Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Yli 30 siniristilippua poltettiin roviolla - alpakanlämpimät Suomi100-terveiset?

  • Rauhantervehdysvideolla kootaan ensin yli 30 Suomen lippua kasaan...
    Rauhantervehdysvideolla kootaan ensin yli 30 Suomen lippua kasaan...
  • ...sitten rovio sytetään alpakanlämpimäksi Suomi 100 -viestiksi kansalaisille ja paperittomille tasapuolisesti.
    ...sitten rovio sytetään alpakanlämpimäksi Suomi 100 -viestiksi kansalaisille ja paperittomille tasapuolisesti.
  • Sopivia törkylippuja roviolle vietäväksi
    Sopivia törkylippuja roviolle vietäväksi

Natsistishenkinen väkivaltaisuuteen taipuvainen Lapuanliike kiellettiin vuonna 1932, ja Moskovassa perustettu SKP kiellettiin jo aiemmin sen demokratian ja isänmaamme vastaisen kumoustoiminnan vuoksi. Ääriryhmiä pitäisi ehkä harkita kiellettäväksi nytkin samalla hyvällä periaatteella kuin niitä oli kielletty 1930-luvullakin. Ruotsalaisen Pohjoismainen vastarintaliike -nimisen äärijärjestön toiminta Suomessa kiellettiin äskettäin, vaikkei päätöksellä ole vielä lainvoimaa.

Anarkistit ja kommunistit ovat natsien ohella olleet aina länsimaisen vapausyhteiskunnan väkivaltainen vihollinen numero yksi. Mm. tuhopolttoja on tehty viime aikoinakin, ja vaikka ihmisuhreilta on täpärästi vältytty, ovat taloudelliset vahingot olleet huomattavat. Myös symbolinen yhteiskunnan- ja ihmisyydenvastaisuus saavat aika ajoin pöyristyttäviä muotoja.

Uusi Suomi ja Ilta-Sanomat kertovat tuoreesta tapauksesta: väkivaltaisen kumouksellisen anarkistiryhmän alpakanlämpöiset Suomi 100​ -rauhanterveiset? 
 

US: Poliisi tutkii anarkistien lippuroviota – Helsingissä varastettiin useita Suomen lippuja itsenäisyyspäivänä

IS: "Helsingin Lauttasaaresta katosi itsenäisyyspäivänä 26 Suomen lippua – anarkistisivusto julkaisi videon lippuroviosta... Hieman yli minuutin pituisella videolla kolmisenkymmentä lippua kootaan kasaksi ja lopuksi kasa sytytetään tuleen. " >> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005482462.html?ref=rss 

 

P.S.  Miksi aina äänekkäimmin pata kattilaa soimaa, vaikka likakylki on molemmilla omahyväisestä itsevalkaisusta huolimatta? Paita ja peppu ne yhteen soppii... Anarkistit ja kommunistit ovat vuosisatojen saatossa natsien ohella eniten pommeja heitelleet ja siviilejä tappaneet saastat. Alpakka on sympaattinen eläin (ehkä empaattinenkin, ja taatusti ainakin viaton kaikkeen inhimilliseen tekopyhyyteen) mutta anarkistit ovat yksiselitteisesti sanan ei-biologisessa merkityksessä saastaisia sikoja!

Cnacu6o vaan teille, anarkistipunikit, rauhaa ja rakkautta, druzhba i mir!

P.P.S  Tähän asti paras spekulaatio, joka kuulostaa ihan uskottavalta ja johdonmukaiseltakin, yhdistää rauhanrovio-offensiivin tekopyhähköön alpakkakampanjaan:  lipunpolton takana lienee Takku-vetoisen punaviherruskean VENÄJÄ ENSIN -ryhmittymän paikallissolu, joka on esiintynyt sekä uusnatsien että anarkistien riveissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Törkeä teko jos olivat vielä Suomemme kansalaisia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vielä törkeämpää kuin se Globetelin putinistinen päätös kieltäytyä lähettämästä Valtioneuvoston Suomi 100 -onnittelutekstareita kansalaisille. Sekin boikotin ja maastapoiston paikka oikeastaan...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tähän asti paras spekulaatio, joka kuulostaa ihan uskottavalta ja johdonmukaiseltakin, yhdistää rauhanrovio-offensiivin tekopyhähköön laamakampanjaan:

Lipunpolton takana lienee Takku-vetoisen punaviherruskean VENÄJÄ ENSIN -ryhmittymän paikallissolu, joka on esiintynyt sekä uusnatsien että anarkistien riveissä?

Ja käsi sydämelle, kameli- ja laamaeläimetkin sopivat paremmin ihan muihin konteksteihin kuin itsenäisyyspäiväkekkereihin. Alpakka on miellyttävä tuttavuus muissa, sopivammissa yhteyksissä, anarkistit ja natsit eivät oikein missään.

Joku saastainen ääriryhmä (muiden ohella) näyttää tosiaan käyttävän väärin omaksi hyväkseen sinänsä sympaattisen ja viattoman alpakan yleisesti hyväksyttyä ja myötätuntoa herättävää olemusta. Ihan kuin natsisminvastaisuus ja alpakoistapitäminen olisivat jotenkin anarkistisikojen ja kommariterroristien yksinoikeus. Varmaankin alpakkatouhuilussa on ollut mukana muitakin kuin anarkistiviherpunikkeja, mutta heidän näkyvä kellokkuutensa on asia, jota ei kukaan kieltäne tuosta tekopyhästä ajoitus- ja paikanvalintaprovokaatiosta puhuttaessa. Miksi piti päästä viattomat ja heikoimmat kilpenään paikalle, jossa voisi rähinöidä toisen ääriryhmän kanssa? Luultavasti samanlaista kuviota voi nähdä 612-kulkueen ympärillä, vaikka suurin osa ihmisistä ei edelleenkään erotakaan sitä ylioppilaitten perinteisestä kaikkien hyväksymästä soihtukulkueesta. Parempi olisi kun natsit pysyisivät itsenäisyyspäivänä kotonaan, eikä alpakoitakaan ja pikkulapsia narutettaisi aatteentaistotoreille typerien aikuisten poliittisin hämärämotiivein.

En voi nähdä tarvetta kenenkään täysipäisen viedä lapsiaan ja lemmikkejään torille, jossa tiedetään kahden väkivaltaan taipuvaisen äärihörhösuuntauksen mahdollisesti aseistetunkin katuaktivistipoppoon kohtaavan toisensa vähän kuin fudishuligaanien sopimuksesta. Kieltäköön yhteiskunta ensin molemmat tappeluporukat, mennään sitten tuollaisiin mutta vilpittömiin tilaisuuksiin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Faktaa Helsingin Sanomista 5.7.1945:

”Molempien sotien tappiot yhteensä.

Kahdessa viimeksi käydyssä sodassa ovat siis tappiomme kaatuneina olleet kaikkiaan 4.270 upseeria, 12.489 aliupseeria ja 55.426 miehistön kuuluvaa eli yhteensä 72.185 kaatunutta. Kadonneina olivat tappiot 368 upseeria, 1.344 aliupseeria ja 8.970 miehistöön kuuluvaa.”

Nämä luvut ovat yhteenvedossa ja yksityiskohtaisemmat ja tarkat tiedot löytyvät itse artikkelista. Selvitys oli Puolustusministeriön.
Nämä kuolleiden uhriluvut kasvoivat vielä tämän jälkeen niillä, jotka kuolivat sotasairaaloissa ja vankileireillä.
Siniristilipustamme, joka hulmusi jälleen kerran Itsenäisyyspäivänä, on maksettu kova hinta.

Lipunpolttajat häpäisivät törkeästi samalla sankarivainajien muistoa. Mikään ei tunnu olevan enää pyhää tässä maassa. Toivottavasti poliisi selvittää tämän rikoksen, jotta tekijät saadaan siitä edesvastuuseen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei kyllä hetkauta mitenkään lipun polttaminen eikä toisten marssiminen saati sitten alpakat.. Toivon vain,että jokainen näistä tahoista myöntävät olleensa mukana ja kantavat vastuunsa myöskin seurauksista. Silloinhan se on reilu peli.

Blogisti voisi selventää itselleen anarkismin ja kommunismin sisältöä aatteina ja miettiä sitten vielä uusiksi ihmettelyään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Eikö hetkauta voihanvellu yhtikäs mittään? Ei marssit eikä maailmanpalot, kunhan sais jottain pahhaa tehtyä meikäläinenkkiin muka idejoloogijan omanlipun nimissä, vai? - Onhan nuo anarkismin perusteet ja väkivaltahistoria ja -nykypäiväkin tiedossa ihan yhtä yleisesti kuin kommunismifasisminkin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Anarkismi#V.C3.A4kiv...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Toki hetkauttaa,jos asia koskisi edes kaukaisesti minua.

Muuten en ihan varmaksi saanu selvää mitä mielessä oli kommentissasi.

Voi ne tiedossa olla,mutta ei sisäistetty. Kuten ei kommunismikaan. Niitä vain hoetaan ja tästä hokemisesta johtuen niistä on saatu tehtyä ideologisia sylkykuppeja mihin voi ympätä kaiken epämieluisan. Siitä johtuen voidaan esittää näitä ideologisyhdistelmiä kuten kapitalistiskommunisti tai liberaalikapitalisti. jne.

Hokeminen on varmasti voimauttavaa ja saa sitä niin kovasti kaivattua hurmoshenkeä,että sama se mitä hokee.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Päivän Hesarin mukaan ns. alpakkatapahtuma oli valehyväntekijöiden huijausjuoni, ja taustalla on samanlaisia voimia kuin lipunpolttogestapon iskussa:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005483660.html?...

Vaikka pikku-uutisketjun käänteet olivat hyvin ennalta arvattavissa, tapaus toivoakseni auttoi ihmisiä näkemään myös sen välittämää suuremman kuvan ja relevantin laajemman linkityksen vaarallisiin ääri-ilmiöihin ja häikäilemättömien politiikka-agendojen ulkokullaisiin valeasuihin. Mahdollisesti tämä edesauttaa ihmisyydenvastaisten, länsimaisen demokratian ja isänmaamme laillisen järjestyksen kumoamiseksi toimivien äärivoimien järjestäytymisen kieltämispyrkimystä kattavasti samantapaisin lakkautuksin, jotka suojasivat meitä 1930-luvun alkupuolelta lähtien (SKP, Lapuan liike) ja loivat perustan vapausyhteiskunnan puolustamistahdolle Stalinin ja Hitlerin liittokunnan uhkaa vastaan 1939 alkaen.

Niin kauan kuin yhteiskunta ei saa kielletyksi natsien ja an(arkis)tifasistien, islamistien, uusstalinisti-putinistien ym. idioottien toimintaa, on vain suositeltava täysijärkistä itsesuojeluvaistoa liian lähelle uskaltautuville. Vaikka päävastuu onkin pedon, kun se puree häkkiin sohaistua keskisormea, tulisi vartijoiden estää lähikontaktit ja vastuullisten aikuisten vähintäänkin viedä mahdollisista mellakointitilanteista turvaan niin lapset kuin alpakatkin. Erittäin vastuutonta olisi mennä paikalle nujakanprovosoimistarkoituksessa viattomien söpöyskilpien suojissa. Vaarallista provosointia on myös halveksia ihmisyytta polttamalla 100-vuotiasta itsenäisyyttä juhlivan kansakunnan siniristilippuja.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Iltalehden juttu vahvistaa alpakkahäppeningin pääpukarin valehtelijaksi: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712102200594...

Valehteleminen nyt on varsinkin tuollaisille wanna-be-poliitikkobesserwissereille aika jokapäiväinen pikkuansio sinänsä. Mutta poliittiskyyniseen tekopyhyyteen syyttömiä söpöjä maskottieläimiä hyväksikäyttävän alpakkatapahtuman buukkaaminen samaan aikaan samalle torille omien vihapuhekohteitten kanssa ja viattomien lasten houkuttelu paikalle ihmiskilviksi anarkistien perinteisesti lietsomaan nujakkaan on äärimmäisen alhainen teko, jollaista ei saa normalisoida tai jättää tuomitsematta. Soihtukulkue ja sympaattiset alpakat toki olisivat kiinnostaneet minuakin, mutta en mennyt torille, koska tiesin siellä ehkä olevan myös natseja ja an(arkis)tifasisteja. Onneksi poliisi ohjasi viattomat lapset turvaan, eivätkä anarkistifasistitkaan päässeet näin syyllistymään normaalitoimiinsa (hevosenhakkaaminen, bussinpoltto, veteraanientöniminen...)

Kuinkahan noita vääristeltyä totuutta julkijakavia wanna-be-poliitikkobesserwissereitä muuten tulisi kutsua? Miten olisi 'valehyväsydäminen' tai 'valehyväntekijä' tai 'valekunnollinen' tai 'valesosiaalinen', tai vain tosipsykopaatti...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Blogin uudessa kuvituskuvassa on erilaisia roviolle vietäviksi sopivia törkylippuja. Ajankohtaisesti viharyhmiin liittyen on uusnatsi Jesse Torniaisen taekwondopotkujuttu nyt hovissa, missä syyttäjä vaatii rasismimotiivin soveltamista. Ei se kyllä tarkkaan ottaen rasismia ole, jos kantasuomalainen pahoinpitelee kantasuomalaista, mutta aatteellisena vastustajana esiintyneen potkaiseminen rintaan/päähän ilmeisin vihamotiivein julkisella paikalla on mielestäni vähintään kolmen vuoden ehdottoman vankeuden väärttiä poliittista väkivaltaa riippumatta siitä, johtiko potku kuolemaan vai ei. Tähän mennessä muuen näyttää yhä selvemmältä, että Göteborgin synagoganpoltto on islamistien tekosia, ja jotkut muslimikellokkaat ovatkin jo ehtineet tuomita myös oikeauskoisten tekemät juutalaisvastaiset teot. Toki ääriryhmiä esiintyy Suomessakin, vaikkakin vähemmän kuin Ruotsissa.

Järjestöviiteryhmän pitää vaikuttaa pahoinpitelijän tuomioon aina, jos kyseessä on natsit, islamistit, anarkistit, putinistit, kommunistit tai muut kumoukselliset väkivaltaryhmät. Se ns. "anti"fasisti, joka pahoinpiteli poliisiautossa käsiraudoissa olleen natsin, on ihan samanlainen poliittinen väkivaltarikollinen hänkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset