Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Suomi-Seuran Suomen Silta -lehti jakaa laadukasta Suomi100-infoa maailmalle

  • Suomi-Seuran Suomen Silta -lehti nro 2-3/2017: "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: Ulkosuomalaiset ovat Suomen lähettiläitä"
    Suomi-Seuran Suomen Silta -lehti nro 2-3/2017: "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: Ulkosuomalaiset ovat Suomen lähettiläitä"
  • Suomi-Seuran jäsenlehdessä Suomen Sillassa on informatiivista Suomi100-aineistoa mm. nron 6/2016 sivulla 8
    Suomi-Seuran jäsenlehdessä Suomen Sillassa on informatiivista Suomi100-aineistoa mm. nron 6/2016 sivulla 8
  • Suomi-Seuran jäsenlehdessä Suomen Sillassa on informatiivista Suomi100-aineistoa mm. nron 4-5/2017 sivulla 42
    Suomi-Seuran jäsenlehdessä Suomen Sillassa on informatiivista Suomi100-aineistoa mm. nron 4-5/2017 sivulla 42

Suomen Silta selviytyi voittajaksi vertailussa kv. järjestöjulkaisujen kesken suhteessa juhlavuoden 2017 teeman esilläpitoherkkyyteen ja keskustelun,  uutisoinnin sekä ei-toimituksellisen aineiston Suomi100-näkökulmien avoimuuslinjauksiin. Kaikkien ulkosuomalaisten oman Suomi-seuran jäsenlehti Suomen Silta on muutenkin parhaita kansainvälisen kentän järjestölehtiämme, mistä 5 tähteä*****.  

Suomen Silta näyttäisi toimivan joiltain osin myös laajan lähetystöjakelunsa kautta jälkisuomettuneen ajan disinformaatiohämmennyksen hälventäjänä ja yya-aikojen viipyilevien tunkkaisuustuulahdusten raikastajana. Lehdessä on Suomi100-juhlavuoteen 2017 tultaessa nähty poikkeuksellisen paljon aineistoa valtiovallan puolelta kuten tasavallan presidentin tervehdys ja haastatteluja ja juttuja eri puolilla maailmaa mm. Pohjois-Amerikassa vietettävistä suomalaisjuhlista pikkupuffeineenkin. 

Suomen Silta leviää kaikkiaan noin 100 maahan 50 000 lukijalle. Julkaisu on Suomi-seuran ja Valtioneuvoston juhlavuositoimikunnan yhteistyökumppanina itseoikeutetussa asemassa luomaan ulkosuomalaisyhteisöjen kautta ajanmukaista Suomi-kuvaa. Lehti myös kirjoittaa niin kuin arvata saattaa eniten Suomi100-teemaisia juttuja. Verrokeissa taas oli nähtävissä piirteitä enemmänkin sanotaanko 'rajoitetusti avoimesta' suuntauksesta, jossa tosiasiallisesti pysyttäydytään tiukasti virallisissa poliittisesti korrekteissa ilmaisun- ja mielipiteenvapausnormeissa. Yksi hienoinen yllätyskin kevytläpivalaisussa löytyi, nimenomaan Suomen Sillasta (vertailussa oli mukana lisäksi merkittävimpien naapurimaidemme ystävyysseurojen Suomiruotsiseuran Facebook-lehti ja Suomi - Venäjä -Seuran jäsenlehti Kontakt, ks. lähdetieto lopussa). 

 
Vertailussa tehtyjä huomioita: 

Avoimuudeltaan paras juttu vertailuaineistossa yleensä on Suomen Sillan nrossa 2-3/2017 etu- ja alkusivuilla: "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: Ulkosuomalaiset ovat Suomen lähettiläitä". Hän toteaa  lehden laajassa haastattelussa myös uskovansa heidän olevan jopa tehokkaampia viestin viejiä kuin yksikään virallinen toimija tai raportti. - Arvosana: 9  
Informatiivisuudeltaan parasta ei-toimituksellisen aineiston Suomi100-näkökulmaisen avoimuuslinjaussarjan sisältöa on Suomen Sillan nrossa 6/2016 sivulla 8 oleva Viestihopeat.fi-ilmoitus: "Alkuperäinen Suomineito +teemakarttoja Suomi 100 v..." sekä nrossa 4-5/2017 sivulla 42 oleva ilmoitus: "Alkuperäinen Suomineito Suomi 100 v... lähelle sydäntä...", ks. kuvat  3 ja 4. - Arvosana: 10+  

Arvolausuma: well done, niin sitä pitää! Erityismaininta: kaupallinen ilmoitusosasto informatiivisuudessaan ja avoimuudessaan paikoin kansallisen ja kv. tason huippua ei-toimituksellisen aineiston Suomi100-näkökulmaisessa avoimuuslinjaussarjassa.

Tätä tietosisältöainesta toivomme ulkosuomalaisten käyttävän hyväkseen laajasti mahdollisuuksiensa mukaan kaikissa maissa Suomineidon alkuperäisten rajojen esilläpitämiseksi. On tosiaan maailmalla asustavien suomalaistenkin aika aktivoitua edustamaan tyylikkäästi, kun kerran sudeettivenäläisyhteisötkin ovat aktivoituneet tosin omilla arveluttavilla putinistimaanmiesmetodeillaan. - Kaikkien maiden ulkosuomalaiset, yhdistäkää edustusvoimanne! 

 

Lähde: Vertailussa: Suomi-Ruotsi-seura /Suomi-Venäjä-seura /Suomi-seura

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Alkuperäisestä Suomineidosta on kyllä julkaistu verkossakin jo aiemmin avointa paljastusaineistoa, mm. eräs rohkea ja harvinaisen tarkka kuva, joka ei jätä paljoa mielikuvituksen varaan kriittisimmiltäkään paikoiltaan. Eikä neitosella näyttäisi tosiaan olevan mitään häpeilemistä tässä paljastavassa korkearesoluutioisessa otoksessa hyvin esilletulevien luomu-muotojensa suhteen - päinvastoin: tässä Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää - Katso kuva! > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204641-a...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset