Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Ex-suurlähettiläs: ”Putinia kohdeltava henkilönä, joka määräsi hyökkäyksen”

  • TrumPutin-oluen neuvotteluvinkki on vitsi verrattuna Viestihopeiden rauhanehdotukseen miehityksen lopettamiseksi.
    TrumPutin-oluen neuvotteluvinkki on vitsi verrattuna Viestihopeiden rauhanehdotukseen miehityksen lopettamiseksi.
  • Nyt tarvitaan jotain tosiasioihin pohjaavaa rakentavan myönteistä neuvotteluvinkkiä: Karjala takaisin! Karelija obratno !
    Nyt tarvitaan jotain tosiasioihin pohjaavaa rakentavan myönteistä neuvotteluvinkkiä: Karjala takaisin! Karelija obratno !

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul kysyy suoraan, miksi Trump itse ei ole edes myöntänyt Venäjän tehneen mm. presidentinvaalien manipulointiin tähdännyttä kyber/hybridihyökkäystä, puhumattakaan että olisi tehnyt jotain estääksesi uudet vastaavat tapahtumat. Hän puolustaa hyökkäys-sanan käyttöä sillä, että kyseessä on venäläisten sotilasvirkailijoiden toiminta, jonka tekivät venäläiset sotilasvirkailijat "Huomenna Trumpin on kohdeltava Putinia henkilönä, joka määräsi tämän hyökkäyksen".  - uusisuomi.fi/ulkomaat/ex-suurlahettilas-putinia-kohdeltava-henkilona-joka.

1.  Totta mooses! Vai pitäisikö Puutiaista ehkä kohdella ulkopuolisena viattomana henkilönä, joka luki myös pienten vihreiden desanttien hybridi-invaasiohyökkäyksestä Krimille 2014 vasta jälkikäteen Lännen valemediasta (salaa koska asiaa ei uutisoitu Venäjällä) ja sitten hyvän aikaa miehityksen jälkeen sen onnistumisesta ilahduttuaan myönsi keskeisimmille maahantunkeutujarikollisille Kremlin korkeimpia urhoollisuusmitaleja? - Yhtä hyvin olisivat suomalaiset voineet todeta sotien 1939-44 jälkeen, että Stalin ja Hitler olivat niihin syyttömiä ulkopuolisia, joiden syyttäminen jälkikäteen on epäkorrektia valhemediarevansismia.

Ei kyllä nyt tarvitaan jotain tosiasioihin pohjaavaa mutta silti myönteistä suhtautumista isäntämaaltakin eikä vain tyhjänpäiväistä kurtiseerausta TrumPutin-oluineen* sunmuineen markkinahössötyksineen! Yllätysaiheeksi Trump-Putin-keskusteluihin ehdotetaankin lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle:  Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle ja myöhemmin vetäytyminen myös Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla. (Sauli Niinistö muuten on hyvinkin saattanut ideoida tällaisen uuttaluovan pakotteenpurkutiekartan Minskin sopimuksen osoittauduttua uskottavuudeltaan alemmalle tasolle jäätyneeksi ikuisuuskonfliktiksi) - ks. analyyttinen blogi aiheesta Suomi uuttaluovana pakotteidenmadaltajana Nyt. 
 

2.  Uusi Suomi referoi tänään * Kauppalehden puolipuffiuutista otsikolla Kuopiolaispanimon Putin-Trump-olut pääsi Venäjän uutisiin ja kysyntä pomppasi: "Olemme twiittailleet presidenteille".  Kauppalehden uutisen ensimmäisessä kommentissa kerrotaan myös mitä muuta isäntämaa voisi tarjota neuvottelijoiden eripuran tilalle kuin vain bissen ja lastenleikkivinkin. Eräs netin hopeatuotefirma on vieläkin kirjaimellisemmin kuin TrumputinAle tarttunut otolliseen tilaisuuteen tarjoamalla Trumpille ja Putinille jalometalliset näytekappaleet ja ehdottaa jopa panimoyrityksen markkinointiosaston ulostuloa konkreettisempaakin keskustelujen avausideaa yllätysaiheeksi. Se kun toimisi lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle Suomesta alkaen ja myöhemmin myös hankalammaksi osoittautuneella Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla samaan tapaan edeten. - TrumPutin-oluen neuvotteluvinkki onkin lähinnä vitsi verrattuna Viestihopeiden rauhanehdotukseen miehityksen lopettamiseksi. Tässä Uuden Suomen blogissa kerrotaan kuinka verkkokauppa esittelee nettipuodin tuotearsenaaliin entuudestaan kuuluvaa hopeapinssiä presidenttien rinnassa. Se tosiaan sopii sattumoisin Helsinki Summit 2018 -henkeen kuin jääpala mustaan silmään, ks. tarkemmin blogi US-Puheenvuorossa 5.7. puheenvuoro.uusisuomi.fi/neuvotteluvinkki-ei-puffia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

VOI EI!! France24-kanavalla uutisoitiin juuri kuvia Helsingistä ja kuvatekstissä sanotaan että meneillään on jättimielenosoitus 'Trumpia vastaan' mutta Putinista ei mainittu sanaakaan...   - Senhän piti olla varsinkin Puutiaista vastaan vai, sehän se Krimiä miehittää ymsyms...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset