Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Pieniä vihreitä esiputinisteja Petsamossa ennen talvisodan alkua 28.11.1939

 • Suomen Petsamon Kalastajasaarennon alueita joutui esiputinististen stalinistifasistien hybridisotatoimien kohteeksi 28.11.1939.
  Suomen Petsamon Kalastajasaarennon alueita joutui esiputinististen stalinistifasistien hybridisotatoimien kohteeksi 28.11.1939.
 • Aikansa ISIS-verkoston organisoineille kv. terroristeille jäi revanssi kytemään hampaankoloon hävittyään Suomen vapaussodan...
  Aikansa ISIS-verkoston organisoineille kv. terroristeille jäi revanssi kytemään hampaankoloon hävittyään Suomen vapaussodan...
 • Tällaista SUOMI100-juhlarahaa ei ole vielä valitettavasti lyöty, on vain luonnos...
  Tällaista SUOMI100-juhlarahaa ei ole vielä valitettavasti lyöty, on vain luonnos...
 • On kuitenkin myös muita tapoja muistaa ja muistuttaa tyylikkäästi lähellä sydäntä...
  On kuitenkin myös muita tapoja muistaa ja muistuttaa tyylikkäästi lähellä sydäntä...

Stalinistifasististen hybridimaahantunkeutujien salasotasoperaatio Kalastajasaarennolla toisena päivänä Mainilan laukausten jälkeen oli osa pitkään haudottua revanssia Leninin ja Stalinin hävittyä Suomen vapaussodassa 1918. Talvisota ei ollut erillissota eikä siihen lähdetty ajopuuna. Se oli kiinteä osa Stalinin ja Hitlerin 1939 sopimuksen mukaista Euroopan aluejakosotaa. Internatsistis-panfasistinen sotilasliitto toimi todistettavasti yhdessä jo syyskuussa 1939*, ennen Suomen talvisotaa. Mainilassa 26.11.1939 tykillä tapetut vanjat eivät olleet ainoat talvisodan etko-uhrit**, kuten YLE toteaa. 

Petsamohan kuuluu itsenäiselle Suomelle J.K. Paasikiven 1920 rauhanomaisesti neuvotteleman Tarton rauhansopimuksen mukaan, ja Neuvostoliiton kanssa erikseen 1932 tehdyn hyökkäämättömyyssopimuksen vahvistamana peräti 'ikuisiksi ajoiksi'. Stalinilla oli vuoden 1939 revanssihyökkäyksessään Suur-Neuvostosuomen teossa suomalaispunikkien lisäksi tukenaan Suur-Saksan nerokkaan valtakunnanjohtajan Adolf Hitlerin luja liittolaisuus ja tuoreena koeteltu kokemus sotilasyhteistyöstä Puolaa puolitettaessa ja kahtiamiehitettäessä yhteisine voitonpäivänparaateineen 22.9.1939. 

Venäjän puolelta talvisotaa pohjustettiin jo 26.11.1939 Mainilassa. Petsamon Kalastajasaarennon tapahtumista 28.11.1939 puolestaan Yle kertoo: Marraskuussa 1939 Neuvostoliitto halusi ärsyttää Suomea aloittamaan vihamielisyydet ja saada oikeutuksen sodalle. Pummangissa suomalaiset joutuivat poliittisen provokaation uhriksi, kun Moskovan radio syytti avoimesti suomalaisia rajan yli tunkeutumisesta. Todellisuudessa suomalaisia rajavartioita oli siepattu ... Vartiopäällikkö Veikko Salkio kertoi puhelimessa, että vartiokämpän ulkopuolelta kuuluu askeleita. Salkio sai vielä kerrottua, että ovelta osoitellaan suomalaisia kivääreillä. Puhelu katkesi ennen kuin Pummangista annettiin Salkion pyytämiä ohjeita. Venäläiset sotilaat olivat tunkeutuneet vartiokämppään ja kivääreille uhaten ottaneet suomalaiset rajavartijat vangeiksi. Venäläisiä oli viitisenkymmentä. He olivat pimeän turvin yllättäneet suomalaiset. Samana päivänä apuun lähetetty suomalainen partio löysi vain tyhjän vartiokämpän. Jäljistä näkyi, että suomalaiset oli raahattu Neuvostoliiton puolelle.

Suomessa uutinen pienten vihreiden tovereiden maahantunkeutumisesta ja suomalaisten sieppauksesta jäi vähälle huomiolle, kun tuli tieto pääministeri Molotovin nootista, jonka mukaan Neuvostoliitto katkaisi diplomaattiset suhteet Suomeen. Talvisota alkoi Kalastajasaarennolla 30.11.1939 kello 7.48, tuntia myöhemmin kuin Karjalankannaksella ... siepatut rajavartijat kuljetettiin kuulusteluihin ja vankilaan Muurmanskiin.
 Sinne vietiin maaliskuussa 1940 myös kahden pienen kalastajakylän Pummangin ja Vaitolahden asukkaat. He pääsivät vapaiksi Talvisodan päätyttyä, kertoo YLE. 

**Mainilan laukaukset eivät olleet ainoa talvisotaa edeltänyt provokaatio
 

Sopimuksia on erilaisia. On hyväksyttäviä ja oikeita osapuolten kesken aitoon tasa-arvoisesti prosessoituun sopimiseen ja neuvotteluihin perustuvia, mutta myös sellaisia ulkopuolisten ja rikollisten sanelemia pakko"sopimuksia". On myös rikollisjengien ja diktaattorien yhteistyösopimuksia kuten Molotov-Ribbentrop-liittosopimus 1939, johon myös Moskovan rauha 1940 ja Pariisin rauha 1947 perustuivat. - Eli maanryöstösaaliin jättämisestä internatsistisille neuvostofasisteille sovittiin, eivätkä toki ketkään kunnialliset ihmiset (saati arvostamamme veteraanit kuten Adolf Ehrnrooth***) ole oikeasti koskaan hyväksyneet Stalinin imperialistisia lebensraum-anschlusseja. Ei ryöstöraiskauksen uhri yleensäkään ko. rikosta hyväksy, vaikka häntä siitä usein syyllistetäänkin, kuten ns. "sotasyyllisyysoikeudenkäynti" osoitti. 

Tosiasiassa syyllisyysnäkökulmaa ja kansainvälistä kiitollisuudenvelkakehitystä ajatellen, paljon lisäpahaa olisi ihmiskunnalle mahdollisesti tapahtunut, jos Suomineito olisi antanut periksi joukkoahdistelulle 1939-44 - Vaihtoehtoja punnittaessa toisella puolella toki painaa omassa arvossaan 'tosiasia' eli pravdatieto siitä, että peräti näin uhkea Suursuomineito olisi saatu talvisodasta kieltäytymällä Stalinin-Hitlerin-Kuusinen-quislingin suunnitelman mukaan (rohkea kuva!) 

Venäjä kehittyy maana ja kansakuntana väistämättä toivoaksemme piankin muun ihmiskunnan tasolle sivistys- ja oikeusvaltioksi, ja silloin joku paremman sukupolven gorba ja jeltsin pyytävät oikeasti anteeksi ja palauttavat maansa hallussaan pitämän alueryöstösaaliin oikeille omistajilleen. - Jos tässä yhteydessä joku ajattelee aluepalautusta ostamalla Karjala takaisin, ei jää huomaamatta, että omasta omaisuudestaan maksaminen tuntuu jotenkin ryöstösaaliin 'kanssajakamiselta', laittomuuteen osallistumiselta ja rikollisensuosinnalta... 

SUOMI 100 - juhlavuotena lienee ihan paikallaan muistaa ja muistuttaakin 100-vuotiaan neidon alkuperäisistä kv. hyväksytyistä rajoista, jotteivät ne unohtuisi koskaan. Mikään 'iso' tai 'suur-Suomi' ei silloin ole kyseessä, vaan se oikeankokoinen kokonainen luomuasuinen Suomineito - sitä muistetaan ja siitä muistutetaan! Tokihan Suomi oli olemassa jo ennen itsenäistymistämmekin. Olemmehan vanha pohjolan alkuperäiskansakunta saamelaisten ohella - toisin kuin vaikkapa venäläiset, jotka tulivat Mustanmeren suunnalta ihan äskettäin itse asiassa maahantunkeutujina Suomenniemelle, Karjalaan, Inkerinmaalle ja Mustajoellekin nykyisen Moskovan seuduille. -  Suomi muodosti keskiajalla Ruotsin valtakunnan itäisen osan jota hallittiin Turun, Hämeen ja Viipurin linnoista. Suomen suuriruhtinaskunnan ymmärrettiin 1600-luvun puolivälissä käsittävän osapuilleen myöhemmän itsenäisen Suomen virallisen eli Tarton rauhan 1920 rajojen mukaisen Suomen alueen plus Länsipohjan, nyt korostamme itsenäisyyden ajan laillisia kv. vahvistettuja luomurajojamme. 

- Muistetaan ja muistutetaan!


LUE MYÖS:

*Saksalaiskenraali todistaa sotilasyhteistyöstä jo ennen talvisotaa

Talvisota-etkot: Mainila mielessäin ja Petsamossa jyrää

https://


TAUSTAA TALVISODALLEKuinka tähän oltiin tultu? 
SUOMI100-keskustelun virallinen tausta-aihepiirilinkistö:

Suomen itsenäisyysjulistus 6.12.1917 
Venäläismatruusit käynnistivät lokakuun vallankumousmurhat Suomessa
Lenin julisti 1.3.1918 "Suomen työväentasavallan" ja masinoi kansalaissodan 

Tarton rauha / Treaty of Tartu 1920
Тартуский мирный договор между РСФСР и Финляндией 1920 года
Tv-elokuva Tarton rauhanneuvotteluista 1920 Yle Areenassa 

Suomen ja NL:n hyökkäämättömyyssopimus 1932 
Monien punikkiloikkareitten kohtalona Neuvosto-Karjalan 'ikitie'
Voiton päivän paraati syksyllä 1939 - Hitler-Stalin-yleisinternatsionaali 
Совместный парад вермахта и РККА в Бресте

Maailmansodan ensimmäinen siviilien massajoukkomurha Katynissa 
Myös suomalaisille suunniteltu holokausti?

Катынский расстрел

Mainilan laukaukset 26.11.1939
Майнильский инцидент 

Kalastajasaarennon pienet vihreät miehet 28.11.1939
Stalin aloitti sodan ja julisti suur-Suomen Kansanvaltaisen Tasavallan 1939 
Neuvostoliitto erotettiin Kansainliitosta 1939 talvisodan vuoksi

Suomen suuri isänmaallinen puolustussota 1939 - 1944 
Neuvostoliitto aloitti jatkosodan hyökaten 22.-25.6.1941 
- Suomi oli sotatilassa yhtäjaksoisesti 30.11.1939 - 26.9.1947 
matkustajakone Kalevan pudotus välirauhakesänä 1940

420 000 maansisäistä pakolaista - edes rauhannobelisti Ahtisaarella ei vieläkään kotiinpaluuoikeutta!
Suomineidon kipeät leikkaukset/amputaatio 1940 - 47 

vrt. Kuusisen/Stalinin Suur-Suomi 1939 - 1991? 

Neuvostopartisaanien tyypillisiä sankaritekoja
***) Kenraali Adolf Ehrnrooth 2003: "Oikeat rajat pitäisi palauttaa"

 

Lue myös: 
Tuntematon sotilas puolusti Suomen luomurajoja, NL aloitti talvi- ja jatkosodan 
Suomi100-teemakeskustelun aihepiirilinkkejä ja karttoja-1921-42  
Timo Laaninen muistuttaa kohuesseessään: "Sata vuotta sitten Suomessa oli tapahtua sosialistinen vallankumous
Saako Suomi 100 -juhlakuvasto lyödä mynttiä 'lahtarit aloitti!' -narratiivilla?
Itsenäisyyspäivän Suomi100-juhlaraha 'teloituskolikon' suunnittelijan käsialaa 
Suomi100-juhlarahasarjan täydennysteema: Tarton rauhan 1920 rajat  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Risto Salonen

Kiitos Veikko. Tuo Kalastajasaarennon tapahtuma oli minulle uutta tietoa, vaikka itseäni pidänkin historiatietoisena.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Olen aika ajoin palauttanut mieleeni Suomen historiaa lukemalla kirjoja joissa siitä kerrotaan, mutta muistamista ja muistuttamista ei koskaan voi tähdentää liikaa. Niin armas ja kallis tämä maa on meille ja varsinkin isillemme ja esi-isillemme on ollut ja tullut! Monet kymmenet tuhannet ovat henkensä ja terveytensä sen eteen uhranneet ja verensä vuodattaneet. Mikä kärsimyksen määrä ja kyynelten vuolas virta onkaan painanut heidän vaimojaan, äitejään ja lapsiaan, joita vainolainen raiskasi, orjuutti ja tappoi vuosisatojen saatossa, valloittaessaan meidän maamme röyhkeydellä ja raakalaismaisella hyökkäyksellä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuolla kulttuurikeskustelun puolella muuten on julkaistu blogi, jossa käsitellään kv. järjestölehtiemme linjauksia Tarton rauhan 1920 häirintä-, joukkoahdistelu- ja pakkosilvonta-asioista sekä luvatottomien amputaatiotapausten esiintuontilinjauksia, ja yllättäen valtiollinen ulkosuomalaistiedotus pärjää joissain kohdin jopa mallikkaasti... Ulkosuomalaisten Suomen Silta -lehdessä on juhlavuosiasennetta! http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset