Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

HS: Trump & Putin -olut tulee - etiketissä neuvotteluvinkki, ei puffia ;)

  • 1. Trumputin Ale sopisi ehkä tämän rauhanolutlaadun nimeksi?
    1. Trumputin Ale sopisi ehkä tämän rauhanolutlaadun nimeksi?
  • 2. Neuvottelijoille voisi ehkä tarjota bissen lisäksi myös pientä yhteistä ja jaloa lähelle sydäntä (kuvassa erilaiset)
    2. Neuvottelijoille voisi ehkä tarjota bissen lisäksi myös pientä yhteistä ja jaloa lähelle sydäntä (kuvassa erilaiset)
  • 3. Mitä isäntämaa voisi tarjota eripuran tilalle...?
    3. Mitä isäntämaa voisi tarjota eripuran tilalle...?

HS:n ja Mtv:n mukaan kuopiolainen pienpanimo tuo markkinoille USA:n ja Venäjän presidenttien huippukokouksen alla erikoiserän Trump&Putin -olutta etiketissään presidenteille suunnattu neuvotteluvinkki. Uutiset lienevät mainonnan eettisten periaatteiden mukaisia tuotesijoitteluttomia ei-markkinoinnillisia toimituksellisia ei-somepuffeja, joita on sopivaa myös referoida esimerkiksi kulttuuri-ilmiöinä. 

Vaikka asia ei pullon/tölkin etiketistä selviäkään, Trumputin Ale sopisi ehkä tämän rauhanolutlaadun nimeksi. Sitäkin ylevämmin perinteiseen journalistiseen tehtävänantoonsa tukeutuen valtakunnan päälehti valottaa panimoyrittäjän altruistista kampanjanäkökulmaa: "Kun tuli tieto siitä että Trump ja Putin kohtaavat Helsingissä, niin ajattelimme, että nyt on meille otollinen tilaisuus antaa heille vähän vinkkiä neuvotteluun, jotta varmasti päästään hyviin lopputuloksiin.

Helsingin Sanomat kertoo myös, että pelkästään huippukokousta varten panimo ei olisi ehtinyt näin nopealla varoitusajalla kokonaan uutta olutta tuottamaan, ja toimitusjohtaja Huuhtanen avaa kantaaottavaa liiketoimintastrategiaa toki myös taktisten ad hoc -valintojen tasolla: 
 ”Se, että saatiin ylipäätään etiketti tehtyä, oli sekin jo pienimuotoinen sprintti ... Ensi viikon puolessavälissä alamme toimittaa sitä ja se kerkiää just viikonlopulle kokouksen alle ja sitten tietysti tämän huippukokouksen ajaksi ... Kyllä me mietimme, että lähettäisimme suurlähetystöihin pienet erät, mutta en tiedä, millaiset käytännöt heillä mahtaa olla tämän tyyppisten lahjoitusten suhteen.” 

Yhtiö on teettänyt myös parisataa t-paitaa ja kahvipussejakin presidenttien kuvalla, jatkaa Hesari. Aika poikia siis! - "Kuopiolaispanimo lienee ensimmäinen, joka on ehtinyt valjastamaan koneistonsa huipputapaamista silmällä pitäen. Huuhtasen tiedossa ei ainakaan toistaiseksi ole kilpailijoita" päättelee Helsingin Sanomat lopuksi, mutta jättää vielä tilaa jutun rönsyilemisellekin: "Tiedätkö sinä oivaltavan Trump ja Putin -tuotteen tai kehitteletkö itse sellaista? Ota yhteys osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi". 
- hs.fi/kaupunki/art-2000005744431.html 
- mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/kuopiolainen-pienpanimo-tuo-markk...
 

No jaa. Mitä muuta isäntämaa voisi tarjota eripuran tilalle? Neuvottelijoille voisi ehkä tarjota bissen lisäksi myös jotain pientä yhteistä ja jaloa lähelle sydäntä (kuvan 2 mukaan ne ovat vielä erilaiset). Eräs netin hopeatuotefirma on vieläkin kirjaimellisemmin kuin TrumputinAle tarttunut 'otolliseen tilaisuuteen antaa Trumpille ja Putinille vähän vinkkiä neuvotteluun', ja jalometalliset näytekappaleet on myös luvattu lähettää pressoille matkamuistoiksi suurlähetystöjen kautta. Asiasta on kerrottu US-Puheenvuorossa 30.6.2018

Ehkäpä jopa panimoyrityksen markkinointiosaston ulostuloa konkreettisempaakin keskustelujen avausideaa ehdotetaan yllätysaiheeksi. Se toimisi lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle Suomesta alkaen ja myöhemmin myös hankalammaksi osoittautuneella Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla samaan tapaan edeten. Tässä twiitissä ajatusta esitellään nettipuodin tuotearsenaaliin jo entuudestaan kuuluvalla hopeapinssillä presidenttien rinnassa. Se sopii sattumoisin Helsinki Summit 2018 -henkeen kuin jääpala mustaan silmään: twitter.com/hashtag/HelsinkiSummit2018 

Analyysiblogi aiheesta Suomen luova rooli pakotepattitilanteen ratkaisijana lähellä presidenttien sydäntä
 
 

Lue myös:

Eikö Suomi-neito olekaan Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä?  

Paskimmat ja oivaltavimmat Suomi 100 -tuotteet

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jaahas... ettäkö Trumputin Ale kohta alessa Ale Pubeissa!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Trumputin on oiva nimi tapaamisoluelle.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tapasin nuoruudessa valimon omistajan joka kertoi että oli sodan aikana varautunut valamaan lenininpäitä jos Neuvostoliitto valtaa Suomen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Epäilemättä moni laulaa sen lauluja jonka alaisuuteen alistuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset