Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Ruotsin pääministerin julkilausuma synagoganpoltosta ihmisoikeuksien päivänä

  • korrektisti vihainen keski-ikäinen svenski
    korrektisti vihainen keski-ikäinen svenski
  • Törkylippuja roviolle vietäväksi
    Törkylippuja roviolle vietäväksi

Länsinaapurissamme on oma korrektina pidetty tapansa juhlistaa ihmisoikeuspäivän teemaa ajankohtaisin julkilausumin, eikä se ole ihan vieras enää meilläkään. Akuutti esimerkki uutisannista 10.12.2017: 

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven: "Antisemitismille ei ole tilaa ruotsalaisessa yhteiskunnassa". 


- Käsi sydämelle. Joistain kimmokkeista ne islamistit ja natsit ja an(arkis)tifasistitkin ovat sairaassa vihassaan siinneet myös lintukotomaihin. Eikö sitä tilaa ole raivattu jo vuosia Ruotsin hallinnonkin toimesta mm. suosimalla tyypillisesti juutalaisvastaisten ainesten suuntaan painottuvaa väestönrakennekehitystä ja kutsumalla erilaisia yhteiskunnan- ja ihmisyydenvastaisia ääriryhmittymiä esimerkiksi 'monikulttuurisiksi antifasistisiksi rauhanvoimiksi'?

Ruotsi ei ole katsonut aiheelliseksi kieltää edes vihanpitoasetelmia meillä Suomessakin kärjistänyttä Nordiska motståndsrörelsen -nimistä natsijärjestöä, vaikka asiasta on maan hallintoa huomautettukin ainakin kansalaistoiminnan ruohonjuuritasolla, ks. esim. Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle? 

Jos kerran Pohjoismaissa annetaan äärijärjestöjen vapaan vihanlietsonnan ja keskinäisen katusodan yleistymisen jatkua ilman yhteisiä lakkautustoimia ja samaan aikaan jatketaan niitä suosivan väestönrakennesuuntauksen kehitystä entisellään, toimitaan uskoakseni tietoisesti tämän ruokkimasta ihmisoikeustilanteen todennäköisestä heikkenemisestä piittaamatta. Onneksi viranomaiset ovat meillä oma-aloitteisesti kuunnelleet järjen ääntä joitain mielenosoituskäytänteitään ajantasaistaessaan, ks. esim. Poliisi kuunteli lopulta ei-mielenosoittajan asiallista rauhanaloitetta! 

 

P.S.  Myönteistäkin toki tällä  ihmisoikeus'rintamalla' tapahtuu: eilen uutisoitiin, että koko Irak on nyt vapautettu Islamilaisen valtion terrorihallinnosta - varmaan tätä ilosanomaa juhlitaan myös Suomen vokeissa ihmisoikeuspäivänä 2017!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyse on monikulttuurisesta tapahtumasta. Nyt vain puuttuu vielä sen julistaminen hyväksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Karmeaa sarkasmia, mutta niin voinee käydäkin riippuen siitä, osoittautuuko polttopulloisku natsien vai islamistien tai an(arkis)tifasistien tekemäksi. Motiivihan on kaikilla sama eli viha, mutta toisten viha on poliittisesti korrektin käsityksen mukaan vielä vähemmän oikeutettua kuin toisten, joten sen mukaan painotetaan muistamatta tietenkään hallituksen omaa pitkäaikaista vastuuta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Englantiin natsihallintoa paenneiden juutalaisten jälkeläiset saavat hakiessaan Saksan kansalaisuuden ilman muita ehtoja.Muuttovirta Lontoosta Berliiniin on tosiasia.Mistähän syystä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Muuttovirrat saattavat hienoisine reitytys- ja suuntaeroineen jossain määrin kompensoida toisiaan. Jos ja kun jokin suuntaus on sinne jostain, niin vastaavasti toinen aines katsoo aiheelliseksi suuntautua paluumuuttaen tai muuten turvaan, ja eihän Saksassa toki sotatila ole vaan ihan turvallinen maa on, kai.

Myönteistäkin toki tällä 'rintamalla' tapahtuu: eilen uutisoitiin, että koko Irak on nyt vapautettu Islamilaisen valtion terrorihallinnosta - varmaan tätä ilosanomaa juhlitaan myös Suomen vokeissa ihmisoikeuspäivänä 2017!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No oliko asialla alpakkajengi muksuineen vai 612 natsit? Totuusmedia varmaan jo tietää, vaan ei kerro. Se taas tarkoittaa mitä? Ehkä sylttytehdas auttaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

En todellakaan haluaisi uskoa, että Göteborgissa olisivat asialla olleet niin kuin vähän vihjailet suomalaistaustaiset maahanmuuttajat tai vierailijta. En toivo heidän paluumuuttoaan ikänä jos näin oli. Meillä on noita hörhöjä riittävästi muutenkin, kuten taas 6.12. nähtiin. Natsien julkisia esiintymisiä ei mielestäni saisi olla enempää kuin anarkistienkaan tai islamistien tai putisinstisikojen.

Se alpakkatapahtuman buukkaaminen samaan aikaan samalle torille omien vihankohteitten kanssa ja viattomien lasten houkuttelu paikalle todistamaan anarkistien lietsomaa nujakkaa on sekin äärimmäisen alhainen teko, jollaista ei saa normalisoida tai jättää tuomitsematta. Onneksi poliisi siirsi viattomat turvaan, eikä anarkistifasistitkaan päässeet näin syyllistymään normaalitoimiinsa (hevosenhakkaaminen, bussinpoltto, veteraanientöniminen...)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mutta ruotsihan on maailman turvallisin maa. Näin todistaa herra stubbi ja lukuisat muut. Joten ei kai siellä ole hörhöjä. Sehän on mahdotonta monikulttuurisessa onnelassa. Joten kyllä varmaan ovat saattaneet käydä siellä vierailulla. Pakkoruotsin takia ei sitä huomaa edes puhutusta kiekestä.

Jos ruotsissa jotain tapahtuu kyse on vain eroista tilastoinnissa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Pääministeri Löfvenin antama julkilausuma on luonnollisesti myönteinen asia, mutta samalla on kysyttävä, miksi sellaiselle on tarvetta yhä 2017. Esitit kappaleessa, joka alkaa sanoin "käsi sydämelle" oletettavia tekijöitä antisemitismin takana, joten täydennän tähän käsitykseni.

Liian vähälle huomiolle ja jopa kiistetyksi joutuu sen toteaminen, että nykyajan hovikelpoista antisemitismiä on antisiionismi. Valtioiden vaihtelevan asteinen antisiionismi sataa niissä asuvien juutalaisvähemmistöjen päälle antisemitisminä, kuten nyt Göteborgin tapauksessa. Tällainen suuntaus valtioiden, myös Euroopan valtioiden, parissa alkoi yleistyä öljykriisin myötä ja Unionissamme se on valtavirtaa. Ei aina erityisen räikeätä, mutta lähtökohtaisesti palestiinalaisarabeja ja heidän PA-hallintoaan suosivaa. Unionimme jäsenvaltioista normaaleimmin Israelin toimiin suhtautuvista mainitsen lähinnä Saksan ja Tsekin, ikäviä esimerkkejä on valitettavasti liikaakin, mm. Ruotsi.

Siionismin taas näen yksinkertaisesti yhden väestöryhmän kansallisuusaatteena - nyt kun Israel on valtio valtioiden joukossa, sen toimien kriittinen tarkastelu ylittää perin usein kaiken normaalin. Miten tämä taas rimmaa Ruotsin ja Göteborgin iskun suhteen? Siten, että valtiot, jotka ovat noita kaikkein kriittisimpiä ja samalla pitkäaikaisen Lähi-idän kiistan suhteen ei-niin-tasapuolisia, samalla myös tahtomattaankin rohkaisevat kotimaisesti niin äärivasemmalla kuin äärioikealla sekä kotoperäisten islamistien parissa tällaisiin iskuihin: mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Tässä suhteessa Ruotsin(kin) hallinnolla on peiliin katsomisen paikka: onko yltiökriittisellä (antisiionistisella) suhtautumisella Lähi-idän ainoaan demokratiaan rohkaistu suoranaiseen antisemitismiin omien ääriryhmien ja asennemuokkaukseen myös maltillisemman ja osin asioita seuraamattoman väestönosan suhteen.

Göteborgin iskun välittömänä pontimena lie tosiasian tunnustaminen jossakin aivan toisaalla: Jerusalem on Israelin pääkaupunki. Perustosiasia on, että jokaikinen valtio tässä maailmassa valitsee itse oman pääkaupunkinsa eikä asia kuulu ulkopuolisille. Valtioita tunnustetaan, ei pääkaupunkeja. Tämän globaalin periaatteen suhteen Israel on saanut luvan toimia poikkeuksena.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Pitäisikö Jerusalemin asukkaille pikkuhiljaa alkaa myöntämään Israelin kansalaisoikeudet.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Osa Jerusalemin itäosan arabeista on omasta tahdostaan PA-hallinnon alaisia eli heillä on PA:n myöntämät henkilöllisyystodistukset, osalla on israelilaiset henkilöllisyystodistukset. Ettei tämä olisi liian yksinkertaista, on myös heitä, jotka yhä haluavat jatkaa Jordanian kansalaisina (vrt. Jordanian kansainvälisoikeudellisesti laiton miehityshallinto 1948-1967, kausi jolloin Jerusalemin itäosien juutalaisasutus lopetettiin Jordanian toimin ja alueelle asutettiin arabeja).

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuntuisi yhtä oikeudenmukaiselta kuin myöntää pakolaisille kotiinpaluuoikeus ja omaisuudenpalautus, esimerkiksi presidentti Martti Ahtisaari ja muut viipurilaiset eivät taida saada edes ostamalla kotejaan takaisin. Jerusalemissa kai sentään saa asua melkein täysin ihmisoikeuksin niin palestiinalaisia kuin juutalaisiakin, mutta Suomen Viipurin läänissä vain laittoman miehittäjäväen maahantunkeutujarikollisilla jälkeläisineen on perusihmisoikeudet.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #11

Mikä tosiasioiden myöntämisessä on niin kauhean vaikeaa.Kuinka moni Helsingissä syntynyt ja siellä koko ikänsä asunut on ilman äänioikeutta?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

Täh? Avaatko vähän, mihin viittaat? Viipurista puhuin, se oli 1939 toiseksi suurin kaupunkimme muttei pääkaupunki... Vai oikeuttaako todella jokin lähi-itäläinen äänioikeusasia mielestäsi polttopulloiskuihin Skandinaviassa, sekö olisi tosiasioiden tunnustamista? Se kai on totta että sellaista tapahtuu sitä enemmän mitä enemmän sieltä tulevia meille kuulumattomia tosiasioita tuoteteen tännepäin mutta...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #16

Asettui väärään kohtaan.Tarkoitus oli kommentoida Suonsivua.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #19

Oujea. Sama ilmiö tuolla Ana Marían blogissa, näitähän sattuu jopa mulle kun on nakkisormet ja kirjoitusnopeus kolminkertainen ajatuksenjuoksuun nähden ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Omituista, että tuollaista vihaa on jälleen juutalaisia kohtaan vallalla.

Kaikki on huvittavaa ja kaikesta voi laskea leikkiä, ainakin, jos kohteena on juutalaiset.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Kaikki on huvittavaa ja kaikesta voi laskea leikkiä, ainakin, jos kohteena on juutalaiset."

Niinpä. Vaikkakaan en pidä polttopullonheittämistä edes hevosenleikkinä, eikä taida olla biologisesti ottaen alpakanleikkiäkään. Saatanasta on sellainen anarkismifasismi ja islamisminatsismi!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei ole leikkiä. Murhayrityksestä pitäisi tuomiot antaa.

Risto Salonen

On se kumma, että sellaisesta auringonpolttamasta, kuivasta, hedelmättömästä maapalasesta jaksetaan tapella tuhansia vuosia. Vanha testamentti kertoo sadoista kiistoista, mutta paras ja kuvaavin kertomus sisältyy Asterixin sarjakuvakirjaan Asterixin harharetket. Se myös osoittaa kaikessa naurettavuudessaan, että ei edes enää tiedetä, miksi tapellaan. Ja tämä oli siis 2000 vuotta sitten.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Äärioikeisto on saanut vihansa siitä, että he näkevät itsensä ylempänä "rotuna" ja se heidän vihansa perustuu ihmisryhmiä kohtaan, jotaka ovat "vääränlaisia" tai "väärää" mieltä. Samoin toimii ääri-islamistit.

Anarkistien ja äärivasemmiston viha kohdistuu äärioikeiston ihmisvastaisuuteen ja valtion tekemään epäoikeudenmukaiseen politiikkaan. Jos äärioikeisto häviää maailmasta, niin häviää antifasismikin ja iso osa äärivasemmistosta, jos taas poistat yhtälöstä äärivasemmiston ja antifasismin, niin äärioikeisto vahvistuu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä juu. Jos Hitler olisi poistanut juutalaiset ja Stalin yrittäjät, olisiko maailma nyt kutakuinkin mieluisa an(arkis)tifasisteille? Voi perhana kun ei sitten onnnistuneet, ihan syyllisyyttä tässä tuntee, kun sentään suomalaisina ollaan ei-arjalaisia taantumuskapitalisteja jotka hemmetti soikoon mentiin jäämään eloon ja pahentamaan maailmaa silla tavoin osaltamme... Niin, ja sitten jos oikeauskoiset poistaisivat vielä vääräuskoiset niin tänne jäisi vain kourallinen elämään oikeutettuja jäljelle. Paratiisi maan päällä, eikä pyhää sotaakaan tarvittaisiisi enää eikä se kai motivoisikaan jos niitä neitsyitä olisi riittävästi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kv. ihmisoikeustyössä saavutetaan aika ajoin voittojakin. Tällä kertaa sopivasti kuin ihmisoikeuspäivän kunniaksi: Irak on paikallisten ja länsimaisten lähteiden mukaan vapautettu Islamilaisen valtion terrorihallinnosta, ja al-Assadia tukeva Venäjä kertoo myös Syyrian olevan nyt ainakin vähän vähemmän ei-vapaa. Yess!

Ehkäpä myös Suomen VOKkien juhlamieli voiton johdosta näkyy pian konkreettisesti arjessa turvapaikanhakijoiden hakeutuessa joukoittain hyvin levänneinä kaivattuihin ja mahdollistuviin jälleenrakennustöihin lähtömaahansa, joka lienee nyt ISISin hävittyä ratkaisevasti turvallisempi.

Irakin jälleenrakennusta meidän suomalaisten onkin sitouduttava tukemaan tuntuvin yhteistyöpanostuksin myös paikallistyövoiman palautuksen lisäksi, onhan oma taloutemmekin nyt lopulta vahvistunut. Niiden turvapaikan saaneiden, jotka ovat ehtineet aloittaa täällä sikäläisissä oloissa hyödynnettävän koulutuksen, on varmaan hyvä käydä se loppuun Suomessa päästäkseen sitten kotimaassaan heti esimerkiksi asiantuntijatehtäviin. Jatkossa on koulutuskehitysapu ja ihmisoikeus/tasa-arvokasvatusyhteistyö syytä järjestää paikan päällä. - Lähi-itää ei jätetä sodan ja ihmisoikeuspäivän jälkeenkään!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tähän mennessä näyttää yhä selvemmältä, että synagoganpoltto on islamistien tekosia, ja jotkut muslimikellokkaat ovatkin jo ehtineet tuomita myös oikeauskoisten tekemät juutalaisvastaiset teot. Toki ääriryhmiä esiintyy Suomessakin, vaikkakin vähemmän kuin Ruotsissa.

Ajankohtaisesti niihin liittyen on uusnatsi Jesse Torniaisen taekwondopotkujuttu nyt hovissa, missä syyttäjä vaatii rasismimotiivin soveltamista. Ei se kyllä tarkkaan ottaen rasismia ole, jos kantasuomalainen pahoinpitelee kantasuomalaista, mutta aatteellisena vastustajana esiintyneen potkaiseminen rintaan/päähän ilmeisin vihamotiivein julkisella paikalla on mielestäni vähintään kolmen vuoden ehdottoman vankeuden väärttiä poliittista väkivaltaa riippumatta siitä, johtiko potku kuolemaan vai ei.

Järjestöviiteryhmän pitää vaikuttaa pahoinpitelijän tuomioon, jos kyseessä on natsit, islamistit, anarkistit, putinistit, kommunistit tai muut kumoukselliset väkivaltaryhmät. Se ns. "anti"fasisti, joka pahoinpiteli poliisiautossa käsiraudoissa olleen natsin, on ihan samanlainen poliittinen väkivaltarikollinen hänkin. - Blogin uudessa kuvituskuvassa on erilaisia roviolle vietäviksi sopivia törkylippuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset