Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Venäjä ei ole Suomen puoliso eikä kumppani, Sergei Lavrov!

  • Oli tainnut Sergeillä mennä Rooman yössä vähän pitkään... ;)
    Oli tainnut Sergeillä mennä Rooman yössä vähän pitkään... ;)

"Jos epäilet vaimoasi, et mene ensin mediaan", sanoi ulkoministeri Lavrov alentuvan indoktrinoivaan sävyyn ottaessaan esille Suomen syytöksen siitä, että Venäjä on häirinnyt gps-satelliittipaikannusjärjestelmää Lapissa. (Ilta-Sanomat 24.11.2018)   


- Jos kaikenmaailman ketkujen annetaan määrittää tuolla tavoin keskusteluissa käytetyt kielikuvat ja vertaukset, alennutaan pelaamaan noiden puliveivareiden ehdoilla niiden pelejä - ja silloin suostutaan lähtökohtaisesti antautujiksi vakavan yya-trauman jälkioireiluna.

Eihän nyt vaan aikuisten oikeasti joku ole mennyt siihen onnettomaan halpaan, että ottaa kuuleviin korviinsa ikään kuin annettuna tuon Lavrovin irvokkaan julkeasti kaapinpaikan osoittavan "oletusarvon" että Venäjä muka olisi Suomelle tai Suomineidolle jonkinlainen puoliso? - Emme ole liitossa itänaapurin kanssa emmekä tule koskaan olemaan! Mieluummin Suomineito hakee lähestymiskieltoa*.

HUOM! Venäjä ei ole Suomen puoliso tai sukulainen tai valittu seurustelukumppani eikä myöskään varteenotettava kilpakosija. Perhepiiriämme ovat Pohjoismaat ja Baltian maat ja lähisukuamme Länsi-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka liittolaisineen, ja styylaamme Naton kanssa. 

Venäjä on pikemminkin naapuruston ei-toivottu tulokas, tungetteleva lähentelijä ja asunnonvaltaaja (mm. Karjala, Petsamo, Inkeri). Se on huonokäytöksinen ulkomaalainen pakkonaapuri (mitä puolestaan ylivoimainen valtaosa kaikista ulkomaalaistaustaisista ei ole, vaan kutakuinkin kaikki muut ovat mukavia naapureita sekä lähellä että kaukana). Venäjä on osoittautunut yhtä sairaalloisen omistushaluiseksi ja vainoharhaisen aggressiiviseksi pakkoavioliitontyrkyttäjäksi kuin Neuvostoliitto. Se on rasistinen räyhäahdistelija, joka möykkää ja ammuskelee humalapäissään haulikolla takapihallamme.

Vain typerykset alentuvat hyväksymään vaimovertauksen kaltaisen suomettuneisuusoletuksen keskustelun leikillisenkään pohjaksi. Vai olisiko Ukrainankin pitänyt tyytyä keskustelemaan Krimin valtauksesta ja Itä-Ukrainan laittomista miehityksistä yksin maahantunkeutujan kanssa? Suomalaisten tulisi vähintäänkin vastata Lavrovin heittoon, että mitä te tekisitte, jos naapurinne ulkomaalainen salakatselisi ja salakuuntelisi, hiippailisi ja lennättäisi droonejaan teidän tontillanne ja päästelisi herjaavia syytöksiä ja tunkkaisia päästöjä ja väittäisi ettei teillä ole oikeutta olla tekemisissä muiden kanssa tai edes valita puolisoanne itsellisesti eikä se lopettaisi törkeilyään kielloista huolimatta? 

Normaalisti kyllä tuollaisesta ahdistelijasta puhutaan lähipiirin ja oikeiden kavereiden kanssa, myös ääneen ja tarvittaessa julkisestikin ja myös virkavallan kanssa. - Toivottavasti Sauli Niinistö ei omaksu tuota salakavalasti tyrkytettyä  ennakkoasennetta jonkinlaisena jalkavaimona tai muuta pakkoavioliittoroolia Venäjän suhteen. 
 
*Ks blogi Suomineito hakee lähestymiskieltoa? 
 

Lue myös: Entä nyt, Sauli Väinämö Niinistö? - osa 2: USA vs. Venäjä vs. Nato 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuka muu siellä olisi häirintää tehnyt ? Poromiehetkö ?

Venäläisiä joukkojahan ei ole edelleenkään Krimillä ja MH 17 reittikonee pudotti taivaalta joku muu, kuin venäläiset.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kremlin kannattaisi ehkä miettiä suomalaisten kasvavaan negatiiviseen suhtautumiseen Venäjästä.

Luulisi Venäjän länsinaapurin suhtautumisella olla joku merkitys ? Kun ei näytä olevan, sillä saattaa olla merkitystä Suomen päätöksiin tulevaisuudessa poliittisiin ratkaisuhin tai kaupallisiin valintoihin.

EVA:n tuore tutkimus kertoo, että suhde Venäjään on entistä viileämpi

Evan kyselystä ilmenee, että suhtautuminen Venäjään on muuttunut viileämmäksi.

Kokonaisuudessaan Venäjä saa suomalaisilta surkean arvion: kolme neljästä suomalaisesta (76%) suhtautuu Venäjän toimiin kielteisesti.

Myös vastaajan ikä näyttää määrittävän suhtautumista. Yli 40 prosenttia alle 35-vuotiaista suhtautuu Venäjään ”erittäin kielteisesti”. Yli viisikymppisten asenne on jonkin verran lievempi. Melkein puolet suhtautuu ”melko kielteisesti”.

Ihmisillä on taipumus jakaa toiset ihmiset hyviksiin ja pahiksiin. Ja kun se leima on kerran tullut, se on ja pysyy.

Minä suosittelen, että Lavrov jatkaa irvailua Suomea kohtaan ! NATO jäsenyys on päivä päivältä lähempänä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Teepä Veikko vielä astetta räväkämpi teksti ja laita englanninkielisenä niin saavat Venäjällä miettiä vieläkö naurattaa. Otsikko voisi kuulua: You Kremlin-clowns, Finland surely shouts when she's raped.

Englanninkielentaitoiset osannevat korjata paremmaksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Teepäs Pasi vaikka raakakäännös ja viedään se sitten vielä stilisoitavaksi vaikka Ulkoministeriöön tms. venäjänkin osaajille ;)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tiedän että näitä palstoja luetaan Venäjällä joten anna mennä vaan. Kyllä ne siellä englantia osaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Sanoilla, varsinkin kellokkaiden on väliä, ja niiden symbolinenkin merkitys counts. Historiankirjoihin oikaisemattomina jäädessään Suomen ja Venäjän avioliittosuhdeviittaus antaisi jokseenkin väärän kuvan, joka 'oikeuttaisi' vaikkapa joskus liittämään maamme 'legitiimisti' yhteen kuten Krim anschlussattiin 2014 isovenäläisimperiumiin.

Niin kertovat myös kiveenhakatut sanat ja monumentit aina jotain. tai jättävät kertomatta. Presidentti Koiviston tänään paljastettava muistomerkki on teknistaiteellisesti tyylikäs ja muutenkin lähes ok sellaisenaan. Eräs huhtikuussa esitelty merkittävästi parannettu/informatiivisempi versio kuitenkin esittäisi maatamme itsenäisyytemme ajan alkuvuosikymmenten rajoin, joita myös Manu puolusti aseellisesti Suomen suuressa isänmaallisessa puolustussodassa 1939-44. Teos olisi nimeltään 'Suomineidon eheys' (luonnos Perttu Saksalta lainatuin vaikuttein, kuva 1, ja se olisi voitu toteutettaa samalla eheyttävällä liimakultaustekniikalla kuin nykyinen voittajaehdotus 'Kartta'.

Parannettu versio muistomerkistä muistuttaisi tuleviakin sukupolvia tosiasioista, jotka alkavat olla hukassa jo nykyiseltä - ainakin päätellen siitä, että moniinkin näyttää uponneen täydestä tuo ulkoministeri Sergei Lavrovin tuore ylenantomöläytys, jossa hän vertaa Suomen ja Venäjän turvallisuuspoliittista suhdetta avioliittoon. Ks. Hautamuistomerkkiluonnos ja zen vaihtoehtoinen kintsugi-korjauskultaus http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Lavrovin puheista tulee mieleen, että millaista "haaremia" Putinin Venäjä haluaa koota ympärilleen. Jos hän kuvailee Suomea Venäjän "vaimoksi", niin kuin monta muuta vastaavaa "vaimoa" Venäjällä jo on, ja kuinka montaa se himoitsee.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Taisi Lavrov kuitenkin antaa ymmärtää että Suomi olisi se aviomies. Hänhän kuuluttaa sen perään että jos epäilee vaimoaan, ei pitäisi lähteä mediaan huutelemaan. Suomihan on epäillyt Venäjää hölmöilyistä.

Keittiöpsykologian varmuudella Lavrov haluaa alitajuisesti olla Suomi-uroksen nyrkin ja hellan välissä ja välillä myös kontallaan alla. Lavrov, my love, Suomi-mies on kehittynyt ajoista jolloin sinä olit nuori. Enää et saa täällä turpaan ellet tule haastamaan kunnolla riitaa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Voi olla. Taitaa Lavrov olla sen verran kiero mies, että jos hänellä syöttäisi rautanaulan, niin ulos tulisi korkkiruuvi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #9

Hehheh, jos taas syöttäisi venäläistä ruostumatonta terästä, korkkiruuvi olisi ruosteessa jo ennen kuin putoaisi paskahuussin pohjalle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä tämä on? Alexander Stubb on käynyt Minskissä veljeilemässä Lavrovin ja presidentti Lukashenkon kanssa.

https://twitter.com/alexstubb/status/1065195055978...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjä on estänyt laivaliikenteen Asovanmerelle. Näin eskaloidaan konfliktia Ukrainan kanssa.

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/11/25/russia...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Laitoin Veikko blogin herra Lavroville. Toivotaan ettei revi takapuoltaan sen takia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ja toivotaan ettei enää aukoisi julkisesti sitä epäsiistimpääkään päätään, kun kummastakaan ei oikein mitään edustuskelpoista tule. ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset