*

Retoriikan kyseenalaistuksia ulkoasiainSuomintaa totta, faktaa ja pravdaa punniten

Abdul Rahman on leimattu ja uhattu tappaa! - Sukua Barcelonan iskijöille?

 • Je suis Paris, Soy Barcelona, Olen Turku... kai?
  Je suis Paris, Soy Barcelona, Olen Turku... kai?
 • Abdul Rahman?
  Abdul Rahman?
 • Abdul Rahman?
  Abdul Rahman?
 • ja muita terroristeja?
  ja muita terroristeja?
 • Abdul Rahman on leimattu ja uhattu tappaa! - Sukua Barcelonan iskijöille?
 • Abdul Rahman on leimattu ja uhattu tappaa! - Sukua Barcelonan iskijöille?


Piispan mukaan 'viha on luonnollinen reaktio vääryyksiin', mutta överiksi meni. Turun terroristi on jo uhattu tappaa, lynkata epäsuomalaisesti isismalliin. Sairaalajohtajan mukaan hän on eristyksissä. "Abdulia" suojellaan paitsi muilta myös itseltään, ja poliisit huolehtivat henkilökunnan ja potilaiden turvallisuudesta. - Tähän on tultu: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338109_u0.shtml 

"Abdul Rahman" on leimattu syylliseksi ennen oikeudenkäyntiä. No onhan se oikeastikin toki syyllinen, oli nimi oikea tai ei ja sanoi ns. syyttömyysolettama mitä vaan. Mutta tuomioistuin päättää rangaistuksista - syyllisyyshän ratkeaa oikeasti aina jo ennen oikeudenkäyntejä rikoksen tekohetkellä.

Iskun uhreja eivät siis ole pelkästään fyysisesti vammoja saaneet läheisineen ja ne kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat, jotka urheasti eivät suostu pelkäämään yhteiskuntarauhan rakoilemista omien kansanryhmiemme ja ulkopuolisten vierailijoiden välillä, mutta siltikin ehkä sisimmässään pelkäävät mennä syyttöminä ulos. 

Joskus tuo urheus kieltäytyä pelkäämästä ja vihaamasta on kuulostanut melkein provosoivalta varsinkin heti sen jälkeen uhottuna, kun jotain järkyttävää on tapahtunut. Nyt näyttäisi olevan jotain aihettakin, kun uhkailuja on ilmennyt ja uutisoitukin. Tosin ainakin kirkonmiehen mukaan 'viha on luonnollinen reaktio vääryyksiin': https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/152646-piispa-jari-jolkkonen-viha-on-luonnollinen-reaktio-vaeaeryyksiin 

* * *

Vastaanottomaan vieraanvaraisuutta väärinkäyttänyt joukkomurhaaja "Abdul" aiheutti terrori-iskunsa sivutuotteena muun muassa muutenkin kovin rasitetulle terveydenhuoltojärjestelmällemmme tämän jatkuvaa erikoisjoukkojen tehovalvontaa vaativan tappouhkaus/yllytysryöpyn. Tulevista oikeuslaitoksen ja vankeinhoidon kalliista ekstrakuormittamisista jätämme tässä yhteydessä tyystin puhumatta, mutta tiedostamme skenaarion. 

Osa näistä lynkkausintoisista muuten saattaa olla ihan kotoperäisiä kuumakallejamme ('vastarintaliike', putinistifasistit, iljajanitSkinit), jotka toimivat ajattelemattomuudessaan tai venäjämielisyydessään yhtä sivistymättömästi kuin kaukaisen silmä silmästä -kurkunleikkauskulttuurin oikeauskoisimmat miekkalähettiläät. Osa on varmaan myös juurikin viimemainittuja vaillinaisesti kotoutuneita, osa ehkä terroristiverkostoituneitakin.

Hienoa, että reisilaukaus ei tappanut. Kuolleenahan tämä "Abdul Rahman" tms. ilmeisesti marokkolainen nuorimies nimittäin olisi hyödyllinen vain Islamilaiselle Valtiolle, joka voisi julistaa hänet marttyyrikseen muiden viime päivien sarjapuukottajien tapaan. Isilin ei myöskään tarvitsisi pelätä "Abdulin" paljastavan jotain vaarallista mahdollisista suomalaisista organisaatioyhteyksistään, mikäli niitä on.  Nyt on henkeen ja vereen tärkeää pitää joukkomurhaaja hengissä - tai murhaajat voittavat.

- 'Speculare necesse est', olen joskus todennut omamyöhäislatinaksi perustelunani sille, että vapaa arvuuttelu ja pohdiskeleva spekulointi on ihan sallittua ja ok yksityishenkilöiden julkisissakin keskusteluissa toisin kuin viranomaisten ja median virallisissa ulostuloissa, joita rajoittaa ns. syyttömyysolettama ensinmainittujen osalta lain mukaan ja jälkimmäisen osalta yleisesti hyväksyttynä suosituksena. "Epäilty on syytön kunnes oikeudessa toisin todistetaan", mikä on kyllä järjetön lausuma sinänsä, koska syyllisyyshän ratkeaa jo tekoa tehdessä.

Täten voin todeta: Pidän Abdul Rahmanina esiintynyttä (TS 19.8.2017) Turun puukottajaa varmasti syyllisenä ainakin kahteen murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen. Motiivi selvinnee myöhemmin, mutta arvelisin sen olevan islamistinen terrorismiaate tai kosto naissukupuolen tasa-arvon hyväksyville ja/tai vääräuskoisille yleensä.

* * *

Mutta onko niitä Isis-yhteyksiä? Emme tiedä vielä. Krp ja Supo kertonevat aikanaan mitä tietävät, ja saattavat tietää jotain jo nyt... 

Jostain syystä Krp ei paljasta kv. etsintäkuulutetun ulkomailla oletetusti olevan marokkolaisen nimeä, mikä tuntuu aika oudolta, kun kuvaakaan ei ole julkistettu. Tämä johtaa arvioni siihen, että kyseessä on joku viranomaisyhteistyön entuudestaan hyvin tuntema kohde, jonka liikkeistä ei haluta antaa enempiä vihjeitä siviileille eikä Isis-verkostollekaan. http://www.ksml.fi/kotimaa/KRP-ei-paljasta-Turun-puukotukseen-liittyen-etsint%C3%A4kuulutetun-nime%C3%A4/1030954?pwbi=4c0da907bcda10d1be9c3f045c7b34ff  

Kun vertailee Turun puukottajasta julkaistuja kuvia Barcelonan ja Cambrilsin terroriepäillyistä julkaistuihin marokkolaisiin, ei voi välttyä lievää melkoisemmilta yhdennäköisyyshavainnoilta. Uutisissa on kerrottu kuinka nuorukaiset/veljekset ovat 'varastelleet' ja käyttäneet toistensa henkilöllisyyspapereita, joten kestänee aikansa selvittää kuka noistakin todella on kuka ja kuka tämä Turun puukottaja oikeasti on. 

Toki marokkolaisilla on keskenään paljon samoja etnisgeneettisiä ulkonäköpiirteitä yleensäkin, mutta eikö iskuauton karkuun päässeen kuljettajan tai hänen veljensä tms. kasvoissa olekin yllättävän paljon samaa kuin tässä meidän luottovieraassamme "Abdul Rahmanissa"? Onkohan samoja piirteitä myös tuolla poissaolevalla etsintäkuulutetulla? Barcelonastahan pääseen nopeasti suoralla lennolla vaikka pohjolan lintukotoihin. Tänään ehkä saamme kuulla poliisilta, voisiko "Abdul" tai poissaoleva etsintäkuulutettumme olla jopa...  

 

P.S. Sukulaissuhdetta ei ainakaan vielä ole ilmennyt, muttamitäs mieltä ollaan, voidaanko Pohjolassa tuntea sielunveljeyttä niin solidaariseen eurooppalaistyyliin, että voitaisiin sanoa: 

- Je suis Paris et Nice - Soy Barcelona - Olen Turku?

 

Lue myös: 

KKO: Kunniaväkivalta, murhauhkailu ja -valmistelu laillistettu virallisesti? 

Irakilaisveljesten joukkomurhatuomiosta levitetty väärää syyttömyysolettama

Radikalisoituminen etenee askeleen pari viranomaisten edellä 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voisi myös kysyä onko sukua Junes Lokalle? Hieman on samaa näköä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Varmaan onkin. Kuka on Junes Lokka?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jaahas, löytyi wikistä. Lieneekö samanlainen kuumakalle kuin tuo kaimansa Younees tms...

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Piispa Jolkkonen siis sanoo siteeraamassasi linkissä myös:"
– Vihalle ei kuitenkaan saa antaa valtaa. Ei voida alentua toimimaan samoin kuin väkivallan tekijät. Oikeutta ei voida ottaa omiin käsiin, Jolkkonen muistuttaa.

Jolkkonen sanoo olevansa tyytyväinen erityisesti siihen, miten ammattimaisesti poliisi hoiti tilanteen perjantaina, kun tekijä saatiin kiinni kolmessa minuutissa ensimmäisestä iskusta.

– Myös se on hienoa, että Turussa järjestettyihin rukoushetkiin osallistui ihmisiä uskonnosta riippumatta.

– Nyt on tärkeintä surra, antaa omaisten surra ja olla lietsomatta vihaa eikä varsinkaan kerätä poliittisia irtopisteitä uhrien kustannuksella. Olen täysin varma, että lopulta hyvyys, vapaus ja rakkaus voittavat, Jolkkonen kommentoi."

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olisivatpa kaikki maailman hengenmiehet ja pyhät kirjoitukset samaa mieltä, myös ainakin kaikki Euroopassa vaikuttavat papit ja rabbit ja imaamit ja mullahit ja pyhien kirjojen versiot. Ai niin, eihän koraanista kyllä ole kuin se yksi ainoa versio (josta tosin poistettiin yli tuhat vuotta sitten ne säkeet, joiden mukaan nainenkin voi olla yhtä jumalallinen kuin mies). Jos pyhän sodan eli jihad-säkeitä ei koraanissa olisi, ei kukaan hengenmies voisi saarnata väkivaltaan ja laajennettuun itsemurhaan paratiisietuoikeudella houkuttelevaa oppia ihan legitiimisti Muhammedin nimissä. Pitäisiköhän uuden toivottavasti nykyistä tervejärkisemmän arkkipiispan ehdottaa jonkinlaista globaaliekumeenista poikkiuskonnollista uskonpuhdistusta?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Tuosta KRP:n vaiteliaisuudesta vielä: Yksi tärkeä syy siihen ettei etsityn kuvaa tai nimeä julkisteta on se, ettei mahdollisten kanssarikollisten tai esim. ISIS:in haluta tietää ketä etsitään, kuka tekijöistä on jo tiedossa. Tällä tavoin järjestöä estetään "eristämästä" tuota haun kohteena olevaa ja sillä tavoin suojelemasta kanssarikollisia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voipa olla että samasta syystä ei julkisuuteen kerrottu myöskään kuka "Abdul Rahman" on. Isis ja sen kotoperäiset symppaajat olisi yllyttetty heti kättelyssä vaientamaan henkiinjäänyt kumppaninsa joka tietää liikaa eikä pääse edes paratiisiin luonnollisesti kuollessaan...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onko muuten Isis ottanut jo kunnian iskuista?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #8

Ei tietenkään ole, kun jäärningsmanni on julkisten tietojen mukaan hengissä. On siis vaara, että osoittautuukin tavalliseksi yksittäistapaushulluksi eli lemmenasioissaan pettyneeksi joka kostaa entisten tyttöystäviensä syrjähypyt vääräuskoisten kanssa - tai sitten paljastaa jotain kriittistä isisyhteyksistään. Vain todennetut marttyyrit eli pyhässä sodassa terrori-iskussa kuolleet voivat saada jälkikäteisen Isis-auktorisoinnin, koska kukaan ei voi sitä enää todentaa tai sulkea pois.

Siis nyt: Save Abdul Rahman!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Sukua Barcelonan iskijöille?»

Barcelonan iskijät olivat ilmeisesti 2. sukupolven maahanmuuttajia, heidän perheensä asui Espanjassa ja puhuivat espanjaa täysin.

Kyse ei siis ollut mistään turvapaikanhakijoista.

Pistää myös silmään, että Rahman on arabiankielinen sukunimi, mutta nuo muut vaikuttavat joltain muulta, ehkä aivan eri etnistä ryhmää, kuten barbaareita...eh berbereitä.

  «Isilin ei myöskään tarvitsisi pelätä "Abdulin" paljastavan jotain vaarallista mahdollisista suomalaisista organisaatioyhteyksistään»

Ei kait hänen kannata vastata poliisille kuulusteluissa mitään. Asianajaja kyllä pitää huolen, että hän tietää tämän.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

No niin, Abdul Rahmanin koko nimi tuli julki, eli Abdul+rahman on kai vain etunimet: Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah. Mechkahista vihjattiin alkuvuodesta: vaikutti radikalisoituneelta, oli kiinnostunut ääriajattelusta - https://yle.fi/uutiset/3-9787665?origin=rss

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt kysytään malttia ja tolkkua, kuten muistutinkin jo päivää paria ennen tasavallan presidentin kuuluisaa ensimmäistä ns. tolkkulausumaa.

Vihapuheen, suvaitsemattomuuden ja ahdistelun kierre tulisi katkaista. Ilmaa on siis puhdistettava ei yksin itsekkäästi vain kantaväestön keskuudessa, vaan yhtäläisesti ja tasa-arvoisesti kaikkien muidenkin. Kaikki ansaitsevat paremman ilmapiirin. Suvaitsemattomuuden ilmapiiri on entuudestaan moninaistunut viime vuosina, ja se on omiaan altistamaan radikalisoitumiselle erityisaltistuvat potentiaaliset syrjäytyjäryhmät ja niiden piiristä tulleet yksittäistapausyksilöt.

Erityistapauksena yleinen mielipideilmasto turvapaikanhakijoiden keskuudessa saattaa myös traumauttaa entuudestaankin haavoittuneita heidän omassa keskuudessaan. Tiedämme, että vokeissa on sattunut keskinäisiä kärhämiä etnisiin ja uskontokuntajakoon perustuen, mutta myös tapakulttuurin kuten pukeutumisen ja myös sukupuolisen suuntautumisen perusteella. Raiskauksistakin on raportoitu sekä hetero- että pervoasetelmissa. Näillä tavoin ahdistellun ihmisen sielu saattaa olla erityisaltis pyhän sodan tms. järjettömälle uskontopohjaiselle pelastusviestille.

Turun puukkoterroristista sanotaan, että hän radikalisoitui pari kuukautta sitten. Ei enää jatkanut normaaleja rukouskäyntejään lähimoskeijassa, vaan siirtyi tuttavan mukaan mahdollisesti keskustan Aninkaistenkadun moskeijan asiakkaaksi. Poliisi on käynyt siellä tutkimuksellisissa tarkoituksissa ja varmaan voi pian poissulkea synkimmät aavistelumme.

Itse kiinnitin huomion terroristin tunteneen pizzeriayrittäjän tms. lausumaan, että hän ei ollut kiinnostunut tytöistä ja tyttöystävistä, mikä lienee aika tavatonta vokeissa, missä sentään asuu ja vierailee nuoria naisiakin. Ehkäpä hän on homoseksuaali, ja kun ei päässyt siihen asemaan, jossa olisi voinut nauttia pohjoismaisesta poikkeavuuksien suvaitsevaisuudesta, turhautui vastaanottokeskuksen tuomitsevaan ilmapiiriin, mikä nopeutti radikalisoitumiskehitystä? Vai muutenko vaan erityisesti naisia halveksui, ehkäpä poikkeavista tai ei alakulttuuriperäisista patriarkaatin hegemoniakantaisista syistä.

Edelleenkin kuitenkin jää kysymys, miksi ylivoimainen valtaosa masinoituun terrorismiin radikalisoituvista on islamismiin taipuvaisia, vaikka taloudellisia, sosiopoliittisia ja seksuaali-identiteetin ongelmia lienee kestettävänään kaikilla muillakin ahdinkoon joutuvilla kulttuuritaustoilla...

***

Se, miten suhtaudumme oletettuun vihapuheeseen, on myös merkityksellistä. Ei provosoitumisen tarvitse olla automaatio, vaikka tarkoituksellinen väheksyntä ja pilkka satuttanevatkin aina. Itsehillintä ei ole helppoa, mutta joskushan vihapuhuja ei lainkaan ymmärrä mitä sanoo, joten annettakoon silloin armon käydä oikeudesta eikä suututa jos ei ole ihan pakko.

Itsellänikin oli ns. naurussa pitelemistä, kun metrojunassa pari vuotta sitten vanhemman somalinaisen seurassa olleet noin kymmenvuotiaat pojat juttelivat ihan asiallisesti uusista mailoistaan paremmuutta vertaillen tietysti niin kuin asiaan kuuluu. Ja kuinka ollakaan, siina useammankin kantaväestöön lukeutuvan kuullen toinen tuli sanoneeksi, että tiedätsä miks suomalaisilla on kärsänenä, siks kun ne syö sianlihaa. - Muutkin hymyilivät, kukaan ei nauranut sentään ääneen, sehän olisi loukannut pikkurasisteja ja ehkä sitä mummiakin joka ei toivoakseni kuitenkaan ymmärtänyt kuinka hyvin kodin tai moskeijan asenneopetus oli onnistunut.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Äsken juuri tv1-uutisissa epäävän turvapaikkapäätöksen saanut irakilaisurho uhosi, ettei missään nimessä hyväksy sitä että hänen liikkeitään alettaisiin seurata kännykkäpaikannuksella. Hän ei kuulemma ole tullut eikä jäänyt laittomasti maahan leikkiäkseen!

Noh, uskoakseni vielä tässä maassa oma hallintomme ja omat kansalaiset määrittävät demokraattisessa järjestyksessä tällaiset säännöstöt, oli tulijan lähtömaassaan sisäistämät yliegoiset auktoriteettikoodit peräisin minkä planeetan millaisesta miliisistä tahansa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt sitten joku kriminaalipsykologian dosentti saivartelee:
"Olisin varovainen nimittämään Turun tapausta terrori-iskuksi... yleisen määritelmän mukaan terrorismin tarkoituksena on vaikuttaa viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla päätöksentekoon."

- Juurikin siitä kai on kyse, jos maahantunkeutunut henkilö pyrkii vaikuttamaan kärjekkäällä vastalauseellaan mm. mielestään vääränlaiseksi kokemaansa viranomaisten turvapaikkapäätöslinjaan ja/tai laittomasti maassaolevan juridiseen asemaan toteuttamalla maksimoitua kauhua ja näkyvyyttä tavoittelevan joukkomurhan julkisella paikalla. Vai? Muitakin motiiveja ehkä on, mutta se on jo käynyt ilmeiseksi, että tyyppi oli syvästi pettynyt kun saanutkaan turvapaikkaa.- http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/551969-kr...

Jos ei ole Saksassa edes yrittänyt saada turvapaikkaa, on saattanut olla jokin organisaation antama missio, ehkä asustella pohjoisessa turvasatamassa ja pistäystä aina välillä iskuoperaatioissa, ja kun ei saanutkaan virallista turvasatamaa ehkä alkoivat valmistelemaan ja rysäyttämään Suomessa.

Saattoi tuokin tulla maahan sen tietotoimisto Al-Jazeeran turvapaikkamatkailumainoksen perusteella? Juha Sipilä petti lupauksensa heti kun kotikonnuilla oli tapahtunut eka tuontiraiskaus, vaikka markkinoinnissa kyllä oli käytetty jopa blonditäkyä. Overpromise, underdeliver? 

***

Ainakin osaa näistä nykyisistä irakilaisista sotakuntoisen näköisistä turvapaikanhakijoistamme voisi kai suositella Islamilaisen Valtion häätämistoimiin? Varsinkin epäävän päätöksen saaneet olisivat omiaan osoittamaan yhteishenkensä siten. Turhautumisen se kai aina voittaisi sellaisissa tapauksissa, jotka muuten uhkuisivat ylimääräistä uhoenergiaansa täkäläiseen siviiliympäristöön sopimattomin tavoin. Nythän nuo omaisensa pulaan jättäneet viettävät aikaansa pohjolassa ja esim. suomalaiset vapaaehtoiset taistelevat heidän maittensa vapauttamiseksi. - Ollos huoleton, poikas pakosalla on - ja sama arabiaksi, ks. http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241657-suo...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...tv1-uutisissa epäävän turvapaikkapäätöksen saanut irakilaisurho uhosi, ettei missään nimessä hyväksy sitä että hänen liikkeitään alettaisiin seurata kännykkäpaikannuksella."

Kuka kertoisi tuolle paperittomalle poliisinpakoilijalle, että jos oleskelet Suomessa laillisesti, sinulla on oikeuskin yksityisyyteen, mutta laittomasti maahantunkeutuneilla ei sitä oikeutta pidä olla. Ei pienillä vihreillä putinistidesanteilla tai islamisteilla enempää kuin muillakaan, joilla ei paperit ole kunnossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset