Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Vihreät lopettavat poliittiset virkanimitykset ja korporatismin

  • Aalto peräänkuuluttaa päätöksentekotapoja, joilla voidaan korvata päivänpolitiikka tieteellisellä tiedolla.
    Aalto peräänkuuluttaa päätöksentekotapoja, joilla voidaan korvata päivänpolitiikka tieteellisellä tiedolla.

Touko Aalto kirjoittaa blogissaan VM:n raportin suurin viisaus: "Sote-uudistus, sosiaaliturvan uudistus, verotuksen tiekartta ja työmarkkinoiden uudistaminen -- Nämä uudistukset täytyy valmistella komitealaitos-periaatteella... vaalikausien yli menevällä yhteistyöllä, jossa on mukana hallitus -ja oppositiopuolueet sekä maan johtavat asiantuntijat. Tällä tavoin voidaan sitouttaa kaikki puolueet yhteisiin kompromisseihin..." 

- Piristävän pragmaattista (inho)realismia yli-idealistisena pidetyn "punavihreän kuplan" piiristä - varsinkin kun Aalto kelpuuttaa remontintarvekohteisiin mukaan myös työmarkkinoiden uudistamisen. Sehän on ollut vanhakantaisen ay-väen kannatuspohjaan tukeutuvien ryhmittymien mielestä perinteisesti liian pyhä teema edes pitkällä kepillä kohennettavaksi. Tähän pyhäinhäväistykseen perinteisesti innokkaasti syyllistyneet ns. työreformipiirit taas ovat puolestaan itse varjelleet omina reliikkeinään mm. maataloustukien ja työnantajan perinneoikeuksien historiallista järkähtämättömyyttä. 

Vihreys ei siis Aaltoa tulkiten välttämättä tarkoitakaan vain puoliutopistisia maailmanparannus- ja pelastusohjelmia ja epärealistista leppoistuslupaa muillekin työelämän puristuksissa romahtaneille kuin vain amerikkalaista unelmaa tavoitelleille konkurssiyrittäjille. - Suomessakin siis saa jo nykyisin myös epäonnistua tasolla kuin tasolla ja siltikin vielä nousta ilman että yrittänyttä laitetaan, paitsi ehkä velallisen aseman ylipitkittyessä tai uran tyssäämisen ollessa motiiveiltaan poliittisluonteista. 

On hienoa, että Aalto myös peräänkuuluttaa päätöksentekotapoja, joilla "voidaan sitouttaa kaikki puolueet yhteisiin kompromisseihin ja korvata päivänpolitiikka tieteellisellä tutkimus- ja asiantuntijatiedolla." - Käsittääkseni ja toivoakseni hän ajaa nyt takaa jotain selkeästi fiksumpaa päätösproseduuripakkia kuin menneiltä vuosikymmeniltä tuttu maan tapa hoitaa puolueiden välisiä kompromissineuvonpitoja ns. lehmänkaupoin ja myös virkanimityksiä puoliepävirallisiin poliittisiin läänityksiin perustuen. Sellaista kun näyttäisi olevan vieläkin jossain määrin ilmassa... 
 

Haluan siis olla vakuuttunut, että jos päätämme 2019 antaa äänemme poikkeuksellisesti tälle ja muille  vihreiden ehdokkaille, äänestäjien ja veronmaksajien ei tarvitse enää vastaisuudessa lukea sellaisia pysähtyneisyysotsikoita kuin vaikkapa Hesarin vuonna 2001 julkaisemassa kansallisen tilastovirastomme ex-pääjohtajan nimitysuutisessa oli: "Jeskanen-Sundström sai pääjohtajan paikan pitkällä kokemuksella ja vasemmistosympatioilla" - Hän olikin HS:n mukaan vasemmistoliittolaisen ministerin valinta kuuluessaan puolisonsa kanssa myös ex-puheenjohtajan mökkiporukkaan ja syrjäytti näin muun muassa Palkansaajien tutkimuslaitoksen toimitusjohtajan Jukka Pekkarisen ja sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajan, entisen tilastotieteen professorin Tarmo Pukkilan.

HS kertoi tuolloin lisäksi: "Tutkijayhteisölle oli hienoinen pettymys, ettei Pekkarinen tullut valituksi pääjohtajaksi." Jeskanen-Sundström oli tuolloin 'sitoutumaton', mutta "1970-luvulta hänet muistetaan palavana taistolaisena, joka oli muun muassa perustamassa Tilastokeskuksen ensimmäistä ammattiosastoa". - Nyt näytetään sitten oltavan tilanteessa, jossa nykyisen pääjohtajan kautta ollaan jatkamassa, vaikka hän ei ole pystynyt terhakkaasti aloittamastaan toimintakulttuurin muutosohjelmasta huolimatta korjaamaan likikään kaikkia valuvirheitä, joiden ylläpitoon ylipolitisoituneen kauden aikana syyllistyttiin jopa työsyrjinnällisenä maantapana ja korporatismina. Ks. tarkemmin: Valitaanko Tilastokeskukselle sekä puolueeton että aikaansaapa pääjohtaja? 
 
- Äänestetään vihreät valtaan, jos lopettavat poliittiset virkanimitykset ja korporatismin! 

 

Lue myös: Olen käytettävissä vaaleissa 2019 - kilpailutan puolueet! 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Samuli Karjalainen

Vihreät tukevat vuodesta toiseen veronmaksajille kallista ahmat, naalit, sudet ja kotkat sukupuuttoon tappavaa porotaloutta, vaikka väittävät olevansa muka luonnon kannalla. Vihreiden tekopyhyys on suunnilleen samaa luokkaa kuin Tradekan ja muun hoiva-alan firmojen avulla tienaavien vasurien. Enitenhän on juuri ulkoistettu vanhustenhoitoa yksityisille Tampereen ja Kemin tapaisilla alueilla. Äänestämisestä tuli Suomessa jo kauan sitten poliitikon hakema mandaatti ryöstää rehellisen ihmisen rahoja omille kannattajilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset