Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

HS kysyi 'ulkomaalaisten', ei 'mamujen' ajankohtaisista rikosprosenteista!

  • Kantasuomalaisia päättäjiä? - HS 12.1.19
    Kantasuomalaisia päättäjiä? - HS 12.1.19

Helsingin Sanomat kysyi lauantaina 12.1. puolueiden johtajilta: "Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksiin epäillyistä oli lähes 24 prosenttia ja raiskauksiin epäillyistä noin 29 prosenttia vuonna 2017. Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä oli tuolloin 4,5 prosenttia. Mitä ajattelette tästä?"

- Miksi Hesari puhuu näissä yhteyksissä osoittelevasti nimenomaan 'ulkomaalaisista',  toisin kuin poliisi, joka käyttää termiä 'ulkomaalaistaustaiset'? Noissa 'ulkomaalaisten' prosenteissahan korostuu harhaanjohtavasti nimenomaan turvapaikanhakijoiden osuus. Turvapaikanhakijat kun ovat ulkomaalaisia samoin kuin turistitkin, koska heillä ei ole Suomen kansalaisuutta. Syyllistetäänkö näin tilapäisesti maassaolevia epäoikeudenmukaisesti samalla kaunistellen vakinaistuneiden maahanmuuttajien mahdollista osuutta ja kotouttamisviranomaisten vastuuta eäonnistumisestaan?  


Toisaalta noista Hesarin esittämistä tilastollisista prosenttiluvuista 24 % ja 29 % puuttuvat tyystin ulkomaalaistaustaiset maahanmuuttajat, joilla jo on Suomen kansalaisuus. Heitähän kuitenkin tosiasiassa lienee mukana merkitsevä määrä myös vuoden 2017 epäillyissä ja tapahtuneissa seksuaalirikoksissa ja raiskauksissa. Tilastoissa 'suomalaisten' tekemiksi lasketaan ns. kantasuomalaisten lisäksi myös kansalaisuuden saaneiden maahanmuuttajien ja kaksoiskansalaisten tekemät rikokset. 

Ulkomaalaisten rikollisuusosuutta näin yksipuolisesti korostaen saatetaan taas kerran syyllistyä tahattomaan tai vakavampaankin ongelman ulkoistamiseen. Oikeastihan esimerkiksi naisten ja lasten oikeuksia polkevan perinteen salliva kulttuuritausta ei kadonne minnekään automaattisesti  ihan vaan pelkällä kansalaisuuden myöntämisellä. Myös kantasuomalaisten päättäjien vastuu päätöksistään jatkuu vielä sen jälkeenkin vähintään riskien tiedostamisen ja tarvittaessa niiden toteutuessa tilanteeseen reagoinnin tasoilla. Tämä on tullut esiin muun muassa Oulun ketjuraiskauskuvioissa, missä mukana on ollut myös Suomen kansalaisuuden saaneita eli 'suomalaisia'. 

Pääministerimme reagoi aikoinaan perumalla kakkostalonsa käyttöönantolupauksen, ja jotkut ovat jo puhuneet myös myönnetyn kansalaisuuden perumismahdollisuudesta muilta kuin kantasuomalaisilta. - Ehkäpä valtakunnan päälehden olisikin pitänyt tuoda esiin itse ongelman perusluonteen monisyisyyden hahmottamiseksi ja myös puolueiden puheenjohtajien pohdittavaksi muidenkin ulkomaalaistaustaisten muunkulttuuristen maassaoleskelijoiden merkitys kuin vain yksioikoisesti ulkomaalaisten? 

Sopiikin kysyä, miksi Helsingin Sanomat haluaa esitellä vain ja ainoastaan 'ulkomaalaisten' seksuaali- ja raiskausrikollisuusprosentteja 'suomalaisiin' verraten? Siksikö, ettei kaikkien 'ulkomaalaistaustaisten' rikosprosenteista ole tilastotietoja saatavilla, vai siksikö, että se ei halua ottaa esiin mahdollisuutta, että kotoutuspolitiikan ilmeinen epäonnistuminen näkyisi jotenkin myös jo maassa jonkin aikaa asuneiden ja kansalaisuuden saaneiden ulkomaalaistaustaisten maahanmuuttajien eli 'uussuomalaisten' kohdalla? 

 

P.S.  Johonkin muuhunkin nuo nähdyt rikostilastot oikeasti perustunevat kuin vain irakilaistaustaisen kansalaisaktivisti Seida Sohrabin mainitsemaan kulttuuritaustaan - eli ei pitäisi osoitella yksipuolisesti uskontoja ja etnisyyttä. Tottapuhuen turvapaikanhakijoiden rikostasoja hämmästellessä tulee mieleen entinen Jugoslavia. Lieneekö perää, mutta Josip Tito kuulemma keksi karsia vankeinhoitokuluja vapauttamalla ongelmatapaukset ja lähettämällä ne Länsi-Eurooppaan kuten Ruotsiinkin. Irakin hallinnon ja armeijan entiset Saddamin tukijoukothan loivat aikoinaan venäläisten avustuksella ISISin, joka sitten myös vapautti vankeja ja ohjaili heitä Putinin juoniman merkittävän salakuljetusreitin mukana taannoisen Syyrian pakolaistulvan sekaan. Hmm...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Sopiikin kysyä, miksi Helsingin Sanomat haluaa esitellä vain ja ainoastaan 'ulkomaalaisten' seksuaali- ja raiskausrikollisuusprosentteja 'suomalaisiin' verraten?"

Sopisiko arvata syyn olevan se, että "ulkomaalaisissa" ovat mukana sellaiset suuret ryhmät kuin virolaiset ja venäläiset joiden luvut eivät mitenkään merkittävästi suomalaisten luvuista, jolloin suhdeluvut eivät näytä niin pahoilta ja ne suhteellisesti eniten seksuaalirikoksia tekevät ryhmät eivät nouse esille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuulostaa hyvinkin mahdolliselta, sen lisäksi että melkoinen osa Suomen kansalaisuuden saaneista 'uussuomalaisista' tosiasiassa lukeutuu niihin tyypillisiin lähtömaakansallisuuksiin ja kulttuuritaustoihin, joita Oulun (ja melko oletettavasti Helsingin ja mahdollisesti myös lähiviikkoina esiin tulevienkin) sarjajoukkorikostapausten epäiltyjen on viranomaistiedotteissa kerrottu edustavan sekä Suomen kansalaisuudettomien että jo kansalaisuutemme saaneiden osalta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ethän Aki usko, että kukaan erehtyy noin vaan avaamaan linkkiäsi, joka näyttää epämääräiseltä ja tuntemattomanoloiselta ehkä viruspesältäkin? Mutta ole hyvä ja avaa lukujasi ja kerro niiden luotettavasta tieteellisestä taustasta, jos voit. Muuten pyydän poistamaan linkin faktantarkistusproseduuria läpäisemättömänä. - Mitä siis haluat kertoa?

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Anteeksi, en ajatellut asiaa ihan noin pitkälle, vaikka linkistä pitäisi ilmetä että puheenvuoron sivuilla liikutaan.

En myöskään ajatellut, että joku saattaisi väärentää poliisin ja tilastokeskuksen tilastoja, jotka osoittavat parin kansallisuuden dominoivan ylivoimaisesti Vuoden 2017 raiskaustilastoja.

Mutta poista toki viestini, jos ne asiattomiksi koet, sinun blogisi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Toki linkki voi johtaa Arto Luukkasen blogiin, mutta linkkisi "prntscr.com/m6odtc" siellä ei kerro mitenkään minne se johtaa. Linkin ulkoasusta ei voi päätellä että kyse olisi poliisin enempää kuin Tilastokeskuksenkaan sivusto, ei siellä ainakaan näy sanoja 'poliisi' tai 'stat.fi', joten on syytä uskoa, että voisit ehkä yrittää johdattaa lukijan ei-vastuullisen media valheuutissivulle. Anteeksi vain, mutta nykymaailmassa Sinun pitäisi jotenkin näyttää toteen tai ainakin olisi pitänyt jo aiemmin kertoa minne linkkisi johtaa. Kerro vielä linkkisi osoitelähde, ja avaa vihjailua suorasanaisemmin mitkä ne pääasiasisällöt ovat, joihin viittaat. Ja onko niissä luvuissa mahdollisesti sitten mukana sekä Suomen kansalaisuudettomat ulkomaalaiset että kansalaisuutemme jo saaneet rikoksentekijät lähtömaittain tai alkuperäkansallisuuksittain? Tiedän ,että Tilastokeskuksella oli jossain vaiheessa sellaisiakin aineistoja ja tilastoja, mutta joitain vuosia sitten sellaisten tekemistä ja varsinkin julkaisua karsittiin koska niitä voitiin liittää ns. etniseen profilointiin ym. ei-korrektiin.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio Vastaus kommenttiin #6

En pysty näitä kyseisiä tietoja todentamaan, joten poistan linkin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Älä poista, alan uskoa että asiallinen on. Omalla vastuulla klikattava. ;)

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio Vastaus kommenttiin #8

Huomasin etten osaa poistaa kommenttia, mites sellainen temppu tehdään?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Anna nyt sitten olla. Jos olisit ammattitrolli ja valheuutisdesantti, osaisit varmasti poistaa vaikka koko blogini.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Tästäkö puhuitte:
""Jos kaikki Suomessa asuvat ihmiset tekisivät yhtä paljon seksuaalirikoksia kuin irakilaiset ja afganistanilaiset, niin näitä rikoksia tapahtuisi noin 75000 vuodessa, eli 200 päivässä. Mietitäänpä tarkkaan, millä tämä kehitys voitaisiin pysäyttää."
http://prntscr.com/m6odtc
(Lähde:Tilastokeskus/Poliisi)"

Toi on varmaa maailman suosituimman kuvankaappausohjelman kuvan linkki.
https://app.prntscr.com/fi/download.html
Tosta voi ladata Windowsille tai Macille. Otta kuvankaappauksen vaikka Youtube-leffan kuvasta, ja tallentaa sen pilveen ja antaa tuon tyyppisen linkin.

Ja se eka linkki http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2674...
oli tohon Luukkosen puheenvuoron blogiin/mun kommenttiin, jossa tuon ylemmän sanoin.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio Vastaus kommenttiin #12

Niin juuri tuota sinun kommenttiasi linkitin, en maininnut nimeäsi koska se käy selväksi siinä vaiheessa jos linkin avaa, olisi kuitenkin ehkä pitänyt pohjustaa se paremmin, my bad.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Johonkin muuhunkin nuo nähdyt rikostilastot oikeasti perustunevat kuin vain irakilaistaustaisen kansalaisaktivisti Seida Sohrabin mainitsemaan kulttuuritaustaan - eli ei pitäisi osoitella yksipuolisesti uskontoja ja etnisyyttä. Tottapuhuen turvapaikanhakijoiden rikostasoja hämmästellessä tulee mieleen entinen Jugoslavia. Lieneekö perää, mutta Josip Tito kuulemma keksi karsia vankeinhoitokuluja vapauttamalla ongelmatapaukset ja lähettämällä ne Länsi-Eurooppaan kuten Ruotsiinkin. Irakin hallinnon ja armeijan entiset Saddamin tukijoukothan loivat aikoinaan venäläisten avustuksella ISISin, joka sitten myös vapautti vankeja ja ohjaili heitä Putinin juoniman merkittävän salakuljetusreitin mukana taannoisen Syyrian pakolaistulvan sekaan. Hmm...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset