Retoriikan kyseenalaistuksia ulkoasiainSuomintaa totta, faktaa ja pravdaa punniten

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 51 min 16 s sitten

Osatyökykyinen Tarja Halonen paljasti: En kuule miehiä lennolla tulleen vaurion takia

1 tunti 21 min ago

Presidentti Tarja Halonen pitää nykyistä työelämää varsin valikoivana sen suhteen, ketkä kelpuutetaan töihin. Itsekin osatyökykyiseksi tunnustautunut Halonen nauratti yleisöä Suomi-Areenassa paljastuksillaan kuulolaitteestaan.

Halonen osallistui Porissa keskusteluun osatyökykyisistä. Hän sanoi, että ympäri maailmaa osallistuminen aikuisten ihmisten väliseen kanssakäymiseen katsotaan useimmiten työnteoksi. Hän huomautti, että viime kädessä yhteiskunnan vastuulla on taata ihmiselle säällinen elämä, jos ei syystä tai toisesta pysty tekemään tarpeeksi töitä elättääkseen itsensä.

Ylilääkäri varoittaa ovelasta huijauksesta joka aiheuttaa voimakkaan kiitollisuuden tunteen: ”Voi lähteä iso vyöry”

2 tuntia 36 min ago

Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerma neuvoo erityisesti varomaan lavastettuja pelastusoperaatioita. Hän nosti asian esiin Porin Suomi-Areenassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorinakin toiminut Lauerma huomautti torstaina järjestetyssä paneelissa, että huijarit iskevät usein tilanteissa, joissa ihminen on kriisiytynyt tavalla tai toisella esimerkiksi keski-iän kriisin tai sairastumisen takia. Hänen mukaansa ihminen on tietyissä aikaikkunoissa hyvin haavoittuvassa tilassa kohdatessaan jonkinlaisen osattomuuden kokemuksen.

Jymyuutinen mediamaailmaan: MTV3:n omistaja vaihtuu – Telia ostaa Bonnierin tv-toiminnan

3 tuntia 26 min ago

Teleoperaattori Telia Company ostaa Bonnier AB:lta Bonnier Broadcastingin. Suomalaisen MTV:n lisäksi kauppaan kuuluvat ruotsalainen TV4 ja lisäksi C More.

Yritysostolla Telia vahvistaa sisältötarjontaansa strategiansa mukaisesti.

Taloyhtiölainoista tuli asuntomarkkinoiden hirviö: Aivan toisenlainen riski kuin tavallinen asuntolaina, arvioi pankkipomo

3 tuntia 38 min ago

Finanssialan asiantuntijoiden mukaan on hyvä, että ongelmaan taloyhtiölainoista on herätty. Suomi-Areenassa torstaina järjestetyssä Suuressa Pankkikeskustelussa puitiin myös asuntomarkkinoiden ylikuumenemista ja finanssialan digitalisaatiota.

Kotitalouksien velkaantumisaste on kasvanut 20 vuodessa yli kaksinkertaiseksi, 61 prosentista 128 prosenttiin kaikista käytettävistä tuloista. Taloyhtiölainojen osuus on kasvanut vielä räjähdysmäisemmin: viime vuonna taloyhtiölainoista muodostui 13 prosenttia kotitalouksien veloista, kun vuonna 2008 ne muodostivat seitsemän prosenttia.

Trump moitti keskuspankkia hyvin harvinaisella tavalla – Valkoinen talo joutui reagoimaan välittömästi

4 tuntia 13 min ago

Donald Trump on kommentoinut keskuspankki Federal Reserven toimintaa tavalla, joka on nostattanut kulmakarvoja USA:ssa. Korkeat poliitikot eivät yleensä kommentoi itsenäisen Federal Reserven toimintaa.

Uutiskanava CNBC:n haastattelussa presidentti totesi olevansa eri mieltä Fedin kanssa harjoitetusta korkopolitiikasta sekä vastustavansa dollarin vahvistumista.

Lohduton päivä suomalaisessa jalkapallossa

11 tuntia 18 min ago

Torstai 19. heinäkuuta 2018 oli päivä, jonka voi laittaa muistoihin suomalaisen jalkapalloilun mustana päivänä. Kaikki kolme suomalaisjoukkuetta putosivat jatkosta Eurooppa-liigan karsinnassa. Lisäksi Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue sössi Norja-ottelun 2-1 -johtonsa EM-turnauksessa yliajalla 2-3 -tappioon.

Tampereen FC Ilves taisteli Bulgariassa Slavia Sofiaa vastaan kykyjensä tasolla, mutta vastustaja oli parempi 2-1 ja meni jatkoon yhteismaalein 3-1.

Lewis Hamilton tekee isoilla tienesteillään historiaa

19.7.2018 21:28

Formula ykkösten Mercedes-talli vahvisti torstaina tehneensä supertähtensä Lewis Hamiltonin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Hamilton, 33, jatkaa Mercedeksellä kaudet 2019 ja 2020.

Hamiltonin sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu. BBC:n mukaan hän tienaisi peruspalkkana 33 miljoonaa kaudessa ja menestysbonusten myötä palkka voi nousta lähes 45 miljoonaan euroon. Jos tieto pitää paikkansa, tulee Hamiltonista kaikkien aikojen kallispalkkaisin F1-kuljettaja sekä myös kaikkien aikojen kallispalkkaisin brittiurheilija.

Futismatsin karmea loppu – ”miten selität lapsellesi suomalaisen jalkapallon?”

19.7.2018 20:51

Kysymys, ”miten selität lapsellesi suomalaisen jalkapallon”, oli aiheellinen torstaina Seinäjoella. Suomen Minihuuhkajat johti alle 19-vuotiaiden EM-turnausottelua Norjaa vastaan 90. minuutille saakka 2-1, mutta hävisi ottelun 2-3 Norjan tehtyä kaksi maalia keskityspalloista reilussa kahdessa minuutissa.

Suomi pelasi 89 minuuttia hienosti. Eetu Vertainen oli tasoittanut rankkarista 1-1:een ja Saku Ylätupa oli maalannut Suomen vastahyökkäyksestä 53. minuutilla johtoon. Peli näytti olevan Suomella ihan hyvin hallussa.

Kansanedustaja: Kela-taksi ei koskaan tullut, vanhus maksoi 130e:n kyydin itse – Välitysyhtiö silti korvausvelvollinen

19.7.2018 19:10

Kela-takseja välittävä yhtiö voi joutua korvaamaan tavallisenkin taksikyydin, jos välitysyhtiö ei kyytiä asiakkaalle pysty korvaamaan.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) kertoo tapauksesta, jossa vanhus oli yrittänyt useana päivänä soittaa Kela-taksia, mutta matkustanut lopulta omilla rahoillaan. Taksimatkan hinta oli kuitenkin ylittänyt 25 euron omavastuuosuuden yli viisinkertaisesti.

”Viimeinen keino” – EU-komissio haastaa Unkarin oikeuteen turvapaikkapolitiikasta

19.7.2018 18:39

Euroopan komissio on nostanut syytteet Unkaria vastaan, koska se arvioi maan rikkovan EU:n turvapaikkasäädöksiä. Lisäksi komissio kirjelmöi Unkarin hallitukselle maan uusista ”Stop Soros” -laeista, jotka kriminalisoivat avustamisen turvapaikka- ja oleskelulupahakemusten laatimisessa sekä rajoittavat turvapaikkaoikeutta entisestään.

Komissio huomautti Unkaria sen turvapaikkalaeista ensimmäisen kerran jo vuonna 2015.

Turun puukotus: Kuningatar Elisabet myönsi uhria auttaneelle Hassan Zubierille urhoollisuusmitalin

19.7.2018 16:09

Ison-Britannian kuningatar Elisabet on myöntänyt urhoollisuusmitalin Hassan Zubierille tämän rohkeudesta Turun puukotuksen yhteydessä. Zubier saa kuningas Yrjö VI:n mukaan nimetyn mitalin, joka myönnetään rohkeudesta muissa kuin sotilastehtävissä. Zubier on syntynyt Isossa-Britanniassa, mutta asuu nykyisin Ruotsissa.

Rikollisliiga pesi rahaa myös suomalaisen Supercellin Clash of Clansilla – yli 150 000 varastettua luottokorttia

19.7.2018 15:45

Juuri paljastettu rahanpesurinki käyttää tekaistuja Apple-käyttäjätilejä sekä pelitilejä tehdäkseen ostoksia eri mobiilipeleissä, varastetuilla luottokorteilla totta kai. Tämän jälkeen pelin sisäiset tuotteet myydään muille pelaajille, ja tuotto on puhdasta.

Mikael Jungner päättäjien ”pyöröovesta”: ”Ongelma on päinvastainen – yksi syrjäytynyt kansanedustaja maksaa miljoonan”

19.7.2018 15:26

Poliitikkojen pyöröovi-ilmiö, eli että poliitikko siirtyy lobbariksi, ei ole Suomessa ongelma, katsoo entinen kansanedustaja, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Jungner kertoo näkemyksistään Porin SuomiAreenassa lobbausta käsitelleessä keskustelutilaisuudessa.

–Minusta ongelma on aika päinvastainen. Kaikki ovat nähneet, kuinka vaikea kansanedustajan on kuntoutua takaisin työelämään. Yksi syrjäytynyt kansanedustaja maksaa luokkaa miljoona euroa, Jungner sanoo viitaten nyt peruttuun sopeutumiseläkkeeseen.

Väyrynen perustanut virallisesti uuden poliittisen ryhmän: Taistelee silti Kansalaispuolueesta

19.7.2018 14:12

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kertoo blogissaan, että hänen uusi poliittinen ryhmänsä on merkitty yhdistysrekisteriin. Seitsemän tähden liike tähtää luultavasti vielä puoluerekisteriinkin.

Juncker vihastui vihjailusta – Lehti: ”Minulla oli kramppi Nato-kokouksessa”

19.7.2018 14:06

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kommentoinut ensimmäistä kertaa kompurointiaan Nato-kokouksessa viime viikolla Brysselissä. Kompurointi herätti kysymyksiä Junckerin terveydestä sekä nosti esiin pitkään kiertäneet huhut Junckerin alkoholinkäytöstä.

Naton huippukokouksesta julkaistusta videosta ilmenee, kuinka Junckerin on selvästi vaikea kivuta lavalle, jolla kokouksen osallistujat kuvattiin. Lavalla tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ukrainan presidentti Petro Porosenko tukivat Junckeria kainaloista ja auttoivat tätä myöhemmin alas.

EU myöntässä Kosovolle viisumivapauden? – ”Kehotan nyt hyväksymään pikaisesti”

19.7.2018 12:40

Euroopan komissio suosittaa viisumivapauden myöntämistä Kosovon kansalaisille EU:hun. Viisumivapauden myöntäminen edellyttää, että Euroopan parlamentti ja EU-maiden päämiehistä koostuva Eurooppa-neuvosto hyväksyvät sen.

Komissio arvioi, että Kosovo täyttää nyt jäljellä olevat kaksi viisumivapauden edellytystä, jotka koskevat Montenegron kanssa tehdyn rajasopimuksen ratifiointia ja parempia tuloksia rikollisuuden ja korruption torjunnassa. Näin ollen se täyttää kaikki viisumivapautta koskevassa etenemissuunnitelmassa vahvistetut edellytykset.

Unkari irtautuu YK:n siirtolaisuussopimuksesta: ”Uhka maailmalle”

19.7.2018 12:26

Unkari aikoo vetäytyä YK:n siirtolaisuussopimuksesta, ennen sen lopullista sinettiä, kertoo muun muassa Reuters. Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeri Péter Szijjártó pitää sopimusta uhkana maailmalle.

Kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat hyväksyneet sopimuksen lukuun ottamatta Yhdysvaltoja, joka vetäytyi siitä viime vuonna. Sopimus on määrä sinetöidä joulukuussa.

”Have you met the cool beer guy” – KL: Näin Suomi nettosi Trumputin-näkyvyydestä

19.7.2018 12:14

–CNN:n toimittaja oli kysynyt, että ”have you met the cool beer guy” ja Valkoinen talo soitti minulle, että mikä juttu. Kävin sitten viemässä heille kahvia, olutta ja t-paitoja, kuopiolaispanimon toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kertoo Kauppalehdelle.

Kuopiolaispanimo RPS Brewing ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen komeasti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin Helsingin-tapaamisen siivellä.

Maihinnousukeskukset vaativat kymmenkertaisen pakolaiskiintiön: ”Ihan pirusti riskejä, että tämä kaatuu vielä syksyllä”

19.7.2018 11:33

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) huomauttaa, että EU:n suunnittelemat maihinnousukeskukset saattavat kaatua käytännön asioihin syksyn aikana. Mykkänen kommentoi asiaa Porin Suomi-Areenassa.

Air Force One -tilauksesta 3,9 miljardin lasku – väri muuttuu: Säästikö Trump yli miljardin?

19.7.2018 10:53

Presidentti Donald Trump ja Valkoinen talo ovat kertoneet Trumpin säästäneen yli miljardi dollaria, kun Valkoiselle talolle tilattiin kaksi uutta Air Force One -lentokonetta, koska alkuperäinen hinta-arvio lentokoneille olisi ollut 5 miljardia dollaria.

Reilun kuuloinen säästöarvio ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset