Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimaa maan puolustus Nato Ukraina Venäjä

Puhalletaan yhteen hiileen Suomi terveeksi ja turvalliseksi:

Puhalletaan yhteen hiileen Suomi terveeksi ja turvalliseksi.

Puolustusvoimilla on meidän turvaksemme laadittu puolustusstrategia.
Puolustustamme täytyy pystyä pitämään yllä ja kehittämään sitä muuttuvia, kansainvälisiä uhkia vastaavaksi.
Kansalaisten elinolot pitää  turvata kaikissa neuvottelun vaiheissa. Toivoisin Suomen puolustuksen toimivuuden olevan kaikkien osapuolien ensimmäinen tavoite.
Me luotamme omiin poikiimme, jotka pysäyttävät ja tuhoavat vihollisen sillä aikaa, kun muut neuvottelevat liittymisistä sotilasliittoihin.

Suomi Natoon / Venäjän puolustusdoktriini

Olen pettynyt Suomen kokeneisiin sodan- ja rauhanpolitiikkojen näkemyksiin Naton mahdollisista aputoimista, mikäli jotain todella tapahtuu. 

On yleisesti hyväksytty, että jos Suomen alueelle joku pyrkii voimalla ja ilman lupaa, se on Venäjä. Maailma kuitenkin muuttuu koko ajan, joten ollaanpa tarkkana.

Miksi Venäjä pyrkisi Suomeen väkivalloin. Onko meillä jotain, mitä Venäjällä itsellään ei ole. Metsää siellä on, maata siellä on, kansalaisia siellä on, raaka-aineita siellä on ja riittävästi ongelmia omiensa kanssa ilman meitä jurmuja suomalaisiakin.

Hyökkäysliitto Nato on uhka Venäjälle

 

Otsikon väite on hyvin tuttu.  Nato laajenee Venäjän rajoille.  Laajeneeko puolustusliitto?    Kun puhutaan ”laajenemisesta” tarkoitetaan jäsenmäärän kasvua.

Laajeneminen antaa väärän kuvan.  Kuvitellaan että Nato olisi eräänlainen liittovaltio, jolla on määräysvalta jäsenvaltioihinsa.  Kukaan ei kuvittele, että YK olisi sellainen.  Miksi tätä väärää kuvaa levitetään?

YESS! Puolustusvoimilta Venäjän kaksoiskansalaisille rajoituksia

Hienoa, että Puolustusvoimat on lopulta tehnyt omia vastuuntuntoisia johtopäätöksiään ja niiden mukaisia oikeansuuntaisia mutta vielä riittämättömiä linjauksiakin jo ennen lainmuutoksia: Puolustusvoimat pani Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun - myös varusmiesten toimintaa on alettu rajoittaa  

Talouspolitiikka ja sota

 

 

Mannerheim sanoi, että sota on kuin eräs kapakka, joka sijaitsi lähellä heidän kasarmiaan. Sinne ei koskaan ollut tarkoitus mennä, mutta aina sinne päädyttiin.

Muistellaan. Maa X alkoi oireilla. Sen väestönkasvu ja teollistuminen oli nopeaa. Johdonmukainen laajentumispolitiikka alkoi.  Pian se oli sotkeutunut useisiin alueellisiin konflikteihin.

Sotapsykoosien Venäjä

Venäjä elää nyt sotapsykoosissa.

Maa piti juuri suuret väestösuojeluharjoitukset, joiden piirissä toimi 40 miljoonaa ihmistä ja 200 000 väestösuojelu virkailijaa. Virallisen selityksen mukaan ”harjoituksessa testattiin väestön ja henkilökunnan suojelua säteily, kemiallisten- ja biologisten aseiden vaikutusten alaisuudessa, ratkaisevissa ja vaarallisissa olosuhteissa”. Näyttää siltä, että nyt kyse ei ollut mistään rutiiniharjoituksesta vaan ennen näkemättömästä sotapsykoosin nostatuksesta.  

Ulkoministeriössä olisivat kertausharjoitukset tarpeen

Ulkoministeriön johtavista virkamiehistäkin alkaa löytyy NATOn kaipaajia. Ja kummallisia käsityksiä pitkästä rauhanomaisesta rinnakkaiselosta Neuvostoliiton/Venäjän kanssa. Kekkosen ja hänen edeltäjiensä työn tuloksia arvostavia kehoitetaan malttiin, analyyttisyyteen ja argumentteihin.

"Kansalaispuolue pro NATO" r.p., kenties?

Paavo Väyrysen politiikasta, taktiikasta ja kepulaisesta urasta voi olla mitä mieltä kukin haluaa, mutta sille täytyy nostaa hattua, että hän on todellakin tuonut keskusteluun uuden toimintamallin. Vain kansanedustajajäseniä hyväksyvän poliittisen puolueen. Tällainen saattaa hyvinkin olla joskus ainoa keino viedä jotain asiaa eteenpäin, kuten nyt Väyrynen on tulkinnut omassa asiassaan.

- Liittoudutaankin Venäjän kanssa!

Kissa pöydälle. Maamme viimeaikaisen liittoutumisjahkailun tässä vaiheessa näyttäisi olevan korkea aika tuoda reilusti esille mitä ilmeisin mutta pitkälti vaiettu varteenotettava vielä todennäköisesti avoin optio. Venäjä-johtoiseen puolustusliittoratkaisuun hakeutumista ei jostain syystä ole vielä käsitelty julkisessa keskustelussamme yhtä kattavasti ja avoimesti kuin nyt jo takaperoiseksi koettua, lähtökohtaisesti huonosti jäsentyvänä näyttäytyvää ja kaukaisen teoreettisesti argumentoituvaa natopohdintaa.

Venäjän tekemät ilmatilaloukkaukset ja Suomen Nato-sotaharjoitukset

Viime torstaina 21.5.2015 Ruotsin rannikkoa lähestyivät venäläiset Tupolev TU-22-pommikoneet. Samana päivänä Suomen ilmavoimat suoritti Suomenlahdelle operatiivisen Hornet-lennon. Suomen ilmavoimat ei ole kommentoinut operatiivisen lennon syytä, olivatko esimerkiksi ilmatilaamme lähestyneet venäläiskoneet samat kuin Ruotsia myöhemmin häiriköineet. Sekä Suomesta että Ruotsista venäläiskoneiden perään nousivat nyt siis hävittäjät, eikä Venäjä päässyt tällä kertaa yllättämään kumpaakaan maata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä