*

Retoriikan kyseenalaistuksia ulkoasiainSuomintaa totta, faktaa ja pravdaa punniten

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 59 min 42 s sitten

Kokoomuslainen pettyi hallitukseen: ”Aktiivimalli on pintaraapaisu – ongelmat syvemmällä”

1 tunti 46 min ago

Kansanedustaja Elina Lepomäki olisi toivonut hallitukselta kunnianhimoisempaa työttömyysturvan uudistusta, kertoo Talouselämä.

Lepomäki näkee hieman aihetta työttömyysturvan aktiivimallin kritiikille, jota on saatu alkuvuodesta laajasti. Hän ei pidä hyvänä, että aktiivimalli tehdään tilanteessa, jossa työmarkkinoita ei ole vapautettu eikä sosiaaliturvaa muuten uudistettu.

NHL:n boikotti nosti Tshekin jopa kultasuosikiksi

15.1.2018 22:44

Tshekki julkisti maanantaina miesten jääkiekkojoukkueensa helmikuussa järjestettäviin Pyeongchangin olympiakisoihin. Tshekin pelaajakehitys on pudonnut viimeisen vuosikymmenen aikana maailman suurten jääkiekkomaiden kyydistä, mutta olympiaturnauksessa Tshekki lukeutuu suurimpiin suosikkeihin.

NHL ei päästä pelaajiaan olympiakisoihin, mistä Tshekki erityisesti hyötyy. Jos NHL olisi ollut mukana, olisi Tshekki lähtenyt olympialaisiin haastajan asemassa, jonka mahdollisuuksia ei olisi pidetty kovinkaan korkeina.

Arvio: Tämän takia Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu – ”Tärkeintä on estää ’väärän’ ehdokkaan valinta”

15.1.2018 20:05

Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu nyt käytävissä presidentinvaaleissa, koska tällä kertaa Haavistoon mieltyneiden äänestäjien tärkein motiivi on estää ”väärien” ehdokkaiden valinta. Näin arvioi Yhteiskuntapolitiikka-lehden entinen päätoimittaja Matti Virtanen lehden blogissaan.

Hän katsoo, että vuoden 2012 vaalien Haavisto-ilmiön takana oli osaltaan vihervasemmiston vastareaktio vuoden 2011 perussuomalaiseen jytkyyn.

Pekka Haavistolla 234 000 €:n kampanja – konsulttiyhtiöltä iso potti

15.1.2018 19:50

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalibudjetti on ennakkoilmoituksen mukaan noin 234 000 euroa. Haavisto julkaisi Matti Vanhasen tavoin ennakkoilmoituksensa tänään maanantaina.

Haaviston kampanjan rahoituksesta noin 125 000 euroa on peräisin Vihreältä liitolta tai puolueyhdistyksiltä. Yritysten tukea on 25 000 euroa, mikä koostuu kokonaisuudessaan liikkeenjohdon konsultointia tekevän Hjärnbruket Ab Oy:n rahasta.

Aktiivimalli: Kokoomuslainen piikittelee Touko Aallon sanoista vuonna 2016 – ”Hallitus on toiminut juuri kuten Aalto toivoi”

15.1.2018 19:22

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari tulkitsee hallituksen toteuttaneen aktiivimallillaan oppositiojohtaja Touko Aallon (vihr.) vanhan toiveen.

Pieniä ydinvoimaloita suomalaiskaupunkeihin? Moni kunta selvittää jo

15.1.2018 18:43

Ajatus omasta pienestä ydinvoimalasta kiinnostaa suomalaiskuntia. Ainakin Espoo, Helsinki, Kirkkonummi ja Nurmijärvi selvittävät mahdollisuutta oman pienreaktorin käyttöönottoon, kertoo Tekniikka&Talous.

Länsimetrosta tuli ”koettelemus” – Espoo haluaa vaihtoehdot tiskiin pikavauhtia

15.1.2018 17:29

Espoon kaupunginhallitus käynnistää valmistelun länsimetron liityntäliikenteessä havaittujen ongelmien korjaamiseksi yhdessä Helsingin seudun liikenteen (HSL:n) kanssa. Kaupunginhallitus antoi Espoon tekniselle ja ympäristötoimelle ja HSL:lle valmistelukehotuksen korjaavien toimenpiteiden valmistelemiseksi.

Kokoomuksen Espoon valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Jaana Jalonen kertoo Uudelle Suomelle, että vastausta toivotaan jo ensi viikoksi. Hän myöntää, että linjastomuutokset ovat olleet monille ”koettelemus”.

KRP:n kotietsintä oli HS:n toimittajan mukaan laiton – Lakimies: Poliisin perustelulla ”ei mitään merkitystä”

15.1.2018 16:30

Helsingin Sanomien tietovuotojutun takia kotietsinnän kohteeksi joutunut toimittaja Laura Halminen on riitauttanut erityisen kotietsinnän Helsingin käräjäoikeudessa. Laura Halmisen asianajaja Kai Kotiranta kertoo riitauttamisen ydinperusteet.

Helsingin Sanomille vuodettiin salaisia asiakirjoja, joiden perusteella julkaistiin paljastusjuttu Tikkakosken Viestikoekeskuksesta joulun alla. Poliisi tutkii tapausta nimikkeillä turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen.

EM-koris oli Suomessa menestys, kannattaa järjestää uudelleen

15.1.2018 15:11

Helsingissä viime syyskuussa järjestetty koripallon EM-kisojen alkulohko tuotti taloudellisesti voittoa niin Koripalloliitolle kuin Helsingin talousalueelle. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

Lisäksi kisat generoivat tutkimuksen mukaan kaksi miljoonaa euroa muualle Suomeen. Kisoista eniten hyötyivät hotelli- ja ravintola-alat, joilta molemmilta ostettiin tutkimuksen mukaan 12,4 miljoonalla eurolla. Vähittäistavarakauppa oli listauksen kolmas 6,1 miljoonalla eurolla.

”Olen tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton” – Piispa Laajasalo kommentoi poliisin selvitystä

15.1.2018 14:42

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on kommentoinut tiedotteessaan selvityksiä, joita on käynnistetty hänen rahankäytöstään edellisessä virassaan.

Matti Vanhasen vaalibudjetti julki – puolueelta jättituki

15.1.2018 13:50

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on julkistanut ennakkoilmoituksen presidentinvaalien rahoituksestaan. Vanhasen vaalibudjetti on 550 000 euroa.

Presidenttiehdokas Vanhasen vaalikampanjan rahoittaa käytännössä keskustapuolue, joka on antanut kampanjaan 485 000 euroa. Yksihenkilöiltä Vanhanen saa tukea yhteensä 10 000 euroa ja yrityksiltä kaikkiaan 50 000 euroa. Yksittäisten yritys- tai henkilölahjoittajien nimiä ei juuri julkisteta, sillä ne jäävät yhtä lukuun ottamatta alle 1500 euron ilmoitusrajan.

Kirkon jäsenmäärä putosi 51 993 suomalaisella – ”Lasten kastaminen vähenee”

15.1.2018 13:49

Kirkkoon kuului viime vuoden lopussa ennakkotietojen mukaan 3 904 284 ja kirkkoon kuuluu nyt 71 prosenttia kaikista suomalaisista.

Vuosi sitten kirkkoon kuului 3 956 277 suomalaista, eli kirkkoon kuuluvien määrä laski 51 993 jäsenellä. Vuonna 2017 kirkosta eronneiden määrä nousi jonkin verran ja kastettujen määrä laski vuoteen 2016 verrattuna.

Kaikkiaan 52 296 suomalaista erosi viime vuoden aikana kirkon jäsenyydestä, samalla 16 492 liittyi kirkkoon. Vuoden 2017 aikana kastettiin 33 748 alle 1-vuotiasta, ja kirkon jäsenistä kuoli 44 325.

Valtakunnansovittelija: Paperiteollisuuteen sopu – paikallinen sopiminen etenee

15.1.2018 13:33

Paperiteollisuuden työriitaan on syntynyt sovinto, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle. Ammattiliitto Pro ja Metsäteollisuus ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Keskiviikkona alkavaksi ilmoitetut työtaistelut peruuntuvat.

Molemmat osapuolet hyväksyivät Helteen aamuyöllä kello 2.30 jättämän sovintoesityksen.

Sopimuksen palkkaratkaisu vastaa tasoltaan liittokierroksella tähän saakka syntynyttä linjaa ja edistää paikallista sopimista, valtakunnansovittelija toteaa.

”Hallituksen peruttava aktiivimalli” – SAK järjestää poliittisen mielenilmauksen

15.1.2018 13:19

Työmarkkinakeskusjärjestö SAK aikoo järjestää poliittisen mielenilmauksen aktiivimallin vastustamiseksi. Mielenilmausta järjestetään perjantaina 2. helmikuuta.

–Hallituksen peruttava aktiivimalli, SAK vaatii.

– Pääministerin väite, että aktiivimalli olisi parannus työttömyysturvaan, ei pidä paikkaansa. Aktiivimalli vähentää omavastuupäiviä kahdella, mutta kyse on aiemmin tehdyn pidennyksen perumisesta. Hallituksen toiminta on tempoilevaa ja suunnittelematonta, sanoo puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Kirkon työntekijä avautuu Teemu Laajasalon luottokortista HS:ssa – ”Koskeeko piispaa samat lait?”

15.1.2018 12:28

Helsingin piispa Teemu Laajasalon esiin noussut luottokortin käyttö puhuttaa myös kirkon sisällä.

Helsingin seurakuntayhtymän palkkalistoilla diakoniatyöntekijänä toimiva Virpi Liirus-Mäkelä kertoo Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että tiedot luottokortin käytöstä ja puutteellisista kuiteista ”nostattivat turhautumisesta johtuvan kiukun”.

Ay-pomolta murskatuomio seuraavalle aktivointimallille: ”Ihmisjärjelle käsittämätön, turha ja kallis työnhakuruletti”

15.1.2018 11:39

Ammattiliitot eivät usko pääministeri Juha Sipilän (kesk.) vakuutuksia aktiivimallin toimivuudesta, sanoo Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas.

Sipilä haastoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla kaikkia suomalaisia pelottelun sijaan hakemaan malleja, joilla työtön saisi aluksi kolmen tunnin työjakson kahden viikon välein.

Postilta historiallinen kilpailutus – Kutsuu yrityksiä jakamaan kirjepostia

15.1.2018 11:16

Posti käynnistää ensimmäistä kertaa historiassaan postinjakelua koskevan tarjouskilpailun. Kilpailu koskee yleispalvelukirjeiden viisipäiväistä jakelua alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua.

Kilpailutuksen taustalla on postilain uudistus, joka astuu voimaan tämän vuoden heinäkuussa. Sen velvoittaa Postin kilpailuttamaan yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväisen jakelun alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua.

Valtiosihteeri Hetemäki varoittaa: Moni ehtii syrjäytyä, jos aktiivimalli ja uudistukset jumivat

15.1.2018 09:58

Väärinkäsitykset aktiivimallista vievät huomion pääasioista, sanoo aktiivimallia valmistellutta työryhmää vetänyt kansliapäällikkö Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä.

Valtiosihteeri Hetemäki puolustaa aktiivimallia kolumnissaan. Hetemäki huomauttaa, että työttömyyden keskimääräinen kesto on nykyisin yli vuosi ja jos se ei lyhene, työttömyys alenee vain, jos työttömyysriski alenee. Riski on kuitenkin päinvastoin nousemassa nykysuhdanteiden, globalisaation ja automatisaatiokehityksen valossa. Hän varoittaa, että jos uudistukset viipyvät, moni ehtii syrjäytyä.

Arvio haukutusta aktiivimallista Ylellä: ”Tämäkin sataa kokoomuksen laariin”

15.1.2018 09:06

Työttömyysturvan aktiivimalli on jatkoa kokoomuksen ajamalle politiikalle, joka suosii ennen kaikkea elinkeinoelämää, arvioi tutkimusjohtaja Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta Ylen Ykkösaamussa.

Rahkosen mielestä mallissa on kyse pikemminkin periaatteesta kuin käytännön vaikutuksista työttömän arkeen, vaikka se onkin laajassa arvostelussa nähty lähinnä työttömän kyykyttämisenä.

Välttääkö paperiteollisuus ”huomattavat häiriöt” ja lakon? Työkiistaan sovintoesitys

15.1.2018 07:53

Valtakunnansovittelija Minna Helle on jättänyt aamuyöllä kello 2.30 sovintoehdotuksen paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtoja koskevaan työriitaan, kertoo Kauppalehti.

Työriidan osapuolet Ammattiliitto Pro ry ja Metsäteollisuus ry vastaavat sovintoehdotukseen tänään kello 13 mennessä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset