Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Solutuskuvio Babtshenkon murhalavastuksen selityksenä?

  • Ukrainan tiedustelupalvelu
    Ukrainan tiedustelupalvelu
  • Venäjän ohrana
    Venäjän ohrana
  • pääepäilty V Putin, KGB/FSB
    pääepäilty V Putin, KGB/FSB

Ukrainalaisen asetehtaan osakkaan Boris Hermanin status attentaattihankkeen epäiltynä valmistelijana ja toisaalta viranomaisten tiedonantajana tai yhteistyökumppanina herättää äkkipähkäilyn ohella pidemmälle jäsentyneitä kysymyksiä. Mistään pelkästä julkisuustempusta sen itsensä vuoksi ei selvästikään ole kysymys enää vangitsemisuutisen jälkeen: mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/oikeus-maarasi-babtshenkon-salamurhan-s


Speculare necesse est! Mitä uskotte "Ukrainan tiedustelupalvelun tyylikkään jäljitys- ja hämäysoperaation" takana kaikkineen olevan? Ukrainan viranomaiset julkaisivat eilen videon salamurhahankkeeseen osallistuneen epäillyn pidätyksestä ja Arkadi Babtshenko on kertonut yksityiskohtia murhansa lavastamisesta mm. sianverellä. 

Salaisten poliisiorganisaatioiden yleisesti jakamiin tietoihinhan tulee aina suhtautua tietyin varauksin, sillä niiden julkistamiselle voi olla monenlaisia motiiveja. Vaikka tiedotusvastuu olisikin jo tässä vaiheessa syyttäjänvirastolla ja siviilipuolen väellä, sotilastiedustelu ja vastavakoilu mitä luultavimmin panttaavat vielä toistaiseksi parhaaksi katsomiansa paloja suurelta yleisöltä. Näin meneteltiin myös syötettäessä uutista murhan onnistumisesta. Joskus manipuloidun tiedon tarkoitus voi olla ehkä hämätä ja joskus seurata reaktioita joissain piireissä. Viholliselle harvoin paljastetaan mitä kaikkea tiedetään, koska vihollinen on vihollinen, ks. esim. www.verkkouutiset.fi/ukrainassa-tiedustelu-upseerien-murha-aalto-osa-venajan-hybridisotaa 


- Itse arvelisin, että kyse saattaisi olla tällaisesta solutuskuviosta (teoria on peräisin eilisestä kommentoinnista ennen Boris Hermanin pidätysuutista, eikä viittaa erityisesti hänen henkilöönsä epäiltynä/tiedonantajana):

Ukrainan vastavakoilu oli seurannut venäjämielis-putinistista salaliittoa pitempään ja saanut siihen solutettua oman miehensä, joka mahdollisesti juuri murha-ampujaksi tai aseentoimittajaksi valittuna hoiteli hommansa 'loppuun' asti paukkupanoksin ja muut luulivat tehtävän tulleen oikeasti loppuunviedyksi. Tietenkään operaatiota ei lopetettu siihen, vaan jatkettiin ambulansseineen kaikineen ja "uhrin" kuolleeksijulistamisineen koko jengin ja sen käskytys- ja viestintäsuhteiden ja ennen kaikkea eri tahojen reaktioiden paljastamiseksi esimerkiksi murhan tilanneiden heikkojen signaalien tasolla. Ehkä jossain lähivaiheissa kuulemme aiheesta lisääkin esimerkiksi mahdollisesti kiinni saatujen määrästä, mutta ehkä ne mehukkaimmat tiedot pidetään normaalitapaan visusti salassa.
...Varmaa kun ei ole, tietääkö pääepäilty Vladimir Putin niitä kaikkia, vaikka alan häikäilemättömänä ammattilaisena tietänee ainakin oman väkensä edesottamukset.

Lähde: uusisuomi.fi/256146-murhattujen-putinin-ja-kimin-kriitikoiden-pitka-lista

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset