Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Putin varoitti uusneuvostovastaisuuden noususta Suomessa 1.4.2018

  •  Vladimir Vladimirovitsh Putin, KGB
    Vladimir Vladimirovitsh Putin, KGB
  • Uusneuvostovastaisia revanssiprenikoita?
    Uusneuvostovastaisia revanssiprenikoita?

Kuin sattumalta samana päivänä heti Atte Kalevan paljastettua Venäjän kolme todellista motiivia kemiallisen aseen käytölle Britanniassa, iski uutistoimisto Kremlintern Today takaisin: 

""Federaation Presidentti Vladimir Vladimirovitsh Putin on antanut Federaation turvallisuushallinnolle tälle päivälle päivätyn päiväukaasin, jonka mukaan sen on tarkkailtava erityisellä huolella lähiulkomaissa ja varsinkin Suomessa lisääntyviä russofobian ja uusneuvostovastaisuuden ilmiöitä ja tarvittaessa puututtava niihin kovalla kädellä. - Miksi meitä kaikkein viattomimpia piinataan ja syyllistetään Pääsiaisenä? - Voimmeko sallia naapurimaamme  osallistua tällaisiin ilkeämielisiin neulanpistokampanjoihin? vastauudelleenvalittu Presidentti kysyy enemmän kuin aiheellsesti.  

Presidentin mukaan valvovan otteen on annettu mainituissa asioissa lipsua luvattoman paljon niistä ajoista, kun hän itse vastasi KGB:n johdossakin toimien liittolaismaiden ja muiden luonnostaan historialliseen venäläiseen maailmankulttuuripiiriin lukeutuvien etupiirialueiden lojaaliuskehityksestä  DDR:stä Skandinaviaan. "Harkinnan mukaan tulee soveltaa tapauskohtaisesti myös ns. novitshok-kategorian mukaisia työmenetelmiä niin FSB:n, SVR:n kuin GRU:nkin kv. toimivaltuusalueilla luottaen valtakunnanjohdon täyden tuen olemassoloon ja tapahtumien jälkikäteisen todisteettomuuden pitävyyteen."
 

Presidentti nosti keskiöön luoteislähinaapurin Suomen tilanteen, ja erityishuomion hän kohdisti kahteen tuoreeseen röyhkeän ala-arvoiseen neulanpistoviestinnän esimerkkiin, jotka eivät absurdiudessaan ansaitse Presidentin mukaan minkäänlaista huomiota saati kommenttia:

1.  Suomalaisessa internet-sanomalehdessä "Verkkouutiset" on 1.4.2018 julkaistu sotaisa valeuutinen: Nato-haukkana ja jihadistipiirien kaappausyhteistyöpartnerina tunnetun "tutkijan" Atte Kalevan mukaan Salisburyssa tehty "hermomyrkkyisku on osoitus Venäjän hallinnon häikäilemättömästä ja ylimielisestä voimapolitiikasta". Tämä julkea provokaatio osoittaa Suomen luopuneen 1947 sopimastaan fascisminluonteisen toiminnan kieltämisen velvoitteestaan ja lisäksi viattomasti kaupunginvaltuutettuna esiintyvän lähdettään paljastamattoman russofoobikon osallistuneen mitä ilmeisimmin häikäilemättömän uusneuvostovastaisen kv. vakoiluverkoston vakavaan illegaalioffensiiviin - ks. Atte Kaleva: Venäjä teki Salisburyn myrkkyiskun kolmesta syystä 

2.  Suomalaisen internet-valeviestintäsivuston tuore some-vihanlietsontakampanja kehottaa kansalaisia osallistumaan uusneuvostovastaiseen provokaatioon hankkimalla ja esittelemällä julkisesti räikeän russofobisia rintamerkkejä, joilla suositellaan korvattavan muun muassa ex-ministeri Erkki Tuomiojan rinnassa tunnetuksi tullut poliittisesti korrekti ja turvallinen ns. peace-merkki revanssihenkisellä "Uraliin-pinssillä", ks. 

- www.facebook.com/Viestihopeat.fi/photos
-
 twitter.com/ViestihopeatFi/status/979015593767723009 
- www.facebook.com/Viestihopeat.fi/posts/2113880132175579 

Federaation Presidentin ukaasissa suositellaan sekä Suomen että Venäjän viranomaisille Atte Kalevan hämäräpuuhien tarkempaa syyniä ja mahdollista puhuttelua toistaiseksi kuitenkin rauhanomaisin ja yhteistyöhakuisin keinoin.  Ns. kovemmiksi luiksi luokiteltavien "suursuomi"-merkkien julkisten kantajien suhteen taas pidetään kemiallistenkin metodien käyttöä mahdollisena nimenomaan niissä tapauksissa, joissa uusneuvostovastaisuutta osoitetaan ko. pinsseillä ja riipuksilla protestihenkisesti päivälleen kuukautta ennen Toukokuun ensimmäisen päivän suurjuhlaa täten sen kansojenvälistä ystävyys-, yhteistyö- ja avunantoviestiä ja lähestyvän Toukokuun yhdeksännen päivän Voiton Juhlan Sanomaa sarkastisesti halventaen kuin päivänpilana ikään. Mikäli  ns. pohjanmaan kautta mitoitettu ensiannostus ei tuota tulosta, tarjotaan toista ja kolmatta vappupaukkua ilman suolakurkkua/rusinoita tms. paikallista zakuskaa/tapaksia, ja tarpeen mukaan kohdistetaan toivottomimpiin tapauksiin Voiton päivänä myös novitshok-täsmähoitoa."" 

- Uutistoimisto Kremlintern Today / SyväPraavda Suomi 1.4.2018 

  

Lue myös: Tarvitaan kansalaisten ruohonjuurikampanja "#weboycotttoo" 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En suosittele tällaista aprillipilaa, sillä hyvä aprillipila on sellainen, joka ei oikeastaan voisi olla totta lainkaan ...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olet paljolti oikeassas, mutta hyvään aprillipilaan on aina kuulunut myös pitkällemenevä uskottavuus - tällä kertaa vaan taidetaan mennä liian pitkälle. Onneksi tuon uutistoimiston nimi herättänee tiettyjä epäilyksiä, ettei vaan olisi vielä toistaiseksi vain ja ainoastaan mielikuvituksen tuotetta ja näin muodoin epätodennäköinen...

Pekka Iiskonmaki

#1
Kovin olet peloissasi. Se on Koiviston tauti.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Mitäs se Koivisto pelkäsi ?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Mitä lie pelännyt kun varoitteli suomalaisia Baltian maiden itsenäisyyden suvaitsemisesta ja jopa Hesarin haukkui kun se julkaisi oikein värikuvia Vilnan verilöylystä 1991 > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251010-o...

Taisi kokokansan Manu saada kansaltaan toisenkin lempinimen: Mauno Primorsk, ent. Koivisto > https://fi.wikipedia.org/wiki/Koivisto_(Leningradin_alue)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Veikko sen keksi.

Primorskin tauti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Miksi meitä kaikkein viattomimpia piinataan ja syyllistetään Pääsiaisenä? Voimmeko sallia naapurimaamme osallistua tällaisiin ilkeämielisiin neulanpistokampanjoihin? vastauudelleenvalittu Presidentti Putin kysyy enemmän kuin aiheellisesti...

Mitä mielestänne voisi syvätarkoittaa ilmaisu 'enemmän kuin aiheellisesti'?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä yhteinen ystävämme Jenni Suuntimo oli juuri kysyessäni sitä mieltä, että se tarkoittaa samaa kuin "aiheettomasti".

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuota vähän itsekin uumoilin, ja jos Jenni kerran on noin sanonut niin noin se sitten on.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #8

Itse asiassa relevantimpi kysymys saattaa olla, millä tavalla aiheelliseksi asianosainen itse näkee puuttua toisten asioihin ja vainota toisinajattelijoita ulkomaillakin. Tutkija Mika Eiramaa vahvisti Pikkuparlamentin pääsiäiskaronkkatwiitissään teoriani, että Puutiainen todennäköisesti siten pyrkii vakuuttamaan paitsi ihmiskunnan arvaamattomuudestaan, myös ja ennen kaikkea voittamaan kotiyleisönsä sielut sille ajatukselle, ettei hän enää halua osallistua presidentinvaalipelleilyihin, muttei aio luopua vallastakaan. Aihetodisteena nähdään yleisesti, että Putinin politiikkaan istuu hyvin järjestää/tehdä järkyttäviä rikoksia, joiden vuoksi häntä ja hänen hallintoaan pelätään yhä enemmän, koska se vahvistaa hänen valtaansa kotimaassa ja "isovenäläistyyppistä kunnioitusta" ulkomailla. Motiivia kerrakseen diktaattorille, jonka seuraava hallinnon kysymys on kuinka saada valtuudet elinikäiselle diktatuurille.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #11

Enemmän kuin todennäköistä. Seuraa Xi Jinping'iä. Mallia siis. Toimivat käytännöt kopioituvat luonnossa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

HS: "Salisburyn hermokaasuisku käynnisti mediapelin Venäjällä – Pääministeri Sipilän suuhun sullottiin sanoja ... KUN Venäjän medialle alkoi valjeta, etteivät Salisburyn hermokaasuiskun seuraukset supistu vain Britannian reaktioon, yleisöä alettiin valmistella tulevaan vääristelemällä Suomen pääministerin Juha Sipilän lausuntoja." https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005626391.html?...

- Siis jo ennen aprillipäivää! ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Okei, käsitelläänpäs sitten alkuperäinen Kysymys, jonka blogini kai herätti valtaosassa tyrmistyneitä lukijoita: Saako edes aprillipilassa rienata Pääsiäisen viattominta nykyuhria noin julmasti? Tai siis yhtä ehkä viattomimmista niistä jotka katsovat parhaaksi asettua uhriasemaan. Hard core -uhriutujasarjaan kuuluu kai ainakin kaksi: Iso Pee ja Kim Jong-un.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset