Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Tarvitaan kansalaisten ruohonjuurikampanja "#weboycotttoo"

  • Rauhanmerkki ex-ministerin rinnassa ei ole tehonnut odotetulla tavalla ainakaan toistaiseksi.
    Rauhanmerkki ex-ministerin rinnassa ei ole tehonnut odotetulla tavalla ainakaan toistaiseksi.
  • Rauhantahto KGB-ex-johtajan rinnassa ei ole ilmennyt odotetulla tavalla ainakaan toistaiseksi...
    Rauhantahto KGB-ex-johtajan rinnassa ei ole ilmennyt odotetulla tavalla ainakaan toistaiseksi...

Sudeettivenäläisiä eli Vladimir "V.I." Putinin ulkomailla asuvia maanmiehiä näemmä tuon tuostakin kuolee ennenaikaisesti likipitäen kuin Kominternin aikoina, vaikka jotkut myös kipuavat ilman näkyvää ansiota merkittävien itärahoitteistaustaisten yritysryppäiden tms. maanmiesmaalaisen agentin kellokkaiksikin (oikea ranne). Britanniassa on ollut viime vuosikymmeniä useita tapauksia kumpaakin lajia. Toisille on syötetty Kremlin hunajaa, toisten teekupposesta on löytynyt sitruunaa kirpeämpiä ydinaromeja.

Entiset agentit ovat useinkin osoittautuneet syystäkin yllättävän hermostuneiksi, satoi tai ei tai oli ohikulkijalla vaikkapa päivänvarjo - mutta kai harva osasi odottaa nerve agentia nyky-Euroopassa. Skripal ja hänen tyttärensä yllätettiin niin kuin meidät kaikki kemiallisella aseella ns. hyvän sään aikaan. 

Vaikkei vedenpitäviä todisteita juuri ko. tapauksesta vielä voitaisikaan esittää julkisuuteen, ei Venäjän häijyimpiä itäfasistis-isovenäläis-imperialistisia normaalitoimia yleensäkään voi hyväksyä nyt eikä 1900-luvulla ihan kritiikittömästi, eikä  muutenkaan. Rauhanmies Erkki Tuomioja ja jotkut muutkin ovat kyllä muistuttaneet, että... no kyllä te tiedätte!

- Mutta miten toteuttaa näyttävä tolkun viestin lähettävä rauhanomainen kampanja, joka ei järkytä diplomaattisuhteita, mutta kertoo selkeän kannanoton kaikkien itänaapurimme naapureiden ja koko Euroopan ja ihmiskunnan puolesta? Ja missä viipyy kansalaisten kv. ruohonjuurikampanja "#weboycotttoo"

- Ruohonjuuritasolla Suomessa tämä kansalaismenettelytavan hienosäätö on osittain nyt ratkaistu, ja ehkäpä jo piankin päästään hypekampanjoinnin vaiheeseen: 

https://twitter.com/hashtag/ruohonjuuriBoikotti?src=hash 

https://www.facebook.com/Viestihopeat.fi/posts/2113979518832307 

 

P.S.  Ns. syyttömyysolettama ei oikeasti todellakaan tarkoita sitä, että epäilty/syytetty/jokainen yleensä olisi syytön kunnes oikeudessa muuta todistetaan. Esimerkiksi Abdelrahman Bouananea ei ole vielä todistettu tai tuomittu syylliseksi, mutta hän on. Palmen murhaajakin on ollut syyllinen heti murhan tehtyään ja on loppuikänsä ja sen jälkeenkin, vaikkei häntä ole siitä rikoksesta vielä tuomittu, eikä häntä ehkä koskaan edes epäillä. Kukaan ei liene vielä julistanutkaan Putinia tai Venäjää syylliseksi tähän tapaukseen, vaan ainoastaan todennäköiseksi sellaiseksi, mikä toki on totta. Putin on nyt todennäköisempi syyllinen kuin Christer Pettersson oli 1986.  Aihetodistepuolella on huomattava, että Putinin politiikkaan istuu hyvin järjestää/tehdä järkyttäviä rikoksia, joiden vuoksi häntä ja hänen hallintoaan pelätään yhä enemmän, koska se vahvistaa hänen valtaansa kotimaassa ja "isovenäläistyyppistä kunnioitusta" ulkomailla. Motiivia kerrakseen diktaattorille, jonka seuraava hallinnon kysymys on kuinka saada valtuudet elinikäiselle diktatuurille!

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Taas on esitetty yleinen väärä väite: "ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan".

- Voi tuntua itsestäänselvyyden toteamiselta, mutta tuo absurdi lause on yksi hölmöimmistä julkisuudessa jankutettuja. Vaikka moni luulee tuon tokaisun olevan ns. syyttömyysolettaman asiasisältö, niin ei se ole. Syyttömyysolettama ei oikeasti todellakaan tarkoita sitä, että epäilty/syytetty/jokainen yleensä olisi syytön kunnes oikeudessa muuta todistetaan. Esimerkiksi Abdelrahman Bouananea ei ole vielä todistettu tai tuomittu syylliseksi, mutta hän on. Palmen murhaajakin on ollut syyllinen heti murhan tehtyään ja on loppuikänsä ja sen jälkeenkin, vaikkei häntä ole siitä rikoksesta vielä tuomittu, eikä häntä ehkä koskaan edes epäillä.

Joku epäillyistä ja vapautetuista saattaa olla syyllinen niin Palmen kuin Skripalin tapauksessakin. Samoin on murhistakin tuomittu usein taatusti syyttömiä, joten todistamisilla ei ole syyllisyyden ja syyttömyyden suhteen juuri merkitystä. Voimme pitää Petterssonia syyttömänä Palmen murhaan ilman senkummempia perusteita kuin että hovioikeuden mielestä näyttö ei riittänyt, vaikka ainut silminnäkijä rouva Lisbeth Palme ei koskaan epäröinyt nimetä syyllistä. Mutta varmoja me muut emme tietenkään voi olla edes Turun puukottajan syyllisyydestä.

Kukaan ei liene julistanutkaan Putinia tai Venäjää vielä syylliseksi tähän tapaukseen, vaan ainoastaan todennäköiseksi sellaiseksi, mikä toki on totta. Putin on nyt todennäköisempi kuin Christer Pettersson oli 1986. Aihetodistepuolella on huomattava, että Putinin politiikkaan istuu hyvin järjestää/tehdä järkyttäviä rikoksia, joiden vuoksi häntä ja hänen hallintoaan pelätään yhä enemmän, koska se vahvistaa hänen valtaansa kotimaassa ja "isovenäläistyyppistä kunnioitusta" ulkomailla. Motiivia kerrakseen diktaattorille, jonka seuraava hallinnon kysymys on kuinka saada valtuudet eliniköiselle diktaatatuurille!

Sitä paitsi me tavikset olemme sillä tapaa median ja viranomaisten yläpuolella, että meitä ei keskusteluissa yksityishenkilöinä koske koko syyttömyysolettama, joka on lain mukaan oikeuslaitosta ja poliisia sitova ja mediaa suosituksena rajoittava. Sanotaan tuo syyttömyysolettama lyhyesti esimerkiksi näin: syytettyä/epäiltyä tai ketään muutakaan ei pidä julkisesti kutsua tai nimitellä syylliseksi rikokseen tai mihinkään muuhunkaan varsinkaan jos syyllisyydestä ei ole näyttöä (Putinin kohdalla sitä taitaa kylläkin kosoltikin jo olla...)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Putinin politiikkaan istuu hyvin järjestää/tehdä järkyttäviä rikoksia, joiden vuoksi häntä ja hänen hallintoaan pelätään yhä enemmän, koska se vahvistaa hänen valtaansa kotimaassa ja "isovenäläistyyppistä kunnioitusta" ulkomailla. Motiivia kerrakseen diktaattorille, jonka seuraava hallinnon kysymys on kuinka saada valtuudet eliniköiselle diktaatatuurille!"

-Venäjän tv-uutisissa käsittääkseni kerrottiin nimettömänä 'uutisena' pettureiden kohtalosta yleensäkin saada 'maistaa omaa myrkkyään' tms. juuri ennen Skripal-uutisen julkaisua, mikä tuntuu irvokkaan julkealta vihjeironialta valtiojohtoisessa mediassa. Ikään kuin varmistettiin, että tieto koston onnistumisesta menee perille ja maailman tietoisuuteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset