Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suurlähettiläs Kuznetsov: Krim on osa Venäjää kuten Moskova ja Pietari!

 • Kuva 1. Järkiinsätullut suurlähettiläs Kuznetsov - kuvamanipulaatio, jossa lisätty oikeudenmukaisuutta viestittävä pinssi
  Kuva 1. Järkiinsätullut suurlähettiläs Kuznetsov - kuvamanipulaatio, jossa lisätty oikeudenmukaisuutta viestittävä pinssi
 • Kuva 2. Alkuperäisen itsenäisen Suomineidon uhkeat luomumuodot koulukartan uusintapainoksessa
  Kuva 2. Alkuperäisen itsenäisen Suomineidon uhkeat luomumuodot koulukartan uusintapainoksessa
 • Kuva 3. Koska hän tuntee hyvänlaatuisen piston sydämessään?
  Kuva 3. Koska hän tuntee hyvänlaatuisen piston sydämessään?
 • Suurlähettiläs Kuznetsov: Krim on osa Venäjää kuten Moskova ja Pietari!
 • Suurlähettiläs Kuznetsov: Krim on osa Venäjää kuten Moskova ja Pietari!
 • Suurlähettiläs Kuznetsov: Krim on osa Venäjää kuten Moskova ja Pietari!
 • Suurlähettiläs Kuznetsov: Krim on osa Venäjää kuten Moskova ja Pietari!

- Mutta Viipuri on osa alkuperäistä itsenäistä Suomea kuten Helsinki, suurlähettiläs Kuznetsov! 

Anschluss-miehityksiä Hesarissa puolustelevien pottapäisten pisnetsov-suurlähettiläiden tulisi tykönään miettiä, miten monta vuosituhatta kaikkia muita myöhemmin venäläiset ylipäätään ilmestyivät nykyisen Moskovan, eli suomalaiskansojen Mustajoen tienoille, saati tunkeutuivat Inkerinmaan Nevanlinnan seuduille Pietariaan perustamaan. Itse Putin muistutti asiasta viime vuonna näin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumistamme 
 

Voisivat isovenäläismaahantunkeutujat lisäksi kernaasti tutkia myös yhteistä lähihistoriaamme Stalinin muistelmia totuudenmukaisemmista lähteistä, ja todeta myös Suomineidon luomumuotojen uhkeuden esimerkiksi artikkelista Suomi 100 % -teemavuodet 2017-2020: Tarton rauha 14.10.1920

Tämän jälkeen varmaan tuntoihinsa ja järkiinsä tullut Kuznetsov voisi puhua rehellisemmin ja ilmaista sen näkyvästikin kuten oheisessa kuvamanipulaatiossa, jossa hänen rintaansa on lisätty oikeudenmukaisuuspyrkimystä viestittävä hopeapinssi (kuva 1). Alkuperäisen itsenäisen Suomineidon uhkeita luomumuotoja esittävän koulukartan uusintapainostakin suurlähettiläs varmaan alkaisi rehellistyttyään tehdä tunnetuksi paitsi Tehtaankadun tiloissa, myös kotimaassaan sitä levittäen (kuva 2), missä se voisi tehdä myönteisen vaikutuksen, jonka voi tuntea hyvänlaatuisena pistona sydämessä jopa Kremliä myöden (kuva 3).

Me suomalaisetkin voisimme ilmaista itseämme aiempaa rehellisemmin ja näkyvämmin: oheisessa kuvamanipulaatiokoosteessa on eräiden tunnettujen kansalaisten rintaan lisätty oikeudenmukaisuuspyrkimystä viestittävä Alkuperäisen itsenäisen Suomineidon uhkeita luomumuotoja esittävä hopeapinssi (kuvat 4 - 7).

 

Lue myös: Sauli Niinistön rinnassa "suur-Suomi"-merkki!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Risto Koivula

Krim on aikanaan (1956) liitetty Venäjästä Ukrainaan ekä YK:n lakien (Peruskirjan) että YK:n ja Kansainliiton kansainvälisesti lailliseksi hyväksymän Neuvostoliiton lain vastaisesti. Ukraina oli nimittäin erikseen YK:n perustajajäsenmaa, jollaisten väliset suuret rajanmuutokset vahvistaa YK:Nn Yleiskokous Turvallisuusneuvoston ehdotuksesta. Lisäksi asiasta olisi ehdottomasti pitänyt sellaisessa tapauksessa järjestää kansaäänestys.

Herääkin kysymys, miksi Krimistä huutavat tahot, edes Ukraina, eivät pane tätä asiaa kansaivälisen ICJ-tuomioistuimen ratkaistavaksi. Perussyy on, että he tietävät häviävänsä siellä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_...

Toinen syy on, että Krim niinkään ei ole "tärkeä" esimerkiksi EU:lle vaan nimenomaan YK:n nakertaminen.

YK:n oikeussysteemiä johtava pääsihteeri voisi haastaa maat oikeuteen kysymättä keneltäkään muulta, ja tällöin ICJ:n ratkaisu sitoisi myös Turvallisuusneuvostoa lainvoimaisesti toisin kuin jäsenvaltion, esimerkiksi Ukrainan itsensä haastama päätös. Päätöksen oikeutaso riippuu siis haastajasta: se sitoo haastajaa ja siitä alapäin olevia oikeustasoja, esimerkiksi Turvallisuusneuvostoa, mutta ei ehdottomasti ylempi. Yleiskokous hyväksyy hakemansa päätöksen juu tai ei. Edellinen pääsihteeri haastoi Kiinan ja filippiinien rajariidan kansainväliseen oikeuteen (ei tosin ICJ:in, vaan kansainväliseen välimiesoikeuteen, joka olsi sen voinut lykätä edelleen ICJ:in), mutta maat sopivat pikapikaa riitansa.

Krim oli autonominen ja vielä kansallinenkin alue, joiden oikeudet ovat tällaisissa asioissa lähellä itsenäisten valtioiden oikeuksia (Abhaasia, Etelä-Ossetia, Ahvenanmaa, myös Kosovo ja Taiwan ovat YK:ssa edelleen tallaisia. Jälkimmäiseltä on viety Vietnamin sodan rauhaan liittyen "koko Kiinan asema, se oli jopa TN:n pysyväisjäsen!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/mihin-...

Mitä tulee Karjalaan, Pariisin rauhansopimus on YK:n laillisessa järjestyksessä vahvistamaa yleismaailmallista oikeutta. (Toki sitäkin muuttaa voi, mutta vaikeassa YK:n järjestyksessä, elleivät osapuolet ole täysin yksimielisiä, jolloin se on helppoa.)

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96570...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Cnacu60 tavarishtsh, kiitos ammattitaitoisesta trollauksesta! "Unohdit" tosi taitavasti, että Etykin julistuksen mukaan valtioiden rajoja voi ja saa siirtää osapuolten niin sopiessa, mutta ilman pieniä vihreitä stalinistipartisaaneja ja etnistä puhdistusta! Krimillähän Putin on sitä tehnyt, ja tsaari oli jo 1800-luvulla siirrättänyt alkuperäisemmän väestön pois kotiseudultaan maahantunkeutuvien ryssien tieltä. Stalin muuten oli ensimmäinen etninen puhdistaja, joka asutti myös ryöstämänsä Viipurin venäläisillä maahantunkeutujilla 1940 ja uudelleen 1944. Viipuri asukkaat ovat olleet suomalaisia aina Stalinin Molotov-Ribbentrop-anschlusseihin saakka - ks. tarkemmin
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255243-s...

Risto Koivula

" "Unohdit" tosi taitavasti, että Etykin julistuksen mukaan valtioiden rajoja voi ja saa siirtää osapuolten niin sopiessa, mutta ilman pieniä vihreitä stalinistipartisaaneja ja etnistä puhdistusta! "

Etyk on YK:ta paljon vähäisempi päättäjä. Autonomioiden ja vähemmistökansojen jne. oikeukia ei saa heikentää rajanmuutosten yhteydessä, ainakaan kukaan muu kuin ne itse. Krim oli autonomia UKrainassa ja sen parlamentti ja hallitus päättivät olla lähtemättä mukaan Maidan-touhuihin. Krimilläoli jo 90-luvun alussa pidetty epävirallinen kansanäänestys, jossa asukkaat kaannativat liittymistä Venäjään. Etyjin mukaiset sopimukset on vahvistettava YK:ssa laiksi, Etyj ei todellakkaan "sivuuta" maailmanoikeutta millään tavoin.

Edelleen Venäjän blokittaminen ulos Välimereltä olisi ollut kaikkien kansainvälisten lakien vastaista ja hyväksyttävä laillisen sodan syy Venäjän puolelta.

Minä vaan kysyn, että MIKSI KUKAAN EI PISTÄ TÄTÄ KANSAINVÄLISEEN ICJ-OIKETEEN, jos kerran nykyinen tilanne on kansainväloisen oikeuden vastaista? Pelkästään YK:n pääsihteeri voi haastaa se oikeuteen kysymättä keneltäkään.

"NATO-osapuoli" myös huutaa kurkku putkella Etelä-Ossetian ja Abhaasian tilanteen "laittomuutta", vaikka Venäjä ("IVY") on siellä YK:N alun perin määräämä rauhanturvaaja.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/stubbi...

Mää en ole mikään trolli, vaan tarkoitan aivan pilkulleen justiin sitä, mitä sanon, tällaisissa asiosissa.

" Krimillähän Putin on sitä tehnyt, ja tsaari oli jo 1800-luvulla siirrättänyt alkuperäisemmän väestön pois kotiseudultaan maahantunkeutuvien ryssien tieltä. "

Ai mikähän väestö on ollut kyseessä? Krimin sunnilaiset nogai-tataarit eivät muuten ole paljonkaan vanhempia asukkaita kuin venäläiset, he ovat Kaanikunnan siirtämiä edelliseltä vuosisadalta ennen veläläiseiä. Ale liitettiin Katariina Suuren aikaan muistaakseni Venäjään. Heitä ennen siellä oli mm. kreikkalaisia sekä turkinkielisiä mutta juutalaisia karaimeja, jotka pääasiassa omaksuivat tulokkaisen kulttuurin. Tietääkseni Krimin tataareja ei pidetä alkuperäiskansana. Alue on kuitenkin heidän kansallinen nimikkolaueensa, jossa heidän kultturinsa pitää olla tasavertaisena esimerkiksi enemmistöön verrattuna.

" Stalin muuten oli ensimmäinen etninen puhdistaja, joka asutti myös ryöstämänsä Viipurin venäläisillä maahantunkeutujilla 1940 ja uudelleen 1944. Viipuri asukkaat ovat olleet suomalaisia aina Stalinin Molotov-Ribbentrop-anschlusseihin saakka - ks. tarkemmin "

Suomen hallitus määräsi kansalaisensa poistumaan kuolemantuomion uhalla sekä talvisodassa että jatkosodassa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #8

""NATO-osapuoli" myös huutaa kurkku putkella Etelä-Ossetian ja Abhaasian tilanteen "laittomuutta", vaikka Venäjä ("IVY") on siellä YK:N alun perin määräämä rauhanturvaaja."

Georgiassa oli YK:n tarkkailijaryhmä. He eivät ole rauhanturvaajia, vaan aseettomia tarkkailijoita. Heidät oli sijoitettu Georgian maakuntaan nimeltään Abhasia, mutta Venäjä estää heitä tarkkailemasta miehittämänsä Abhasian alueella. Georgia sallii YK:n tarkkailijoiden toiminnan hallinnassaan olevalla alueellaan;

Georgian maakunnassa, jota virheellisesti kutsutaan Etelä-Ossetiaksi, ei ole ollut, eikä ole YK:n rauhanturvaajia, vaan Venäjän armeijan sotilaita, joita virheellisesti kutsuttiin rauhanturvaajiksi - heillä ei ollut mitään YK:n mandaattia tai muutenkaan tekemistä YK:n kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #8

Risto sanot: "Suomen hallitus määräsi kansalaisensa poistumaan kuolemantuomion uhalla sekä talvisodassa että jatkosodassa."

- Ohhoh! Kyllä se kuolemantuomion uhka oli molemmissa sodissa langetettu aloittajan eli Neuvostoliiton puolelta, eikä Stalin siitä uhasta vapauttanut muita suomalaisia kuin neuvostofasistien OW Kuusisen politrukkeja ym. liittolaisiaan, joista osan sitten kuitenkin likvidoi kun aivan koko Suomen ""vapautus"" ei täysin onnistunutkaan, vaan valtaosa jäi vapaaksi ryssämiehitykseltä.

Koskahan KGB-Puutiainen muuten tuntee hyvänlaatuisen piston sydämessään, mitä uskoisit (ks. yllä kuva 3)?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Viipuri kuului 20 vuotta itsenäiseen Suomeen ja Vanhan Suomen kanssa 200 vuotta Venäjään ja venäläiset tietävät valitettavasti tämän.
Suomella ei ollut ydinasetta kuten Pohjois-Korealla neuvotellessaan rauhasta suurvallan kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Cnacu60 tavarishtsh, kiitos ammattitaitoisesta trollauksesta! "Unohdit" tosi taitavasti, että
1. Etykin julistuksen mukaan valtioiden rajoja voi ja saa siirtää osapuolten niin rauhanomaisesti sopiessa, mutta ilman pieniä vihreitä stalinistipartisaaneja ja ydinaseita!
2. Viipuri kaupunkina 'kuului' Ruotsin kuningaskunnalle 300 vuotta ennen kuin maahantunkeutujatsaari ryösti sen hallintaansa, ja tuhatvuotisen paikkakunnan asukkaat ovat olleet suomalaisia aina Stalinin Molotov-Ribbentrop-anschlusseihin saakka. Ja suomalaisten maata Viipurin lääni oli aina siihen asti, kun Neuvostoliitto aloitti liittolaisensa Natsi-Saksan kanssa toisen maailmansodan ja hyökkäsi Puolan jaon jälkeen 1939 Suomeen. Stalin oli ensimmäinen etninen puhdistaja, joka asutti ryöstämänsä Viipurin venäläisillä maahantunkeutujilla 1940 ja uudelleen 1944. (Krimillähän tsaari oli jo 1800-luvulla siirrättänyt alkuperäisemmän väestön pois kotiseudultaan maahantunkeutuvien ryssien tieltä). - Ja suomalaisten maatahan Viipurin lääni on edelleenkin Petsamon tapaan laittomasta venäläismiehityksestä huolimatta!
- Ks. tarekmmin Suomineidon uhkeat luomumuodot: https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Ja johtavat venäläiset tietävät myös nämä tosiasiat...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomineito oli minunkin koulukartassa uhkea ja Korean pääkaupunki oli Keijo.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Justiinkin noin, mutta Suomen hallintopääkaupunki ehti olla vain hetken Terijoki, joten Helsinki se edelleen on. Ja Viipuri on Viipurin läänin pääkaupunki, joka on palautettava pikimmiten Suomen hallintaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tämä Vanha Suomi oli vanhastaan suomalaisalutta ihan riippumatta siitä, minkä valtion hallussa se oli. Vasta Vuonna 1944 se NL:n toimesta etnisesti puhdistettiin alkuperäisasukkaista ja asutettiin miehittäjien väestöllä uudestaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Täysinkin näin. Ensin talvisodan jälkeen 1940 ja uudelleen sitten Neuvostoliiton aloittaman jatkosodan jälkeen 1944.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"Vasta Vuonna 1944 se NL:n toimesta etnisesti puhdistettiin alkuperäisasukkaista."
Siis Neuvostoliitto tiesi ettei maata voi vallata poistamatta kansaa, toivottavasti Venäjä ja USA tietää saman.
Viroa ei lopultakaan vallattu, Hitler ei onnistunut eikä Afganistania kumpikaan suurvalta ole pystynyt valtaamaan maata kylläkin mutta ei kansaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset