Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Britit suunnittelivat hyökkäystä Neuvostoliittoon vuonna 1945

  • Jaltan konferenssi oli 'olosuhteitten pakosta' osin mafiasaaliinjako - valitettavasti mm. joukkoahdistellun Suomineidon osalta
    Jaltan konferenssi oli 'olosuhteitten pakosta' osin mafiasaaliinjako - valitettavasti mm. joukkoahdistellun Suomineidon osalta
  • Jaltan konferenssin ja Pariisin mafiasopimuksen 1947 perusteella maahantunkeutujille jätetyt Suomelta ryöstetyt anschluss-alueet
    Jaltan konferenssin ja Pariisin mafiasopimuksen 1947 perusteella maahantunkeutujille jätetyt Suomelta ryöstetyt anschluss-alueet
  • Britit suunnittelivat hyökkäystä Neuvostoliittoon vuonna 1945

- Voi luoja, kunpa niin olisi tehty! Britannian sotahistoriatoimikunnan jäsen paljastaa Liittoutuneiden suunnitelman hyökätä heinäkuussa 1945 Stalinin miehittämän Saksan itäosien halki Puolaan ja Neuvostoliittoon.* Myös yhdysvaltalainen panssarikenraali George Patton oli voimakkaasti ajanut sodan jatkamista Neuvostoliittoa vastaan Saksan antautumisen jälkeen. 

Koko neuvostojohdolle olisi pitänyt järjestää hirttotuomiot ja samanlainen oikeudenkäynti kuin Nürnbergissä pidettiin Molotov-Ribbentrop-liittouman läntisille osakkaille. Paljolta pahalta olisi säästytty, jos itäinenkin Pahan valtakunta olisi tuhottu, eikä sitä olisi avustettu enää maailmansodan toisen aloittajasyyllisen romahdettua. Neuvostofasistinen roistovaltio jäi ikävä kyllä henkiin ja sai pitää mm. Suomelta 1939-44 ryöstämänsä anschluss-alueet, kun Pariisin rauhansopimus 1947 totesi, ettei venäläisiä maahantunkeutujia saada enää häädetyksi, koska internatsiführer Stalinille oli annettu vapaat kädet. - Ja miltä hirveydeltä itse venäläiset ja varsinkin orjiksi joutuneet ns. neuvostokansat olisivat välttyneet, jos ihmiset olisivat saaneet riistetyksi vallan imperialistisioilta itänaapurissamme vuodesta 1945 tähän päivään... 

- Speculare necesse est! Entä jos tosiaan Eurooppamme historiankulku 1945 lähtien olisi valinnut lempeämmän kaavaillun polun? Maailmansodan toinen aloittajasyyllinen, imperialistinen roistovaltio idässä jäi henkiin, koska hyvää tarkoittavaa suunnitelmaa ei toteutettu... Miten esimerkiksi Suomi100-juhlavuottamme vietettäisiin toteutuneeseen historiaan verraten, jos Stalin olisi kaadettu 1945? Varmaan ainakin välit itänaapuriin olisivat paremmat/vilpittömämmät? 

Kai vähintä, mitä nyt voidaan tehdä ja  on tehtävissä, on tuomita jyrkästi Stalinin hallinnon ja sodanjohdon toimet 23.8.1939 Molotov-Ribbentrop-sopimuksesta alkaen mm. syyskuun 1939 panfasistis-internatsistiseen Voitonpäivän yhteisparaatiin  sekä  maailmansodan ensimmäiseen siviilien joukkomurhaan 1940 viitaten. Lisäksi tulee sopivissa yhteyksissä mielellään vaatia Neuvostoliiton 1939-45 ryöstämiä vielä itänaapurin hallussa olevia naapurimaiden alueita palautettaviksi. Jaltan konferenssi ja Pariisin sopimus 1947 olivat 'olosuhteitten pakosta' osin mafiasaaliinjako - valitettavasti mm. joukkoahdistellun Suomineidon osalta.


* Verkkouutiset 22.10.2017: "Birminghamin yliopiston tutkija ja Britannian sotahistoriatoimikunnan jäsen Jonathan Walkerin uusin teos pohjautuu hyvin laajaan lähdeaineistoon ja tuo uutta tietoa Winston Churchillin toiminnasta toisen maailmansodan loppuvaiheissa. Vuoden 1944 loppupuolella puna-armeija oli miehittänyt Romanian, Bulgarian, Baltian ja suuren osan Unkaria. Neuvostojoukot olivat myös syvällä Puolassa. Erityisesti Puolan tilanne oli huolestuttava. Neuvostoliitto loi kovaa vauhtia alueelle omaa nukkehallintoaan paikallisten kommunistien turvin. Jaltan konferenssissa helmikuussa 1945 liittoutuneet sopivat muun muassa sodan jälkeisen Puolan aluemuutoksista ... Jaltan konferenssissa kyse oli Puolan osalta lähinnä yritys pelastaa länsiliittoutuneiden kasvot ja peitellä sitä, että Puola oli täysin Stalinin otteessa. 

Jaltan jälkeen Churchill oli entistä masentuneempi Euroopan kehityksestä ja antoi puolustushaarakomentajien neuvostolle tehtäväksi laatia suunnitelma Stalinin taltuttamiseksi sotilaallisin keinoin ... JPS:n henkilökunta aloitti huhti-toukokuun vaihteessa erittäin haastavan suunnitelman laatimisen, luonnollisesti se oli luokiteltu ehdottaman salaiseksi, siitä ei kerrottu edes yhdysvaltalaisille. Tavoitteena saada Neuvostoliitto taipumaan ... Suunnitelman mukaan liittoutuneet hyökkäisivät heinäkuussa 1945 kahtena kiilana..." 
https://www.verkkouutiset.fi/britit-suunnittelivat-hyokkaysta-neuvostoliittoon-vuonna-1945/ 

 

Taustaa Suomi100-näkökulmastahttps://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42#aihepiirilinkit 

 

LUE MYÖS: 
- Pavel Kuznetsov, emme tarvitse Suomeen uutta Juri Komissarovia! 
Vertailussa: Suomi-Ruotsi-seura /Suomi-Venäjä-seura /Suomi-seura

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Speculare necesse est!

Entä jos tosiaan Eurooppamme historiankulku 1945 lähtien olisi valinnut lempeämmän kaavaillun polun? Maailmansodan toinen aloittajasyyllinen imperialistinen roistovaltio idässä jäi henkiin, koska hyvää tarkoittavaa suunnitelmaa ei toteutettu...

Miten esimerkiksi Suomi100-juhlavuottamme vietettäisiin toteutuneeseen historiaan verraten, jos Stalin olisi kaadettu 1945? Varmaan ainakin välit itänaapuriin olisivat paremmat/vilpittömämmät? Ks. http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Maailma olisi paljon parempi paikka nyt. Koko maailma!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Todennäköisesti parempi. Eikä kukaan tietäisi vastausta, jos joku keksisi kysyä, mitä tarkoittaa Berliinin muuri tai Stasi tai Kaliningrad tai Svetogorsk tai Primorsk Viipurinlahdella tai Priozersk Laatokan rannalla tai Tsekkoslovakian miehitys tai rautaesirippu tai Kim il-Sung ja Pohjois-Korean valtio tai Voiton päivä tai Viipurin maahantunkeutujaryssien stalinistiriekkujaiset toukokuun 9. päivinä... ;)

Stalinin jatkaja olisi ollut joku täysijärkisempi ja yhteistyökykyisempi, Hrustshev ehkä, ei ainakaan Puutiainen. Kv. valvonnassa olisi itänaapurimme ollut niin kuin Saksakin josta on tullut sittemmin melko säällinen sivistysvaltio, länsiosista heti sodan jälkeen ja itäpuolikin vapautui fasismista ja demokratisoitui 1990-luvulla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Herra Kirkonmäki oli senverran englantilaiset ensin -mies, että olisi varmaan ollut myymässä Suomen vielä toiseenkin kertaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

En voi käsittää, enkä antaa anteeksi, miksi USA ja Britit jättivät Suomen Stalinin armoille. Kyllä heidän olisi pitänyt tietää miten meidän rajojemme käy.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomineidon joukkoahdisteltujen ja pakkosilvottujen ja amputoitujen rajojen lisäksi kv. vastuullisten tulisi huomata myös se, millä perusteella meltä ryöstetttyjen alueiden yksityinen maaomistus ja omistus ylipäätään noin vain siirtyi Stalinille. Ja tulisiko sen mahdollisen pikaisenkin aluepalautuksen yhteydessä siirtyä Suomen valtiolle?

Kyllä kai kiinteistöjen ja maatilojen omistajat perikuntineen olisivat vahvimmin lainmukaisia omistajia useimmissa tapauksissa, eikö? En tiedä oliko rauhannobelisti Martti Ahtisaaren perheellä Viipurissa omistusasuntoa vai lienevätkö asuneet vuokralla, mutta jos koko talo kiinteisöineen oli heidän, ei YK:n asettamat välimiesarvioitsijatkaan noin vain voine riistää Maralta synnyinkotia...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Usa ja Britit olivat syöttäneet ja aseistaneet neuvostoliiton niin hyvin. Briteillä vain ei ollut voimia hyökätä Stalinin kimppuun.

Usa olisi voinut hyökätä jos olisi käyttänyt atomipommia, olisiko siinä sitten ollut järkeä, kuten sodankäynnissä yleensä.

Meidän anteeksi annolla tai antamattomuudeella ei ole merkitystä, anteeksi antamattomuus on mielestäni henkilökohtainen vankila.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

"Meidän anteeksi annolla tai antamattomuudeella ei ole merkitystä,anteeksi antamattomuus on mielestäni henkilökohtainen vankila."

Tuossa olet oikeassa. Ei tunteille pidä antaa sijaa ja katkeruuteen saati kostonhautomisiin alentua. Meidän asiamme ei ole miettiä anteeksiantoa, vaan itänaapurin asia on pyytää anteeksi jos ihmisyys siihen riittää, ja ennen kaikkea palauttaa ryöstämänsä maat mitkä ovat koko ajan sotasyyllisosapuolen palautettavissa - tapettuja suomalaisiahan ei enää henkiin voi saada.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #9

En usko että tuoltaa löytyy mainitsemaasi ihmisyyttä. Tämä koskee kaikkia Suomalaisia sodan uhreja, heidän omaisiaan ja maansa menettäneitä Karjalaisia, Sallalaisia ja Petsamolaisia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vähän aiheesta poiketen: miten nopeasti Venäjä/Neuvostoliitto tunnustaa sotarikoksensa tms.?
Suomalainen matkustajalentokone Kalevan venäläiset ampuivat alas 14.6.1940, rauhan oloissa siis. Vieläkään ei ole rikoksen tunnustusta tullut.

Eli jos otamme arvioksi sata vuotta, niin tuoreemmat rikokset (matkustajalentokoneiden alasampumiset yms.) eivät tule tunnustetuiksi vielä vuosikymmeniin. Ehkä paras oletus on, ettei roistovaltio tunnusta koskaan rikoksiaan. Toki tähän pystyy keksimään perusteluja: rikostutkintaa ei ole vielä suoritettu, niin ei voi puhua rikoksestakaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei koskaan. Partisaanit tuhosivat sivilikohteita pitkin itä-suomea, tämä on mielestäni suurempi loukkaus ihmisyyttä kohtaan, kuin matkustajalentokone Kalevan alasampuminen.

Kalevan matkustajilla oli kuriiripostia jonka neuvostoliitto halusi, mielestäni tämä oli sotilaallinen toimi.

Suomalaisiin sivileihin kohdistettu terrorismia en ymmärrä. Neuvostoliittolaiset partisaanit olivat alinta pohjasakkaa mitä maa on päällään kantanut.

Ilmeisesti partisaanit olivat sen ajan pieniä vihreitä miehiä, ei tunnuksia ei univormua. Eli täysiä roistoja, sitten eräs valtio juhlii heitä isänmaallisen sodan sankareina.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Totta joka sana, eikä totuudenjälkeistä vaihtoehtopraavdaa! Paitsi että kyllä se matkustajakone Kalevan pudotus mukamas rauhan vallitessa oli melkoinen rikos sekin, kun nyt sitä Putinin Itä-Ukrainassa ammuttamaakin pidetään sellaisena, vaikka täysi sotahan siellä oli ja on menossa eikä mikään rauha.

Tosiasiassa kyllä Suomen suuri isänmaallinen puolustussota oli kouriintuntuva myös talvi- ja jatkosodan välisenä runsaan vuoden aikana. Suomi muuten olikin laillisessa sotatilassa yhtäjaksoisesti marraskuusta 1939 syksyyn 1947 eli Pariisin mafiajakosopimukseen saakka, ks.Ahtisaaren presidenttisivut http://www.tpk.fi/ahtisaari/fin/instituutio/mannin...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jatketaankos spekulointia. Ehkä on vedettävissä linkki myös nykypäivään: pitäisikö alkaa Putinin suhteen olla tosivarovainen viimeistään nyt, ettei olisi taas kerran liian myöhäistä?

"Amerikkalaisasiantuntija: Joukkojensiirtoja nopeutettava Euroopassa - "Venäjä liikkuu nopeasti"" http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171022220047834...

"Putinin pankkiirina" tunnettu Sergei Pugatshev pitää Vladimir Putinin syrjäyttämistä täysin mahdollisena. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171022220047861...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Mikä muuten oli ja edelleen on 'Leningradin oblast', se Äiti-Venäjän keskeisin turvallisuusintressialue? Kuten tiedämme, suuri ja mahtava Suomineito uhkasi 1939 pienen ja rauhaarakastavan Leningradin oblastin turvallisuutta niin paljon, että Kremlin isäntä päätti turvata rajansa liittoutumalla toisen viiksekkään rauhanmiehen puolustuskoneiston kanssa ja rohkaistui täten Puolan jaon jälkeen ennaltaehkäisevään rauhanturvatoimeen myös meidän liittoutumattomana mahtailevilla hirmurajoillamme 30.11.1939 alkaen (Mainilassa jo 26.11.)

Leningradin oblast yhdistettiin 1927 viidestä aiemmasta kuvernementistä, joista keskeisin oli Leningradin, vuoteen 1924 Petrogradin ja vuoteen 1914 Pietarin kuvernementti. Termi 'Pietarin kuvernementti (lääni)' otettiin käyttöön vuonna 1710, kun Nevanlinnan paikalle kyhätty Pietarin pikkukaupunki oli 7 vuoden ikäinen. Maahantunkeutuja Pietari Suurihan rakennutti kaupungin perustaksi Pietari-Paavalin sotalinnoituksen Jänissaarelle vuonna 1703 sotaretkellään silloiselle Ruotsin Inkerin alueelle suomalaisten kansojen asuinmaille. Alun perin hän nimesi miehitysalueensa 'Inkerinmaan kuvernementiksi', mutta kaupungin rakentuessa halusi koko hallintoalueen kaimakseen (mukamas jonkun pyhän Pietarin kunniaksi;). Venäjä valloitti Suomen Ruotsilta vuosien 1710–1715 kuluessa, mistä alkoi isoviha, vuoteen 1721 saakka kestänyt barbaarinen venäläismiehitys Suomessa.

Imperialistiroistotsaarilla muuten oli täysi työ saada venäläisiä muuttamaan uuteen pääkaupunkiinsa suomalaismaalle, ja virkamiehet tietysti pakotettiin Pietariin. Kaupungin rakennustöihin tuotiin joukoittain ruotsalaisia sotavankeja ja venäläisiä maaorjia, ja tuhannet heistä kuolivat sairauksiin ja huonoihin oloihin. Kaupungin rakentamisen Pietari Suuri rahoitti uusilla veroilla, kuten parta-, arkku- ja sieluverolla, joka oli käytännössä alempien yhteiskuntaluokkien miehiin kohdistunut kuolinvero. Vuonna 1712 Pietari Suuri julisti kaupungin Venäjän keisarikunnan pääkaupungiksi, määräsi vastahakoiset virkamiehet, aateliset ja kauppiaat muuttamaan Moskovasta Neva-joen suistoon ja rakentamaan sinne uudet kotinsa. (Wiki) - Tokaisun "reikä se on tsaarinkin p:ssä" kerrotaan kuullun ensi kertaa tuossa yhteydessä puhtaalla virkamiesvenäjällä selkeästi äännettynä - ks. aiheesta kirjoitettu blogi
"Rehellinen venäläistoimittaja TAAS!"> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237483-r...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset