Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää

 • Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
 • Suuri osa nykyisin Venäjäksi kutsutusta maa-alasta oli vuosituhansia suomalaiskansojen kotiseutua ennen itäslaavien invaasiota.
  Suuri osa nykyisin Venäjäksi kutsutusta maa-alasta oli vuosituhansia suomalaiskansojen kotiseutua ennen itäslaavien invaasiota.
 • Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
 • Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
 • Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
 • Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
 • Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää
 • Inkeri, Itä-Karjala, Mari, Komi, Hanti-Mansia ym. sekä alkuperäisen itsenäisen Suomineidon luomurajat Suomi 100 -vuositeemoiksi!
  Inkeri, Itä-Karjala, Mari, Komi, Hanti-Mansia ym. sekä alkuperäisen itsenäisen Suomineidon luomurajat Suomi 100 -vuositeemoiksi!
 • Alkuperäistä itsenäistä Suomineitoa kunnioittava Suomi 100 -juhlakolikko (ei vielä saatavana)
  Alkuperäistä itsenäistä Suomineitoa kunnioittava Suomi 100 -juhlakolikko (ei vielä saatavana)
 • Alkuperäistä itsenäistä Suomineitoa kunnioittava Suomi 100 -juhlapinssi ja riipus (on saatavana)
  Alkuperäistä itsenäistä Suomineitoa kunnioittava Suomi 100 -juhlapinssi ja riipus (on saatavana)

Alkuperäiskielinen versio poikkeaa otsikosta vain tyylitasolla, itse sanoman substanssista ei jää epäilystä. Isovenäläinen imperialismi ja kolonialismi haittavaltasivat meidän ja muiden alkuperäisomistajien maat. 

Sinällään tuo omat suomalaisugrijuurensa kieltävän Kremlin nykytsaarin tämänpäiväinen 'ilmoitus' ei ketään hätkäytä. Kaikkihan asian ovat aina tienneet epävirallisesti. Muitakin tosiasioita on toki itänaapurissamme virallisen muunnellun totuuden eli pravdan ohella yleensäkin salaa tiedetty aina Iivana Julman 1500-luvulla alkaneen 'etnisen likaamisen' alkuajoista lähtien (en luonnollisesti halua käyttää rumaa sanaa 'etninen puhdistus' suomalaisugrilaisten alkuperäiskansojen venäläistämisestä).

V. Putin vastaili venäläisnuorten kysymyksiin Sotshissa julistaen: "Nyt tiedämme, että esimerkiksi suomalais-ugrilaisia heimoja asui myös Keski-Venäjällä, ei pelkästään Laatokan lähistöllä. Kaivaukset ja löydökset osoittavat, kuinka slaavilaiset heimot ja suomalais-ugrilaiset heimot asuivat 'harmoniassa' keskenään."

Putin ei Ilta-Sanomien mukaan selittänyt mitenkään sitä, miksi hän juuri nyt nosti esille suomalais-ugrilaiset kansat (ugro-finskie plemena). Hän ei ole valtakautensa aikana osoittanut aiemmin mitään erityistä kiinnostusta suomalaiskansojen historiaan tai elinolojen parantamiseen Venäjällä. Nyt Putin mainitsi slaavien ja suomalais-ugrilaisten heimojen "”harmonisen”" yhteiselon ;)  


- No joo... ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalais-ugrilaiset_kansat 
- Ja toisaalta Putinin tosiasiallinen pääideologi Aleksandr Dugin on kertonut nykyvenäläiset linjaukset julki jo aiemmin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaikutus_politiikassa 

Kuten presidentti Vladimir Vladimirovitsh Putin paljasti kansalaisilleen, oli suuri osa nykyisin 'Venäjäksi' kutsutusta maa-alasta  vuosituhansia suomalaiskansojen kotiseutua ennen itäslaavien invaasiota. Oheinen karttaesitys kuvaa aikaa vajaat tuhat vuotta sitten, jolloin esitsaristeja ja esiputinisteja ei ollut Novgorodia pohjoisempana. Tsaarin Moskova (suom.ugr. sanasta Mustajoki) rakennettiin 1400-luvulla ja Pietari vasta 1700-luvulla silloisen Ruotsin alueelle. Suomen Viipurin lääniinhän venäläisiä tuli massoittain vasta 1939 ja 1944 lähtien. (Ks. karttakuva Putinin kuvan alla, suurenee klikkaamalla

Romanit muuten tulivat Eurooppaan Intian suunnalta samoihin aikoihin kuin venäläiset tulivat nyky-Venäjälle suomalaiskansojen ym. alueille (1400-luvun lopulta alkaen). Tosin venäläiset ovat tulleet väkivaltaisemmin ja muutenkin kunniattomammin kuin melko rauhanomaiset mustalaiset. 

 

Putin saapuu Suomeen vierailulle torstaina 27. heinäkuuta ja tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön Punkaharjulla sekä Savonlinnassa. Putinin vierailu on järjestetty tavallista juhlavammaksi liittyen Suomi 100 -juhlavuoden 'kunnioittamiseen'.

- Mitäs sanotte? Tulisiko Suomen median ja valveutuneimpien kansalaisvaikuttajien jotenkin ehkä vähän jämäkämminkin innostaa Putinia avautumaan SUOMI 100 -juhlavuoden kunniaksi ja maittemme ja kansojemme naapuruusuhteitten edelleentervehdyttämiseksi eräistä yhteisen historiamme keskeisimmistä kysymyksistä kipukohtineenkin?

Yhtenä osana niitä tuo suomalaiskansojen asema ja kohtalo tsaarien imperiumissa, Neuvostoliitossa ja nyky-Venäjällä, muistaen myös se kenen mailta isovenäläiskolonialistien vauraudenlähde eli maakaasu ja öljy on pumpattu ja kuka todellakin asusteli Laatokan ympäristöjä ja Inkerinmaata jo tuhansia vuosia ennen kuin ensimmäisetkään imperialistitsaristikolonialistit tulivat 'rikastuttamaan' rauhaamme Novgorodeineen, Moskovineen, Pietareineen ja Leningradeineen ja pohjansotineen isovihoineen suomensotineen ja pienten punaisten kapinamiesten aseistamisineen ja talvisotineen ja karjalanpakolais'kysymyksineen' ja jatkosotineen ja vaaranvuosineen ja yya-riistämisineen yms. etc.  
 

Karjalamme ym alkuperäisten alueidemme palautuksestakin kai sopisi jutella ja valtiovierailun yhteydessä asiasta voisi muistuttaa vaikka kyltein ja lauluin! 
- Ks. taustaa esim: 

- Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit? 

Suomi kunnosti Saimaan kanavan alun perin saadakseen Karjalaa takaisin

Je suis Svetlana Rönkkö - voiko ryssä olla tshuhna?

Rehellinen venäläistoimittaja TAAS! - "Reikä se on tsaarinkin p:ssä" 

Paskimmat ja oivaltavimmat Suomi 100 -tuotteet?

- Alkuperäinen itsenäinen Suomineito luomuasussaan ilman rihmankiertämää + muita karttoja yms. vuosilta 1921-42 yleistiedonhuollollisine selitteineen (Rohkeita kuvia!)


 

P.S.   Paljonkohan muuten tuon Putinin taustatietokartan julkaisemisesta saisi vankeutta Venäjällä, kun mielikuvituskartoistakin voi saada 10 v?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Nyt tiedämme, että esimerkiksi suomalais-ugrilaisia heimoja asui myös Keski-Venäjällä, ei pelkästään Laatokan lähistöllä. Kaivaukset ja löydökset osoittavat, kuinka slaavilaiset heimot ja suomalais-ugrilaiset heimot asuivat 'harmoniassa' keskenään."

Tuollaisen lausunnon tarkoitus on ilmiselvästi korostaa suomalaisten ja venäläisten luontaista "yhteenkuuluvaisuutta, mikä tarkoittaa luontaista Suomen alueen ja kansan uudelleen liittämistä Venäjän yhteyteen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä vaikuttaisi. Dugin on edelleen Puutiaisen pääideologi, sanovat saivartelijat mitä tahansa yliopistollisiin virkajärjestelyihin liittyen. Jos dosentuuri vaihtuu Kremlin neuvonantajuuteen, se ei oikeasti tarkoita syrjäänjoutumista...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aluksihan Suomi voisi palauttaa emämaalle loput Vanhasta Suomesta, Lappeenranta, Savonlinna ja Hamina. Ehkä Putin tulee neuvottelemaan näistä?

Niinistö voisi tietysti ehdottaa että Vanha Suomi kokonaisuudessaan palautettaisiin Uuteen Suomeen. Ihan kuten Aleksanteri I teki 1811.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mennäänkö Leo paikalle varmistamaan, että ehdotukset otetaan käsittelyyn? Minulla on vannoutuneena fanina ollut jo jonkin aikaa muutama oopperalippu hankittuna ja arvaat mistä olen varannut majoituksen...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja sitten Putin voisi sanoa Hrutshevin tavoin, että "vot, otetaan koko raja pois - saatte kaiken".

Vakavammin puhuen, ei ole poissuljettua, että Venäjä lähitulevaisuudessa ehdottaa Suomelle tukikohdan vuokraamista laivastolleen jostain. Esimerkiksi Ahvenanmaalta tai Mäkiluodosta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siis Porkkalan lähistöltä. Siitä tulee mieleen jatkosodan päätösasetelmat, ei kaukana talvisodankaan Hankoniemestä.

Minkä verran Juha katsoisit muuten olevan ihan mahdollista jopa suostua neuvottelemaan? Tarkoitan siis että jos saataisiin vastaavasti sitten vaikka yhtä vuokratukikohtaa vastaan Kannakselta Viipurin ja nykyrajan välinen alue takaisin omaksi, riittäisikö? Vai oletko sitä mieltä ihan periaatteessa kuin tervejärkisimmät yleensä että isänmaan alueesta ei neuvotella kuin kauppatavarasta vaan kaikki takaisin ja korvaukset vuosikymmenten nautintaoikeuksista päälle lyhentämättöminä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

No ei ainakaan nykyrajan ja Viipurin VÄLISESTÄ alueesta. Kyllä ainakin Viipurin kaupunki pitäisi saada takaisin.

Juu, eivät alueet ole kauppatavaraa, se on periaate. Ja ajatus yllä olevasta skenaariostakin on aivan epärealistinen hypoteesi, joten en lähde arvioimaan omaa pragmaattisuuteni astetta periaatteellisen kannan suhteen ajatellen vaihtokaupan suotuisuutta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Eiköhän me siis vaan odotella että Venäjän johtoon tulee lähi- tai pian senjäkeisenä aikana joku tolkun ihminen. Johan tuosta on 500 vuotta vierähtänyt ilman, jos nyt ei Gorban ja Jeltsinin selvää päivää paria lasketa... ;)

Mutta joskushan niitä geopolitiikkatason äkkisiirtymiä on toteutunut hyvinkin yllättäen, monikaan ei aavistanut esmes Berliinin muurin murtumista ninkään hyvin kuin minä aikoinaan. Ja silloin tällöin on joku luotikin osunut kohdalleen, mitä en nyt toivo kuultavan erityisemmin juuri Olavinlinnan muurien tuntumassa tai Punkaharjulla tai ylipäätään meillä päin isoanäyttämöä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Jeltsin olisi palauttanut koko Karjalan, jos Suomi olisi asiaa vaatinut ja jos hän olisi kotimaassaan pystynyt vastavoimat klaaraamaan.

Neuvostoliiton luominen antoi Venäjän viisisataavuotiselle imperiumille jatkoaikaa sen luontaisen tuhoutumisaikataulun tuomipäivän koitteessa. Putinin hallinnolla ei ole samanlaista ideologista veruketta enää, joten nykyvenäjän uusimperialismi jää paljon lyhytaikaisemmaksi kuin Neuvostoliiton kohdalla oli asian laita.

Elämme (edelleen) mielenkiintoisia aikoja.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #9

Jos Jeltsin olisi palauttanut Karjalan ei Karjala enää olisi osa Suomea.
Raja Pietarin esikaupungissa ei olisi kestänyt.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #9

Olisikohan Jeltsin enää selvittyään muistanut mitä tuli edellisenä iltana palauteltua? Eppäilen.

Kaikella ylöspäin kiivenneellä on myös tapana tulla lopulta alas. Niin varmaankin myös Venäjällä. Viimeisimmäksi loppua ennusti professorismies USAlle. Saatamme elää todellakin mielenkiintoisia aikoja tai sitten jotkut tulevat sukupolvet meidän jälkeemme. Aika tullee senkin näyttämään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #9

Jos Jeltsin olisi palauttanut Karjalan, olisi meillä vähintäänkin yhtä ikävät oltavat nyt kuin Ukrainalaisilla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

" ei ainakaan nykyrajan ja Viipurin VÄLISESTÄ alueesta. Kyllä ainakin Viipurin kaupunki pitäisi saada takaisin."

Tuon alueemme Viipurista länteen palautus varmaan Viipurimme mukaanlukien kuitenkin kiinnosti valtiojohtoakin kovasti vielä 1960-luvulla. Suomi kunnosti Saimaan kanavankin alun perin saadakseen ainakin sen verran Karjalaa takaisin, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232710-s...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Revanssismi voi ehkä mahdollisesti sopia urheilukentille mutta kaikenlaisissa valtioiden välisissä suhteissa sellainen on äärimmäisen vaarallista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

Kutsuisiko toveri Mjuurjuljainen 'revansismiksi' esmes ProKarelian humaania rauhaneheytyspolitiikkaa: http://prokarelia.net/fi/ - entä Kekkosen pyrkimyksiä saada Karjalan kannas takaisin ihmisomistukseen: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232710-s...

Se ei varmaan toverimme mielestä ole vaarallista revansismia, että Venäjä sotadiktaattorinsa johdolla anschlussaa Krimiä ja Itä-Ukrainaa ja Georgian ym. naapureiden alueita, jotka eivät koskaan ole laillisesti kuuluneet Venäjälle, ellei tsaarin ja Stalinin laittomia lebensrauminvalloitushyökkäyssotia pidetä vaarattomina diplomatiatoimina?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä, olen kutsunut Kekkosen Karjala-haikailuja revanssismiksi ja ProKarelian touhuja myös, ihan itse Saksille useanpaankin kertaan hänen plokipalstallaan. Ja kutsun edelleenkin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #19

"Ja kutsun edelleenkin."

No, jormallahan on kutsumuksensa. Mutta: kutsutko siis vaaralliseksi revansismiksi sitä, että Venäjä sotadiktaattorinsa johdolla anschlussaa Krimiä ja Itä-Ukrainaa ja Georgian ym. naapuriensa alueita muka takaisin äitivenäjälle?

Tähän muuten ei vielä ole (onneksi?) saatu lopullista vastausta: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015072320077360_...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Savolaisen mainitsemalla Krimillä ihmiset itse haluavat kuulua Venäjään. Etelä-Ossetiassa äänestys lienee tulossa. Donbassissa ihmiset haluavat kuulua Ukrainaan mutta haluavat toisenlaisen Ukrainan kuin Kiovan juntta.

En ole huomannut Venäjällä tällä hetkellä olevan "sotadiktaattoria" vaan ihan laillisen vaaleilla valittu presidentti ja kansanedustuslaitos jotka toimivat Venäjän asianomaisten lakien puitteissa.

Anschluss oikeassa merkityksessään tarkoittaa Itävallan liittämistä Natsi-Saksaan. Sellainen ei käsittääkseni ole myöskään käynnissä.

En ole Putinin enkä muunkaan Venäjän vastuunalaisessa tehtävässä olevan johtajan perustelleen mitään poliittista siirtoaan revanssilla vaikka siitäkin maasta löytyy taatusti cauvinistiset hörhönsä. Heidät on kuitenkin onnistuttu pitämään poissa vastuullisista johtoasemista, toivottavasti täälläkin onnistutaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #21

Mistäs muuten nuo venäjämieliset 'ihmiset' tulivat Krimille ja Etelä-Ossetiaan ym? Niin, Stalin ja tsaarit niitä ovat tuoneet pakolla poissiirtelemiensä alkuperäisempien tilalle, ja Putin toi lisäksi vielä pieniä vihreitä raskaasti aseistettuja kai marsilaisia äänestäjiä tai jotain jotka eivät ainakaan ensi alkuun Krimillä eivätkä Donbassissa ja Luhannskissa vieläkään muka ole venäläisiä...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #23

"Mistäs muuten nuo venäjämieliset 'ihmiset' tulivat Krimille ja Etelä-Ossetiaan ym? Niin, Stalin ja tsaarit niitä ovat tuoneet pakolla poissiirtelemiensä alkuperäisempien tilalle, ja Putin toi lisäksi vielä pieniä vihreitä raskaasti aseistettuja kai marsil..."

Ja mistäs muuten tuli Viipurin lääniin ja Petsamoon nykyinen slaavivoittoinen asujaimisto, joka käänsi kertaheitolla 1940-luvulla kieliolot aikatavalla nurinpäin etnisen 'puhdistumisen' myötä?

Kuten presidentti Vladimir Vladimirovitsh Putin paljasti kansalaisilleen, oli suuri osa nykyisin 'Venäjäksi' kutsutusta maa-alasta vuosituhansia suomalaiskansojen kotiseutua ennen itäslaavien invaasiota. Oheinen karttaesitys (Putinin kuvan alla, suurenee klikkaamalla) kuvaa aikaa vajaat tuhat vuotta sitten, jolloin esitsaristeja ja esiputinisteja ei ollut Novgorodia pohjoisempana. Tsaarin Moskova (suom.ugr. sanasta Mustajoki) rakennettiin 1400-luvulla ja Pietari vasta 1700-luvulla silloisen Ruotsin alueelle.

- Paljonkohan muuten tuon kartan julkaisemisesta saisi vankeutta Venäjällä, kun mielikuvituskartoistakin voi saada 10 v, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240283-1...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #21

"vaikka siitäkin maasta löytyy taatusti cauvinistiset hörhönsä. Heidät on kuitenkin onnistuttu pitämään poissa vastuullisista johtoasemista"

Jos pätkä-Puutiainen ei ole isovenäläissovinisti niin kuka on, jorma?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Suomen kielessä on perinteenä suomentaa hallitsijoiden nimiä tyyliin Iivana Julma, Kaarle Suuri j.n.e. Mikä nyt milloinkin luonnehtii parhaiten hallitsijan olemusta tai habitusta sekä nimen vastaavuutta suomen kielessä. Jostain syystä diktaattorit ovat usein lyhytkasvuisia.

Esimerkkejä Wikipediasta:

Englannin Ethelred Neuvoton
Englannin Juhana Maaton
Englannin Maria I Verinen
Espanjan Johanna Mielipuoli
Norjan Harald Kaunotukka
Norjan Eerik Verikirves
Norjan Maunu Paljassääri
Persian Khosrau I Kuolematon
Ranskan Kaarle VI Mielipuoli
Ranskan Ludvig VI Paksu
Ranskan Pipin Pieni
Ruotsin Kustaa II Aadolf, Pohjoisen Leijona
Ruotsin Maunu Ladonlukko
Sisilian Ferdinand II, Kuningas Pommi[3]
Tanskan Harald Sinihammas
Tanskan Sven Kaksiparta

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Pyrkimyksenä on kuitenkin pyrkiä käyttämään kunkin omakielisiä nimiä ja pyrkiä luopumaan käännöksistä. Samaten hallitsijoiden lempinimistäkin on pääsääntöisesti luovuttu jo aikoja sitten. Ei ainakaan tule mieleen yhtään tällä hetkellä vallassa olevaa kruunupäätä jonka nimeen liitettäisi e.m. attribuutteja kehuvassa, haukkuvassa tai vähättelevässä merkityksessä. Ei myöskään demokraattisilla vaaleilla valittua valtionpäämiestä tai muussa korkeassa luottamusasemassa olevaa. Eikä Savolaisen lanseeraama nimi oikein "istu" noiden Kuikan listaamien formaattiin. Joten edelleenkin: kuka on "pätkä-Puutiainen"?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

Formaattia noudattaen voisi tietysti sitä muokata muotoon:
"Puutiainen I Pätkä".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Ei avautunut vieläkään. Antaa olla jos ihmisistä ei osata käyttää heidän oikeita nimiään. Palataan asiaan kun korvantauksenne ovat kuivat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Mitä mieltä olet taistolaisten aikoinaan Mannerheimista käyttämästä nimityksestä "Murha Kustaa"?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #27

Eikö tästä suurmiehestä omat käyttäneet mielenososituksessa nimitystä PUTLER.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #30

Joku luotettavahko tutkivan journalismin perinteet omaksunut venäläislähde muistaakseni nikneimasi vuosi pari sitten myös sanoilla Volodja Pedofilnyi.

Taustalta kuulemma löytyi jotain judoseuran poikajaoksen kanssa seurustelua s/m-hengessä jotenkin yksipuolisesti ylivoimaiseen overkill-voimankäyttöön perustuen tms. mikä on kai geopolitiikkastrategianakin kyseiselle rajaselkkauspervolle tuttua settiä. Pienempiensä päälle vyöryessään kääpiökin tuntee olevansa jättiläinen, varsinkin älykääpiö.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vastaus kommenttiin #5

Ollakseen puolueettoman tasapuolinen, Suomen pitäisi siinä tapauksessa vuokrata laivastotukikohta myös Natolle, esim Hangosta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Luen parhaillaan erittäin mielenkiintoista kirjaa. Se on historioitsija ja yhteiskuntatieteiden tohtori Erkki Vettenniemen kirja ”Solženitsyn”. Kirja kertoo Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsynin henkilökohtaisesta elämästä. Huippuälykäs Solzhenitsyn omasi myös ilmiömäisen muistin, joka tuodaan esille tässä kirjassa.

Erittäin merkittävän 7-osaisen kirjasarjan ”Vankileirien saaristo”-tekijä Aleksandr Solzhenitsyn (1918 - 2008) on sanonut: ”Halusin olla muisti, suuren onnettomuuden kokeneen kansan muisti.” Tämä muisti tuntuu olevan haalistumassa gallupista päätellen itänaapurissa. Stalin-kultti nostaa päätään kaiken aikaa Venäjällä. Siellä pidetyssä äänestyksessä Stalin valittiin suosituimmaksi henkilöksi ja Putin toiseksi suosituimmaksi kautta itänaapurin historian.

Vettenniemen kirjassa mainitaan kirja ”Unnatural Deaths in the USSR, 1928-1954”, jonka mukaan Stalinin kauden ”epäluonnollisten kuolemien määräksi” pääteltiin 50 miljoonaa. Tämän kirjan käsikirjoitus oli salakuljetettu aikanaan länteen. Vettenniemen kirjassa esiintyy kommunismin uhrilukuina myös 66 miljoonaa ja 42 miljoonaa, joita Solzhenitsyn lainaa ”Vankileirien saaristossa.”

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ja tuota internatsisika Stalinia Putin on aina ihan julkisesti ihaillut siinä missä Hitleriäkin. Surullisinta on, että Puutiainen on saanut indoktrinointipropagandallaan ja vähemmänkin hienostuneilla menetelmillä kansan suuren osan samalle kannalle. Tutkimusten mukaan massavenäläinen jo uskoo Stalinin olleen Hyvä Johtaja, mitä putinilaiset koulukirjat ovatkin tuputtaneet jo pian kaksi vuosikymmentä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Paasikiven sanoin: "Katsokaa karttaa."
Suomi on (Venäjältä katsoen) lähes ainoa maa, jonka rajoilla ei ole jos jonkinlaista ohjusta sojottaen Venäjän suuntaan. Tottakai Putsku on kiinnostunut/haluaa osoittaa, että voidaan sitenkin elää.
Suomi oli jo NL:n aikana 'näyteikkuna' siitä kuinka voidaan yhdessä elää. Typerää kylläkin, NL nojasi/painosti vahvasti Suomen suuntaan.
Kysymys: Painostaako Putsku?

Henry

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Putin on painostanut Suomineitoa enemmän kuin termi ahdistelu pitää sisällään. Hänen aikanansa ei ole odotettavissa juurikaan hyvää. Sen jälkeen voi periaatteessa tullakin jotain parempaa tai pahempaa, mihin olisi molempiin syytä jo varautua, ks. esim. Putinin-jälkeinen Venäjä nyt http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185890-p...

Putin on sanonut noudattavansa perustuslakia, jonka tosin on tainnut jo itse kerran pari muotoilla sopivammakseen. Mikäs estäisi uusimasta pressa-pääministeri-pressa-parinvaihtokuviota taas, edellistä ehkä lojaalimmankin nukkehallitsijan kanssa (kaikkien mielestä Medvedevin 'itsenäiset' irtiotot kun eivät olleet pelkästään sovittuja teatterikäänteitä erilaisten linjojen kokeilumielessä tai 'kilpailijan' osoittamiseksi typerykseksi [vrt. oluttölkin tilavuuden pienentämisvaatimus 'suurvaltajohtajalta' ;)])?

- Kuka voisi olla aatteellisesti kyllin 'hyvä ja puhdas' putinistinen sijaispresidentti Johtajan pitäessä seuraavat pari virkakautta ohjaksia käsissään pääministerin virasta käsin? Puutiaisen tosiasiallinen pääideologi Aleksandr Dugin on kertonut nykyvenäläiset/putinistiset linjaukset julki jo aiemmin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaik...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Linkki viittaa siis sinun mielipiteeseesi ja toinen linkki kertoo, että Dugin on Bäckmanin kaveri jne.
;)

Henry

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #28

J. Bäckman on paitsi Haapasalon Villen jälkeen tunnetuin suomalainen venäjällä, myös virallisesti tunnetuin Suomi-asiantuntija siellä ja Venäjän presidentin alaisen RISI-järjestön pohjoismainen vastuuedustaja, mihin tehtävään ei päästä ilman henkkoht suhteita. Duginin asema on kutakuinkin virallinen sekin eikä mikän valtakunnansalaisuus kenellekään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #34

Niin, kysymys uudelleen muotoiltuna:
Kumpi painostaa/painosti enemmän Suomea: NL vai Putsku? Ja jos Putsku painostaa enemmän olisi kiva kuulla miten painostaa?

J. Bäckman??
;)

Henry

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vaikea sanoa, kukapa meistä tietäisi salaisia asioita.
Mutta viimeisin törkeä loukkaus oli FSB:n operaatio lähettää Lapin kautta 1700 ns. pakolaista Suomeen.

Yli 70 vuoteen ei Suomeen ole tullut itärajan yli paperittomia. Venäjän puolella on tavallisesti kolme tarkastuspistettä, Rajajoosepissa ensimmäinen on 100km ennen rajaa. Jos on joku hiippari havaittu, molemmin puolin on partiot koirineen etsimässä.

Toissa talvena FSB/Putin lähetti nämä ns. pakolaiset Suomeen poliittisena painostuksena. Viesti oli selkeä: Täältä tulee vaikka miljoonia! Äkkiä johtajamme matkustivatkin Kremliin kuulemaan mitä vaatimuksia Putinilla on. Mitä he joutuivat antamaan ei ole tiedossa.

Kuvittelen että Putin on härskimpi painostuksissa kuin NL:n hallinto aikoinaan. Putin ei aikaile sotavoiman käytössä kuten on nähty.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jeltsin käytännössä lakkautti neuvostotyyliset rajavyöhykkeet ja aiemman kaltaiset tarkastuspisteet. Tarkoituksena oli tehdä Venäjästä mahdollisimman normaali eurooppalainen valtio tässäkin mielessä.

Putinin aikana entinen rajavalvonta laajoine rajavyöhykkeineen on palautettu voimaan ja Venäjä on saanut siitä kritiikkiä osakseen.

Tietysti voimme kysyä, että miksi nyt päästätte pakolaisia rajoillemme, kun ette ole heitä aiemminkaan päästäneet, mutta sen sävyinen kiukuttelu kuin Suomessa on asiasta ollut vallalla on ristiriitaista sen kanssa, että monet ovat aiemmin kritisoineet neuvostotyylin palauttamista.

Periaatteessa on Suomen oma asia valvoa rajojaan ja päästää maahan vain sellaiset henkilöt, joilla on tarvittavat asiakirjat hallussaan tai jotka oman tulkintamme mukaan ovat pakolaisstatukseen ja turvapaikkaan kelpuutettavia. On kyseenalaista voiko Venäjää pitää tässä mielessä turvattomana maana heitä kohtaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suomi ei pysty valvomaan rajojaan. Lue:

Rajavartijoille työkalut hybridisotaan, näin otsikoi HS pääkirjoituksensa 18.7.2017.

Kerran keskustelin aiheesta rajavartijan kanssa Niiralan raja-asemalla. Vähän aikaisemmin oli Lapin asemien kautta tullut 1740 turvapaikan hakijaa Suomeen. Se oli venäläisten hybridioperaatio Suomea vastaan.

Kysyin rajavartijalta, mitä teette jos rajan yli tulee tuhat pakolaista? Venäläisten viimeinen tarkastuspiste on aivan rajalinjassa kiinni. He voivat tuoda joukon aivan rajalinjalle ja siirtää Suomen puolelle. Tämän pisteen ja meidän raja-aseman väli on kilometri. Tälle alueelle sopii tuhansia ihmisiä. Raja-vartija vastasi vain että kyllä meillä on omat konstit.

Nyt tehtiin asetusmuutos, rajavartijoille voidaan antaa enemmän aseistusta konepistooleja ja rynnäkkökiväärejä. Mielestäni tilanne ei paljoa parantunut.

Pahin skenaario: Rajavartijat huomaavat että rajalinjan Suomen puolelle on tullut yhtäkkiä tuhansia pakolaisia. Mitä rajavartijat voivat tehdä? Heillä on muutamia konepistooleita. Rajan taakse ryhmittyy raskailla konekivääreillä aseistautunut joukko joka päättäväisesti estää palaamisen. Samaan aikaan on molemmin puolin rajaa tullut linja-autoilla iso joukko venäläisiä TV-kuvaajia ikuistamaan tapahtumia.

Yksi tapa olisi saada koko joukko pysymään pienellä alueella. Mutta siihen pitäisi varautua, pitäisi tehdä etukäteen "puolustuslinjoja" joiden sisäpuolelle voitaisiin pakolaiset koota. Punainen Risti ja muut järjestöt hoitaisivat teltat ja muonituksen. Kaikki tämä pitäisi tehdä ensimmäisen päivän aikana, talvella muutamassa tunnissa. Tämä olisi tilapäinen ratkaisu, mutta näin jäisi aikaa neuvotella asian ratkaisemisesta.

Toinen mahdollisuus olisi rakentaa ensimmäinen tarkastuspiste ihan rajaan kiinni kuten on venäläisillä. Siinä voitaisiin estää tietä pitkin tulevat mutta ulkopuoli jäisi silti vapaaksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Romanit muuten tulivat Eurooppaan Intian suunnalta samoihin aikoihin kuin venäläiset tulivat nyky-Venäjälle suomalaiskansojen ym. alueille (1400-luvun lopulta alkaen). Tosin venäläiset ovat tulleet väkivaltaisemmin ja muutenkin kunniattomammin kuin melko rauhanomaiset mustalaiset.

Suomen Viipurin lääniinhän venäläisiä tuli massoittain vasta 1939 lähtien. Sen palautuksestakin muuten kai sopisi jutella ja valtiovierailun yhteydessä asiasta voisi muistuttaa vaikka kyltein ja lauluin!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Itänaapurimme on kunnioittanut pian 100-vuotiasta Suomineitoa monin tavoin myös talvi- ja jatkotavan ja vaaranvuosien ja yya-pakkopaidan lisäksi. Pioneerit, Nashi, desanttidosentit, himaslobot, virallinen ja puolivirallinen praavda ja suora ja epäsuora uhkailu, kahdenvälinen 'molempia osapuolia yhdenvertaisesti hyödyttävä' kaupallisteknisteollinen yhteistyö...

IS kertoo tänään Venäjän puolustusministeriön virallista ääntä edustavan Zvezda-televisiokanavan laajasta artikkelista, joka on tuorein esimerkki Suomeen ja koko Eurooppaan kohdistetusta informaatiohyökkäyksestä. Tv-kanava vääristelee historiaa mm. näin: ”Suomi ampui Mainilan laukaukset ja provosoi talvisodan Saksan apurina” http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005309849.html

Kuten tiedämme, Venäjä uhkailee Puolaa 'seuraamuksilla' jos se poistaa maassa vielä olevia neuvostomiehittäjien ylistyspatsaita. Mitenkähän Kreml suhtaututuu siihen, että meillä ainakin dosentti Jari Ehrnrooth vaatii Lenin-kulttia pois Suomesta - satavuotiaan Suomen pääkaupungissahan on yhä Leninille omistettu puisto, ja vaikka Iso P ei yleensä Leninin historiavaikutusta korostakaan, tässä tapauksessa kai patsaanpoisto kielisi paitsi neuvosto- myös 'venäjävastaisuudesta'? https://yle.fi/uutiset/3-9745373

Ja sitten vielä tämä Rosatomin venäjämielinen lastenkesäleiri: http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240724-ro...

Mutta mitähän tosiaan Putinilla mahtoi olla mielessään lipsauttaessaan Suomen-vierailunsa alla tuon suomalaiskansojen kotiseutumöläytyksensä...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Karjalan kieltä puhutaan (ns.) Karjalan tasavallassa enää vain pienissä maalaiskylissä", aloittaa Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisteriopiskelija Toni Stenström uuden mielenkiintoisen bloginsa, ks. http://tonistenstrm.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttu...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pari sanaa vielä Suomineidon helma-alueista.

Termi 'Pietarin lääni (kuvernementti)' otettiin käyttöön vuonna 1710, kun Nevanlinnan paikalle kyhätty Pietarin pikkukaupunki oli 7 vuoden ikäinen. Maahantunkeutuja Pietari Suurihan rakennutti kaupungin perustaksi Pietari-Paavalin sotalinnoituksen Jänissaarelle vuonna 1703 sotaretkellään silloiselle Ruotsin Inkerin alueelle suomalaisten kansojen asuinmaille. Alun perin hän nimesi miehitysalueensa 'Inkerinmaan kuvernementiksi', mutta kaupungin rakentuessa halusi koko hallintoalueen kaimakseen (mukamas jonkun pyhän Pietarin kunniaksi;). Venäjä valloitti Suomen Ruotsilta vuosien 1710–1715 kuluessa, mistä alkoi isoviha, vuoteen 1721 saakka kestänyt barbaarinen venäläismiehitys Suomessa.

Imperialistiroistotsaarilla muuten oli täysi työ saada venäläisiä muuttamaan uuteen pääkaupunkiinsa suomalaismaalle, ja virkamiehet tietysti pakotettiin Pietariin. Kaupungin rakennustöihin tuotiin joukoittain ruotsalaisia sotavankeja ja venäläisiä maaorjia, ja tuhannet heistä kuolivat sairauksiin ja huonoihin oloihin. Kaupungin rakentamisen Pietari Suuri rahoitti uusilla veroilla, kuten parta-, arkku- ja sieluverolla, joka oli käytännössä alempien yhteiskuntaluokkien miehiin kohdistunut kuolinvero. Vuonna 1712 Pietari Suuri julisti kaupungin Venäjän keisarikunnan pääkaupungiksi, määräsi vastahakoiset virkamiehet, aateliset ja kauppiaat muuttamaan Moskovasta Neva-joen suistoon ja rakentamaan sinne uudet kotinsa. (Wiki) - Tokaisun "reikä se on tsaarinkin p:ssä" kerrotaan kuullun ensi kertaa tuossa yhteydessä puhtaalla virkamiesvenäjällä selkeästi äännettynä - ks. aiheesta kirjoitettu blogi Rehellinen venäläistoimittaja TAAS! http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237483-r...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset