Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kansalaisnöyryydettömyys kunniaan - kilpailutetaan puolueet!

  • Nyt punnitaan mediatotuudenjälkeiset faktat.
    Nyt punnitaan mediatotuudenjälkeiset faktat.

Alamaisasenteettomuutemme tasoa sekä vallanpitäjiä, virkakoneistoa ja puolueita että myös äänekkäimpiä ja röyhkeimpiä "kansalaisverkostoja" kohtaan on jo syytä kohentaa. Olemme tämän vuosituhannen kuluessa kärsineet erilaisten ylhäältäpäin 'rahvaan parhaaksi' suuna-päänä-takamuksena paasaavien itseriittoisten besserwissertahojen vakavan syyllistävään sävyyn suitatukkivista isovelipäiväkäskyistä. Ja mediahegemonistisista kuplakeskuskomiteaukaaseista. Jopa ns. vastuullinen media on lähtenyt mukaan 'poliittisen epäkorrektiuden' vastaisiin iskuihin. 

Noissa ylimielismoraalisissa syyllistämiskampanjoissa usein ihan tavallinen maltillisesti argumentoiva tolkun kansalainen niin stadilais- kuin maalaisjärkineen on erilaisin omantunnon manipulointimenetelmin leimattu realistisiksi osoittautuneiden/tiedettyjen näkemystensä vuoksi äärihihhuliksi ja pahanlietsojaksi. Vedotaan johonkin muka korkeampaan ymmärrykseen ja parempaan etiikkaan jonkinlaisen intelligentsijaoikeutuksen nojalla tai tsaarinvirkamiesmandaatilla. False flag -hämäyksiäkin on nähty ja kuultu ties minkä nomenklatuurasuuriruhtinaan maskirovka-masinoimana.

Somessa monia on leimattu myös vihapuhujaksi, kansanpetturiksi, suvakkihörhöksi, fasistiksi ja rasistiksi ja ties miksi. Kärkästä syyllistyskorttia ja olkiukkomaista leimakirvestä ovat tyypillisen ylemmyydentuntoisesti heilutelleet vuoroin anarkistit, natsit, kommunistit, islamistit, viherfeministiaktivistit, putinistit ja muut aggressiivisuuteen taipuvaiset äärimmäisyysainekset sekä vastuuttomat lentoliikenteensabotöörit. Ja vieläkään ei noiden väkivaltaisten laittomasti toimivien kumousainesten kauhualevittävien haittasymbolien kansankiihotuksellista käyttöä ole saatu lailla kielletyksi, vaikka keskusteluilmapiiriä aina vaan kauhistellaankin.

Nyt riitti. Onko demokratiassa sijaa omankidanoikeudella karjuville ajatuspoliiseille ja mielivaltaisesti tavallisia lainkuuliaisia tolkun ihmisiä syyllistäville katupartioille maskottialpakoineen ja hakaristeineen tai ilman? 

- Ei suuntukkijoita tasavaltaan! Ei suuntukkijoita eduskuntaan! Ei suuntukkijoita minnekään!


Takit ovat kyllä paljolti kääntyneet viime viikkoina. Onpa tässä vaalien alla kuultu myös puolueen kuin puolueenkin keskuskomiteoista lausuntoja, joissa 'muistutetaan' kuinka nyt maksetaan hintaa sinisilmäisyydestäMME johtuneista vääristä valinnoista. Osa viimeaikojenkin seksuaalirikoksiin esimerkiksi Oulun vyyhdessä syyllistyneistä ulkomaalaisista on toisiamme syytellessä ehtinyt jo saada Suomen kansalaisuuden, ja heidät luetaan siis rikostilastoissa suomalaisiksi kuten muutkin kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat. Tämäkin saattaisi sopia uudelleenarviointikohteeksi, jos vääriä valintoja olisi enää mahdollista myös korjata edes nyt jälkikäteen - edes tilastointiperusteiden johdonmukaisena tarkennuksena. 

Mutta: miten nuo yliärhäkkään sormellaosoittelun ja mielipiteentukahduttamisvimmansa vallassa ylimpään ääneen mesoneet meitä muita "paremmat" ihmiset osoittavat tänä päivänä peiliinkatsovan reflektoinnin ja muutama vuosi sitten tunnetuksi tulleen maltillisen 'iteroinnin' hengessä edes puolisäällistä itsekriittisyyttä saati lievää pahoitteluaan huonosta käytöksestään? 

Siis he, jotka epäröimättä olivat olleet myös valmiit avaamaan "tarvittaessa" kaikkien vastuullisten kansalaisten liikenevät makuuhuoneetkin tuleville uuskansalaisillemme. Ja nimittämään kaikki halukkaat miespuoliset maahantulijat päiväkotikummeiksi esimerkiksi heidän osoittamansa Aisha-myytin tuntemuksen tuoman perhesuuntautuneisuuden perusteella. Ja jättämään kotimaamme talouspuolen hoidon sellaisten altruististis-filantrooppisten tilinpitofirmojen kuin R. Adham & Xmas Brothers Int'l vastuulle, ja rikosoikeudelliset linjaukset veronmaksajiemme iloksi Lakitoimisto Suviauvo&Ainapennosen erehtymättömän runsaudensarven kontolle. 

Miten sitten peräänkuuluttamaani kansalaisnöyryydettömyyttä ja uusalamaisasenteettomuutta voisi edistää hieman terveemmän jokamiesitsetunnon tasolle osoittamatta liiallista epäkunnioitusta lieviä tai vakavampiakin inhimillisiä virheitä menneellä vaalikaudella ehkä tehneitä päättäjiämme kohtaan? Ja tulematta höynäytetyksi sellaisten ulkovallan hybridivaikuttamisagendaa ilmeisestikin toteuttavien uusien mukavaihtoehtojen kannalle kuin venäjämieliset "Itsenäisyys"puolue, Kansalaispuolue ja Seitsemän tähden liike tai Liike Nyt, jotka perustettiin käytännössä vain uus-YYA-mielisen P. Väyrysen ja oligarkki Hjarkimovin eduskuntapaikan varmistamiseksi. Väykän puolueeseenhan hyväksyttiin jäseniksikin vain entuudestaan kansanedustajina ryvettyneitä. 

Kukin pohtikoon asiaa tykönään ja keksiköön keinonsa, ja kertokoon ideoistaan vapaasti muillekin. - Itse voin suositella kynnelle kykeneville tekemääni esimerkkiratkaisua tarjoutumalla julkisesti ehdokasehdokkaaksi vuoden 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa - kas näin:  
Olen käytettävissä vaaleissa 2019 - kilpailutan puolueet!


  

Lue myös: 

Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered?

Poliisi kuunteli lopulta ei-mielenosoittajan asiallista rauhanaloitetta! 

Haittasymbolien tunnustuksellinen lietsontakäyttö kiellettävä 

Maahanmuuttajalle myönnetty kansalaisuus ei muuta suomalaiseksi 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kannatan puolueitten yksityistämistä, koska markkinatalous on kuulemma aina ja kaikessa tehokkainta.

Yksityistämisen jälkeen parhaan tarjouksen jättänyt puolue saa maan johdettavakseen ja hoidettavakseen aina neljäksi vuodeksi kerrallaan minkä jälkeen järjestetään uusi tarjouskilpailu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hmm... Mutta kuka järjestää ja hallinnoi kilpailutusta ja kenen säännöin? Ja onko joku johtavassa asemassa tia muuten päätäntäkelpoinen saati -kykyinen?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei taida ihan kyvykkäitä tarjousten pyytäjiä ja arvioijia olla nytkään, koska usein kokonaistaloudellisesti kehnoin voittaa.

Mutta somessa tiedetään kaikki, joten somekansa pyytää tarjoukset ja eniten mölyä taakseen saanut tarjous hyväksytään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

Voihan sen tulokulmansa valita noinkin, Pekka. Lyödä kaikki lossiksi ja karnevalisointivitsiksi.

Mutta.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #3

Ha,ha, kiva kun täällä saa nauraa. Joskus kyllä nauran kippurassa kun luen, viimeksi eilen kun naiset keskustelivat nykyisin muodissa olevista uimapuvuista. Räävittömiä juttuja.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Periaatteessa hyvä ratkaisu, toteutettavuuden kanssa voi kyllä tulla vaikeuksia. Toteutussopimukseen pitää tietysti sisällyttää normaaliin sopimustapaan sopimusrikkomusta koskevat pykälät sanktioineen ja purkuehtoineen. Siin ne tavalliset jutut jotka yleensä alkavat sanoilla "Mikäli toimittaja ei kykene toteuttamaan sopimuksenmukaisia velvotteitaan tai mikäli toimituksen sisältö ei vastaa sopimuksessa määriteltyä ...."

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mutta jos markkinointistrategia on perustunut ajatukseen 'overpromised, underdelivered' niin pelkkää hyvää ei kai ole odotettavissakaan... ks. esim. vaaleiden blondien hekumallisine kuvineen Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211099-f...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pekka Pihlanto muistuttaa blogissaan, kuinka pohjoissuomalaisen imaamin puhe oli erittäin tervetullut kannanotto hänen tuomitessaan seksuaalirikolliset, jotka ovat leimanneet koko muslimiyhteisön http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267906-imaa... - Kommentoijat arvelevat mm. että maahanmuuttajilla, jotka bilettivät kapakoissa ja polttelevat ruohoa pikkutyttöjä metsästellen ei ole ollut juuri minkäänlaista suhdetta uskontoonsa.

- Ehkä noinkin. Mutta on paikallaan puhua islamilaisesta kulttuurista eikä niinkään islamista uskontona. Suhde uskontoon on tosiaan eri asia kuin vaikkapa suhde uskonnon perinnetietouden suomiin kulttuurisiin 'etuisuuksiin' yhteiskunnan laillisuuskäsityksiin nähden. Pyhiä kirjoituksia kun edelleenkin luetaan (myös lukutaidottomissa piireissä) tavoilla, joita ainakaan länsimaistuneet nykyimaamit ja -mullahit eivät välttämättä tuo esiin korostuneesti. Monien maahantulijoiden ja myös myöhemmässä vaiheessa maahanmuuttajien mielessä nuo viralliset ja epävirallisetkin perinnetiedot kuitenkin voittavat länsimaistuneen hengenmiehen sanahelinän. Esimerkiksi pelkän Aisha-myytin tuntemuksen tuoman perhesuuntautuneisuuden perusteella voisi hyvinkin ajatella, että on ihan okei ottaa halukas kaksitoistavuotias seksikumppaniksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a

Väärin tosin on luulla esimerkiksi turvapaikanhakijoiden oireilevan vain joistain uskonnollisperäisistä syistä tai irakilaistaustaisen kansalaisaktivisti Seida Sohrabin mainitsemaan kulttuuritaustaankaan liittyen https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965769.html - eli ei pitäisi osoitella yksipuolisesti uskontoja ja etnisyyttä. Johonkin muuhunkin nuo nähdyt rikostilastot oikeasti perustunevat. Rikostilastoja hämmästellessä tulee mieleen entinen Jugoslavia. Lieneekö perää, mutta Josip Tito kuulemma keksi aikoinaan karsia vankeinhoitokuluja vapauttamalla ongelmatapaukset ja lähettämällä ne Länsi-Eurooppaan kuten Ruotsiinkin. Irakin hallinnon ja armeijan entiset Saddamin tukijoukothan loivat aikoinaan venäläisten avustuksella Lännelle kostoksi ISISin, joka sitten myös vapautti vankeja ja ohjaili heitä Putinin juoniman merkittävän salakuljetusreitin mukana taannoisen Syyrian pakolaistulvan sekaan Eurooppaan. Hmm...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen harvoin ihan väärässä, mut nyt olin todella pahasti väärässä, sillä uskoin Veikko Savolaisen olleen liikkeellä pilke silmäkulmassa, mutta hänhän puhuu höpöjä ihan tosissaan.

Pahoittelen erehdystäni.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pahoittelut hyväksyttäneen, hyväksytty! Kun itse trollientrolli lukee tuomion, siinä tyhmempi voi vaan todeta hiljaa mielessään että sat sapienti...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ai sinä olet niitä, joiden mielestä eri mieltä olevat ovat trollien trolleja. Se on tyhmemmille toki tyypillistä. Ei muuta kuin hyvää jatkoa ja Karjala takaisin ja muuta sellaista, ja punikit pois Suomesta ja Suomi suomalaisille!

Pysytään poissa toistemme blogeista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #8

Älä nyt Pekka hyvä leikistä suutu kun en minäkään. Missäs se sinun huumrintajusi nyt on jota olen useammastikin kovin ihaillut. Kelpo kirjoittajahan sinä kaiken kaikkiaan olet, ja tosiaan varmaan kaikkien mielestä yksi parhaista trollaajistakin ei sen puoleen. ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset