Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

- Je suis Paris et Nice - Soy Barcelona - Olen Turku?

  • - Je suis Turku, Soy Turku, Ich bin Turku, I am Turku, Я Turku, Olen Turku - älä lyö!
    - Je suis Turku, Soy Turku, Ich bin Turku, I am Turku, Я Turku, Olen Turku - älä lyö!


Pääepäillystä terroristista Abderrahman Mechkahista vihjattiin alkuvuodesta: vaikutti radikalisoituneelta, oli kiinnostunut ääriajattelusta - https://yle.fi/uutiset/3-9787665?origin=rss  

Charlie Hebdon massamurhan jälkeen on pidetty luontevana osoittaa solidaarisuutta yleisesti ja erikseen terroritragedioiden lähiseudun asukkaille, yhtä hyvin kantaväestölle kuin muukalaisvihaa ehkä pelkääville maahanmuuttajillekin jakamalla informatiivisia mutta myös kantaaottavia kokemuksia ja tuntemuksia sanoin ja kuvin. Viime aikoina ja varsinkin viime päivinä on alettu huomata tuossa hehkutusilmiössä jotain sellaista, mikä ei oikein istu pohjoismaisiin kohteisiin toteutettujen iskujen kantaväestön mentaliteettiin ja minkä voidaan osaltaan katsoa jopa hyödyttävän terroristisia ja rasistisia tahoja. 

Emme halua ryhtyä terroristien apulaisiksi. Kun tragediaa hypetetään ja märehditään ja twiittaillaan verisiä mässäilykuvia, voidaan tämän katsoa auttavan esimerkiksi Islamilaista valtiota saavuttamaan terrorinsa päämääriä, eli aiheuttamaan kauhua ja eripuraa. - Kauhuahan terroriteko jo sinällään aina herättää julkisuuteen tullessaan, eripura syntyy mm. siitä, että kauhua on herätetty tietynlaisin motiivein. 

Meille on myös osoitettu sivistyneen hillittyyden oikeaoppisuustraineriemme ohjeistuksin, että kaiketi me pohjoismaalaiset olemme hienotunteisuudessamme tavallaan hieman 'kehittyneempiä' kansakuntia kuin vaikkapa eteläeurooppalaiset, jotka reagoivat spontaanimmin ja voimakkaammin. Siksi meillä kernaasti neuvotaan keskityttymään maltilliseen pohjoismaiseen muukalaisvihaa ennaltaehkäisevään suvaitsevaisuusopastukseen mieluummin kuin turvallisuuskeskusteluun tai maahantulovalvonnan tehostamisvaateisiin tai jälkeenjääneen tiedustelulainsäädännön päivittämiseen. Sellaisen aika ei ole nyt, vaan silloin kun se ei erityisemmin kiinnosta eikä sen tarvetta koeta akuutisti.

Yksi alkukantaisen naiivi mutta sisäpiirissä sielunhoidollisesti relevantti tapa osoittaa yhteistuntemuksemme yleiseurooppalaiseen malliin on sentään ollut korrekti vielä ihan näihin asti: voimme kai niin halutessamme ilmaista solidaarisuutemme Suomen vanhimman kaupungin ja eurooppalais-pohjoismaisen paikalliskulttuurimme alkulähteille jonkinlaisin Je suis, Soy, Ich bin, I am, Я, Olen Turku -kuvin ja emojein? Esimerkiksi sellaisin kuvin, joissa väkivalta-aatteen käyrä verimiekka yrittää repiä kansallislippumme yhtenäisyyttä oheisen ranskalaisesikuvan mukaan kyhäistyn luonnoksen tapaan.
- Vai voimmeko? Kysymykseen voivat vastata perustellusti muutkin kuin auktorisoidut besserwisser-prot, mutta graafikot ja heraldikot älkää vaivautuko.

 

Lue myös: Abdul Rahman on leimattu ja uhattu tappaa! - Sukua Barcelonan iskijöille? 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt kysytään malttia ja tolkkua, kuten muistutinkin jo päivää paria ennen tasavallan presidentin kuuluisaa ensimmäistä ns. tolkkulausumaa.

Se, miten suhtaudumme oletettuun vihapuheeseen, on myös merkityksellistä. Ei provosoitumisen tarvitse olla automaatio, vaikka tarkoituksellinen väheksyntä ja pilkka satuttanevatkin aina. Itsehillintä ei ole helppoa, mutta joskushan vihapuhuja ei lainkaan ymmärrä mitä sanoo, joten annettakoon silloin armon käydä oikeudesta eikä suututa jos ei ole ihan pakko.

Itsellänikin oli ns. naurussa pitelemistä, kun metrojunassa pari vuotta sitten vanhemman somalinaisen seurassa olleet noin kymmenvuotiaat pojat juttelivat ihan asiallisesti uusista mailoistaan paremmuutta vertaillen tietysti niin kuin asiaan kuuluu. Ja kuinka ollakaan, siina useammankin kantaväestöön lukeutuvan kuullen toinen tuli sanoneeksi, että tiedätsä miks suomalaisilla on kärsänenä, siks kun ne syö sianlihaa. - Muutkin hymyilivät, kukaan ei nauranut sentään ääneen, sehän olisi loukannut pikkurasisteja ja ehkä sitä mummiakin joka ei toivoakseni kuitenkaan ymmärtänyt kuinka hyvin kodin tai moskeijan asenneopetus oli onnistunut.

Vihapuheen, suvaitsemattomuuden ja ahdistelun kierre tulisi katkaista. Ilmaa on siis puhdistettava ei yksin itsekkäästi vain kantaväestön keskuudessa, vaan yhtäläisesti ja tasa-arvoisesti kaikkien muidenkin. Kaikki ansaitsevat paremman ilmapiirin. Suvaitsemattomuuden ilmapiiri on entuudestaan moninaistunut viime vuosina, ja se on omiaan altistamaan radikalisoitumiselle erityisaltistuvat potentiaaliset syrjäytyjäryhmät ja niiden piiristä tulleet yksittäistapausyksilöt.

Erityistapauksena yleinen mielipideilmasto turvapaikanhakijoiden keskuudessa saattaa myös traumauttaa entuudestaankin haavoittuneita heidän omassa keskuudessaan. Tiedämme, että vokeissa on sattunut keskinäisiä kärhämiä etnisiin ja uskontokuntajakoon perustuen, mutta myös tapakulttuurin kuten pukeutumisen ja myös sukupuolisen suuntautumisen perusteella. Raiskauksistakin on raportoitu sekä hetero- että pervoasetelmissa. Näillä tavoin ahdistellun ihmisen sielu saattaa olla erityisaltis pyhän sodan tms. järjettömälle uskontopohjaiselle pelastusviestille.

Turun puukkoterroristista sanotaan, että hän radikalisoitui pari kuukautta sitten. Ei enää jatkanut normaaleja rukouskäyntejään lähimoskeijassa, vaan siirtyi tuttavan mukaan mahdollisesti keskustan Aninkaistenkadun moskeijan asiakkaaksi. Poliisi on käynyt siellä tutkimuksellisissa tarkoituksissa ja varmaan voi pian poissulkea synkimmät aavistelumme.

Itse kiinnitin huomion terroristin tunteneen pizzeriayrittäjän tms. lausumaan, että hän ei ollut kiinnostunut tytöistä ja tyttöystävistä, mikä lienee aika tavatonta vokeissa, missä sentään asuu ja vierailee nuoria naisiakin. Ehkäpä hän on homoseksuaali, ja kun ei päässyt siihen asemaan, jossa olisi voinut nauttia pohjoismaisesta poikkeavuuksien suvaitsevaisuudesta, turhautui vastaanottokeskuksen tuomitsevaan ilmapiiriin, mikä nopeutti radikalisoitumiskehitystä? Vai muutenko vaan erityisesti naisia halveksui, ehkäpä poikkeavista tai ei alakulttuuriperäisista patriarkaatin hegemoniakantaisista syistä.

Edelleenkin kuitenkin jää kysymys, miksi ylivoimainen valtaosa masinoituun terrorismiin radikalisoituvista on islamismiin taipuvaisia, vaikka taloudellisia, sosiopoliittisia ja seksuaali-identiteetin ongelmia lienee kestettävänään kaikilla muillakin ahdinkoon joutuvilla kulttuuritaustoilla...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Äsken juuri tv1-uutisissa epäävän turvapaikkapäätöksen saanut irakilaisurho uhosi, ettei missään nimessä hyväksy sitä että hänen liikkeitään alettaisiin seurata kännykkäpaikannuksella. Hän ei kuulemma ole tullut eikä jäänyt laittomasti maahan leikkiäkseen!

Noh, uskoakseni vielä tässä maassa oma hallintomme ja omat kansalaiset määrittävät demokraattisessa järjestyksessä tällaiset säännöstöt, oli tulijan lähtömaassaan sisäistämät yliegoiset auktoriteettikoodit peräisin minkä planeetan millaisesta miliisistä tahansa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt sitten joku kriminaalipsykologian dosentti saivartelee:
"Olisin varovainen nimittämään Turun tapausta terrori-iskuksi... yleisen määritelmän mukaan terrorismin tarkoituksena on vaikuttaa viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla päätöksentekoon."

- Juurikin siitä kai on kyse, jos maahantunkeutunut henkilö pyrkii vaikuttamaan kärjekkäällä vastalauseellaan mm. mielestään vääränlaiseksi kokemaansa viranomaisten turvapaikkapäätöslinjaan ja/tai laittomasti maassaolevan juridiseen asemaan toteuttamalla maksimoitua kauhua ja näkyvyyttä tavoittelevan joukkomurhan julkisella paikalla. Vai? Muitakin motiiveja ehkä on, mutta se on jo käynyt ilmeiseksi, että tyyppi oli syvästi pettynyt kun saanutkaan turvapaikkaa.- http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/551969-kr...

Jos ei ole Saksassa edes yrittänyt saada turvapaikkaa, on saattanut olla jokin organisaation antama missio, ehkä asustella pohjoisessa turvasatamassa ja pistäystä aina välillä iskuoperaatioissa, ja kun ei saanutkaan virallista turvasatamaa ehkä alkoivat valmistelemaan ja rysäyttämään Suomessa.

Saattoi tuokin tulla maahan sen tietotoimisto Al-Jazeeran turvapaikkamatkailumainoksen perusteella? Juha Sipilä petti lupauksensa heti kun kotikonnuilla oli tapahtunut eka tuontiraiskaus, vaikka markkinoinnissa kyllä oli käytetty jopa blonditäkyä. Overpromise, underdeliver?  

***

Ainakin osaa näistä nykyisistä irakilaisista sotakuntoisen näköisistä turvapaikanhakijoistamme voisi kai suositella Islamilaisen Valtion häätämistoimiin? Varsinkin epäävän päätöksen saaneet olisivat omiaan osoittamaan yhteishenkensä siten. Turhautumisen se kai aina voittaisi sellaisissa tapauksissa, jotka muuten uhkuisivat ylimääräistä uhoenergiaansa täkäläiseen siviiliympäristöön sopimattomin tavoin. Nythän nuo omaisensa pulaan jättäneet viettävät aikaansa toimettomina pohjolassa ja esim. suomalaiset vapaaehtoiset taistelevat heidän maittensa vapauttamiseksi. - Ollos huoleton, poikas pakosalla on - ja sama arabiaksi, ks. http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241657-suo...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...tv1-uutisissa epäävän turvapaikkapäätöksen saanut irakilaisurho uhosi, ettei missään nimessä hyväksy sitä että hänen liikkeitään alettaisiin seurata kännykkäpaikannuksella."

Kuka kertoisi tuolle paperittomalle poliisinpakoilijalle, että jos oleskelet Suomessa laillisesti, sinulla on oikeuskin yksityisyyteen, mutta laittomasti maahantunkeutuneilla ei sitä oikeutta pidä olla. Ei pienillä vihreillä putinistidesanteilla tai islamisteilla enempää kuin muillakaan, joilla ei paperit ole kunnossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset