Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Venäjän TV:ssä haaveiltiin Suomen liittämisestä Venäjään

 • V. Putin, KGB/FSB:n elinikäinen generalissimus ja Duginin - Putinin -aggressiolinjan operatiivinen ylipäällikkö
  V. Putin, KGB/FSB:n elinikäinen generalissimus ja Duginin - Putinin -aggressiolinjan operatiivinen ylipäällikkö
 • Muita 100-vuotiaan ikinuoren sydänkäpysemme Suomineidon 'vilpittömiä ystäviä' alla:
  Muita 100-vuotiaan ikinuoren sydänkäpysemme Suomineidon 'vilpittömiä ystäviä' alla:
 • A.Hitler & J.V Stalin, Molotov - Ribbentrop -liittouman saksalais- ja neuvostoylipäälliköt 1939-41
  A.Hitler & J.V Stalin, Molotov - Ribbentrop -liittouman saksalais- ja neuvostoylipäälliköt 1939-41
 • Otto Wille Kuusinen, Molotov - Ribbentrop -liittouman suomalaisquisling 1939-40
  Otto Wille Kuusinen, Molotov - Ribbentrop -liittouman suomalaisquisling 1939-40
 • Molotov - Ribbentrop -liittouman virallisesti hyväksymän hankesuunnitelman 1939 mukainen punainen Suur-Suomi
  Molotov - Ribbentrop -liittouman virallisesti hyväksymän hankesuunnitelman 1939 mukainen punainen Suur-Suomi
 • - Valhemedian pravdaa vastaan auttaa vain Totuus: muistetaan ja muistutetaan, monin eri tavoin.
  - Valhemedian pravdaa vastaan auttaa vain Totuus: muistetaan ja muistutetaan, monin eri tavoin.

100-vuotiasta Suomineitoa on 'kunnioitettu' Niinistön ja Putinin tapaamisen jälkeen eri tavoin. Venäläisen tv-kanavan ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin IL:n mukaan Suomen historiasta ja haaveiltiin Venäjän vanhojen rajojen palauttamisesta. Asiantuntijan mukaan Suomi menetti Viipurin, koska nousi vastarintaan Stalinia vastaan. "Viipuri on Pietari Suuren vanha valloitus, jonka Aleksanteri I jostain syystä lahjoitti Suomelle. Kukaan ei ajatellut, että Suomi lähtisi ja veisi sen mukanaan."

- Juuri noinhan muuten puhuttiin äskettäin myös Krimistä, joka oli 'vallattu joskus venäläisten maaksi' ja jonka joku oli 'jostain syystä lahjoittanut' takaisin. Muistattehan?

Lopuksi asiantuntija toisti tsaarinajan käsityksen, että Pietari Suuri vahvisti Venäjän oikeudet Suomenlahden rannoilla vuodattamalla venäläistä verta Hankoniemen taistelussa, joka käytiin vuonna 1714. Juuri silloin Venäjän laivasto sai hänen mukaansa syntymänsä (ja jota taidettiin juuri juhlia mahtipontisesti). - "Se ei ole meille missään mielessä vieras maa. Tällä hetkellä se on suomalainen kansallisvaltio, mutta on hyvä, että Venäjä kykeni jollakin hetkellä palauttamaan kaikki ne alueet, jotka meille omantunnon mukaan kuuluivat, asiantuntija päättää. Juontaja huomautti vielä, että kiitollisuuden sijaan suomalaiset pyrkivätkin myöhemmin luomaan Suur-Suomen Venäjän kustannuksella." > 
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707292200293538_u0.shtml 


Jaahas. Samainen juontaja kyllä unohti samaten kuin mainittu 'asiantuntijakin', että 1939 Suur-Suomea olivat ihan virallisesti puuhaamassa nimenomaan Kremlin yhteistyöpunikit Sosialistisen Suomen kansantasavallan  tms. presidentiksi valitun O.W. Kuusinen-Quislingin johdolla, ja että tuolloin Stalinin Neuvostoliitto oli sotilasliitossa Hitlerin Saksan kanssa. Sattumaltako tai vahingossa? Ei, miten sitten?

- Aleksandr Dugin on nimi, joka on tunnettava mikäli haluaa ymmärtää Venäjä-mediaa ja Putinia. Miten siis Suomi 100 eli ikinuoren sydänkäpysemme Suomineidon Itsenäisyyden juhlavuosi 2017, Venäjän imperialistiset pyrkimykset ja isovenäläisyys liittyvät yhteen, ks, tarkemmin:
Kansanedustaja ojensi/opasti "sivistymätöntä" Putinia Suomi 100 -unohduksesta!
Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
Pronssisoturiko vierastaiteilijana Sibelius-monumenttia häpäisemään?


 

P.S. Itänaapurimme on tosiaan kunnioittanut pian 100-vuotiasta Suomineitoa monin tavoin myös talvi- ja jatkotavan ja vaaranvuosien ja yya-pakkopaidan lisäksi historianväärennysvaatimuksineen ja mukasotasyyllisyyksineen. Himaslobot,  pioneerit, Nashi, desanttidosentit, virallinen ja puolivirallinen praavda ja suora ja epäsuora uhkailu, SNS/SVS, kahdenvälinen 'molempia osapuolia yhdenvertaisesti hyödyttävä' kaupallisteknisteollinen yhteistyö, ja sitten vielä Rosatomin venäjämielinen lastenkesäleirikin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sitä tässä täytyy ihmetellä, että miten paljon Venjällä on Nato-trolleja.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vai näkyykö vain yksi iso trollipeikko Kremlin strategiavoimaannutusvetäytymissalin kristallipallopeilistä ja silmiintuijottava hullunpelko heijastuu koko suuren kansojenperheen yhteiseksi tahdoksi ;)

Jaakko Paasonen

Ettei totuus unohtuidi,niin mainittakoon tässä,että kansallisen Kokoomuksen veljespuolueen edustaja,V Putin,kävi juuri kultarannassa moikkaamassa kaveriaan,100 v. Suomen tasavallan presidentti,Sauli Niinistöä..jonka suosio yksin pitää kokkareita Gallup kärjessä. Siitä pitää,,puolue edustaja,Eero lehden
kokoomuslainen mielipide verstas..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ettei totuus unohtuisi niin kokoomuksesta on kumottu Yhtenäinen Venäjä veljespuolueena useampaan kertaan.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/venaja%20ander...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kyseisen tv-kanavan "asiantuntija" Jegor Holmogorov:ille pitäisi näyttää tämän mainion kirjoituksen valokuvat ja tekstit (Brestin valloitus ja Neuvostoliiton sekä Natsi-Saksan yhteinen sotilasparaatti 22.9.1939):

http://riowang.blogspot.fi/2009/09/brest-nazi-sovi...

eikä itse asiassa tämäkään yhteenveto olisi hänelle ylenkatsomisen arvoista:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225702-nl-j...

(kieltämättä huolestuttavaa, että moiset mielipiteet yleistyvät Venäjällä; faktoista kun ei ole kyse...)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa venäläisessä historiankirjoituksessa koskien Suomen itärajaa ohitetaan täysin aina alueen väestön etnistä pohjaa koskevat kysymykset.

Jos kyseessä olisivat kaksi demokraattista normaalia valtiota eikä mitään väestönsiirtoja minnekään koskaan olisi tehty, niin olisi melko lailla samantekevää paikallisten asukkaiden kannalta ja jopa maiden hallitusten kannalta minkä valtakunnan alueella he virallisesti asuisivat. Saksankielisiäkin asuu tyytyväisinä Ranskan Strassbourgin alueella ja Italian Bolzanossa y.m.

Silloin kun Pietari Suuri veti rajan suurinpiirtein nykyiselle linjalle vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhanteossa, ei väestöä siirretty alueelta minnekään. Se oli ja pysyi suomalaisena. Wanhan Suomen liittäminen Suomen autonomiseen suurruhtinaskuntaan oli sekä historiallisesti että väestöllisesti kaikkein loogisin päätös vajaat sata vuotta myöhemmin.

Ruotsalaisten perustama Viipuri oli aina suomalainen kaupunki vuoteen 1944 asti, lukuunottamatta maaliskuun 1940 ja syyskuun 1941 välistä aikaa.

Vetoaminen historiallisiin rajankäynteihin on siis onttoa Venäjän puolelta, koska kyse on ollut suomalaisten alueiden valtaamisesta ja väestön pois siirtämisestä vuoden 1944 jälkeen.

https://www.genealogia.fi/hakem/viipuri/viipa.htm

Pekka Iiskonmaki

Olisiko Suomen liittäminen Venäjään huono vaihtoehto?

Suomalaiset tuntevat alemmuuskompleksia EU:ssa. Viinaa ei saa vapaasti ja oma autoromu hävettää.

Verot on pilvissä jne.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Olisiko Suomen liittäminen Venäjään huono vaihtoehto?"

Pekan wakavahenkiseen kysymykseen tässä blogissa ihan Totinen vastaus:
- Liittoudutaankin Venäjän kanssa! http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198745-l...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pekka, tämä herra Dugin isottelee hieman. Ei Suomeen koko Venäjää tarvitse liittää, Karjalan, Petsamon ja Suomenlahden saarien palautus riittää.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjän laajenemiskeskustelut ovat vaarallisia mutta iskeehän pinssi takaisin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Keijo tarkoitat näitä Alkuperäinen Sumineito -karttapinssejä niin eivät ne oikeastaan ketään iske tai ainakaan satuta väärällä tavalla - ellei sitten tumpelosormisimmat onnistu tökkäämään melko turvalliseksi suunniteltua kiinnityspiikkiä ihoonsa: https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Tietty se on mahdollista että joku kremlinuskovainen desanttidosenttienseuraaja tai itäbisneksiensä puolesta mielensäpahoittaja tuntee jyrkänkin tarpeensa loukkaantua syvästi, silloinhan pinssi tietysti iskee ihan konkreettisesti yya-tollontajuntaan. ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistanet varmaan, että aikoinaan muuan "Jenni Suunto" -niminen henkilö kareliaforumilla kertoi kiinnittäneensä sen tisuun. ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

No niin no, se nto Jenni Suuntimo on ihan oma lukunsa. Oli kuulemma koulunsa miss Suomineito kisassa menestyttyään ottanut tosimageet rakennekynnet ja siinä terassiasuun sonnustautuessaan ja peilille keikistellen sisäänhengittäessään uhkeutunut kriittisiltä kohdiltaan enemmän kuin sorminäppäryys edellytti... ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

Ms Jenni Suuntimo on muuten esiintynyt myös Uudessa Suomessa, hyvinkin asiallisesti ilman tisupinssimainintoja tms. Tässäkin vuoden 2010 helmikuun ketjussa Jenni ottaa kantaa separatismiasioihin anti-imperialismin puolesta internatsimiehitystä vastaan: http://karjala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/01/30...

Jenni mainitaan myös jonkun geopolitiikkatutkijan kommentissa liittyen kovahkoon US-uutiseen "Venäjän Karjalassa outo kampanja: Kuka levittää Suomeen liittymistä?"

Tuo mainittu tutkija näemmä on noissa yhteyksissä selvästi sanoutunut itsensä ja järjestönsä (varmaan Jenninkin) puolesta irti kaikenlaisesta laittomuudesta saati terrorismiin viittaavasta ryhmäkuntaisuudesta: https://www.uusisuomi.fi/comment/229607#comment-22...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Tuosta ensimmäisestä ketjusta löytyi Jenni Suuntimon lisäksi monia nostalgisia kirjoittajia, joihin harvemmin enää törmää, kuten itse blogisti Veikko Saksi, kommentoijat Markus Lehtipuu, Tuula Hölttä j.n.e.
Oli siellä myös kunnianarvoisen Gagarinin kommentti: http://karjala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/01/30...
joka oli muotoiltu ehkä hiukan liiankin syvän tunnelatauksen vallassa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tässä vaiheessa on hyvä muistaa Ruotsin vuoden 1772 hallitusmuoto, joka oli Suomen perustuslakina koko autonomian ajan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_1772_hallitus...

Kyseinen hallitusmuoto määrittelee, mitä tehdään, kun valtaistuin jää tyhjäksi hallitsijasuvun miespuolisen sukupuuton kautta sen 38. artiklan mukaan:

http://www.histdoc.net/historia/su1772_2.html

"mutta jos walta-istuin jäisi awonaiseksi miespuolisen Kuningasheimon sukupuuton kautta, (josta onnettomasta tapauksesta armollinen Jumala meitä warjelkoon), niin owat Waltakunnan Säädyt welwolliset, kenenkään kutsumatta, kolmantenakymmenentenä päiwänä wiimeisen Kuninkaan kuolemasta, itsestänsä saapumaan Tukholmaan, niinkuin meidän Yhdistyksemme 23 p:ltä Kesäkuuta 1743 sanoo, määräten rangaistuksen sen kärsiä, joka tässä tilassa salahankkeilla ja liitoilla saattaisi pyrkiä sortamaan Säätyjen wapaata waalia."

Toisin sanoen Venäjän duumalla tai Leninillä ei ollut mitään sananvaltaa perustuslain mukaan Suomen sisäisiin asioihin. Ainoastaan Venäjän tsaarilla oli valtaa niihin hänen toimiessaan samaan aikaan Suomen suuriruhtinaana. Sillä hetkellä kun tsaari Nikolai II luopui kruunusta ja hänelle ei saatu seuraajaa, niin Suomesta tuli juridisesti itsenäinen. Venäjän duuma teki Suomessa aseellisen vallankaappauksen Venäjän armeijan tuella pyrkien tukahduttamaan Suomen itsenäisyyden alkuunsa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lukekaapa nämä kaksi blogia:
- Venäjä - Suomi http://mattivillikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240...
- "Karjalan kieltä puhutaan (ns.) Karjalan tasavallassa enää vain pienissä maalaiskylissä" http://tonistenstrm.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttu...

Uskoakseni vakuututte siitä, että ao. mietelauseet ovat yhä yhtä ajankohtaisia kuin ennenkin:

- Venäjä, jakomielisten valheessaeläjien vainoharhainen retrovaltakunta.
- Joka Venäjään luottaa, valmistelee itsemurhaa.
(KNFIJV: aforismit)

- Venäjä, maailman paskin maa!
(yleinen kansalaismielipide ympäri maailmaa)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset