Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Naistenpäivä ja Suomi-neidon rekisteröimätön liittosuhde 2018

  • Naistenpäivä ja Suomi-neidon rekisteröimätön liittosuhde 2018
  • Vainoharhaisen mustasukkaisesti kaksipääskitsofreeninen yya-exä
    Vainoharhaisen mustasukkaisesti kaksipääskitsofreeninen yya-exä
  • Riittääkö lähestymiskielto aikuisten oikeasti pelotteeksi pieniä vihreitä hybridi-iskandereita vastaan? Hmmm...
    Riittääkö lähestymiskielto aikuisten oikeasti pelotteeksi pieniä vihreitä hybridi-iskandereita vastaan? Hmmm...
  • Uskotaan jo: se on ohi!
    Uskotaan jo: se on ohi!

Ikinuori sydänkäpysemme Suomi-neito, 100 v,  voisi jo itsenäisyytensä ajan sadannen naistenpäivän kunniaksi todeta olevansa kypsä ja oikeutettu ihan itsellisesti päättämään myös mahdollisesta liittoutumisestaan jo pidempäänkin sillä silmällä katsotun tasavertaisuutta arvostavan läntisen kumppanin kanssa - vaikka se sitten ehkä muka 'loukkaisikin' jonkin tappiolle jääneen väkivaltaiseksikin tiedetyn exän ja 'kilpakosijan' heikkoa wanna-be-suurvalta-machoitsetuntoa.

Tai voisihan Suomineito tietysti vaihtoehtoisesti yrittää vaikkapa hakea jonkun ex-pressan arvovaltalobbaamana kv. edistyssolidaarisuusyhteisön tukemaa lähestymiskieltoa uhkailevaksi ja aggressiiviseksi aika ajoin heittäytyvän naapurinisännän ei-siviilioikeudellisen lukkarinrakkausaggression varalta. 
 

Maailman sivistyneimpien, oikeudentuntoisimpien, kauneimpien, vakaimpien, turvallisimpien, vauraimpien, halutuimpien ja tavoitelluimpien partneripotentiaalien joukkoon vuosikymmeniä kuuluneen Suomi-neidon on jo korkea aika kohtuullistaa ianikuista varovaisuuttaan/vaatimattomuuttaan ja myöntää se tosiasia, että vaikka ottajia olisi yli omien tarpeiden, ei kaikkia voi aina miellyttää loppuun asti teeskentelemällä tasapuolisen viileää kaikille. Toisaalta nykymaailma ei oikein tue yksinjäämisen siunauksellisuutta yhä kalliimmaksi tulevien turvakoneistojen ja häikäilemättömämmiksi käyneen geopoliittisen uhan, uhan ja uhan oloissa.

Otamme sellaisen, jonka arvot ja olemus ovat meille sopivia ja sanomme kohteliaan ein niille, joiden arvot eivät täytä keskeisimpiä kriteerejämme ja joiden toimintatavat ovat jatkuvasti sivistyneen maailman pelotteluun ja uhkailuun perustuvia. Olkoonkin, että epäluuloinen menneeseen takertuva ex-liittolainen käy tuon tuosta aggressiiviseksi eikä hyväksy vieläkään Suomi-neidon omaa päätäntävaltaa, jos se vain vähänkin näyttää viittaavan valitun uuden kumppaniyhteisön jo aikaa sitten paljastuneen salarakassuhteen mahdolliseen virallistamiseen. - "Se sattuu sydämeen yya-pakkoavioliiton purkauduttua, säälikää Kremliä!" 

Onhan itsenäinen Suomi-neito oikeasti myös huolehtinut taloudestaankin paremmin kuin useimmat puolustusliittonsa jo aiemmin löytäneet (saati uhkapeliriippuvainen Venäjä), eikä sitenkään rasittaisi kumppaneitaan. Emme toisaalta köyhinä ja kipeinäkään ollessamme hakeutuneet muitten elätettäviksi, tai suostuneet näyteikkunatytöksi. 

Neidonryöstön avulla toteutettu pakkoavioliitto entiseen emämaahan ei sopinut oman arvonsa tuntevalle kansakunnallemme eikä myöskään järjestetty avioliitto suurvaltasopimuksin. Leninin ja Stalinin toimin 1918 morsiamelle olisi annettu nimeksi Suomen Sosialistinen Työväentasavalta, ja 1939 kv. joukkoahdisteluliiton (Molotov-Ribbentrop-O.W.Kuusinen) kaavailemana Suomen Kansantasavalta.

Kukapa ei siis huolisi kumppanikseen yhtä maailman viehättävintä ja vaatimattominta, mutta omat asiansa itsekin kunnialla hoitanutta ihanaa ikinuorta neitoa? Tosiasiassa Suomineidon haluttavuus maailman asioitaymmärtävien kansakuntien mielikuvissa on tuntuvasti suurempi kuin nykyisten suurvaltojen yhteensä, ja vähintään tuhatkertainen verrattuna kaikkien syystäkin karsastamaan imperialistifasisti-Venäjään, joka uhoavan säälittävänä resupekkana kuitenkin kuvittelee omistavansa jonkinnlaisen ex-yya-liittolais-esikoisoikeuden luoteisnaapuriinsa.

Kuvitteleekohan tuo öykkäröivä ja uhkaileva entinen pakkoavioliittopuolisomme (YYA 1948-91) olevansa kenties edelleen kovinkin potentiaalinen kilpakosija hyväkuntoisen ja yleismaailmallisesti viehättävänä pidetyn ikinuoren satavuotiaan demokratian vapailla mielipiteenmuodostusmarkkinoilla? Ei kai Kreml oikeasti itsekään luule, että maailmassa olisi yhtä ainutta vapaata kansakuntaa, joka haluaisi missään tilanteessa jonkinasteiseen liittoon tai kumppanuuteen isovenäläisen itäfasisti-imperialismin perinteenjatkajan kanssa?

Vladimir Putinin näytettyä valitettavan todellisen koirankarvansa sodanaloittajana ja siviilienmyrkyttäjänä koti- ja ulkomailla Suomineidon tulee nykytilanteessaan turhia kainostelematta ja salarakkauttaan läntisiin arvoihin ja vapauteen peittelemättä selvittää niiden tuki omalla tontillaan ja lähiympäristössään ja ratkaista parhaat liittolaisuusvaihtoehdot oman viiteryhmänsä arvojen mukaan, sanoi uusneuvostoliittolaislobby ja yya-neutraaiuttta ajava verkosto mitä tahansa. 

Olemme halunneet uskoa, että presidentti Niinistö osaa ja haluaa perustella Nato-jäsenyytemme kansan syviä rivejä diplomaattisemmin eli 'loukkaamatta' vainoharhaleikeissään joskus lähes pateettisen uskottavalta kuulostavaa Kremliä. Mutta on aika hyväksyä sekin tosiasia, että Kreml todennäköisesti aina ja aina uudelleen esittää katkerasti loukkaantuneen exän uhkasääli-veton, ellei sen kiukuttelua vihelletä poikki jättämällä Naton jäsenhakemus ja tulemalla sen täysivaltaiseksi jäseneksi Norjan, Tanskan, Viron ja myös varmaan pian myös Ruotsin kanssa. Sitten emme enää tarvitse erikseen hieman naiiviksi ehkä paljastuvaa lähestymiskieltoa, vaan Suomineito voi kehittää normaaleja kauppa- ja kuttuurisuhteita itänaapurimmekin kanssa.
 

Lue tarkemmin: 

Entä nyt, Sauli Väinämö Niinistö?  

Suomi-neito hakee lähestymiskieltoa 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset