Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomi-neito hakee lähestymiskieltoa?

 • Suomi-neidolla on kv. lähestymiskiellon hakemiselle monia perusteita, kysymys on siitä, toimiiko se turvantuojana tehokkaasti...
  Suomi-neidolla on kv. lähestymiskiellon hakemiselle monia perusteita, kysymys on siitä, toimiiko se turvantuojana tehokkaasti...
 • Kremlin rinnassa hakkaa kimpale veristä läpimätää mausoleuminmuuria ja kaksipääkotkan jakomieliuho vie vainoharhakonflikteihin.
  Kremlin rinnassa hakkaa kimpale veristä läpimätää mausoleuminmuuria ja kaksipääkotkan jakomieliuho vie vainoharhakonflikteihin.
 • - Usko jo Kreml, se on OHI!
  - Usko jo Kreml, se on OHI!
 • Vuosien 1939-44 joukkoahdistelujen ja pakkosilpomisten jälkeen 1947 luvatta amputoidut Suomi-neidon alueet harmaalla.
  Vuosien 1939-44 joukkoahdistelujen ja pakkosilpomisten jälkeen 1947 luvatta amputoidut Suomi-neidon alueet harmaalla.

Epäluuloinen menneeseen takertuva ex-liittolainen käy tuon tuosta aggressiiviseksi eikä hyväksy vieläkään Suomi-neidon itsellistä päätäntävaltaa, jos se vain vähänkin näyttää viittaavan valitun uuden kumppaniyhteisön jo aikaa sitten paljastuneen salarakassuhteen mahdolliseen virallistamiseen. Se sattuu sydämeen pakkoavioliiton purkauduttua, säälikää Kremliä! 

- Mutta niin kuin tsaarilla ei ole uusia vaatteita, ei Kremlillä ole edelleenkään sydäntä. Sen rinnassa hakkaa kimpale veristä läpimätää mausoleuminmuuria, jota kaksipäisen vaakunakotkan jakomieliuho vie milloin mihinkin vainoharhakonfliktiin. Vähintään suurvaltahuuruisia itsetunto-ongelmia on paikkailtava koukkailemalla sotakoneilla ja sukellusveneillä ex-partnereiden alueilla sekä vaatimalla uhkailevaan sävyyn 'legitiimien' oikeuksiensa kuten Valamon aarteiden ja Mainilan laukausten palauttamiskonsultaatiota.* -  Uhkailu alkaa jo kyllästyttää. 

Suomineito voisi nyt harkita hakevansa lähestymiskieltoa jostain tai diplomaattisen tasapuolisesti kaikista ilmansuunnista kohdistuvan ei-siviilioikeudellisen aggression varalta. Kansainvälisen ihmisoikeusyhteisön tukI saadaan varmaankin jonkun entisen idealistipresidentin lobbaamana (se kysymys jää vielä auki, toimiiko lähestymiskielto käytännössä olennaisesti paremmin kuin maamiinat, mutta niitähän ei nyt ole). 

 
Kuvitteleekohan muuten tuo öykkäröivä ja uhkaileva entinen pakkoavioliittopuolisomme (YYA 1948-91) olevansa kenties edelleen kovinkin potentiaalinen kilpakosija hyväkuntoisen ja yleismaailmallisesti viehättävänä pidetyn ikinuoren satavuotiaan demokratian vapailla mielipiteenmuodostusmarkkinoilla? 

- Ei kai Kreml oikeasti itsekään luule, että maailmassa olisi yhtä ainutta vapaata kansakuntaa, joka haluaisi missään tilanteessa jonkinasteiseen liittoon tai kumppanuuteen isovenäläisen itäfasisti-imperialismin perinteenjatkajan kanssa? Tosin tästäkin aiheesta on saatu vääntäistyä pateettisella yksittäistapaustasolla melko totisen towerihengen sävyttämä epäterve vaalijulistus à la Väyrynev**, ja löytyipä arkistosta jopa hirtehisenvakavaa liittoutumisargumentaatiotakin vielä varmasti auki olevasta optiosta: Liittoudutaankin Venäjän kanssa


Riittävää turvaa kansakunnalle ja globaalistikin voi väyrystelijöiden mukaan luoda myös 'ylläpitämällä hyviä suhteita valtavaan naapurustoonsa ja pysyttelemällä suurvaltaristiriitojen ulkopuolella' (vrt. ns. 'kansojen yhteinen tahto'). Jos ne intressiristiriiidat (vrt. Molotov-Ribbentrop 1939) nyt kuitenkin sattuisivat joskus eksymään meidänkin suuntaan, olisi kai sitten hyvä pirkkaniksi työntää päänsä lähimpään pensaaseen ja toivoa ettei siellä ole pieni vihreäsuojavärinen ns. puskaryssä. 

Hyvä olisi tietysti myös jos olisi suuria ja mahtavia ystäviä, ettei ihan talvisodan asetelmissa oltaisi hädän hetkellä. Siinä vaiheessa kun hätä tulee käteen, ei sormen pitäisi enää mennä suuhun. Sopimuspaperille voisi olla akuuttia käyttöä, jos olisi tullut kopio reppuun, mutta ennen kaikkea sen alkuperäiset kappaleet velvoittaisivat liittolaismaat tulemaan apuun. Ja se tieto itsestään estää Kremliä tuomasta pieniä vihreitä maanvaltaajia Suomeen (Putinkin on sanonut, ettei Venäjä koskaan hyökkäisi natomaahan, ja syy on ymmärrettävä)- Jos ei Natoa, niin mikä sitten?   

Raaka vanha tosiasioidentuntemusviisaus geopolitiikan siperianraastuvista taitaa muistuttaa niitä, joiden maaperällä ei ole öljykenttiä, että ellei ole nimet allekirjoitettuna jäsenyyspaperissa, ei mikään keskinäisen avun liittokunta auta, ei vaikka miten lutusiakaan ulkopuolisia symppiksiä.


Antti Kasvio esittää uudessa blogissaan melko uskottavanoloisen skenaarion Suomi-neidon ja Pohjois-Korean kohtalosta 'lähitulevaisuudessa', vähän kuin Ilkka Remes aka alias Petri Pykälä olisi kertomassa.*** Uutisia seuraamalla voisi kyllä kuka vaan päätyä tuollaisiin geopolitiikkakuvioiden kehityskulkuihin. Jotain tuontyyppistä toimintaikkunaa ja 'legitiimiä' momentumia itänaapurimme tuntuisi haeskelevan hätyytellessään/ahdistellessaan välillä Suomineitoakin. Pääsisi Väyrynenkin taas toteamaan, että 'Venäjälle ei annettu muuta mahdollisuutta'. - Kv. presidentinvaaliliitto Väyrynen&Kreml on tavallaan yltiörehellinen toitottaessaan suoraakin suorempaa Kremlin-totuudentorviagendaa pitkälti Aleksandr Duginin ajatuksiin perustuen, ks. wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaikutus_politiikassa


Varmaan Suomi-neidon on kohta tosiaankin harkittava lähestymiskieltoa ex-yya-liittolaistaan vastaan, kun se ei omaa elämäänsä viettävän omillaan toimeentulevan exänsä uusia mahdollisia suhdekaavailujamme hyväksy. Vuosien 1939-44 joukkoahdistelujen ja pakkosilpomisten jälkeen 1947 luvatta amputoidut ja esi-Putin Josif Stalinin valtakuntaan siirretyt Suomi-neidon alueet on esitetty oheisessa karttakuviossa harmaalla. Tuon ystävänteon jälkeen 1948 jouduimme solmimaan ns. YYA-sopimuksen, jonka aikaista naapuruushegemoniaa ja kontrollia Venäjä taas valtakunnanjohtaja Putinin kaudella pyrkii jatkamaan.

- Usko jo Kreml, se on OHI!

 

*) Kaunaisen Venäjän on epäilty myös puuttuneen presidentinvaaleihimme 2018 mm. jo Viestikoekeskuksen tietovuotojupakan täsmäajoittamiseen vaikuttaneena KGB-arkistojaan vuotaen. Lisäksi Venäjä 'sopivasti' juuri nyt vaatii Suomelta Valamon aarteita ja Mainilan laukauksia 'takaisin'! - Miten niin 'takaisin'? Suomen ortodoksikirkollehan ne Valamon aarteet oikeasti kuuluvat. Stalin ryösti Valamon saaren ja Suomen Laatokan puoliskon 1939-44 - nehän pitää saada takaisin meille! Kukahan ne Mainilan laukaukset sitten tällä kertaa Venäjän mukaan ampui... Silloinhan Molotov-Ribbentrop-oikeudellisia intressejään Suomi-neidolta 1939 perännyt Neuvostoliitto oli 'huolestunut turvallisuudestaan' ja ehdotti maanluovutusta ennen talvisodan hyökkäystään.

Ja samaan kv. mielenkiinnon saumaan kuin sattumalta on saatu yllytettyä (Bäckman?) myös Suomen puolustussotien 1939-44 etnisten veteraaniemme mielipiteistä melko huonosti perilläolevan äärijuutalaisen propagandajärjestön nuori virkainto revolveritoimittaja kyselemään Sauli Niinistöltä 'tietoja' juutalaisten sorrosta Ukrainan SS-joukoissa. Mikäs valtakunta muuten järjesti jo ennen sotia Ukrainan holokaustinälänhädän? Sitä hyväntekijä-maahantunkeutujaa vastaan Suomen juutalaiset nostivat aseensa ja puolustivat isänmaatamme rinnan kantasuomalaisten ja jatkosodassa myös saksalaisten aseveljien kanssa.


**) Väyrynen&Kreml: "Venäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vallata Krim" 

***) Antti Kasvio: Kuvitelma tulevasta 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aidon kauniin Karjalanneidon saa keväällä kukkakaupasta. Oikea pakkoluovutettu Karjala, Salla, Petsamo ja Suomenlahden saaret odottaa että Kremlin halitsijalla on Sielu ja että hän palauttaa Karjalan meile takaisin.
On edelleen hämärän peitossa mitä Boris Jeltsin oikein tarjosi Mauno Koivistolle pakkoluovutetuista alueista.

Nyt äsken oli juttua imetysajan pituudesta, äitini kertoi tarinan kun olivat olleet evakkomatkalla yöpymässä Pielavedellä eräässä talossa oli 7 vuotias poika noussut tuvan pöydälle ja sanoa päräyttänyt että jo nyt on akoilla kiire kun eivät jouda tissiä antamaan.

Toivon mukaan meilä on valmiiksi neuvoteltu sopimus Naton täysjäsenyydestä julistusta vaile valmiina.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...jo nyt on akoilla kiire kun eivät jouda tiss..."

Myös toinen karjalanpakolainen, Johannes Virolainen, kertoi saaneensa äidinmaitoa vielä kouluiässä. Hän arveli sen auttaneen myöhemmällä iällä sairastumasta siihen yleisesti altistuttuun Suomen-tautiin, johon mm. hänen puoluetoverinsa Ahti Karjalainen sairastui vakavasti. Lieneekä tarkoittanut enemmän alkoholismia vai suomettuneisuusruttoa, mikä Tankero-Ahdilla eteni samanlaisiksi patologisiksi YYA-liturgisiksi kohtauksiksi joita niin ikään pressanvirkakuvitelmista kärsivä P. Väyrynev myös potee vuosikymmenestä toiseen vaikkei sitä ulkoista taudinlähdettä ole enää vuosikymmeniin ollutkaan. ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä taas kuulin tarinan kun ruotsin herra oli käymässä salmilaismökissä. Emäntä keitti kahvit ja sitten joivat.
Sen jälkeen emäntä ryhtyi imettämään jo isoa poikaa. Vieras hiukan ihmetteli että vieläkö noin isoa poikaa pitää imettää. Emäntä tähän vastasi että kun ei ole lehmää, niin mistäpä äsken kahviisi maitoa olisit muuten saanut.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hehheh. Te karjalanpakolaiset sitä osaatte nauraa melkoisille tragedioille. Ehkä se on auttanut asiaa ettei ole sentään tarvinnut kaukomaille lähteä pakolaisiksi ja siellä kilpailuttaa vastaanottajamaiden sosiaalijärjestelmien tarjontaa monivaiheisesti lopullisen asuttautumispäätöksen tueksi, vaan pääosin ihan vaan kotimaassa olette pysyneet koko 1939 alkaneen evakkoreissunne ja sodankin ajan ja saman tien niihin syrjäytymistä ehkäiseviin toimiinkin tarttuneet.

Ehkäpä te karjalanpakolaiset vaikka olettekin aina olleet suomalaisia, olette sitten kumminkin suuren neuvostomaan perillisen alamaisia (vrt. Aleksandr Dugin). Mitenhän se paluumuutto kävisi, saisitteko talonne ja peltonne ja kaupunkikämppänne takaisin? Otettaisiinko 420 000 paluumuuttajapakolaista työintoisine perillisineen vastaan kukkapuskin Viipurin läänissä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

J. Sakari Hankamäki kirjoitti ihan ok blogin Presidentinvaalin Nato-pokeri
http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249391-p...

Kommentoin sitä näin: Niinistö vähän kuin uskottelee kansalle, että hänellä on vastoin omia sanojaankin jotain salaista tietoa sovitusta pikamenettelystä natojäsenyyteen sitten tarvittaessa jos... Nato-optio on tuollaisenaan tulkiten kaunis uni. Nils Torvalds on rehellisempi ja suorempi.

Kv. presidentinvaaliliitto Väyrynen&Kreml on sitä vastoin yltiörehellinen toitottaessaan suoraakin suorempaa Kremlin-totuudentorviagendaa pitkälti Aleksandr Duginin ajatuksiin perustuen, ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaik...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset