Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Murhattujen Putinin ja Kimin kriitikoiden pitkä lista

  • Lavrov laski kukkaseppeleen P-Korean Suuren Johtajan Kim Il-sungin haudalle Pjongjangissa. (KUVA: Korean Central News Agency)
    Lavrov laski kukkaseppeleen P-Korean Suuren Johtajan Kim Il-sungin haudalle Pjongjangissa. (KUVA: Korean Central News Agency)
  • Valtakunnanjohtaja Putin uransa alkuvaiheen KGB-uniformussa
    Valtakunnanjohtaja Putin uransa alkuvaiheen KGB-uniformussa

Kim Jong-un tiedusteli "toveri Putinin" terveydentilaa, Sergei Lavrov kutsui hänet vierailulle Venäjälle ja laski kukkaseppeleen Suuren Johtajan Kim Il-sungin haudalle 
- Kuinkas muuten, onhan  Korean demokraattinen kansantasavalta Josif Stalinin perustama valtio ja jatkaa sitä samaa perinnettä, jota nyky-Venäjäkin taas kumartaa: sama Isä Aurinkoinen valaisee suurta historiaa ja tätä päivääkin.

Kyse ei siis tosiaankaan ole pelkästä diplomaattisesta hymykampanjasta eikä yksin vanhojen liittolaismaiden lukkarinrakkaudesta ja yhteenpelaamisesta pyrkimyksessään kiristää Länneltä lisämiljardeja ja lisävuosia sairaan kommunistidiktatuurin hengenheimolaiselle loiseliitille. 

Vuonna 1945 Neuvostoliitto ja Yhdysvallat jakoivat Korean kahtia kuten Saksankin. Neuvostoliiton miehittämälle vyöhykkeelle perustettiin 1948 Kim Il-sungin stalinilaisvaltio, joka on yhä monessa mielessä Valtakunnanjohtaja Putininkin sukulaissieluisena ihannoima mallimaa: wikipedia/Korean_demokraattinen_kansantasavalta 

Nyky-Venäjää ja Pohjois-Koreaa yhdistää monien muiden takaperoisuuspiirteiden ohella suhtautuminen mielipiteenvapauteen ja toisinajattelijoihin. Aste-erojakin toki on. Jotkut selviävät Venäjällä ainakin aluksi pelkillä potkuilla kuten Sberbankin analyytikko, joka raportoi kriittisesti Gazpromista, ks.  suomenkuvalehti.fi/sensuuri-tarttuu-venajan-talouselamaan

Jotkut Putinin mafiasta raportoineet ovat saaneet kolkomman kohtalon kuin julkisesti kiusattu Bill Browder. Jotkut ovat saaneet käytännössä kuolemantuomionkin. Siinä missä Pjongjangissa teloitettiin välittömästi ja kursailematta sarjatuliasein hallinnon vastaisia graffiteja piirustellut koulutusupseeri kollegoineen, on nyky-Moskovan linja harjoittaa ja suosia osin hämäriksi jääviä myrkytys- ja kidutussalamurhia tyyliin Litvinenko, Magnitski, Skripalit ym. ja ampuen kuten Anna Politkovskajan hissinoviattentaatissa - joskus julkisellakin paikalla (mm. Nemtsov).

Vaikka aika ajoin näitä Krimin miehittäjien ja muiden putinistirikollisten suunnittelemia salamurhahankkeita on onnistuttu myös estämään esimerkiksi Ukrainan tiedustelupalvelun tyylikkään jäljitys- ja hämäysoperaation tuella, on kuolleiden Putin-kriitikoiden lista pitkä mm. Washington Post-lehden artikkelin mukaan, ks. mtv.fi/uutiset/kuolleiden-putin-kriitikoiden-lista-on-pitka

 

Lue myös: Suurlähettiläs Kuznetsov: Krim on osa Venäjää kuten Moskova ja Pietari

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Aulis Saarijärvi

Joo eilen tuli taas kuulemma yksi venäläinen loikkarisotilas lisää kuolleksieläväksi... honk... honk...

Kimin sioille "syöttämiä sukulaisiaan ja stadionille ohjuksin tappamia kenraalejaan" tulee jatkuvasti vastaan länsilehdille, mutta ovat heistä nyt hiljaa. Meinaan ovat tapetut elossa! Muuten Reuter's, New York Times ja muut pitivät viikojen orgiat stadionille joukkotapetusita kenraaleista. Muistatko?
Honk? ...honk+

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

" Meinaan ovat tapetut elossa!"

- Tuo on kyllä sen verran raamatullissävyinen julistus kaikessa kategorisuudessaan, että voisit auliisti kai vähän avata sisältöä meille tavallisillekin kuolevaisille? Kuinka monta tapausta on todistettavasti herännyt henkiin, jos nyt ei lasketa selviä hämäyksiä ja lavastuksia uhkaavan attentaatin torjumistarkoituksessa eilisen paljastuksen tapaan?

Aulis Saarijärvi

No, enhän minä niistä kirjaa pidä, enkä esiinny Pohjois-Korean asioiden asiantuntijana. Niitä riittää jokaiseen aamuTV:n lähetykseen muutenkin. Jokainen heistä kertoo, "teloitettuja" olevan elossa.

Etelä-Korean salainen poliisi kertoi joulukuussa ainakin viiden kenraalin olevan viroissaan. Niitä oli heidän oman eteläisen valheuutistensa mukaan ohjuksin ja ilmatorjuntatykein ammuttu stadionille, jossa oli kymmenentuhatta siviiliä väkisin tuotu katsomaan jnee.

Nämä näkemykseni ovat kriittisen seuraamisen tulosta. En ime Reuter’sia, YLE:ä, tai muuta ”uutisvälitystä” sellaisenaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #3

Ehkä sinunkaan ei sitten ole syytä uskotella muille juttuja noista "kuulemistasi" meille muille tuiki tuntemattomist huhuista mukamas kymmenistätuhansista yms. joilla varmaankin pyritään vaan saamaan aikaan sellainen valheuutisilluusio, että mitään massateloituksia ei olisi tehtykään. Samaan tapaanhan Putinstanissa menetellään Kremlin poliittisia murhia ja muuta uusstalinismia vähäteltäessä.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #4

En voi auttaa sinua uskossasi Reuter'sin tietoihin vaikka eilisestä ylösnousemuksesta. Ei enmpää minulta tähän ketjuun!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

En ole juurikaan tukeutunut Reutersiin johtopäätöksissäni, en ainakaan siinä määrin kuin Sinun omasi vaikuttaisivat olevan Russia Todayn ja Desanttidosenttiuutisten ja kai Korean Central News Agencynkin sävyttämiä. ;)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mihin kategoriaan tahdot itsesi laskea,niin voi kertoa kuinka paljon mielipiteitä tahdotkaan suitsia keinolla millä hyvänsä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinpä. Tuo pätee aika kattavasti niihin, jotka tahtovat laskea itsensä ja muita johonkin kategoriaan ja/tai antavat lisäksi ymmärtää lukeutuvansa johonkin kategoriaan. Jotenkin säälittäviähän ne ovat sellaiset, jos eivät ehkä ihan epäpateettisia kaikenkaikkiaan nekään, jotka julistautuvat ja tarjoutuvat päteviksi kertomaan kuinka paljon mielipiteitä kukin tahtoo suitsia "keinolla millä hyvänsä". Ennakko-oletukset ovat joskus luuloja, joskus satunnaisesti osuvaa intuitiota ja joksus ehkä valistunutta analyysiakin. Julistukset toki useimmin propagandaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Näin vähän epäilinkin asian menevän. Se on julmaa kohdata itsensä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Jeps, veit jalat suustani. :)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Speculare necesse est! Mitä uskotte Babtshenkon tapauksessa "Ukrainan tiedustelupalvelun tyylikkään jäljitys- ja hämäysoperaation" takana olevan?

Salaisten poliisiorganisaatioiden yleisesti jakamiin tietoihin tulee aina suhtautua tietyin varauksin, sillä niiden julkistamiselle voi olla monenlaisia motiiveja. Joskus manipuloidun tiedon tarkoitus voi olla ehkä hämätä ja joskus seurata reaktioita joissain piireissä. Itse arvelisin, että kyse saattaisi olla tällaisesta kuvioista:

Ukrainan vastavakoilu oli seurannut venäjämielis-putinistista salaliittoa pitempään ja saanut siihen solutettua oman miehensä, joka mahdollisesti juuri murha-ampujaksi tai aseentoimittajaksi valittuna hoiteli hommansa 'loppuun' asti paukkupanoksin ja muut luulivat tehtävän tulleen oikeasti loppuunviedyksi. Tietenkään operaatiota ei lopetettu siihen, vaan jatkettiin ambulansseineen kaikineen ja "uhrin" kuolleeksijulistamisineen koko jengin ja sen käskytys- ja viestintäsuhteiden ja ennen kaikkea eri tahojen reaktioiden paljastamiseksi esimerkiksi murhan tilanneiden heikkojen signaalien tasolla. Ehkä jossain lähivaiheissa kuulemme aiheesta lisääkin esimerkiksi mahdollisesti kiinni saatujen määrästä, mutta ehkä mehukkaimmat tiedot pidetään normaalitapaan visusti salassa. Viholliselle harvoin paljastetaan mitä kaikkea tiedetään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Uusinta lisätietoa:

Ukrainan viranomaiset julkaisivat videon, jossa he sanovat pidättäneensä salamurhahankkeeseen osallistuneen epäillyn
https://yle.fi/uutiset/3-10232472?origin=rss

Arkadi Babtšenko on kertonut yksityiskohtia murhansa lavastamisesta mm. sianverellä https://yle.fi/uutiset/3-10233299?origin=rss

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset