Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Valtava Google-tietomurto - Kreml peukaloinut suomalaisten syntymätietoja?

  • Valtava Google-tietomurto - Kreml peukaloinut suomalaisten syntymätietoja?

Tietomurto tai disinfomanipulointia ilman teknistä hakkerointia. Yhtä kaikki, ei ole merkityksetön pikkujuttu, että jokin suuri tietolähdeportaali jakaa tyystin väärää "tietoa" niin graduntekijöille kuin alakoululaisillekin ja samaten myös laajalti luotetuille kv. instituutioille esimerkiksi hakusanoilla 'Gustav Hägglund syntyi'. - Myös Verkkouutiset on nostanut asian esille.

Oikeasti viereisessä pitkässä kuvituskuvassa Googlen mukaan Venäjällä syntyneiksi väitetyt paljasjalkaiset suomalaiset syntyivät itsenäisessä Suomessa kun taas 'Suomessa' tai ilman syntymämaata Googlen mukaan syntyneet syntyivät Suomen autonomisessa suuriruhtinaskunnassa eli itse asiassa Venäjän valtakunnan alueella. Jälkimmäisten suomalaisten syntymämaa on Google-tiedoissa jätetty mainitsematta muiden paitsi Virolaisen ja Vennamon kohdalla, joiden syntymäkotipaikkakuntia (Viipurin maalaiskunta ja Jaakkima) ei mainita, mutta syntymämaaksi on ilmoitettu yllättäen 'Suomi'.

Yllättivätkö esimerkiksi Martti Ahtisaaren, Riitta Uosukaisen ja Gustav Hägglundin syntymäaika- ja paikkatietojen vähintäänkin oudot ristiriidat? Tsekatkaapas kirkonkirjoihin perustuvat vuosiluvut ja verratkaa ei-valhemedian historiatietoihin kulloinkin voimassaolleista valtiorajoista sekä Suomen itsenäistymisvuodesta ja Pariisin rauhansopimuksen 1947 solmimisvuodesta, vrt. Karttoja 1921-42

Kyllähän muitten muassa tuo rauhannobelistimme Mara on ihankin varmasti syntynyt itsenäisessä Suomessa (Viipurissa 1937) eikä missään hemmetin venäjällä tai muussa sellaisessa ns. ryssänmaassa! Uosukaisen Riitta hänkin on ihan paljasjalkainen suomalainen ja samaten nuo muut "venäläisiksi" tuomitut niin ikään. Ahtisaari on sitä paitsi tullut kuuluisaksi rauhannobelinsa lisäksi mm. presidenttiytensä aikaisesta Karjala-keskusteluun oikeuttavasta ja velvoittavasta lausunnostaan. 

Nobel-komiteallakin taisi muuten olla vuonna 2016 käytettävissään lähinnä noita kremlinväärentämiä Google-tietoja, kun se jakeli valheuutista Ahtisaaren "venäläisyydestä": Nobel-säätiö EI ole kartalla: Martti Ahtisaari kartuttaa Venäjän Nobel-saldoa!  


Miksiköhän tosiaan Google ei vieläkään ole korjannut idioottimaisesti harhaanjohtavaa käytäntöään 'kertoa' eli valehdella ihmisten "synnyinmaa" yhdistettynä synnyinpaikkakuntaan ja syntymäpäivään? - Sietäisi tehdä asiassa pikainen korjaus, ettei uskottavuus rapisisi entisestään erilaisten tietosuojakohujen keskellä! Lähetin muuten jo 25.10.2016 Googlelle tällaisen palautteen : "Martti Ahtisaari syntyi 23.6.1937 Suomessa Viipurin kaupungissa, ei Venäjällä.  Riitta Uosukainen syntyi 18.6.1942 Suomessa, Jääsken Pelkolan kylän Ensossa Viipurin läänissä, ei missään Venäjän 'kuvernementissa' joskus 1800-luvulla.

Google ole vieläkään korjannut virheitään (muuten kuin poistanut Uosukaisen kohdalta Viipurin kuvernementti-maininnan). Edelleen kuitenkin väitetään hänenkin syntyneen Venäjällä. Google ei koskaan vastannut palautteeseen esimerkiksi selittäen syitään reagointihitaudelle tai oudon käytännön perusteita.

Lisää aiheesta: Tietomurto Googlessa! Kreml peukaloinut suomalaisjulkkisten syntymätietoja?

 

Lue myös:  Suomi 100 % -teemavuodet 2017-2020: Tarton rauha 14.10.1920

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tarkentaisitko hiukan mihin perustuu tieto, että nimenomaan kreml on tätä peukaloinut?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onko sinulla siitä sitten ihan tietokin vai? Itsekin olen nähnyt aiheelliseksi ounastella tuota vaihtoehtoa ehkäpä kaikkein todennäköisimmäksi mm. viimeaikaista geopoliittista wanna-be-suurvalta-naapuriamme ja sen kieroa peliä ajatellen, mutten sentään ole laillasi ihan mistään tiedosta lähtenyt puhumaan...

Mikäs muu rikollisvaltiovaikuttajataho muuten voisi tulla päällimmäisenä mieleen... tai parin kolmen vuoden pohdinnan jälkeen?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Voisiko syynä olla niinkin yksinkertainen asia, kuin että tekoäly vielä sen verran alkeellista, että kuvittelee noiden kaikkien nykyisin venäjällä sijaitsevien paikkojen olleen aina osa venäjää.
Eikä osaa yhdistellä aikojen saatossa tapahtuneita maanrajojen muutoksia syntymäaikoijen kanssa.

Tietysti todennäköisin vaihtoehto on Putinin juoni.
Puton valjastanut hakkeriarmeijansa resurssit sen tärkeimpään tehtävään... muuttelemaan suomalaisten synnyinmaa venäläiseksi.

Miettiiköhän kukaan usarin blogisti ollenkaan, näiden Putinin salaliittoteorioiden järjenperäisyyttä

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tekoäly toimii ja on toimimatta tässä aihepiirissä pateettisen valikoiden, kuten huomaat eri henkilöiden syntymätietoja verratessasi. Outoa tosiaan, ettei high tech -hakujätti ole kyennyt korjaamaan prosessejaan noinkin merkittävän uskottavuustekijän osalta vuosikausien toistuvan huomauttelun jälkeenkään. Jonkin aikaa muuten Googlen kartoissa oli myös Krim osana Venäjää Putinin anschlussattua sen 2014, mutta se virhe käsittääkseni korjattiin kohtuuajassa.

VERKKOUUTISET näytti muuten tehneen referaattijutun blogini aiheesta, joka onkin periaatteellisesti ajatellen tärkeä ja paljonkin sen näennäistä nippelitietoutta suurempi asia myös mahdollisena infovaikuttamisen osa-alueena.
https://www.verkkouutiset.fi/presidentti-ja-kenraa...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Taitaa olla suomipooliitikoiden syntymäpaikat niin turhanpäiväinen asia googlelle, etteivät se takia ala koodia muuttelemaan....joka ei enää ihan niin pieni asia olekaan

Risto Koivula

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

... "Suomessa on tapettu 15 miljoonaa kommunistista ja ortodoksista ja itäslaavilaista Mannerheimin/kapitalismin/tsuhnien/ruotshinkirkon uhria!". ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset