Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Etniset puhdistukset ja kodinryöstöt Suomessa 1939-44

  • Panfasistinen allianssi Molotov-Ribbentrop 23.8.1939 alkaen
    Panfasistinen allianssi Molotov-Ribbentrop 23.8.1939 alkaen

Suomessa vietetään 27.1. vainojen uhrien muistopäivää. Suomi ainoana länsimaana ei nimennyt päivää Holokaustin muistopäiväksi, vaan juutalaisvainojen lisäksi siihen on liitetty myös muiden kansanvainojen muisto. Tämä on hyvinkin perusteltua sitä ajatellen, että Suomessa niin kuin muuallakaan ei juuri ole erillistä muistopäivää muiden laajamittaisten kansanvainojen, kodinryöstöjen ja etnisten puhdistusten muistamiseksi. 

Muutkin kuin natsi-Saksa ja esimerkiksi ISIS ovat myös syyllistyneet sellaisiin pyrkimyksenä poistaa valtaamaltaan alueelta jokin kansalaisuus* lopullisesti - ainakin Neuvostoliitto teki niin olleessaan liittosuhteessa Hitlerin kanssa 1939-41 sekä myöhemminkin 1944 lähtien, mm. Suomen alueella. Pieni Suomi-neito joutui 1939-45 hankaliin valintatilanteisiin, ja valitettavasti myös ihmisluovutuksiin sotarikollisten käsiin: luovutimme saksalaisille 8 (kahdeksan) juutalaista ja venäläisille 56.000 (viisikymmentäkuusituhatta) inkerinsuomalaista. 

Nöyryyttämme tuon syyllisyystaakkamme edessä ei lievitä yhtään tieto siitä, että tiettävästi kaikki Pohjoismaat (mahdollisesti länsinaapurimmekin) ja Baltian maat samoin kuin useimmat Länsi- ja Itä-Euroopan maat luovuttivat tuntuvasti enemmän juutalaisia. On ihmeteltävä, miten yksittäinen eurooppalainen maa ylipäätään saattoi joutua luovuttamaan Saksaan vain yksinumeroisen luvun juutalaisia eikä tuhansia, ja jonka armeijassa taistelivat rinta rinnan niin kantaväestö kuin juutalaiset kuin muslimitkin neuvostofasistien invaasiota vastaan  (mikä viimeksimainittu juuri lienee yhdistänyt eri uskontokunnatkin ihmisyyden puolelle pahinta skenaariota vastaan). 

Mutta pieni pohjoinen 'gallialaiskylä' Suomi olikin se ensimmäinen urhea vähäväkinen kansakunta, joka asettui vakavastiotettavaan aseelliseen vastarintaan fasistisstalinilaisen imperialistiallianssin maahantunkeutumista vastaan jo 1939-40, ensimmäisenä kaikista Hitler-Stalin-liiton uhreista. Suomi taisi näin pelastaa loppupelejä ajatellen koko Euroopan - ks. Suomen johdolta EI natseille ja stalinistifasisteille 1939-45 (UM:n arkisto).  

Jostain syystä jotkut yhä stalinilaisfasistista diktatuuria ja putinismia ihailevat kotikommunistimme kuten R. Lintunen haluavat unohtaa neuvostoholokaustin rikokset tyystin. He hehkuttavat Leningradin piiritystäkin ikään kuin tietämättöminä siitä, että kymmenettuhannet leningradilaisetkin maahantunkeutujat syyllistyivät jo 1939-41 suomalaisten kotien ryöstelyyn ja etniseen puhdistukseen, ja uusivat rikoksensa vielä 1944 lähtien (edelleenkin jatkuen). Iljettävät ihmisyydenvastaiset sotarikollissiat!   

Neuvostoliitto oli toisen maailmansodan aloittajaosapuoli siinä missä Molotov-Ribbentrop-kumppaninsakin. Suomea vastaan käymissään sodissa Neuvostoliitto oli ainut sotasyyllinen osapuoli. Natsi-Saksan kanssa 23.8.1939 liittoutuneet ja Hitlerin  avustuksella Suomea myös merikuljetuksia blokkaamalla piirittäneet neuvostofasistiset maahantunkeutujajoukot barbaarisine siviilienmurhaajapolitrukkeineen anschlussasivat ja miehittivät laittomasti itsenäisen Suomen alueita joulukuusta 1939 vuoden 1941 loppupuolelle - mm. Viipurin lääniä, Hankoniemeä ja Sallan itäosia. 

Onneksi ihmiskunta puolustautui ja edes tynkä-Suomi pelastui neuvostofasistimiehitykseltä. Suomi sai sittemmin ajetuksi nuo stalinisti-imperialistisiat pois myös Viipurin läänistä, Hankoniemeltä ja Sallan itäosista vuosiksi 1942-44. Valitettavasti nuo sodanaloittajaosapuolen saastaiset maahantunkeutujaroistot palasivat 1944 ja miehittävät edelleen noita itsenäisen Suomi-neidon alkuperäisiä alueitamme Petsamo mukaanlukien: 

- talvisodan jälkeiset kodinryöstöjen, etnisten puhdistusten ja laittoman miehityksen alueet  

- Suomi 100 % -teemavuodet 2017-2020: Tarton rauha 14.10.1920 

*) Suomen kansalaisuus hävitettiin tyystin kaikilta Neuvostoliiton miehittämiltä alueilta mahdollisesta etnisestä suomalaiskansallisuudesta huolimatta. 
 

Lue myös: 
KIITOS Спасибо 1939-45 Euroopan pelastamisesta! - Kenelle? 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Osatotuuksien muistaminen voi olla yhtä vaarallista kuin vaikeneminenkin. Muistetaanpa nyt myös tämä läheisesti meitä suomalaisia koskettava holokaustinpuoli: Kansakunnan piiritys ja saarto sekä etniset puhdistukset ja kodinryöstöt Suomessa 1939-44. Ja että pieni Suomi-neito joutui 1939-45 hankaliin valintatilanteisiin, ja valitettavasti myös ihmisluovutuksiin sotarikollisten käsiin: luovutimme saksalaisille 8 (kahdeksan) juutalaista ja venäläisille 56.000 (viisikymmentäkuusituhatta) inkerinsuomalaista.

Tämän ymmärtää myös juutalaisten kärsimyksiin kristillisesti osaaottava Sari Essayah, joka asuu karjalanevakkojen edelleen runsaasti kansoittamalla tynkä-Suomen alueella ja suhtautuu marokkolaisen isän tyttärenä ymmärtäen myös muihin pakolaisiin yms. maahanmuuttajiin uskonkulttuurisista taustoista riippumatta, toivoen uskoakseni kaikille halukkaille myös mahdollisuutta halutessaan joskus paluumuuttoon ja omien kotiensa ja omaisuutensa takaisinsaamiseenkin - http://sariessayah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268500...

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

Kananmurhan nimike on oikeutettu monissa tapauksissa lähi-historian aikana .
Kansat jotka ovat olleet sorron kohteena voisivat itsekin nostaa kohtalonsa maailman huomion kohteeksi.
Näin ovat tehneet juutalaiset , he ovat pitäneet yllä tietoa Hitlerin aikaisen natsi-Saksan kauheuksista.
Jerusalemissa sijaitsee Jad Vashem , Vainojen uhrien muistopaikka, joka on omistettu 6:n miljoonan juutalaisen vertaansa vailla olevalle tuholle.
Joka vuosi tammikuun 27 :n päivän iltapimeässä sen edessä järjestetään muistojuhla, 6 henkilöä eloon jääneistä kertoo kokemuksesnsa , tilanteen silloisessa asuinpaikassaan, pidätykset, tuhoamiskeskuksiin kuljetukset, olon siellä ja selviytymisen, sitten he kukin sytyttävät soihdun 6;n miljoonan samoissa kärsimyksissä kuolleiden muistolle .
Nuoren sukupolven edustajat laulavat , sotilaat seisovat asennossa .
Rabbit lukevat ja laulavat muistovirsiä.
Lopuksi lauletaan "Hatikva", Israelin kansallislaulu.
Tilaisuus on hyvin vaikuttava., kun soihdut loistavat ja suuri pystysuora tuli kohoaa pimeään.

En tiedä onko vastaavia muistojulia muilla kansanmurhan kokeneilla valtioilla , esim. armenialaisilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset