Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Abderrahman Bouanane sai elinkautisen turvapaikan Suomesta

  • Elinkautisesti lähimmäisenämme ilman Suomen kansalaisuutta?
    Elinkautisesti lähimmäisenämme ilman Suomen kansalaisuutta?

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Abderrahman Bouananen elinkautiseen vankeuteen Turun puukotuksista. Päätöksen mukaan Turun puukotus täytti terrorismirikoksen tunnusmerkistön. - is.fi

Täten tämä väärän nimen ja syntymäajan turvapaikkahakemuksemuksessaan kertonut ja maamme oloihin pettyneenä ns. radikalisoitunut marokkolaismies tulee olemaan käytännössä elinkautisesti yhteiskunnassamme ja lähimmäisenämme - kaiketi kuitenkin ainakin ensimmäisen vuosikymmenensä ilman Suomen kansalaisuutta. Vaikka tuomio ei vielä olekaan lainvoimainen, ei Bouananen tarvinne pelätä joutuvansa takaisin kotimaahansa muutoin kuin mahdollisesti vapaaehtoisesti sielläpäin lomaillen.

 

P.S.  Tässä voisi olla puolustukselle aineksia kääntää tuomio toisekseen hovissa: 

Muistatte varmaan tapauksen, jossa pikkujulkkis Ior Bockin murhaaja päästettiin käräjäoikeudessa vapaaksi, koska hänen oli todettu olleen tekohetkellä syyntakeeton. Hän vältti sekä vankilan että pakkohoidon, koska oli parantunut jo mielentilatutkimukseen mennessä. Tyyppi lähti laillisesti kai kotiinsa Intiaan ja elelee varmaan yhäkin ns. muina miehinä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000423441.html Ei voi välttyä ajatukselta, että Bouananen puolustus olisi nyt pyrkinyt samantapaiseen harhaisuuteen vedotessaan hänen kohdallaan kenties ohjaamaan oikeutta myöhemmin vapauttamaan ihmeparantuneen terroristin ko. Ior Bockin ennakkotapauksen mukaisesti. Kodinhoitajana tuolloin murhatulle Bockille työskennellyt syyllinen kertoi aiemmin oikeudessa kärsineensä tekohetkellä pahoista harhoista.
- Näin mustan variksen. Sydän löi kovaa. Menin keittiöön enkä sen jälkeen muista mitään, mies kertoi veriteosta IS:n mukaan https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000423334.html

Ja kuinka ollakaan, jokin kulttuuritaustainen symboliarvo näyttäisi siis yhdistävän tuon Ior Bockin tapauksen myös ns. Paleface-taustaräppärin tapaukseen vuonna 2016. Puotilan kappelipuiston murhasta kerrottiin Iltasanomissa: "Vanha mies kuoli lukuisten keittiöveitsen iskujen seurauksena tapahtumapaikalle. Teolle ei ole löytynyt minkäänlaista motiivia... Syyttäjän mukaan "epäilty mies surmasi vuonna 1930 syntyneen miehen parillakymmenellä keittiöveitsen iskulla". http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004879702.html Veitsimiehen puistossa nähneen naisen mukaan tämän kovaäänisestä puheesta ei saanut selvää: "Hän puhui sekavia, en ymmärtänyt mitä hän puhui... mies piteli veistä käsivarttaan vasten terä ylöspäin...näytti siltä, että mies yritti kätkeä veistä... hän käänsi kädet ja kasvot taivaaseen, mumisi ja lähti juoksemaan." "Kertoi tappaneensa linnun. Hymähti ja sanoi, että se oli varis, kertoi todistajana kuultu ja epäillyn kiinniottoon osallistunut poliisi." – Poliisiautossa häneltä kysyttiin, että tietääkö hän miksi on täällä. Hän kertoi poimineensa marjoja ja katkaisseensa varikselta pään, kertoi toinen poliisi.  IS http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004879542.html 

Tämä epäillyn ilmeisestä aistiharhaisuudesta kielivä lausunto voisi periaatteessa liittyä siihen, että linnuilla on aina ollut merkityksensä sekä pakanallisina että uskonnollisina symboleina. Varis on usein nähty korpin tavoin syvyyspsykologiassa sielun pimeänä puolena ja huonona enteenä. Miehen lähtömaata ei ole kerrottu julkisuuteen. Sekä raamatun että koraanin mukaan korpit ruokkivat profeetta Eliaa nälänhädän aikana. Toisaalta: islamissa Profeetan seuralaiset kielsivät täysin kaikenlaisen uskon lintujen merkkeihin, kun tapasivat sitä omassa tai oppilaidensa piirissä... Samoin hylkäsivät myös Taabiuunit (Sahaabien oppilaat) kaikki taikauskon muodot, joita ilmeni heidän omissa oppilaissaan muslimien kolmannessa sukupolvessa. Esimerkiksi kerran varis raakkui, kun Taawuus oli matkalla erään ystävänsä kanssa ja seuralainen sanoi: "Hyvä!" Taawuus vastasi: "Mitä hyvää siinä on? Älä enää jatka seurassani." - Koulukuntakiistat saattanevat elää vieläkin yksittäisten ihmisten mieliä syvältäkin ahdistaen, mitä voisi olla hyvä selvittää varsinaisen mielentilatutkimuksen lisäksi.

Teolle ei siis ole vieläkään löytynyt minkäänlaista motiivia enempää Bockin kuin Puotilan puistonkaan jutussa. Herää varmaan vähän epäkorrektinakin pidettävä mutta perusteltu kysymys, joka saattaa kiinnostaa ainakin Uskontojen uhrien tuki-yhdistystä: onko jo selvitetty voisiko yksittäishenkilön mielentilahäiriö ehkä olla peräisin epäillyn mahdollisesti Suomessa kokeman kulttuurin ja lähtömaan uskonnollisaatteellisen taustan ristiriitapaineen aiheuttamasta henkisestä stressistä? Se voisi viitata taivaallisen anteeksiannon anelemiseen ja latinan tai kreikan kieliseen rukoukseen, mikäli epäilty on kristillisen kulttuurin kasvatti. Se voisi selittää kuvailtuja käsiasentoja ja vieraan kielen käytön mikäli epäilty on kotoisin esimerkiksi Lähi-idän suunnalta, edelleen ilman kollektiivista syyllistämistä. Muslimin rukousoppaan mukaan oikea rukouskieli on arabia ja aloitusrituaali tällainen: "nosta kädet ylös niin, että kämmenet ovat ulospäin ja sormet tulevat korvalehtien kohdalle ja sano: Allahu Akbar."

Juuri noinhan Bouananekin kai Turun torilla sanoi mahdollisesti sittenkin ihan uskonnollisessa mielessä eikä suinkaan terroristisessa, vaikkeivat kämmenet olleetkaan vapaat kääntymään niin kuin piti. Hänkin saattoi nähdä myös mustan variksen ja saada siltä jonkin ns. viestin tms. yllykkeen. Jos kyse oli Bockin surman tapaisesta mielenhäiriöstä, voisi tässä olla puolustukselle aineksia kääntää tuomio toisekseen hovissa.

 

Aiemmin aiheesta: 
"Syytön, kunnes toisin todistetaan" on perätön väittämä syyttömyysolettamasta 
Abderrahman Bouanane on lähimmäisemme vielä pitkään 
Turun terrorismioikeudenkäynti voisi olla pikainen, huomaamaton ja salainen 
Puukko-Bouananen tavoitteena oli ISF, Suomen Islamilainen Valtio 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Meinaatko, että olot olisivat nyt muka paremmat kuin siellä minne hän alunperin teollaan pyrki? Epäilen. Niitä neitsyitä ei ainakaan järjesty kymmenittäin ihan heti, sitten tietysti juttu on toinen kun vankilan ovet avautuvat, portillahan voi olla vaikka jonokin odottelemassa vapautumsita...

Juhani Vehmaskangas

Tarkoitan sitä, että käsitykseni mukaan hän on koko ajan itse väittänyt, että kyseessä oli nimenomaan ISIS-tyyppinen terrorismi. Puolustusasianajaja on toimenkuvansa mukaan väittänyt muuta. Bouanane on tyytyväinen kun tuli rankka tuomio. Eikä puolustusasianaja saa lähteä hakemaan muutosta koska tuomittu tulee sen kieltämään, ja hänet on järjissään olleeksi ja olevaksi todettu.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Turun puukotusten uhri Hassan Zubier terrorismituomiosta: ”Olen äärimmäisen iloinen - tämä on hänelle pahempi kuin kuolemantuomio”

"- Juttu on niin, että hän haluaa kuolla. Hän haluaisi olla marttyyri. Jos hän saisi kuolemantuomion, hän olisi vain tyytyväinen. Vankeustuomio on paljon pahempi hänelle."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180615220101445...

Juhani Vehmaskangas

NykySuomessa olisi aivan oikein ja kohtuullista määrätä kaikki Bouanane tyyppiset henkilöt pakkohoitoon.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo voi olla ajatuksena ihan ok, mutta mihinkähän sen käytännön toteutusyritykset johtaisivat, jos pykälien ja ajoitusten ym. juristeriatsälän kanssa ei oltaisi erityisen tarkkoja. Ennakkotapausten valossa yllättävät käänteet voisivat olla jopa todennäköisiä. Muistat varmaan tapauksen, jossa pikkujulkkis Ior Bockin murhaaja päästettiin käräjäoikeudessa vapaaksi, koska hänen oli todettu olleen tekohetkellä syyntakeeton. Hän vältti sekä vankilan että pakkohoidon, koska oli parantunut jo mielentilatutkimukseen mennessä. Tyyppi lähti laillisesti kai kotiinsa Intiaan ja elelee varmaan yhäkin ns. muina miehinä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000423441.html

***

Muuten: Ei voi välttyä ajatukselta, että Bouananen puolustus olisi nyt pyrkinyt samantapaiseen harhaisuuteen vedotessaan hänen kohdallaan kenties ohjamaan oikeutta myöhemmin vapauttamaan ihmeparantuneen terroristin ko. Ior Bockin ennakkotapauksen mukaisesti. Kodinhoitajana tuolloin murhatulle Bockille työskennellyt syyllinen kertoi aiemmin oikeudessa kärsineensä tekohetkellä pahoista harhoista.
- Näin mustan variksen. Sydän löi kovaa. Menin keittiöön enkä sen jälkeen muista mitään, mies kertoi veriteosta IS:n mukaan https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000423334.html

Ja kuinka ollakaan, jokin kulttuuritaustainen symboliarvo näyttäisi yhdistävän tuon Ior Bockin tapauksen myös ns. Paleface-taustaräppärin tapaukseen vuonna 2016. Puotilan kappelipuiston murhasta kerrottiin Iltasanomissa: "Vanha mies kuoli lukuisten keittiöveitsen iskujen seurauksena tapahtumapaikalle. Teolle ei ole löytynyt minkäänlaista motiivia... Turun torillakin saattoi sittenkin tapahtua jotain variksen provosoimaa mielenhäiriössä ja ei-terroristisessa tarkoituksessa. Jos kyse oli Bockin surman tapaisesta mielenhäiriöstä, voisi tässä olla puolustukselle aineksia kääntää tuomio toisekseen hovissa -lue tarkemmin blogin P.S.-osiosta yllä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Juu.. Ja hintaa tälle tulee vankeinhoidollisesti 1,1milj ja reilu puoli milliä korvauksia uhreille ja omaisille. jonka yhteiskunta maksaa, mikäli kaverilta ei löydy itseltä ulosmitattavaa.

Elinkautisen kesto keskimäärin 14v
Vangin vuosikustannus 78240€/v n.220€/vrk

Juhani Vehmaskangas

Hauskasti toteat: " mikäli kaverilta ei löydy itseltä ulosmitattavaa."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset