Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Tästä syystä vanhukset lisääntyvät koko ajan ja syntyvyys laskee kaiken aikaa!

  • Tästä syystä vanhukset lisääntyvät koko ajan ja syntyvyys laskee kaiken aikaa!

Pakinoitsija Bisquit on kirjoittanut uuden 'kolumninsa' tapansa mukaan selväsanaisesti ja ratkaisukeskeisesti. Hänen retoriikkaansa ei tarvitse taaskaan kyseenalaistaa, mutta katson nyt perustelluksi nostaa sen esiin ihan muuten vain vaikkapa motolla speculare necesse est.

Tällä kertaa Bisquit vastaa kirjoituksessaan 6-vuotiaan Pinja-Emilin syvälliseen ja entisestään ajankohtaistuneeseen elämänfilosofis-yhteiskuntapoliittiseen kysymykseen. Hän tekee sen taiten ja kasvaen sisäisessä retrospektiossaan ydinfyysisestä lyyrisiin mittoihin. Vastaus peruskysymykseen työstyy harkitsevan aikuistukihahmon viisaudella, välttäen samalla alati uhkaavat epätasa-arvoistussudenkuopat ja halliten luontevan asiantuntevasti jopa ns. hyvästä syystä kiellettyihin kirjoihin* liittyvän kinkkisen mutta kaikkien parasta tarkoittavan kaksoisstandardin (vrt. Vesirajan tarinat, Saatanalliset säkeet, Musta raamattu etc.)
- Suosittelen! 

Bisquit: Retoriton kysymys: Minkä takia vanhukset lisääntyvät koko ajan mutta syntyvyys laskee kaiken aikaa? 
 

*(Tottahan toki onkin, että se nyt vaan on auttamattoman vanhanaikaista muistella jotain sellaisia feodaaliaikaisia lurituksia kuten "K** ja J** yhteen soppii, huomenna viedään pussauskoppiin. Sieltä kuuluu nix, nax, niille syntyy **." - Tytöt, pojat ja tykkääminen)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Upeinta tuossa "lisää maahanmuuttajia"-kohkaamisessa on, että maahanmuuttajat eivät ikinä vanhene. Jo tullessaan he on luku-, kirjoitus- ja ammattitaitoisia ja terveitä eivätkä ikinä myöskään sairastu.

Lisäksi suomalaiset ovat niin onnekkaita, että noiden korkeasti koulutettujen osaaminen kelpaa sellaisenaan Suomessa. Kuinka ovatkaan sattuneet opiskelemaan suomalaisten vaatimusten mukaisen koulutuksen.

Aina kun suomalainen käy jossain terveyttä edistävässä paikassa, odotushuoneessa on mamuja paljon yli suhteellisen osuuden. Joku mamuperhe oli kadonnut viranomaisilta, koska pitkä ja kallis hoito on vielä kesken jne.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...suomalaiset ovat niin onnekkaita, että..."

- Tarkoitatko siis, että esittämilläsi perustein myös väittämä 'Suomi on maailman onnellisin maa' on jo liki yhtä kattavasti todennettu kuin jo aiemmin yleisessä tiedossa laajalti maailmalla ollut 'on lottovoitto syntyä Suomeen' (mikä korkeintaan tulisi maabrändihoukuttimena päivittää eurojackpotvoitoksi)?

Innostuksesi/oivalluksesi saattaa olla jopa poliittisesti korrektimpi kuin Bisquitin kolumnissaan esittelemä visio "syntyy siis tietynlainen vanhusten lisääntymisen positiivinen kierre" - mikä puolestaan jatkaa erään it-miljonäärin kortensaketoonheittämisasennetta hänen taannoin luvatessaan rohkeasti kakkosasuntonsa kaivatun uusrekrytointiaineksen käyttöön jopa olematta ihan varma voisiko loppupeleissä lunastaa lupauksensa, ks. Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211099-f...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset