Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Niinistö & Putin Sotshissa: kahdenkeskinen pääaihe lykättiin tulevaisuuteen...

  • Kahdenkisestä pääkysymyksestä ei ole ainakaan uutisoitu keskustellun Sotshin tapaamisessa - miksiköhän ei vieläkään...
    Kahdenkisestä pääkysymyksestä ei ole ainakaan uutisoitu keskustellun Sotshin tapaamisessa - miksiköhän ei vieläkään...
  • Edeltäjänkään aikana ei tiettävästi keskusteltu...
    Edeltäjänkään aikana ei tiettävästi keskusteltu...
  • Mara sentään puhui asiasta, ja Mäntyniemeen tilattiin hänen aikanaan jopa Viestihopeita.
    Mara sentään puhui asiasta, ja Mäntyniemeen tilattiin hänen aikanaan jopa Viestihopeita.

KYSYMYS: Keskustelivatko Niinistö ja Putin ensinkään maidemme välisten kahdenkeskisten suhteiden pääaiheesta eli 23.8.1939 solmittuun Molotov-Ribbentrop-sopimukseen perustuneitten Suomea 1940-47 koskeneiden alueryöstöjen ja laittomien miehitysten purkamiskysymyksestä tapaamisessaan mustan vuosipäivän aattona 22.8.2018

VASTAUS: Objektiivisesti ajatellen ja itänaapurimme kehitystason huomioon ottaen, aika ei tainnut ihan vielä olla kypsä... ;) 


- Ainakaan tuosta kahdenkisestä pääkysymyksestä ei ole virallisesti uutisoitu keskustellun Sotshin tapaamisessa, niin kuin ei vuosi sittenkään, tai edellisenäkään vuonna. - Miksiköhän ei vieläkään? Edeltäjänkään aikana ei tiettävästi asiasta keskusteltu, vaikka Tarja oli kai aika hyvää pataa Volodjan kanssa jo sinkkuaikoinaan... Mara sentään puhui asiasta kotimaassa oikeutena ja velvollisuutena, ja Mäntyniemeen tilattiin hänen aikanaan jopa Viestihopeita. Urkki kuulemma keskusteli pariin kolmeenkin otteeseen...

Alkuperäinen Suomineito -riipuksia ja pinssejä on tiettävästi tarjolla hyvin varustetuissa verkkokaupoissa edelleenkin aina hamaan karjalanpalautuspäivään asti. Varmaan sellainen muuten sopisi saamaan itse kunkin rinnan terveellä tavalla rottingille?
- Muistetaan ja muistutetaan!

 

 

 

 

P.S.  Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan poliittis-sotilaallinen liittoutuma hyökkäsi syyskuussa 1939 Puolaan ja miehitti sen puoliksi  (ks Video alla). Sitten olivatkin uhrivuorossa Suomi ja Baltian maat ja Tanska ja norja - mutta pieni sisukas gallialaiskylä Finlandiapa panikin yllättäen ainoana tosissaan vastaan...

 

 

https://.be

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Ilkka Luoma

1
Niinistö Putinille: Jokainen itseään kunnioittava valtio huolehtii omasta turvallisuudestaan -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005799540.html -

.
Comment: Ilkka Luoma 23.8.2018 - 8:21

Pr. Niinistö on oivaltanut valtioviisaasti olomme idän ja lännen vedenjakajalla sekä kansakuntamme suuren enemmistön tahdon - väkevän vahvan kansalaismandaatin siivittämänä. Niinistö on matkalla aidosti ansaittuun Nobelin rauhanpalkintoon. Arktisen neuvoston juhlakouksesta kolmen suuren kanssa on eräs välietappi - Putin, Kiinan pr. Xi ja US' pr. Trump.

.

2
Niinistö Putinille: Jokainen itseään kunnioittava valtio huolehtii omasta turvallisuudestaan -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005799540.html -

.
Comment IL: "Kuten Venäjälläkin on itseään kunnioittava valtiona omaan puolustukseen oikeus, sillä painotuksella, jonka sen ydinasesuurvaltaominaisuus antaa.

Suomen ja Ruotsin osalta on otettava huomioon lähestyminen lännen miehen sotakonetta - Natoa kohtaan. Muistamme hyvin Nato-isäntämaa pöytäkirjan avanneen tämän Venäjälle uhkakuvat muodostaneen kehitysketjun, niin Ruotsin kuin erityisesti Suomen osalta. Me suomalaiset olemme aivan tuon ongelman ytimessä, olemme pitkällä pohjoisen maarajallamme kiinni Venäjän yleismaailmallisesti ydinsodan toisen jarruttavan arsenaalin tukialueissa kiinni. Tuolla tarkoitetaan Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtia ja varusteluluolastoja, joiden tuhoamiseen tarvitaan kertaylläkkönä taktinen ydinase.

Suomen Lappi sisältää erinomaisia lentokenttiä US/ NATOn rynnäkkö- ja taistelukoneille kuin myös risteilyohjushyökkäyksen lähtöalustoille.

Tuo isäntämaapöytäkirja* mahdollistaa NATOn tukeutumisen noihin Lapin lentokenttiin. Venäläiset muistavat hyvin, kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneille - Wehrmachtin ja Waffen SS' n haltuun vuonna 1941 - tunnetuin seurauksin"

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka tuntee historian:

"Venäläiset muistavat hyvin, kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneille - Wehrmachtin ja Waffen SS' n haltuun vuonna 1941"

Mutta mehän uskoimme että ystävykset Hitler ja Stalin ovat edelleen ystäviä. Emmehän me arvanneet että Stalin suututtaa Hitlerin. Hitler suuttui kun tiedustelutiedot kertoivat että NL keskittää miljoonia sotilaia rajalle hyökkäysasemiin. Saksa hyökkäsi muutama päivä enne puna-armeijan hyökkäystä. Siksi miljoonat venäläiset antautuivat ja kaikki lentokoneet ja varastot oli hetkessä tuhottu Smolenskiin asti.

Pekka Iiskonmaki

''Mutta mehän uskoimme että ystävykset Hitler ja Stalin ovat edelleen ystäviä.''

Molemmat olivat tovereita ja sosialisteja. Ainahan kommunistit ovat tapelleet saaliistaan.

Käyttäjän kyostiahokas kuva
Kyösti Ahokas

Alueita ei olisi tarvinnut luovuttaa kenenkään käyttöön,ellei puna-armeija olisi aloittanut talvisotaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Savolaisen tekemän kuvan Niinistöstä ja Putinista vein oman blogiini ja myös linkitin hänen bloginsa omaan, samasta aiheesta kirjoitetun blogiini:

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259777-joha...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kiitos Viola. Saisi tuo karttakuvamme tulla Venäjällä yhtä myönteisesti aiheestakin tunnetuksi kuin Viola-juusto on sielläkin ollut.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ehkä joskus tulee olemaan niinkin! Tulevaisuus on tuntematon ja arvaamaton!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset