Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Talvisota ei ollut erillissota eikä sitä aloitettu ajopuuna!

 • Itsenäisyytemme pahimmille vihollisille jäi revanssi kytemään hampaankoloon heidän hävittyä 1918 aloittamansa Suomen vapaussodan
  Itsenäisyytemme pahimmille vihollisille jäi revanssi kytemään hampaankoloon heidän hävittyä 1918 aloittamansa Suomen vapaussodan
 • Stalin rohkaistui 1939 revanssiin tällä kertaa Suur-Saksan nerokkaan valtakunnankansleri Hitlerin tukemana.
  Stalin rohkaistui 1939 revanssiin tällä kertaa Suur-Saksan nerokkaan valtakunnankansleri Hitlerin tukemana.
 • Ystävyyttä yli rajojen 1939 - 44. Druzhba i mir!
  Ystävyyttä yli rajojen 1939 - 44. Druzhba i mir!
 • Suomi100-juhlavuonna on luontevaa muistaa ja muistuttaa alkuperäisen Suomineidon laillisista luomurajoista moninaisin tavoin.
  Suomi100-juhlavuonna on luontevaa muistaa ja muistuttaa alkuperäisen Suomineidon laillisista luomurajoista moninaisin tavoin.

Revanssihenki oli ollut niin konkreettista, että järjestettiin jopa nykytyyliset 'etkot' 26.-28.11.1939. Hyökkäyssotayhteistyötä Saksan kanssa oli ollut käytännössä jo syyskuussa 1939 eli runsaat kaksi kuukautta ennen talvisotaa. Talvisota näyttääkin nykytiedon mukaan olleen kiinteä osa laajempaa kv. rajojensiirto-operaatiota ja eurooppalaista panfasistista salaliittoa. 

Saksalaiskenraali todistaa taltioidussa dokumentissa kiistattomasta sotilasyhteistyöstä jo ennen talvisotaa.* Liittolaiset pitivät yhteisen voitonpäivän paraatinkin ylistäen johtajiensa demokraattisia yhteisponnistuksia Puolan puolittamiseksi, ja pian Suomellekin tarjottiin mahdollisuutta liittyä itänaapuriin entistä suurempana - mutta meidän itsepäisen kansamme syvät rivit ja sodanjohtopirulaiset... Katso tarkemmin paljastuskirjoitus Talvisodasta kieltäytymällä olisi saatu näin uhkea Suursuomineito (rohkea kuva)! 


Suomalaiset jästipäät eivät antaneet periksi, ja Suomen kaupunkien pommitus alkoi 30.11.1939, kertoo Yle. Suomen nurkkakuntapäätöksellä saattoi olla myös laajempi vaikutuksensa Euroopan tulevaisuuteen ja mainittujen rauhanvaltakuntien leviämisen nopeuteen. - Mutta tässä vieläkin rankempi paljastus: tiesitteköhän nimittäin kukaan, että venäläisiä sotilaita oli tositoimissa myös Suomessa jo ennen talvisodan alkupäivää 30.11.1939? Se tiedetään, että Venäjän puolella Mainilan laukaukset ammuttiin jo 26. marraskuuta, mutta Suomessa siis oli myös oikeita aseellisia vihollisuuksia kasvokkain jo 28.11.1939. 

Neuvostofasisti Stalin rohkaistui revanssiin lopulta 30.11.1939 lisävoimaantumisensa tunnossa, takanaan ex-suomalaispunikkien lisäksi tällä kertaa Suur-Saksan nerokkaan valtakunnankansleri Hitlerin täysi tuki. Esiputinistiset pienet vihreät stalinistifasistit iskivät hybridisotaoperaatiossaan Suomen Petsamon Kalastajasaarennolle 28.11.1939, lue tarkemmin Ylen kuvauksesta.  

Itsenäisyytemme pahimmat viholliset Lenin ja Stalin olivat  hävinneet vuonna 1918 aloittamansa Suomen vapaussodan, ja hautoivat pitkään revanssia. Heitä ei tyydyttänyt se seikka, että Suomineidosta tuli oikeasti itsenäinen tasavalta eikä Leninin punasuomalaisilta vallankumouskaartilaisiltaan edellyttämää 'sosialistista työväentasavaltaa' eikä edes muiden Pohjoismaiden tapaan kuningaskuntaa. Sdellaisenhan olisi voinut kaapata laukauksitta vierasmaalaista kuningasta yya-henkisesti manipuloiden. Silti bolshevikkien Johtaja ja kansallisusasiainkomissaari sopivat uuden laillisen hallinnon kanssa maittemme välisen rajan J.K. Paasikiven johtamien rauhanomaisten neuvottelujen tuloksena Tarton rauhassa 1920.  - Itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuonna 2017 on luontevaa muistaa noita alkuperäisen Suomineidon laillisia luomurajoja ja muistuttaakin niistä mitä moninaisimmin tavoin, jotteivät ne koskaan unohtuisi meillä tai naapureissamme! 

*) Saksalaiskenraali todistaa sotilasyhteistyöstä jo ennen talvisotaa 

 

Itsenäisen Suomineidon laillisilta alueilta etnisesti puhdistetut ja yhä kestävään pakolaisuuteen ajetut (Martti Ahtisaari + 430 000 muuta jälkeläisineen) varmaan kokevat loukkaavina isovenäläisten disinformaattorien aika ajoin masinoimat syyllistämiskampanjat talvi- ja jatkosotaan liittyen. Motto elämä jatkuu ja tunnettu karjalainen huumorihenkikään eivät voi kokonaan poistaa tuota tunnetta. - Kuunnellaanpa tähän väliin 
Toni Wirtanen & Jannika B - Evakon laulu 
https://

TAUSTAA TALVISODALLEKuinka tähän oltiin tultu? 

SUOMI100-keskustelun virallinen tausta-aihepiirilinkistö:

Suomen itsenäisyysjulistus 6.12.1917 
Venäläismatruusit käynnistivät lokakuun vallankumousmurhat Suomessa
Lenin julisti 1.3.1918 "Suomen työväentasavallan" ja masinoi kansalaissodan 

Tarton rauha / Treaty of Tartu 1920
Тартуский мирный договор между РСФСР и Финляндией 1920 года
Tv-elokuva Tarton rauhanneuvotteluista 1920 Yle Areenassa 

Suomen ja NL:n hyökkäämättömyyssopimus 1932 
Monien punikkiloikkareitten kohtalona Neuvosto-Karjalan 'ikitie'
Voiton päivän paraati syksyllä 1939 - Hitler-Stalin-yleisinternatsionaali 
Совместный парад вермахта и РККА в Бресте

Maailmansodan ensimmäinen siviilien massajoukkomurha Katynissa 
Myös suomalaisille suunniteltu holokausti?

Катынский расстрел

Mainilan laukaukset 26.11.1939
Майнильский инцидент 

Kalastajasaarennon pienet vihreät miehet 28.11.1939
Stalin aloitti sodan ja julisti suur-Suomen Kansanvaltaisen Tasavallan 1939 
Neuvostoliitto erotettiin Kansainliitosta 1939 talvisodan vuoksi

Suomen suuri isänmaallinen puolustussota 1939 - 1944 
Neuvostoliitto aloitti jatkosodan hyökaten 22.-25.6.1941 
- Suomi oli sotatilassa yhtäjaksoisesti 30.11.1939 - 26.9.1947 
matkustajakone Kalevan pudotus välirauhakesänä 1940

420 000 maansisäistä pakolaista - edes rauhannobelisti Ahtisaarella ei vieläkään kotiinpaluuoikeutta!
Suomineidon kipeät leikkaukset/amputaatio 1940 - 47 

vrt. Kuusisen/Stalinin Suur-Suomi 1939 - 1991? 

Neuvostopartisaanien tyypillisiä sankaritekoja
***) Kenraali Adolf Ehrnrooth 2003: "Oikeat rajat pitäisi palauttaa"

 

Lue myös: 
Tuntematon sotilas puolusti Suomen luomurajoja, NL aloitti talvi- ja jatkosodan 
Suomi100-teemakeskustelun aihepiirilinkkejä ja karttoja-1921-42  
Timo Laaninen muistuttaa kohuesseessään: "Sata vuotta sitten Suomessa oli tapahtua sosialistinen vallankumous
Saako Suomi 100 -juhlakuvasto lyödä mynttiä 'lahtarit aloitti!' -narratiivilla?
Itsenäisyyspäivän Suomi100-juhlaraha 'teloituskolikon' suunnittelijan käsialaa 
Suomi100-juhlarahasarjan täydennysteema: Tarton rauhan 1920 rajat  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomessa kiellettiin tänään uusnatsistinen äärijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike. Noinhan Lapuan liike ja kommunistifasistitkin oli meillä kielletty jo vuosia ennen Stalinin apuuntuloa. Symbolisesti talvisodan alkuvuosipäiväksi ajoitettu toimi nyt?

PVL on ruotsalainen järjestö eikä sen pääkonttoria ole siellä kielletty. Kuinkahan estää globaalissa maailmassa jäsenten toiminta tai ainakaan olemassaolo Suomessa enempää kuin Isis-verkostonkaan. Enteilin runsas vuosi sitten maittemme välien voivan joutua tuon poppoon vuoksi jopa diplomaattisen uudelleentarkastelun tilaan, ks. blogi Natsien emojärjestö hiertää - diplomaattisuhteet Ruotsiin katkolle? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223168-n...

- Toinen asia on, miten suhtaudumme niihin, jotka tänäkin päivänä kannattavat stalinistifasistien työnjatkajien putinistien toimintaa ja heidän yhteistyötänsä muiden uusnatsien kanssa - Stalinhan rohkaistui 1939 revanssiin Suur-Saksan nerokkaan valtakunnankansleri Hitlerin tukemana. - Talvisota ei ollut erillissota eikä sitä aloitettu ajopuuna...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Myös "vaihtoehtoista totuutta" eli silkkaa praavdaa tuputetaan yhä. Ilta-Sanomien mukaan Venäjällä kiertää tv:ssä uusintana esitetty valedokumentti talvisodasta – esimerkkejä 'totuudellisuudesta': "Suurin osa suomalaisista olisi halunnut jäädä Venäjän yhteyteen". Videolla väitetään myös , että Suomi provosoi talvisodan alun tahallaan ampumalla Neuvostoliiton puolella olleeseen Mainilan rajakylään.

"Ensimmäisten joukossa ohjelman hurjiin väitteisiin reagoi venäläinen historianharrastaja Jevgeni Balashov, joka julkaisi Facebook-sivuillaan pitkän korjauslistan videon valheellisista väittämistä. – Ohjelma on mitä räikein esimerkki historian vääristelystä, Balashov luonnehti.

IS pyysi Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessoria Petteri Lalua katsomaan videon ja esittämään arvionsa siitä. Lalu osaa venäjän kieltä ja on erikoistunut venäläiseen sotataitoon.
– Melkoista potaskaa. Tässä on niin monta kerrosta valhetta ja naapurissa uudelleen arvostukseen noussutta neuvostotulkintaa koko 30-luvun poliittisesta historiasta, että asiaa on vaikea palastella, Lalu tuskaili katsomisen jälkeen.
Tv-ohjelman johtavana ajatuksena on, että Suomi valmistautui hyökkäyssotaan Neuvostoliittoa vastaan jo 1920- ja 30-luvuilla Saksan avustuksella ja että Saksa tuki Suomea myös talvisodan ajan.
– No ei tukenut, koska Saksalla oli silloin etupiirisopimus Neuvostoliiton kanssa, Lalu tyrmäsi."
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005470063.html

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Puhtaasta praavdauutisvideosta siis puhutaan eli valhepropagandasta. Itsenäisen Suomineidon laillisilta alueilta etnisesti puhdistetut ja yhä kestävään pakolaisuuteen ajetut (Martti Ahtisaari + 430 000 muuta jälkeläisineen) varmaan kokevat loukkaavina isovenäläisten disinformaattorien aika ajoin masinoimat syyllistämiskampanjat talvi- ja jatkosotaan liittyen. Motto elämä jatkuu ja tunnettu karjalainen huumorihenkikään eivät voi kokonaan poistaa tuota tunnetta. - Kuunnellaanpa tähän väliin Toni Wirtanen & Jannika B - Evakon laulu
https://www.youtube.com/watch?v=RdBcUmBz37k

Toisaalta IS uutisoi äskettäin, että yllättäen joku johtava putinisti olisi vastoin Kremlin virallista kantaa vaatinut tunnustamaan talvisodan Stalinin aloittamaksi. Minulle tuli kyllä tuosta jälkijättöisestä syyllisyystunnustuksesta mieleen, että onkohan sen tosiasiallinen tarkoitus vain yrittää tuputtaa sellaista mielikuvaa, ettei Neuvostoliitto muka olisikaan yksin aloittajasyyllinen myös ns. jatkosotaan. Samaa suurta Suomen isänmaallista puolustussotaammehan talvi- ja jatkosota kuitenkin olivat. Suomi oli laillisessa sotatilassakin yhtäjaksoisesti marraskuusta 1939 syyskuuhun 1947 eli Pariisin saaliinjakosopimukseen saakka. Aivan niin kuin Stalin aloitti talvisodan sotatoimet kaupunkipommituksilla 30.11.1939 ja jo sitä ennen etko-tapahtumilla Venäjän Mainilassa 26.11.1939 ja Suomen Petsamossa 28.11.1939 niin aloitti Stalin myös Suomen jatkosodan meri- ja kaupunkipommituksilla 22.-25.6.1941, ja Suomi aloitti puolustustaistelun vasta heinäkuussa.

Mistähän muusta nyt itäystäviemme saapas voisi puristaa? Aikooko Kreml heittää koepallon Suomen nationalistien ymmärtämisen suuntaan saadakseen lisää iljajanitskin-liittolaisia vai painaako uutiskuvan oikeauskoisen partamarxin kaukainen suomalaisjuurijuonne samaan tapaan kuin Putininkin omaatuontoa? '"Venäjän kohukansanedustaja yllättää: 'Talvisota tunnustettava miehityssodaksi – suomalais-ugrilaisia kieliä opetettava Venäjällä'" uutisoitiin - ja toisaalta Putin muistutti jo kesällä, että suomalaiskansat asuttivat keski-Venäjää jo ennen venäläisiä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240411-p...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset