Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Karttaamme lisättiin katkoviivoja talvisodan 30.11.1939 - 13.3.1940 jälkeen

  • Koulukartta 1940: vihollisen miehittämiksi joutuneet etnisesti puhdistetut alueet merkittiin hiusviivalla.
    Koulukartta 1940: vihollisen miehittämiksi joutuneet etnisesti puhdistetut alueet merkittiin hiusviivalla.
  • Itsenäisen Suomi-neidon alkuperäiset luomumuodot lähellä viipurilaisten ja muidenkin suomalaisten sydäntä.
    Itsenäisen Suomi-neidon alkuperäiset luomumuodot lähellä viipurilaisten ja muidenkin suomalaisten sydäntä.

Viipurin lääni ja itäinen Salla toki edelleen olivat osa Suomi-neitoa siinä missä Helsinki ja Petsamokin, mutta ne piti merkata erityisalueiksi, koska niillä asusti laittoman anschlussin tuomia maahantunkeutujaryssiä kuten myös Hankoniemen miehitystukikohdassa. Ilta-Sanomat kertoo tänään, kuinka venäläissotilas sotasyyllisen osapuolen edustajana hämmästeli tasan 78 vuotta sitten sotatoimien vaiettua 13.3.1940 Karjalamme elävien puolustajien vähälukuisuutta, ks. is.fi/kotimaa/art-2000005601346.html 

Kartta vuodelta 1940 kertoo, kuinka talvisodan jälkeen Suomi-neidon luomumuotoja eli itsenäisyyden ajan alkuperäisiä rajoja on hieman 'korjailtu' eli manipuloitu: valtakunnan rajat toki säilyivät entisellään, mutta vihollisen miehittämiksi laittomasti joutuneet ja etnisesti puhdistetut alueemme merkittiin toistaiseksi erillisinä erottuviksi valtakunnanrajaa hentoisemmalla rajalinjalla, ks. kattavampi esitys koulukarttaa-korjattiin-talvisodan-jalkeen-luovutetut-alueet-jaivat-suomeen 

Vaikka ja koska elämme edelleen itänaapurinamme sama epävakaa imperialistinen wanna-be-suurvalta, jonka elinikäisten diktaattorien nimet vaihdetaan ajoittain uusiin stalineihin ja lenineihin ja  brezhneveihin ja putineihin, ja joka tappaa/murhauttaa omiakin kansalaisiaan ympäri maailmaa ja syyllistyy tuon tuosta rajaloukkauksiin ja alueanastuksiin, meidän tulee pitää mielissämme koko itsenäisen Suomi-neidon arvot - ja niin myös ikinuoren 100-vuotiaan sydänkäpysemme Suomineidon alkuperäiset luomumuodot erilaisin soveltuvin tavoin lähellä sydäntä, niin viipurin pakolaisten kuin muidenkin suomalaisten, valtiojohdon kuin rivikansalaistenkin   


 

Lue myös:  

Karttoja 1921-42 

Vladimir Putin: Keski-Venäjäkin oli suomalaismaata

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Jeltsin tarjosi juustoa ja makkaraa vastaan noita alueita takaisin.

Ei kelvannut, ei. Mitä me sillä teemme.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksiköhän 'kokokansan Manu' saikaan sittemmin kansan suussa uuden lempinimen 'Mauno Primorsk, ent. Koivisto'? Ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Koivisto_(kauppala)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Mitä me sillä teemme"

Me voisimme luovuttaa kyseisen maa-alueen EU liittovaltion osaksi.

Hukatun käsivarren alueella on nikkeliä. Me voisimme päästää sinne ylikansalliset kaivosyhtiöt louhimaan malmia.

Viipurista voisimme tehdä lomakohteen venäläisille turisteille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuohonkin Juhani meillä suomalaisilla on niin halutessamme itse asiassa Parempi oikeus kuin venäläisillä miehittäjillä pitää noita alueita hallussaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Juhani Perttu: Voin sanoa että meiltä evakoilta ryöstetty maa on pyhää maata, se kuuluu meille. Yhdessä suomalaisten kanssa puolustimme Karjalaa, kymmenet tuhannet antoivat henkensä rikollisvaltion hyökkäyksissä.

Nyt sinä Juhani Perttu olet vihollisen puolella, puolustat roistovaltiota.

Miltä sinusta tuntuisi jos vihollinen ryöstäisi kotisi ja maasi ja minä ilkkuisin että mitäpä sinä sillä tekisit?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #6

"Nyt sinä Juhani Perttu olet vihollisen puolella"

En puolustellut Venäjää, jos niin käsitit. Moitin Suomen holtitonta nykyjohtoa, joka ei osaa enää pitää maasta huolta. Kun ajattelee sotasukupolven ponnisteluja, nykymeno on häpeällistä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #15

Kirjoitit näin:
"Me voisimme luovuttaa kyseisen maa-alueen EU liittovaltion osaksi."

Karjala on vihollisen hallussa. Oletko sinä siis vihollinen jolla olisi oikeus ja mahdollisuus luovuttaa syntymäkotini EU:lle?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Mitä me sillä teemme?"
Kenelle ei kelvannut? Eihän sitä Suomen kansalta edes kysytty!?

Voi hyvä tavaton! Etkö Pekka Iiskonmäki huomaa kuinka pidät pilkkanasi talvi- ja jatkosodan sankarivainajia? Nämä kaatuivat maapalan puolesta, joka onkin ollut arvoton eräiden tämän päivän suomalaisten mielestä. Taistelu silpomattomasta Suomesta on ollut turhaa!!?

Kun monet maat verissä päin hamuavat toiselta valtiolta pientäkin maa-aluetta, niin yli 10 prosenttia meiltä ryöstetystä alueesta onkin nyt arvoton. Ei kannata ottaa takaisin vaikka joskus saataisiinkin.

Iiskonmäen kommentointi on sellaisen henkilön puhetta, jolla ei ole ilmeisesti mitään sidoksia pakkoluovutetulle alueelle. Tällaisilta "kantasuomalaisilta" moista ajattelua löytyy kosolti. Ikävä kyllä!

Koiviston toimia asiassa ihmettelen kun tämä oli ollut pikakiväärillään sittemmim luovutettujen maa-alueiden ryöstöä ehkäisemässä, mutta jotka alueet myöhemmin hänelle eivät takaisin kelvanneet!? Ne "yleiset syytkö" olivat vieläkin vallalla?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän ystävien ja putinistien on turha puhua maidemme välisestä ystävyydestä niin kauan kuin Putin ei palauta hallussa pitämäänsä Stalinin ryöstösaalista Karjalaa.

Pekka Iiskonmaki

#4
Eihän se kelvannut teille edes makkaran hinnalla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo Pekan sitaatti taitaa juontaa juurensa jonkinmoisen trollin mustalle sylttykäyrätehtaalle...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Onko ne onnistuneet pitämään Veikon uutispimennossa?

Putin palkattiin hoitamaan asia suomalaisten kanssa.

''Kainuun Sanomien tietojen mukaan loppuvuodesta 1991 Boris Jeltsinin hallitus tarjosi Suomen korkeimmalle johdolle mahdollisuutta ostaa Karjala.''

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjala-kysymys

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä sinä Pekka soita suutasi! Vihollisen pitää vetää joukkonsa valloitetulta alueelta jotta me voisimme ottaa haltuumme omat maat.

Onko Pekka sinulla tai suvussasi tapana ensin varastaa ja sitten ruveta kauppaamaan saalista sen omistajalle?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Jotkut kyllä ovat ostaneet jossain vaiheessa Viipurin torilla varastettuja kännyköitään takaisin ystävällisiltä varkailta, mutta että perk*le sentään omia kotejaan joutuisi sotapakolaiset maahantunkeutujasikojen hallinnolta yksityisellä rahalla ostamaan saati sitten koko Kannasta ja Laatokan Karjalaa ja itä-Sallaa ja Petsamoa ja Suomenlahden saaria - huhhuh...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Tein tosiaan yhden virheen.

Sekoitin markat ja dollarit, mutta toimitus elintarvikkeina olisi loiventanut asiaa lama-Suomessa merkittävästi.

Et sinä Leo ollut ainoa, joka menetti omaisuutensa. Lisäksi olit tuolloin taaperoiässä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #12

Älä sinä Pekka soita suutasi!

Onko Pekka sinulla tai suvussasi tapana ensin varastaa ja sitten ruveta kauppaamaan saalista sen omistajalle?

Varsinkin jos varastaa monilta niin siitä hommasta tuleekin laillista, niinkö?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #13

Kyllä tässä tarinassa heti Stalinin jälkeen suurin rosvo on Mauno Koivisto. Hän hukkasi Karjalan toistamiseen ja sen lisäksi tuhosi Suomen teollisuutta enemmän kuin Stalin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

No no, Stalinin jälkeen tarinan suurin rosvo ehkä tosiaan oli suomalainen, muttei vielä sentään Manu, vaan varmaankin Otto-Wille Kuusinen-Quisling. Toisaalta, Stalinin lähin poliittis-sotilaallinen liittolainen ei kylläkään ollut Kuusinen, vaan Adolf Hitler, jonka kanssa punatowerit sopivat Euroopan jaosta ja olivat puolittaneetkin Puolan jo ennen talvisotaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #16

#16
Naulan kantaan.

Suomalaiset eivät näe metsää puilta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjala-kysymys

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Nykyinen Venäjä-viha tarkoittanee historian valossa sitä, että Suomi-neidon katkoviivoilla merkitty itäraja siirtyy lisää lännen suuntaan. Valitettavasti, sanoisi M.Ahtisaari.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mitenkäs se Rauno nyt noin olkiukkomaisesti laittelee omia ajatuksiaan toisten päähän. Eikös pikemminkin voisi luulla, että viime vuosikymmenten korkeimman tason Karjala-keskustelun suojelijamme viipurinpakolainen Martti Ahtisaari on Venäjälle kovinkin mieluisa henkilö nobelinpalkintoineen, kun kerran hänet on ihan virallisestikin pyritty esittelemään maailmalla syntyperäisenä venäläisemigranttina eli Putinin maanmiehenä, ks. juttu kuvan kera http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224229-n...

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Suomessa maaseutu tyhjenee koko ajan. Sitten on näitä, jotka kuvittelevat Karjalan täyttyvän paluumuuttajista. Niitä ei vaan ole.

Realismia on se, että Karjalassa asuu nyt toinen kansa. Sen on annettu rapistua sellaiseen kuntoon, että vaatisi miljardeja ja miljardeja laittaa sen infa kuntoon.

Karjalassa syntyneet suomalaiset ovat vähintään 80 vuotta vanhoja. Hekö sinne muuttaisivat. Vähän nyt realismia ajatuksiin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Karjalassa syntyneet suomalaiset ovat vähintään 80 vuotta vanhoja." ?

- Äläs Veli hyvä noin takaperoisia höpötä! Tunnen lukuisia 74- ja 73-vuotiaita Viipurin läänissä syntyneitä suomalaisia, sekä Kannakselta että Raja-Karjalasta Laatokan pohjoisrannoilta. Varmaan valtaosa evakoista onkin alle 77-vuotiaita, arvelisin. Ennen kaikkea useimmilla on nuorempia perillisiä, toisen ja kolmannen polven pakolaisia, jotka odottavat että stalininseuraaja Putin kupsahtaa ja oikeus alkaa toteutumaan ja kotiseudut palautuvat laillisille omistajilleen - ensi vuonna Viipurissa!

Kai tiesit, ettei talvisodan jälkeinen rajansiirto 1940 ollut kv. lain mukainen millään muotoa niin kuin ei ollut koko hyökkkäyssodan aloituskaan, joten Kansainliitto erottikin Neuvostoliiton jäsenyydestään heti joulukuussa 1939. Stalin aloitti sotatoimet myös jatkosodassa, jonka aikana 1941-44 rintamalinjat ja miehitysalueet vaihtelivat molemmin puolin, mutta viralliset valtionrajat olivat entisensä virallisesti joulukuusta 1941 lähtien jolloin eduskunta palautti Tarton rauhan 1920 rajat valtiomme alueeseen. Vasta vuonna 1947 tuli kv. hyväksytty päätös, jonka mukaisesti Stalin saa pitää ryöstömänsä Suomen alkuperäiset alueet.

- Ks. tarkemmin Karttoja 1921-42 https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ne 74- ja 73- vuotiaat varmasti rakentavat sen rapistuneen infran kuntoon ja talot taas niille sammaloituneille ja rappeutuneille perustuksilla. Olen sitä minäkin kotiseuturetkellä käynyt!

Jos halutaan olla rehellisiä, niin 1940 syntyneet, ovat nyt 78 vuotiaita. Näillä voisi ehkä kuvitella olevan edes joku muisto muutenkin kuin vanhempien kertomana.

Ketkä niitä Karjalan mantujen omistajia sitten olisivat? Evakot, ei niitä taida olla kovin montaa hengissä. Kenelle ne maat jaettaisin ja millä perusteella. Miten ne maat, jotka annettiin evakoille nykyisestä Suomesta.

Ihan outoa haihattelua koko touhu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #26

Suomessa maat ja kiinteistöt periytyvät laillisessa järjestyksessä, kuten tiedät. Antaisitkos omille lapsillesi kuuluvan omaisuuden saati oman kotitalon noin vaan jonkin ihmissaastapoppoon asevoimien maahantunkeutujien laittomaan haltuun? Outoa hörhöilyä tuommoinen ihmisyyden halveksunta ja kuolinkouristuksissaan horjuvan fasistivaltion intressin kritiikitön tukeminen. Mitähän sitten tuumaat kun Puutiainen väistämättä joskus saa ehkäpä litvinekon ja politkovskajan ym. kohtalon, toivoaksemme hyvinkin pian?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #26

"Miten ne maat, jotka annettiin evakoille nykyisestä Suomesta."

- Suomen valtion evakoille sotien jälkeen maksamat 'korvaukset' ja osoittamat asutustilat ovat kokonaan erikseen tarkasteltava asia, niissä on kyse sosiaalisesta avusta sotapakolaisille ja kotinsa menettäneille suomalaisille veronmaksajille ja maamme eturivin puolustajille ja sinnikkäille jälleenrakentajille.

Mutta kuka lopulta todella korvaa evakkojen kodinmenetykset ym. itänaapurin 1939-47 tekemien maanryöstöjen tuolloin ja sittemmin aiheuttamat vahingot? Kodin ja kotiseudun menetystä ei tietenkään voi korvata, mutta rikostapauksissa on korvauksien maksaminen asiaa lopullisesti sovittaessa itsestäänselvyys. Nimenomaaan ryöstäjältähän ne korvaukset on perittävä eli Neuvostoliiton seuraajavaltiolta ja Putinilta itseltään, joka ei ole tehnyt presidenttinä tai aiemmin KGB-johtajanakaan vielä mitään asiaa korjatakseen. Korvaukset tulevat venäläismiehitysaikana aiheutetuista vahingoista ja laittomista nautintaoikeuksista maa- ja kiinteistöomaisuuteen ja suomalaisten ryöstettyjen kotien käytöstä, ei tietenkään kauppahinnasta, koska mitään luovutusta ei ole koskaan sovittu. Alueet ja rakennukset ym. on vain yksinkertisesti palautettava Suomen hallintaan ja omaisuuserät laillisille omistajilleen, yksityisille suvuille, kunnille ja valtiolle!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vaatimukset Karjalan palauttamisesta ovat vähän onttoja, kun Suomi ei osaa hallita edes nykyistä aluettaan. Toisenlaisessa tilanteessa voitaisiin järjestää kansanäänestys Karjalan kansantasavallassa https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_tasavalta sen liittymisestä Suomeen. Mutta sitä ennen pitäisi tunnustaa Krimin kansanäänestyksen laillisuus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Huhhuh-hullua! Miksi pitäisi tunnustaa samanlainen stalinilaishitleriläinen laiton anschluss vaali-ilveilyineen Krimillä kuin oli 1939 alkanut stalinilaishitleriläinen laiton anschluss vaali-ilveilyineen Viipurin läänissä, jossa maahantunkeutujaryssät päättivät Suomen alueiden uusista paikannimistäkin samalla kun liittivät ne Neuvostoliiton fasistihallinnon alle? Päinvastoin! Useimmilla Viipurin läänin ja Petsamon laillisilla asukkailla eli evakoilla on myös nuorempia perillisiä, toisen ja kolmannen polven pakolaisia, jotka odottavat että stalininseuraaja Putin kupsahtaa ja oikeus alkaa toteutumaan ja kotiseudut palautuvat laillisille omistajilleen. Ks. tarkemmin Karttoja 1921-42 https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

- Ensi vuonna Viipurissa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kylläpä Juhani Perttu puhuu outoja. Jos sinä Juhani jätät talosi kunnostamatta, sekö antaa rosvolle oikeuden ottaa se haltuunsa?

Karjalan tasavalta ei ole koskaan kuulunut Suomelle, sen saa Putinin kenraalit hoita miten tykkäävät.

Venäjällähän on ollut laivastotukikohta Krimillä ties kuinka kauan, ei olisi tarvinnut itsenäisen naapurimaan aluetta valloittaa. Sama kuin Venäjä valloittaisi nykyisestä Suomesta Vanhan Suomen alueen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Leo, meillä on sellainen ero ajattelussa, että sinä olet Karjalan evakkosukua ja minun sukuuni kuuluu Suur-Suomi intoilijoita. Niinpä olen oppinut ajattelemaan, että Suomen valloitusretki Uralille oli oikeutettu, joten en pidä sitä kovin suurena vääryytenä, että Neuvostoliitto teki saman meille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #29

"ja minun sukuuni kuuluu Suur-Suomi intoilijoita."

- Jaahas, olivatko siis näitä O.W. Kuusisen aseveljiä ja Stalinin-Hitlerin Molotov-Ribbentrop-liittolaisten yhteisen Puna-Suur-Suomi-hankkeen towereita vai täysijärkisempiäkö: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227085-t...

Onpas tuo "päättelyketjusi" muutenkin nurinkurinen, Juhani: Talvisota oli toki ensin ja sitten sen jälkeen jatkosota Itä-Karjalan miehityksineen, johon ei muuten kuulunut alueliitosta Suomeen, vaan vain Tarton rauhan rajat palautettiin voimaan.

Muutenkin kuulostat siltä kuin mielestäsi tuoreitten maahantunkeutujien jatkuvat alueanastukset jotenkin oikeutettaisiin sillä, että alkuperäiskansat oikeastikin ansaitsevat saada tsaarien ja stalinistien ryöstämät maansa takaisin (suur-Suomena tai itsenäisinä tasavaltoina). Suomalaiskansat asuttivat nykyisin Venäjäksi kutsutun maan pohjoisosia jo tuhansia vuosia ennen kuin ensimmäisetkään venäläiset maahantunkeutujat ilmestyivät esimerkiksi Mustajoen (nyk. Moskova) ja Inkerin (nyk. Pietari) lähettyvillekään, ja Karjalaan ja Suomenniemellehän vasta Stalin tuotatti muitakin kuin miehityssotilaita. Vaikka sana 'ryssä' onkin viikinkien kielestä peräisin (rodhsmenn>rusj>ryss), sillä tarkoitetaan myös venäjän kielessä maahantunkeutuneita venäläisiä eikä alueitten oikeita omistajia.

Isovenäläinen imperialismi ja kolonialismi siis haittavaltasivat meidän ja muiden alkuperäisomistajien maat. Jostain etelästähän nuo uudet "itänaapurit" alunperin ilmestyivät keskuuteemme pohjoiseen jokunen sata vuotta sitten. Ensimmäiset samoihin aikoihin kuin ns. mustalaisetkin, mutta venäläiset ovat levittäytyneet sodan ja maanryöstön voimalla toisin kuin romanit. - Tässä asian kertoo itse Vladimir Putin, omin painotuksinsa tosin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää, http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240411-p...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset