Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Väyrynen&Kreml: "Venäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vallata Krim"

  • Kuka on sinun suosikkisi naurettavimmaksi hahmoksi 2018?
    Kuka on sinun suosikkisi naurettavimmaksi hahmoksi 2018?
  • Virkaanastumistaan odotteleva presidentti Väyrynen lahjoitti jo liittolais-Kremlille ehdan pussillisen lepikontorpan multaa.
    Virkaanastumistaan odotteleva presidentti Väyrynen lahjoitti jo liittolais-Kremlille ehdan pussillisen lepikontorpan multaa.

Kv. vaaliliiton Suomen presidentinvaaleihin 2018 synnytti 'pyrkimys pysyä konfliktien ulkopuolella ja kansojen yhteinen tahto'. - "Ukrainan sodassa Venäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vallata Krim", Väyrynen väitti MTV:n Huomenta Suomessa kirjaimellisesti Vladimir Putinin tunnetun sanelun mukaan.

Jatketaanko tässä suoraan Paasikiven - Kekkosen linjaa vai onko Väyrysen - Putinin linja hieman sittenkin oppipoikamaisen pitkälle sovellettu? Tarvitaanko Varsovan liiton hajottua ylipäätään enää edes Paasikiven-Kekkosen linjaa? Virkaanastumistaan odotteleva presidentti Väyrynen lahjoitti jo liittolais-Kremlille vilpittömän pussillisen lepikontorpan multaa.  

- Hulluksiko Väykkä on tullut?  Ja hulluksiko kv. Paavo-vaaliliiton putinistiosapuoli sekin on tullut? Vai ihanko vaan vanhastalinistiseen henkeen asiat käännetään taas nurinpäin niin kuin tässäkin: "Valamon luostarin aarteet olisi saatava takaisin Suomesta Venäjälle"  Taitaa olla samaa pressanvaaleihinvaikuttamista kuin Lavrovin uusi 'ehdotus' konsultaatioista Mainilan laukausten historiasta  

Venäjä siis vaatii Valamon aarteet ja Mainilan laukaukset 'takaisin'! - Miten niin 'takaisin'? Suomen ortodoksikirkollehan ne Valamon aarteet oikeasti kuuluvat. Stalin ryösti Valamon saaren ja Suomen Laatokan puoliskon 1939-44 - nehän pitää saada takaisin meille! Kukahan ne Mainilan laukaukset sitten tällä kertaa Venäjän mukaan ampui... Silloinhan Molotov-Ribbentrop-oikeudellisia intressejään Suomi-neidolta 1939 perännyt Neuvostoliitto oli 'huolestunut turvallisuudestaan' ja ehdotti maanluovutusta ennen talvisodan hyökkäystään.  - Kv. presidentinvaaliliitto Väyrynen&Kreml on tavallaan yltiörehellinen toitottaessaan suoraakin suorempaa Kremlin-totuudentorviagendaa pitkälti Aleksandr Duginin ajatuksiin perustuen, ks. wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaikutus_politiikassa

Itänaapurimme on epäilty puuttuneen presidentinvaaleihimme 2018 mm. jo Viestikoekeskuksen tietovuotojupakan täsmäajoittamiseen vaikuttaneena,  ja samaan kv. mielenkiinnon saumaan kuin sattumalta on saatu yllytettyä (Bäckman?) myös Suomen puolustussotien 1939-44 etnisten veteraaniemme mielipiteistä melko huonosti perilläolevan äärijuutalaisjärjestön nuori virkainto revolveritoimittaja kyselemään Sauli Niinistöltä tietoja juutalaisten sorrosta Ukrainan SS-joukoissa. 

Mistäköhän tuo 'viattoman Venäjä-uhrin' marttyyrinpottuilu juuri nyt johtuu? Siitäkö, että toisin kuin vielä Jeltsinin aikaan, Kreml näkee nyt valtakunnanjohtaja Putinin hallitessa aiemman partneri-Naton muka uhkana. Uhkakuvia maalailleet Isä Aurinkoiset ovat toki ennenkin pysyneet vallankahvassa pidempään vielä niissä lopunajan bunkkereissaankin. - Suomen turvallisuuden varmistaminen länsimaisen puolustusjärjestön jäsenenä ei siis sovi meidän asioihimme puuttumattomalle naapurimaalle.
 

- OK! Tietystihän Suomineito voisi hakea lähestymiskieltoa jostain tai tasapuolisesti kaikista ilmansuunnista kohdistuvan ei-siviilioikeudellisen aggression varalta joukkoahdistelupelkonsa tyynnyttämiseksi. ;) Kansainvälisen ihmisoikeusyhteisön tukI saadaan varmaankin jonkun aiemman idealistipresidentin lobbaamana - mutta toimiikohan se olennaisesti paremmin kuin esimerkiksi maamiinat, joita niitäkään ei nyt ole??   

Turvaa voi kuulemma luoda myös 'ylläpitämällä hyviä suhteita valtavaan naapurustoonsa ja pysyttelemällä suurvaltaristiriitojen ulkopuolella'. Jos ne nyt kuitenkin sattuisivat joskus eksymään meidän suuntaan, on kai hyvä pirkkaniksi työntää päänsä lähimpään pensaaseen ja toivoa ettei se ole ns. puskaneukku. Hyvä olisi tietysti myös jos olisi suuria ja mahtavia ystäviä hädän hetkellä. Siinä vaiheessa kun hätä tulee käteen, ei sormen pitäisi enää mennä suuhun. Sopimuspaperille voisi olla akuuttia käyttöä, jos olisi tullut kopio reppuun, mutta ennen kaikkea se velvoittaisi liittolaismaat tulemaan apuun.

Raaka vanha tosiasioidentuntemusviisaus geopolitiikan siperianraastuvista taitaa muistuttaa niitä, joiden maaperällä ei ole öljykenttiä, että ellei ole nimet allekirjoitettuna jäsenyyspaperissa, ei mikään keskinäisen avun liittokunta auta, ei vaikka miten lutusiakaan ulkopuolisia symppiksiä.

Jottei tämä menisi liian ryppyotsaiseksi, tässä pläjäys haudanvakavaa liittoutumisargumentaatiota: "Kissa pöydälle. Maamme viimeaikaisen liittoutumisjahkailun tässä vaiheessa näyttäisi olevan korkea aika tuoda reilusti esille mitä ilmeisin mutta pitkälti vaiettu vart..." >  Liittoudutaankin Venäjän kanssa  

 

P.S. - Kuka tämänkertaisista hahmoista oli se kaikkein naurettavin?
- Varmaan se pikkumies joka väänteli naamaansa kuin ei ymmärtäisi mitään aikuisten oikeasta nykymaailmasta... se numero seiska.

 

Lue myös:

Hylkysyrjä-puhe oli enemmän kuin pelkkä syrjäytymishymistely - jatkoon!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Esitin kommentissani Väyrysen uudessa blogissa hänelle kysymyksen: "Esiintymistäsi Paavo on jo arvioitu niinkin, että vaaliliitto Väyrynen&Kreml kertoi suomalaisosapuolensa suulla julistuksen MTV:n Huomenta Suomessa kirjaimellisesti V. Putinin tunnetun sanelun mukaan. Arvellaan myös, että kv. vaaliliiton Suomen presidentinvaaleihin 2018 synnytti 'kansojen yhteinen tahto'. Kuinka kommentoisit?" , ks.> http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2492...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos tämä ei ole uussuomettumista niin tämä on sitten sitä vanhaa väyrystelyä, joka voisi olla seuraavat kuusi vuotta jopa maamme päävientituote ;) jolle kv.nimeksi sopisi kai Vaeyrynenization? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183550-s...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Keväällä 1944 evakot ajoivat omat lehmänsä Suomeen. Minunkin äiti ja ukki kulkivat lehmien perässä viikkokausia Laatokan rannoilta Savoon asti.

Tässä oli erikoista se, että lehmien omistaja oli jossain vaiheessa vaihtunut tietämättämme. Kun lehmämme saapuivat perille, niiden juridinen omistaja olikin Stalin. Vasta jälkeenpäin saimme kuulla että olimme varastaneet Stalinilta lehmämme.

Venäläiset osaavat olla hienotunteisiakin, he eivät vaatineet varastettuja lehmiään takaisin, mutta Suomen valtio joutui korvaamaan lehmien arvon hyvällä hinnalla.

Joku oikeusoppinut voisi varmuuden vuoksi tutkia että olemmeko jo sotakorvauksissa maksaneet Valamosta varastamamme ja Suomeen tuomamme esineet. Venäläisillä on joskus taipumusta laskuttaa usempaan kertaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aina paljastuu uusia hienouksia YYA-littolaisestamme. Vai että olivat karjalaisten lehmätkin neuvostomaan omaisuutta sen jälkeen, kun esi-Putin oli anschlussannut Viipurin läänimme ja muut ryöstösaaliinsa laittomasti Neuvostoliittoon.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos kerran lehmät olivat siirtyneet neuvostomaan omaisuudeksi, silloinhan myös lampaat ja hevosetkit olivat vaihtaneet omistajaa. Mutta mitenkähän oli ihmisten laita? Suurin osa on jo tosin kuollut, mutta entä elossa olevat? Olenko minäkin Suuren ja Mahtavan Venäjänmaan kansalainen?

Pitäisikö äänestää nyt Väyrystä jotta asia selviäisi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Kv. presidentinvaaliliitto Väyrynen&Kreml on kyllä tavallaan yltiörehellinen toitottaessaan suoraakin suorempaa Kremlin-totuudentorviagendaa pitkälti Aleksandr Duginin ajatuksiin perustuen, ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaik...

Ehkäpä te karjalanpakolaiset vaikka olettekin aina olleet suomalaisia, olette sitten kumminkin suuren neuvostomaan perillisen alamaisia. Mitenhän se paluumuutto kävisi, saisitteko talonne ja peltonne ja kaupunkikämppänne takaisin? Otettaisiinko 420 000 paluumuuttajapakolaista työintoisine perillisineen vastaan kukkapuskin?

Kumma, miten karjalanpakolaiset osaavat nauraa itselleenkin ja melkoisille tragedioillensa. Ehkä se on auttanut asiaa ettei ole sentään tarvinnut kaukomaille lähteä pakolaisiksi ja siellä kilpailuttaa vastaanottajamaiden sosiaalijärjestelmien tarjontaa monivaiheisesti lopullisen asuttautumispäätöksen tueksi, vaan pääosin ihan vaan kotimaassa ovat pysyneet koko 1939 alkaneen evakkoreissunsa ja sodankin ajan ja saman tien niihin syrjäytymistä ehkäiseviin toimiinkin tarttuneet.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #6

Viisumia hakiessani olen joka kerta kysellyt että tarviinko minä viisumia ollenkaan kun olen menossa Karjalan tasavallassa olevaan kotipitäjääni. Ei ole onnistunut.

Sellainen on tullut mieleen että saisinko Venäjän kansalaisuuden helposti koska olen siellä syntynyt. Pääsisin kaksoiskansalaiseksi, siitähän voisi olla paljonkin hyötyä. Tosin armeijan korkeimpiin virkoihin ei olisi asiaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #8

Passaahan tuosta nyt vitsailla. Muistat varmaan senkin millä mielellä karjalaiset sotien jälkeen kuuntelivat Stalinin ja kai Valvontakomissionkin vaatimuksia, että neuvostokansojen alueella asuneiden uusien rajojen yli jostain syystä kuten vahingossa tai pakotettuna livahtaneiden tulee palata tai palautettaman takaisin Neuvostoliiton ikivanhalle uusmaaperälle omaisuuksineen (joka taisi tosin jo pääosin olla Stalinin takavarikoimaa)?

Onneksi kuitenkaan karjalaispakolaisten osaksi ei tullut pakkopalautettujen inkeriläisten kohtalo.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaalitaktinen muutos: Sauli Niinistö 1. kierroksella!

Koska nyt näyttää varmalta, ettei ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu siedettävän Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Lue myös:
- Viron ex-presidentti Toomas Hendrik Ilveksen kommentti:
https://www.verkkouutiset.fi/viron-ex-presidentti-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset