Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Prof. Niklas Bruun irtisanomislaista: ”Jos ei tervehdi iloisesti, irtisanotaan”

  • - Voiko 'neuvostovastainen' mielipide olla pätevä syy poliittiselle irtisanomiselle vielä tällä vuosituhannella?
    - Voiko 'neuvostovastainen' mielipide olla pätevä syy poliittiselle irtisanomiselle vielä tällä vuosituhannella?

KYSYMYS "pakkotervehtimislakia" hyvin perustein vastustavalle työoikeusprofessori Niklas Bruunille, jonka mukaan (US 17.9.2018) irtisanomisperusteita olisi vähintäänkin määriteltävä täsmällisemmin ja niin, että kohtuullisuutta arvioitaisiin laissa myös työntekijän kannalta:  

- Onko esimerkiksi vääränlainen säästöehdotus oikeanlaisia sellaisia pyydettäessä tai 'neuvostovastainen' mielipide pätevä syy poliittiselle irtisanomiselle vielä tällä vuosituhannella enempää suuressa valtionvirastossa kuin pienessä yksityisessä yrityksessäkään? - Tosielämän case-esimerkki, ks.> Irtisanomissuojan pärstäkerroinriski julkissektorin paikallisessa sopimisessa.    
 

Tokihan jokainen normaali suomalainen ymmärtää, että kulttuurillemme kutakuinkin vierasta mutta trendikästä ylisosiaalisuusvimmaa työelämän pakko-small-talkeineen ja pepsodenthäikäisymakeiluineen ei pidä mennä säätämään lailla kaikkia kattavaksi kulttuurinmuutosprojektiksi. Sen pitäisi edelleen riittää, että asialliset hommat hoidetaan ja koristelkoot rouvien/herrojen/kellokashenkilöiden polunvarret pikkukivillä ne, joilla on sellaiseen luontaiset taipumukset. - Mutta painavampiakin näkökohtia keskusteluun irtisanomislakiesityksestä totta vie on!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Niin, tässähän vähän niinku keskustellaan sellaisen lainsisällön voimaansaattamiseen liittyvistä ongelmista, joka on jo voimassa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Yrittäjä Asko Rantala arvostelee blogissaan professori Bruunia näin: "Bruunilla lienee erittäin vähän tai ei lainkaan tietoa pk-yritysten toiminnasta, toimintaedellytyksistä ja henkilöstöpolitiikasta." http://askorantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261125...

- Rajoittuneekohan tuo ns. yliakateemisuushandicap pelkästään pienten ja keskisuurten yksiköiden tarkastelukentän kattamattomuuteen? Eräät merkit viittaavat vahvasti siihen, ettei. Toivottavaa olisikin, että professori Bruun tutustuisi tähänastista syvällisemmin ekspertiisinsä ilmiöalue-empirian todellisuustilaan sen viime vuosikymmenten yhteiskunnallista huolestusta leimallisimmin herättäneiltä osin myös suurten työpaikkojen kokemusten pohjalta. Suosittelen edelleen professorin pohdittavaksi kuvaavaa casea irtisanomissuojan pärstäkerroinriskistä julkissektorin paikallisessa sopimisessa: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260227-a...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset