Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Eikö Suomi-neito olekaan Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä?

  • Näissä kuvissa Suomi-neito ei ole Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä ainakaan pinssinä...
    Näissä kuvissa Suomi-neito ei ole Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä ainakaan pinssinä...
  • #HelsinkiSummit2018 -tapahtuman aikana heille kuitenkin ainakin esitellään alkuperäisen Suomi-neidon silpomattomia luomumuotoja.
    #HelsinkiSummit2018 -tapahtuman aikana heille kuitenkin ainakin esitellään alkuperäisen Suomi-neidon silpomattomia luomumuotoja.

Uusi Molotov-Ribbentrop -kähmintäkö? HS: "Venäjän mukaan Putinin ja Trumpin tapaamisessa Helsingissä voidaan keskustella kaikesta muusta paitsi Krimin tilanteesta – Donald Trump ei kieltänyt mahdollisuutta, että Yhdysvallat voisi liennyttää suhtautumistaan Krimin valtaukseen." https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005741059.html 

Jotkut kommentaattorit pelkäävät nyt tuon perusteella, että Trump ja Putin solmivat 16.7.2018 uuden Molotov-Ribbentrop -sopimuksen EU:n katsoessa sivusta. Myös Washington Post väittää Trumpin pyrkivän suomettamaan Euroopan ja USA:n. Kylmää #metoo-kyytiähän se tietäisi myös nykymuotoiselle Suomi-neidolle taas kerran vieraiden herrojen kynsissä...
 

- Mutta miksi pitää aina olettaa pahinta? Vaikka geopolitiikan siperiantunnit ja juhokustit* olisivat taaskin oikeassa, voisimme kai ainakin sanoa ääneen, että muutakin saamme odottaa. Voimmehan tällä kertaa hyvinkin nähdä aidosti yllätyksellisen strategiakäänteen pyrittäessä uusliennytykseen ja Venäjä-pakotteiden madaltamiseen. HS-jutun kuvituskuvassa pressoilla on suomalaisille tunnistamattomat erilaiset pinssit rinnoissaan. Entäpä jos ne olisivatkin samanlaiset ja vielä jotenkin muotokieleltään lähellä suomalaistenkin herkkää sydäntä eikä vain isojen omia kivisiä?

Krimin tilanteen sijasta voitaisiin jutella jostain lähempänä olevasta ja tarvittaessa vähemmälläkin hälinällä korjattavasta valtauksenpurkuyhteistyökuviosta. Merkittävään Nato-kokoukseen valmistautuva Sauli Niinistö on hyvinkin mahdollisesti saattanut ideoida uuttaluovan pakotteenpurkutiekartan Minskin sopimuksen osoittauduttua uskottavuudeltaan alemmalle tasolle jäätyneeksi ikuisuuskonfliktiksi. Myös Suomi-neidolla voisi nyt olla jotain saumaa palata oikeastikin rauhantekemisen maailmankartalle, ja kerrankin pyyteettömän palvelustenjaon lisäksi myös oikeutetusti jotain hakemassa. Suomi voi olla aktiivinen toimijakin, eikä vain isompien kv. välivouhka tai heittopussi tai vaihtoraha.

- Onhan näet väläytetty yhtenä #HelsinkiSummit2018-keskustelunaiheena olevan uuden liennytyskehityksen alkuunpaneva pikatiekartta, jonka ensivaiheen toteuttamisesta Trump ja Putin voisivat alkaa keskustella vilpittömin motiivein ja oikeastikin myös sopia ehkä jo heinäkuun 16. turvallisessa Helsingissä, Britannia-johtoisen JEF-puolustusyhteistyöliiton itäisimmässä pääkaupungissa (vrt. 'ex-imperiumin alueella'). 

Näin moderni itsellinen ja suvereeni Suomi-neito voisi uskaliaalla ulostulollaan ehkä taas kerran nostaa päänsä ja näyttää maailmalle, kuinka se voi halutessaan karkoittaa uhkatulkinnat mahdollisuuksien tieltä. Suomi-neito voi jatkaa sinkkuna tai valita ihan itse mahdollisen liittoutumissiippansa piittaamatta turhan omistelevasti ärhentelevien kilpakosijoiden suuruusharhoista. Näin Suomi-neito voisi saada myös aidosti kunnioittavaakin näkyvyyttä ilman halventavia suomettumisvihjauksia, vaikkapa sitten silmiähivelevän kauniina pinsseinä ihailijoiden rintapielissä tuon alemman kuvituskuvan mukaisesti... Rohkeutta nyt tietysti kaivataan, mutta sitä Suomi-neidolla toki on ilmennyt itsenäisyytensä päivinä aamunkiurun kirkkaudensoitosta vaaran vuosien ja yya-alennuksen kautta heinäkuuhun 2018. 

Monien mieltä hätkähdyttänyt Breaking News -uutiskuvakaappaus väläyttää tulevan huippukokouksen myönteisten mahdollisuuksien puolta historiallista otsikkopotentiaalia esitellen: yllätysaiheena keskusteluissa Helsingin henki 2.0 -momentum: Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle! ETYJin periaatteiden mukaanhan valtioiden rajoja voidaan siirtää rauhanomaisesti sopien, mutta ei yksipuolisilla valtausoperaatioilla. 

- Lue koko syvällinen analyysi: Suomen rooli pakotteenmadaltajana voi olla oletettua keskeisempi 16.7.2018 
 

* Juho Kustista on hyvä muistaa myös, että J.K. Paasikivi johti itsenäisyytemme alkuvaiheessa rauhanneuvotteluvaltuuskuntaa, jonka työn tuloksena sovittiin itänaapurin kanssa 14.10.1920 Suomi-neidon luomumuodot eli ne ainoat oikeat lailliset alkuperäiset rauhanomaisesti neuvotellut valtiorajamme, ks. Karttoja 1921-42.
 

P.S. Suomi-neito ei ole vielä Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä ainakaan pinssinä, mutta #HelsinkiSummit2018 -tapahtuman aikana heillekin esitellään alkuperäisen Suomi-neidon laittomasti silpomattomia luomumuotoja, ks. linkki yllä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jotkut kai tosissaan pelkäävät Trumpin&Putinin solmivan uuden Molotov-Ribbentropin, mutta uhat mahdollisuuksiksi ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomi-neito pyllistää USA:lle vallassa olevan porvarihallinnon voimin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo 'toteamus' taisi Janne olla sinulle jokseenkin voimaannuttava hekoteko?

Risto Koivula

Ei niitä kiinnosta, on paremmat neidot muualla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Puhutko nyt Risto omista vai kokousvieraiden tai pääneuvottelijoiden kokemuksesta? Voisi olla hyvä antaa asianomaisten päättää itse.

Varmaan jonkinlaista aihetta pikku mielenkiintoon tuona päivänä on Suomessakin, kun maltin ja tolkun mies Alpo Rusikin vertaa huippu/huiputuskokousta odotusarvoltaan joko sinisilmäisen Chamberlainin 1938 Hitler-rauhanjulistukseen tai 1939 Molotov-Ribbentrop-sopimukseen:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180703220105084...

Olipa toteuma lähempänä Münchenin tai Helsingin henkeä, jotain ennalta-aavistamatonta taitaa olla tulossa, koskapa CNN:n mukaan Niinistön ja Nato-kumppanien kanssa keskusteltuaan Trump aikoo tavata Putinin Helsingissä aluksi ilman avustajiaan https://yle.fi/uutiset/3-10286313?origin=rss

- Toivottavasti 16.7.2018 toteutuu Helsingin henki 2.0+-momentum, jossa korostuu tulevan huippukokouksen myönteisten mahdollisuuksien puoli historiallista otsikkopotentiaalia ajatellen: ETYJin periaatteiden mukaanhan valtioiden rajoja voidaan siirtää rauhanomaisesti sopien, mutta ei yksipuolisilla valtausoperaatioilla. Yllätysaiheena https://twitter.com/hashtag/HelsinkiSummit2018?src... keskusteluissa voisikin olla vaikkapa Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle myöhemmin myös Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla ja pakotteidenmadaltamiselle - ks. tarkemmin http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257660-n...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset