaiken yllä

Markku Huusko on verkkolehti Uuden Suomen päätoimittaja sekä muutenkin viisas mies. Hän tiesi jo maanantaina kertoa etteivät Suomeen tähän mennessä tulleet n. 30 000 turvapaikanhakijaa olekaan kaikki terroristeja, vaikka Pariisissa terrori-isku tapahtuikin. 

Huusko lisää aihetodisteiden mystistä kudelmaa seuraavalla lausunnolla, jossa viittaa väkivaltaista jihadismia tutkineeseen Juha Saariseen. Huusko toteaa seuraavasti:

Syökö karhu, tappaako terroristi?

Antoiko ulkoministeri Timo Soini väärän todistuksen lähimmäisistään liittyen Isisin terrori-iskuihin Pariisissa – 

mutta mennään ensin pintaa syvemmälle. 

 

*** 

Pariisin iskut ja suhteemme muslimeihin

Ensinnäkin olen sitä mieltä, että ISIS on pyyhkäistävä maan päältä. Pariisin hyökkäysten jälkeen meidän on ymmärrettävä että Ranska ja koko EU ovat sodassa, sodan osapuoli. Terroristit eivät erottele eri EU-maiden kansalaisia, vaikka ensisijaisesti he hyökkäävätkin niitä maita vastaan jotka ovat osallistuneet ISIS:n vastaiseen sotilaalliseen toimintaan. Suomalaiset ovat kouluttaneet kurdeja, jotka ovat liittouman tuella saaneet viime aikoina menestystä sodassa terroristeja vastaan.

ISIS-järjestön lyöminen edellyttää maasotatoimia

Presidentti Francois Holland vaatii, että ISIS on tuhottava. Hän on ilmoittanut, että vaikka Ranska edelleen vastustaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadin pysymistä vallassa, päävihollinen on ISIS.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen on viimein havahduttu siihen, ettei ISIS:stä voi sotilaallisesti lyödä yksinomaan ilmapommituksilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä