Virhreet – De G'röda

Vanha isäntä ja emäntä piirtävät pisteen surulliseksi käyneelle asiakirjalle.

Freudilainen kirjoitusvihrekin* saa Oden ja Heidin mielestä jäädä kuvaamaan monikielisyyden ongelmallisuutta tilanteessa, jossa kaikenkattavan yhteisöllisen suvaitsevaisuuden immuniteetin suojiin yritetään mahduttaa sekä puna-, sini- että ekovirheitä niin toukoaaltolaisten kaduntallaajarealismeineen, penttilinkoloiden pehmeine globaalitasa-arvoineen kuin janitoivoloiden vilpittömine kansalaispyyteettömyyksineenkin ilman vaalikarjaakosiskelevia mediakoreografioita. 

Toista oli ennen. Kun veteraanit puolustivat isänmaan ja ihmiskunnan luontoa telaketjujen kirskuessa korvat lukkoon Koijärven mottisuolla. Kun eduskunnan satavuotisjuhlissa lausutut rohkeat sanat kansojen itsemäärääämisoikeuden puolesta imperialismia vastaan johtivat suurvaltanaapurimme urkintakoneiston elinikäissyyniin ja häikäilemättömään urankariuttamisoperaatioon. Silloin vielä vastattiin spartalaisen tyynesti omien sanojen ja tekojen seurauksista ja seistiin sinisaarelaisen suorina sortajan tuomion edessäkin. Ja sen näki myös äänestäjä. Nyt ei nämä nuoret… 

Vai voisiko kaksoispuheen ja monimieliajattelun syövyttämät kasvonaamionsa pelastaa taas uudella ihmisläheisyyskampanjalla, joka korostaa epäonnistumisen ja huonon johtajuuden yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä nyky-yhteiskunnan patriarkaatistavapautuvan ei-aggressiivisen leppoistustrendin mukaisesti? – Testamentatako viimeisessä tahdossa kaikki pelimerkit kokemattomille vihreille hevosille kuten Ohisalolle, Pennaselle tai Karille vai turvautuako semivaltiomiessarjaan nostetun Villen nykytilanteessa maltillisena näyttäytyvään karismaan? 

Ettei tässä nyt vaan kävisi niin kuin joku armoton verkko-analyytikko uumoili kesällä: 

"Vihreiden kannatuksen vapaa pudotus on ollut puolueen kaadereilla tiedossa, samoin se että eduskuntavaaleihin on runsaat kahdeksan kuukautta aikaa. Puheenjohtaja Touko Aalto on selväsanaisesti ilmaissut tukevansa puolueen jyrkän siiven romanttista laittomuuslinjaa. Täten 'omaa etuaan ajattelematon' altruistijuristi Aino Pennanen laskelmoi pykälänterävästi antautuessaan rajakkien someterrorin vapaaksi riistaksi uhrautumalla olemaan istumatta aloilleen, vaikka sitten Puolue joutuisikin maksamaan tukiaisistaan ilmailuliikenteen sabotointiviulujen taloudellisen hinnan. Aalto&Pennanen ovat joutuneet someraivon kohteiksi, "yllättäen ja tilaamatta" tai sitten odotetusti ja tilaten. Voi muuten olla että vihreiden tai persujen tai muiden ääriporukoiden strategian mukaan ei ole kannattavaa niinkään tehdä rikosilmoitusta uhkauksista ym. saamastaan vihapostista kuin revitellä niitä huhumedian tasolla. Kannatuslukemat saavat hakemaan julkisuutta eri tavoin. Kehitys vihreissä onkin aika tarkkaan analoginen toisessa 'ääripuolueessa' eli perussuomalaisissa nähdyn kanssa: kannatuksen hiipuessa johdon jyrkkä fraktio radikalisoituu ääntenkalastelussaan virallistamaan kovemman siiven toimintalinjoja julkilaittomuuden aatteellista siunausta myöden. Näin oletetaan kaiketi puolueen perinteisen luonnonsuojelusiiven eli pehmisten jakavan ex-persujen 'sinisen' alamäkitulevaisuuden. – Tuleekohan (jos analogiaskenaario toteutuu) vanhan ajan luonnonsuojeluekologistien siivestä nimeltään Vihreämpi tulevaisuus erotuksena vallan kaapanneen kansalaistottelemattomuusmilitanttien vihreistä, jotka ehkä eroavatkin kansan mieltämästä 'perusvihreydestä' samassa suhteessa kuin rasismin kanssa flirttaileva perussuomalaisuus eroaa kansan syvien rivien sinisestä suomalaisuudesta. Se vaan että sinisiä suomalaisia samaten kuin luonnonsuojeluvihreitä on pilvin pimein kaikissa puolueissa, joten radikalisoituneet siivet saanevat lopulta määräysvallan omissa erityispuolueissaan." 
–  Ville Niinistöltä kuitti Aallolle ja Pennaselle? 

* Otsikon ruotsinkielinen ilmaus de g'röda viitatessaan sanoihin grön, röd ja gröda pitää sisällään sekä punavihreän että viherviljelyskasveihin liittyvän vivahteen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu