Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Helsinki Calling: We Demand/Tребуем: Viipuri, Alakurtti ja Petsamo Suomelle!

  • kuva 1: pikatiekarttaluonnos uusliennytyksen alullesaattamiseksi?
    kuva 1: pikatiekarttaluonnos uusliennytyksen alullesaattamiseksi?
  • kuva 2: Stalinin 1939-44 anschluss-miehittämät Suomen alueet
    kuva 2: Stalinin 1939-44 anschluss-miehittämät Suomen alueet

#HelsinkiSummit2018 -huippukokouspäivän 16.7. mielenosoituksissa ja ympäri mediaa kuultaneen näitä rytmikkäitä monikielisiä iskulauseita: Karjala takaisin! Karelija obratno ! Return Finnish Karelia! Vaadimme! We Demand! Tребуем !

Presidentti Niinistö on kertonut Ilta-Sanomille, kuinka Putin ja Trump 'saatiin' Suomeen: kaksi korkean tason virkamiestä, venäläinen  ja suomalainen (sic!), ottivat suomalaisvirkamiehen kautta häneen yhteyttä ennen juhannusta. Siis taustalta löytynevät joku suomalainen itäsuhdekonkari ja wanna-be-suurvallan ilmiomakin edustaja? 

Niinistö sekä niin ikään maltin ja tolkun mies Alpo Rusi ovat esittäneet myös huolensa kokouksen onnistumisesta. Rusi vertaa tapaamista odotusarvoiltaan jopa sinisilmäisen Chamberlainin Hitler-rauhanjulistukseen 1938 ja Hitlerin ja Stalinin Molotov-Ribbentrop-sopimukseen vuodelta 1939 -  
iltalehti.fi

Riskit ovat siis liki samaa luokkaa kuin thaimaalaisen juniorijalkapallojoukkueen pelastamisen suhteen. Niinistön ja Nato-kumppanien kanssa keskusteltuaan Trump aikoo lisäksi tavata Putinin Helsingissä aluksi ilman avustajiaan. Jotta turvattomampaan jälleen kääntynyt kv. kehitys saataisiin kääntymään takaisin turvallisempaan suuntaan, on huippu/huiputuskouksen 'isäntä'maan Suomen tässä tilanteessa parasta yrittää tehdä myös itse jotain luovalla tavalla omintakeista. Pystymme tarjoamaan enemmänkin kuin vain steriilin neutraalit neuvottelukabinetit! 

Suomi-neito tosiaan voi halutessaan oikeastikin tarjota rauhanpalveluksiaan myös ilman kurtiseeraus- ja nuoleskelurähmintää. Meillä kun on myös omasta takaa monenkeskeinen win - win -hyötynäkökohtakin esittää uusliennytyksen pikatiekartaksi (kuva 1: pikatiekarttaluonnos uusliennytyksen alullesaattamiseksi).

ETYKIN/ETYJin periaatteiden mukaanhan valtioiden rajoja voidaan siirtää rauhanomaisesti sopien, mutta ei yksipuolisilla valtausoperaatioilla ja laittomilla anschluss-miehityksillä kuten Krimillä, Etelä-Ossetiassa, Abhasiassa ym. Noilta alueilta vetäytymisestä tuleekin sopia pikimmiten. - Ja samaten ehkä jopa mutkattomammin toteutettavana hyväntahdoneleenä venäläismiehitys voisi väistyä itsenäisen Suomen alkuperäisiltä laillisilta alueilta Viipurin läänistä Terijokineen, Valamoineen ja Sortavaloineen ja samaten itäisestä Sallasta Alakurtti ja Paanajärvi mukaanlukien sekä itäkäsivarrestamme Petsamosta niin ikään - kuva 2: Stalinin 1939-44 anschluss-miehittämät Suomen alueet (ks. aidot karttakuvat alkuperäisestä itsenäisestä Suomineidosta luomumuodoin ilman rihmankiertämää sivulla Karttoja 1921-42).
 

Yllätysaiheena huippukokouksen keskusteluissa voisikin siis olla lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle, ja myöhemmin vetäytyminen myös Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla.  On myös edellytettävä, että väenvähenemisestä kärsivä uusi Venäjä osoittaa modernia suurvaltakehitysluonnettaan myös yhteiskuntasuunnittelullisella tasolla hoitamalla takaisinluovutettavien alueiden siirtoväestön paluumuuton Rajajoen itäpuolelle kaikkineen mallikkaasti ja vastuullisesti ihmisoikeuksien ja muiden kv. standardien suhteen osoittaen tuolle kansalliselle kunniaprojektille varoja myös omista (mm. suomalaiskansojen mailta riistetyistä) öljy- ja kaasumiljardeistaan.

On mahdollista ja jopa jossain määrin todennäköistä, että merkittävään Nato-kokoukseen valmistautuva Sauli Niinistö on hyvinkin saattanut ideoida tällaisen uuttaluovan pakotteenpurkutiekartan Minskin sopimuksen osoittauduttua uskottavuudeltaan alemmalle tasolle jäätyneeksi ikuisuuskonfliktiksi - ks. analyyttinen blogi aiheesta Suomi uuttaluovana pakotteidenmadaltajana Nyt 

Kansalaistuki tuonsuuntaiselle neuvotteluehdotukselle on vankka. Myös Helsinki Calling -mielenosoituksessa 16.7.2018 vaaditaan Yhtenä asiakohtana pikaista aluepalautusta osana uusliennytyssopimusta ja pakotteiden poistotiekarttaa. 

Stalin ja Hitler ovat kuolleet, eikä Putinin ja Trumpin enää tule noudattaa toiminnassaan heidän metodejaan ja vanhakantaista jämähtäneisyyspolitiikkaa siinä määrin kuin ovat tehneet! Hitlerististä fasismia ei onneksi enää esiinny valtiotasolla Saksassa tai muualla Euroopassa, mutta nyky-Venäjä ei halua kantaa vastuutaan Stalinin itäfasistisista rikoksista ihmiskuntaa vastaan edes tuomitsemalla ne selväsanaisesti ja konkreettisesti esimerkiksi palauttamalla imperialistidiktaattorin ryöstämät luoteisnaapurimaan alueet:  twitter.com/hashtag/helsinkisummit2018

Siis Helsinki Calling 2018: 
Vaadimme! We Demand! Tребуем ! Karjala takaisin! Karelija obratno! Return Finnish Karelia! - Kunnioittakaa tapahtuman järjestäjän toivomusta kaikkien poliittisten tunnusten poisjättämisestä ja tuokaa esiin itse asiaa kyltein, huudoin ja banderollein. Esimerkiksi sivustolta Karttoja 1921-1942 voi kopioida ja tulostaa vaikka kokoon 1,5x 3 m suurkarttoja alkuperäisestä itsenäisestä Suomineidosta luomumuodoin!

 

Lue myös: 

Entä nyt, Sauli Väinämö Niinistö?  

Sauli Niinistö: Pakotteet Venäjästä kiinni. - Krim ja Karjala takaisin!

Eikö Suomi-neito olekaan Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä?

Suomen rooli pakotteenmadaltajana voi olla oletettua keskeisempi 16.7.2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Stalin ja sen ajan venäläiset ovat syyllisiä Karjalan ryöstöön.

Mutta Putin ja tämän ajan venäläiset ovat syyllisiä ryöstetyn maa-alueen hallussapitoon. Eikö olisi jo korkea aika saada maidemme väliset suhteet normaaleiksi ystävällisiksi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- On!

On totta, että Suomi-neidon muodoista kartalla oli itsenäistymisen jälkeen epäselvyyttä naapurimaiden kanssa mm. Ahvenanmaan ja Petsamon omistuksesta. Ne jäivät Suomelle ja Repolan ja Porajärven kunnat Neuvosto-Venäjälle, kun rajoista lopullisesti sovittiin rauhanomaisten neuvottelujen tuloksena Tarton rauhassa 1920 myös Ruotsin hyväksyessä Kansainliiton vahvistaman päätöksen.

Muistetaan ja muistutetaan ystävyyden hengessä, että on syytä palata ainoaan oikeaan alkperäiseen neuvotellen sovittuun rajarauhantilaan: Suomineito100 -juhlavuosi 2020 - oletko valmis Suomi, Karjalan Liitto ja Venäjä? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257101-s...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voi EI!! Jotenkin noloa sikäli kun HkiCalling-mielenilmaisun piti olla tasapuolisesti molempien vieraspressojen populismipolitiikkaa vastaan, että äsken näytettiin France24-kanavalla kuvia Helsingistä ja kuvatekstin mukaan meneillään on jättimielenosoitus 'Trumpia vastaan'. Putinia ei mainittu, vaikka hän taitaa olla vielä toistaiseksi suurempi roisto ainakin mitä laittomiin miehityksiin ja pieniin vihresiin anschlusseihin tulee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset