Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Kuka hahmoista 2018 naurettavin?

  • - Kuka hahmoista 2018 naurettavin?

Ja melko varma hahmovoittajaehdokas on... 

Asia nimittäin paljastui putouksenvarmasti viikonlopun 5,5-%-otoksen ovensuukyselyssä, jossa pressanvaalivirhemarginaali oli lähestulkoon olemattoman merkitsevä. Tässä edustava otos vastauksista: 

- Kuka tämänkertaisista hahmoista oli se kaikkein naurettavin?
- Varmaan se pikkumies joka väänteli naamaansa kuin ei ymmärtäisi mitään aikuisten oikeasta nykymaailmanmenosta... yhä ex-liitossaan kiinni vaikka itsenäisyyttä vakuutteleekin... ihan ulalla vaikuttaisi olevan ja menneitten suuruushuurujen vanki ja 'yleisten syitten'... siis se  ehdokas numero seiska (7 poikkiviivalla).

 


P.S.  Poiminta kirjallisista vastauksista hahmoskyselyyn: 

Suomessa yritetään viedä huomio pois Nato-kysymyksestä tekemällä presidentistä muka sisäpoliittista unilukkaria ym. harhaanjohtavaa. Oikeasti Suomen presidentin käytännössä ainut ja samalla valtakunnan merkittävin toimialareviiri on ulkopolitiikka, joka on tällä hetkellä paljolti ns. geopolitiikkaa. Sananen siis olennaisestakin. Vain kaksi ehdokasta eroaa olennaisesti vaaliliitto Väyrynen&Kremlin haikailemasta ja lämmittelemästä ex-YYA-liittolaisuus-linjasta, ks. "Venäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vallata Krim".  
 

1. Sauli Niinistö on istuva presidentti, joka vähän kuin uskottelee kansalle, että hänellä on vastoin omia sanojaankin jotain salaista tietoa sovitusta pikamenettelystä natojäsenyyteen sitten tarvittaessa jos... Nato-optio on tuollaisenaan tulkiten kaunis uni. Kremlin rinnassa kyllä hakkaa yhä kimpale veristä läpimätää mausoleuminmuuria, jota kaksipäisen vaakunakotkan jakomieliuho vie milloin mihinkin vainoharhakonfliktiin. 
- Mitä mieltä olette koskemattomuussuojaamme liittyen, jos Nato-jäsenyys on kertakaikkiaan poissuljettu mahdollisuus, pitäisikö Suomi-neidon hakea lähestymiskieltoa vaikkapa diplomaattisesti kaikkia ilmansuuntia vastaan.  Kansainvälisen ihmisoikeusyhteisön tukI saadaan varmaankin jonkun entisen idealistipresidentin lobbaamana (se kysymys jää vielä auki, toimiiko lähestymiskielto käytännössä olennaisesti paremmin kuin maamiinat, mutta niitähän ei nyt ole).  


Riittävää turvaa kansakunnalle ja globaalistikin voi väyrystelijöiden mukaan luoda myös 'ylläpitämällä hyviä suhteita valtavaan naapurustoonsa ja pysyttelemällä suurvaltaristiriitojen ulkopuolella' (vrt. ns. 'kansojen yhteinen tahto'). Jos ne intressiristiriiidat (vrt. Molotov-Ribbentrop 1939) nyt kuitenkin sattuisivat joskus eksymään meidänkin suuntaan, olisi kai sitten hyvä pirkkaniksi työntää päänsä lähimpään pensaaseen ja toivoa ettei siellä ole pieni vihreäsuojavärinen ns. puska*yssä. 

Hyvä olisi tietysti myös jos olisi suuria ja mahtavia ystäviä, ettei ihan talvisodan asetelmissa oltaisi hädän hetkellä. Siinä vaiheessa kun hätä tulee käteen, ei sormen pitäisi enää mennä suuhun. Sopimuspaperille voisi olla akuuttia käyttöä, jos olisi tullut kopio reppuun, mutta ennen kaikkea sen alkuperäiset kappaleet velvoittaisivat liittolaismaat tulemaan apuun. Ja se tieto itsestään estää Kremliä tuomasta pieniä vihreitä maanvaltaajia Suomeen (Putinkin on sanonut, ettei Venäjä koskaan hyökkäisi natomaahan, ja syy on ymmärrettävä).

Raaka vanha tosiasioidentuntemusviisaus geopolitiikan siperianraastuvista taitaa muistuttaa niitä, joiden maaperällä ei ole öljykenttiä, että ellei ole nimet allekirjoitettuna jäsenyyspaperissa, ei mikään keskinäisen avun liittokunta auta, ei vaikka miten lutusiakaan ulkopuolisia symppiksiä. 

- Jos ei Natoa, niin mikä sitten? Suomineito voisi ehkä nyt harkita hakevansa lähestymiskieltoa jostain tai diplomaattisen tasapuolisesti kaikista ilmansuunnista kohdistuvan ei-siviilioikeudellisen aggression varalta. Kansainvälisen ihmisoikeusyhteisön tukI saadaan varmaankin jonkun entisen idealistipresidentin lobbaamana (se kysymys jää vielä auki, toimiiko lähestymiskielto käytännössä olennaisesti paremmin kuin maamiinat, mutta niitähän ei nyt ole). 

2. Nils Torvalds on rehellisin ehdokas. Hylkysyrjä-puhe oli enemmän kuin pelkkä syrjäytymishymistely - jatkoon!  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset