Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kaikki blogit puheenaiheesta Assadin hallinto

ISIS-järjestön lyöminen edellyttää maasotatoimia

Presidentti Francois Holland vaatii, että ISIS on tuhottava. Hän on ilmoittanut, että vaikka Ranska edelleen vastustaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadin pysymistä vallassa, päävihollinen on ISIS.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen on viimein havahduttu siihen, ettei ISIS:stä voi sotilaallisesti lyödä yksinomaan ilmapommituksilla.

Pakkomielle Assadin kaatamisesta ajoi länsivallat paitsioon

Yhdysvaltain ja sitä myötäilevien läntisten suurvaltojen kompastuskiveksi Syyrian kriisin ratkaisemisessa näyttää muodostuneen pakkomielle presidentti Bashar al-Assadin hallinnon kaatamisesta.

Venäläistä rulettia Lähi-idässä

Tukikohtiensa pitämisen varmistamiseksi Syyriassa Venäjälle ei näyttänyt jääneen muuta mahdollisuutta kuin osallistua sotaan.

Liittoutuminen Damaskoksen diktaattorin, Libanonin shiiaterroristien, Irakin shiiahallituksen ja näitä tukevan vallankumouksellisen shiiavaltion kanssa sisältää kuitenkin vaikeasti hallittavia riskejä.

Venäjä pakotettiin sotaan Syyriassa

Kremlin mukaan Venäjän ilmaiskujen tavoitteena on lyödä ISIS (engl. Islamic State of Iraq and Syria, myös nimillä IS, ISIL, Daish ja Daash) ja tukea Syyrian hallitusta taistelussa terrorismia ja ääriliikkeitä vastaan.

Syyrian tilanne räjähdysherkkä: sekä Venäjä että Yhdysvallat pommittavat

Saatuaan maansa parlamentilta valtuutuksen presidentti Vladimir Putin käynnisti iltapäivällä ilmaiskut Syyriassa. Kremlin tiedottajan mukaan päätavoite on lyödä terroristijärjestö Isis ja tukea Syyriaa taistelussa terrorismia ja äärimmäisyysliikkeitä vastaan. Varauksetonta tukea presidentti Bashar al-Assadille ei kuitenkaan anneta.

Lähi-idän kriisin vakauttaminen edellyttää laajaa kansainvälistä yhteistyötä

Samaan aikaan kun EU-maiden johtajat painivat pakolaiskriisin kimpussa, Venäjän presidentti Vladimir Putin on seurannut Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn esimerkkiä ja harjoittanut diplomatiaa Lähi-idässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä