Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

KKO: Kunniaväkivalta, murhauhkailu ja -valmistelu laillistettu virallisesti?

  • "Laki olkoon niin kuin se luetaan, älköönkä piitattako miten sen on tarkoitettu sitä laadittaessa olevan", säätää Pykäläpiru
    "Laki olkoon niin kuin se luetaan, älköönkä piitattako miten sen on tarkoitettu sitä laadittaessa olevan", säätää Pykäläpiru

Nyt se on sitten laillista! Sharian paikallissovellusta virallistetaan Suomessa?  Hahhaa! Mites nyt suu pannaan, vääräuskoiset kantasuomalaiset? Korkein oikeus tosiasiallisesti laillisti kunniamurhan valmistelun ja sharia-väkivallan käytön ja sillä uhkailun tietyissä kansanryhmissä. 

Tämä on ensimmäinen kerta, kun KKO antoi ennakkopäätöksen törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua koskevassa asiassa. Olisi varmaan meidän lintukotolaisten ollut hyvä pitää alun perinkin turpa kiinni ja olla arvostelematta monikulttuurisuuden uuskirjoa ja erehtymätöntä Oikeuslaitostamme suvaitsemattomuuden puutteesta. Kyllä se aikaamme synkronoitu tuore tuomarinote sieltä taas löytyi alempien oikeusasteiden ensi käden taantumushörhöilystä huolimatta Korkeemmas kädes.

Nyt epäilyistä vapautetun perhekeskeisen nuorenmiehen kipu/koppikorvausten lisäksi saattavat vääräuskoiset joutua vielä maksamaan myös yhteisöllisyydentuntoisen uusuomalaissankarin syylliseksileimaamissakkoja. Myöhemmässä vaiheessa ehkä sitten maksamme loogisena jatkumona monipuolistuvan laintulkintamme kehityskuluina kenties virallistettavien sharia-tuomioistuinten perustamis- ja toimintakulujakin yhteisvastuullisesti valtion, kunnan ja kirkollisveroistamme? 

- Käsi sydämellä: Tämä kunniaväkivallan tunnusmerkistön täyttävä kuvaus kertoo mielestäni olennaisesti Suomessa perinteisesti esiintyviä/sormienläpikatsottuja kantasuomalais- ja romanitaustaisia klaanikoodimuotoja vakavammasta ilmiöstä, jota ei ehkä olisi hyvä päästää juurtumaan laillistettuna poikkeamana oikeustajuumme ja tasa-arvokäsitykseemme entisten vääristymien lisäksi.

Nyt KKO:n päätös ravistelee kansan oikeustajua ja on omiaan rapauttamaan yleistä lainkuuliaisuutta: "Käräjäoikeudessa mies kertoi, että heidän kulttuurissaan tyttöjen on noudatettava perheen maineen vuoksi tiettyjä sääntöjä. 16-vuotias tyttö oli veljensä ja äitinsä kieltojen vastaisesti liikkunut ulkona muulloinkin kuin koulumatkoilla ja pukeutunut perheen mielestä epäsopivasti ... Toisaalta mies oli myös useaan otteeseen todennut, ettei sisarelle tapahtuisi mitään, jos hän palaisi kotiin, KKO toteaa päätöksessään". "Jos äiti on tappamista vastaan, tapan äidinkin," on melko suvaitsematon chat-lausuma sekin. -  IL 5.7.2017 http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707052200246413_u0.shtml  

 

P.S.  Rikoksentekijän kannalta tämä keskeinen linjauspäätös ehkä "menee ihan ihmisoikeussääntöjen mukaan", kuten eräs juridiikan/oikeuskäytännön tuntija kommentoi alla. Entä uhrin, ja yhteiskunnan? Tasa-arvon riemuvoitto vai? Käytännössä ennakkopäätös uutena sanktioimattomuustoleranssistandardina tarkoittaa nimenomaan sitä, että kunniaväkivalta on nyt sekä julmana jatkuvana uhkailuna ja vainona että konkreettisina valmisteluina hyväksytty ainakin tämän case-tapauksen osoittamiin rajoihin saakka ilman, että rangaistusta tarvitsee pelätä pikku perhenahisteluja ja normaaleja ojennuspuhutteluja enempää. Nyt tosiallisesti laillistettiin perheen- ja klaaninsisäinen uskonpatriarkaatin sorto- ja omistus/nautintaoikeus ja kumottiin mm. naisrauhaan liittyviä perusoikeuksia. Naisilla ja tytöillä ei enää ole täyttä lainsuojaa Suomessa ainakaan, jos heidän puolisonsa, veljensä tai muu sukunsa ovat maahanmuuttajataustaisia. - Kärjistetyimmillään voitaisiin jopa todeta laintulkintalinjauksen merkitsevän kansankielistä toivotusta: tervetuloa Suomeen nauttimaan oikeusvaltiomme suojasta ja rakentamaan sen piiriin maassa maanne tavalla -periaatteen mukaista käytännön oikeussiirtokuntaa joustavasti meidän lakiemme puitteissa/puuttumatta!

Linjaus antaa eräässä mielessä käytännön legitimiteetin väkivaltauhan käytölle aseena alakulttuuriyhteisöllisissä kurinpitotoimissa naisia ja lapsia ja muita alistettuja kohtaan uskomusperäisten perinne- ja lakisäännöstöjen mukaisesti. Sanoisin epäjuridisessa ja poleemisessa tarkoituksessa jopa, että päätöksensä myötä KKO on tästedes eräänlainen periaatteellinen kanssarikollinen jokaisessa vastaavassa kunniaväkivaltarikostapauksessa Suomessa.

P.P.S.   Ihmisoikeusliiton kommentti Aamulehdessä 6.7.2017: "Suomessa ei ole tiettävästi tapahtunut yhtäkään kunniamurhaa. Monissa Euroopan maissa vasta sellaisen tapahtuminen on käynnistänyt julkisen kesk..." > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239709-kko-kunniavakivalta-murhauhkailu-ja-valmistelu-laillistettu-virallisesti#comment-3592897 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jopa häpeämurhan suunnittelu uhkailuineen on laillistettu! Pitää vain muistaa uhkailla ahkerasti vähän eri sanoin ja useampaa ihmistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Avaatko hieman vielä tuota kunnia/häpeä vastakkainasettelua...?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En halua käyttää kunniattomien ihmisten nimityksiä heidän iljettävyyksillensä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Puolileikillään voisi joskus kysyä, onko KKO:n olennaisin globaalinäkökulman tehtävä (oikeudenmukaisuuskäsitystemme puolustamisen sijaan) antaa linjauksia siitä, miten Suomen lakia ja oikeuskäytänteitä sovelletaan kunkin uussuomalaiskulttuuripiirin omiin tarpeisiin suhteuttaen niiden omaperäisiä perinteitä loukkaamatta ja niihin käytännössä aste asteelta lisääntyvästi omaammekin sopeuttaen. Retorinen kysymys, mutta saa vastata jos osaa ja tuntee tarvetta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Älä nyt käsitä tätä ainakaan laittomaksi uhkaukseksi, mutta onhan sulla vakuutukset kunnossa? Siis, en todellakaan toivo, mutta voisin kuvitella, että globalisoituvassa maailmassamme on jopa omassa rajattomassa maanosassammekin voimia ja tahoja, jotka katsovat oikeaoppisen maailmankuvansa mukaisen uskonrauhan kenties joutuvan kyseenalaistetuksi jopa häirintään tai halventamiseen rinnastettavalla tavalla ja tuossa voimakkaasti provosoidussa tilassaan nämä uhreiksi valitsemasi tahot saattavat ihan inhimillisesti ymmärrettävistä yksilöpsykologisista syistä joutua henkisesti pakotettuna reagoimaan äärimmäisin fyysisinkin...

Marko Parkkola

"16-vuotias tyttö oli veljensä ja äitinsä kieltojen vastaisesti liikkunut ulkona muulloinkin kuin koulumatkoilla"

Nyt äkkiä joku kertomaan niistä perustuslaillisista liikkumisen vapauksista! Näistähän on oltu kovasti huolissaan aiemmin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näepäs jotain positiivistakin äläkä vain vihapuheenomaista vastakkainasettelua! Varmaan hyvänä perusteena on ollut kantasuomalaistenkin piirissä paljon hoettu mutta epäjämäkästi toteutettu motto "lapsille on asetettava rajoja".

Lisäksi tytön vaatetus oli ollut perheen mielestä sopimatonta. Siihen voisi todeta, että monte kantasuomalaisasiantuntijatkin ovat huolissaan siitä, että muodin ja mainosten annetaan määrätä nuorten pukeutumisesta ja esimerkiksi rauhanaatetta viestittävä perinnepukeutumoinen hartaine vaatekappaleineen voi olla paljonkin suositeltavampaa suomalaistytöillekin. Kristillisperinteiset vaatekappaleet eivät tosin taida oikein rauhantahtoa ilmentää...

Marko Parkkola

Totta. Paavo Lipponen sanoi jo monta aikaa sitten, että "ei pidä tyrkyttää itseään jokaisessa puskassa". Tätä voisi laajentaa koskemaan myös vaatetusta. Ei pidä pukeutua liian paljastavasti ja tällä tavoin tyrkyttää itseään.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Tämä on sitä unelmaa. Sitä parempaa kulttuuria mitä paremmat ihmiset haluavat. Ja lisäksi veljen puheet olivat sitä kivapuhetta. Sellasta se on kun Suomi 2017 == Orwell 1984.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eikö tullutkaan sanoja? Words are joskus not easy, ainakin kun haukkoo henkeään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Urheilijat eivät henkeä hauko toisin kuin norttimiehet.

Poistin kommentin, koska en löytänyt finlex.fi:sta korkeimman oikeuden ratkaisua asiasta. Oikeuden ratkaisuja ei kannata kommentoida ennen kuin on perehtynyt ratkaisun perusteisiin ja alioikeuksien päätöksiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä jo hovioikeus hylkäsi syytteen siksi, ettei näyttö riitä. Näin asian perustelee Korkein oikeus:
"39. Korkein oikeus toteaa näytön arvioinnin lähtökohtana, että rikosasiassa syyksilukevan tuomion edellytyksenä on, että syyttäjä on esittänyt asiassa sellaisen selvityksen, jonka perusteella vastaajan syyllisyys on näytetty toteen sellaisella varmuudella, ettei siitä jää varteenotettavaa epäilyä.

40. Punnitessaan vastakkain syytettä tukevaa ja sitä vastaan puhuvaa näyttöä Korkein oikeus toteaa, että A:n sisareensa aikaisemmin kohdistama väkivalta sekä hänen lähettämistään viesteistä ja hänen puheistaan ja käyttäytymisestään ilmenevä aggressiivisuutensa osoittavat yleistä valmiutta käyttää jonkinasteista väkivaltaa sisartaan kohtaan. Yleinen valmius väkivallan käyttöön ei kuitenkaan vielä riitä osoittamaan, että hän olisi tehnyt yksityiskohtaisen suunnitelman sisarensa tappamisesta. Todisteina esitetyt viestitkin osoittavat pikemminkin kiihtymystilassa tapahtunutta uhoamista kuin yksityiskohtaisen surmaamissuunnitelman olemassaoloa. Näillä perusteilla Korkein oikeus päätyy siihen, että A:n ei ole näytetty tehneen yksityiskohtaista suunnitelmaa sisarensa surmaamisesta."
http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/...

Menee ihan ihmisoikeussääntöjen mukaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/In_dubio_pro_reo

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

C'mon hei, käytännössä ennakkopäätös uutena sanktioimattomuustoleranssistandardina tarkoittaa nimenomaan sitä, että kunniaväkivalta on nyt sekä julmana jatkuvana uhkailuna ja vainona että konkreettisina valmisteluina hyväksytty ainakin tämän case-tapauksen osoittamiin rajoihin saakka ilman, että rangaistusta tarvitsee pelätä pikku perhenahisteluja ja normaaleja ojennuspuhutteluja enempää. Nyt tosiallisesti laillistettiin perheen- ja klaaninsisäinen uskonpatriarkaatin sorto- ja omistus/nautintaoikeus ja kumottiin mm. naisrauhaan liittyviä perusoikeuksia. Naisilla ja tytöillä ei enää ole lainsuojaa Suomessa ainakaan, jos heidän puolisonsa, veljensä tai muu sukunsa ovat maahanmuuttajataustaisia. Rikoksentekijän näkökulmasta tosiaan päätös "menee ihan ihmisoikeussääntöjen mukaan". Entä uhrin? Tasa-arvon riemuvoitto vai?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Saattoi olla syyttäjälaitoksen töppäilyn riemuvoitto, koska KKO:n tapausselostuksesta on pääteltävissä, että laiton uhkaus olisi saattanut tulla kyseeseen vaihtoisena syytekohtana.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #31

Syyttäjä kertoo, että ei missään vaiheessa harkinnut kyseisen syytteen nostamista.
–Minun mielestäni tässä oli ihan selkeästi törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen tunnusmerkistö olemassa. Katsoin, että kyse on siitä, Velitski sanoo, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239709-k...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #41

Ei kannata syyttäjänkään aina pelata yhden kortin varassa, koska hänen laintulkintansakin on vain eräänlainen esitys tuomioistuinlaitokselle, joka sanoo sen viimeisen sanan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #42

"...vain eräänlainen esitys tuomioistuinlaitokselle, joka sanoo sen viimeisen sanan."

Sanoo jos näkee omista valitettavasti käytännössä usein subjektiivisista tarkoitusperistään nähden tarpeelliseksi, ja silloinkin niiden mukaisesti tulkintaperinteeseen ja käytäntöön vaikuttaen. Jos on esmes tarvetta ajaa oikeuskäytäntöä ja laintulkintaa tiettyyn 'moderniksi ja globaalisti korrektiksi' arvoarvotettuun suuntaan, voidaan systemaattisesti 'todeta' näytön joko riittävän tai ei-rittävän ihan lähes henkilömieltymysten mukaan. Voitko kumota?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #45

Kyllä tässä se oikeuskäytännön ajaja löytyy suoraan hallituksen esityksen perusteluista:
"30. Rikoslain 21 luvun 6 a §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettua tekotapaa koskevissa hallituksen esityksen perusteluissa todetaan, että koska pelkkiä pahoja ajatuksia ei voida kriminalisoida, tulee suunnitelmalta vaatia yksityiskohtaisuutta. Yksityiskohtaisen suunnitelman pitää olla sellainen faktatietoon perustuva toimintakokonaisuuden suunnitelma, joka luo edellytykset ja on välttämätön rikoksen toteuttamisessa. Yksityiskohtainen suunnitelma edellyttää selvästi enemmän kuin rikoksen pääpiirteittäinen suunnitelma. Yksityiskohtainen suunnitelma ei kuitenkaan edellytä sitä, että rikossuunnitelman kaikki pienimmätkin yksityiskohdat olisi lopullisesti päätetty (HE 141/2012 vp s. 36 – 37).
- - -
37. A on kertonut, että hänellä ei ollut lähettämistään viesteistä huolimatta ollut tarkoitusta tappaa tai edes vahingoittaa sisartaan. Hän oli viestejä lähettäessään ollut hermostunut ja huolissaan sisarestaan, ja hän oli käyttänyt voimakasta kieltä pelottelukeinona saadakseen sisarensa palaamaan kotiin tai menemään sosiaaliviranomaisten luokse. Korkein oikeus toteaa, että myös viestien sisällöstä voidaan päätellä, että A on viestejä kirjoittaessaan ollut voimakkaassa kiihtymystilassa ja mahdollisesti myös huolissaan sisarestaan ja äidistään. Nämä seikat huomioon ottaen Korkein oikeus pitää mahdollisena vaihtoehtona myös sitä, että viestit on kirjoitettu A:n kertomassa tarkoituksessa.

38. Tappamista koskevan yksityiskohtaisen suunnitelman olemassaoloa vastaan puhuu jossain määrin kohdassa 37 todetun ohella se, että A:lla ei ole selvitetty olleen hallussaan mitään tekovälinettä, joka olisi soveltunut käytettäväksi henkirikoksessa. Kohdissa 3 ja 5 todetulla tavalla Korkeimmassa oikeudessa ei ole ollut ratkaistavana, onko hän syytteessä mainittuna tekoaikana pitänyt hallussaan ampuma-asetta.

39. Korkein oikeus toteaa näytön arvioinnin lähtökohtana, että rikosasiassa syyksilukevan tuomion edellytyksenä on, että syyttäjä on esittänyt asiassa sellaisen selvityksen, jonka perusteella vastaajan syyllisyys on näytetty toteen sellaisella varmuudella, ettei siitä jää varteenotettavaa epäilyä.

40. Punnitessaan vastakkain syytettä tukevaa ja sitä vastaan puhuvaa näyttöä Korkein oikeus toteaa, että A:n sisareensa aikaisemmin kohdistama väkivalta sekä hänen lähettämistään viesteistä ja hänen puheistaan ja käyttäytymisestään ilmenevä aggressiivisuutensa osoittavat yleistä valmiutta käyttää jonkinasteista väkivaltaa sisartaan kohtaan. Yleinen valmius väkivallan käyttöön ei kuitenkaan vielä riitä osoittamaan, että hän olisi tehnyt yksityiskohtaisen suunnitelman sisarensa tappamisesta. Todisteina esitetyt viestitkin osoittavat pikemminkin kiihtymystilassa tapahtunutta uhoamista kuin yksityiskohtaisen surmaamissuunnitelman olemassaoloa. Näillä perusteilla Korkein oikeus päätyy siihen, että A:n ei ole näytetty tehneen yksityiskohtaista suunnitelmaa sisarensa surmaamisesta.

41. Näin ollen syytekohdassa 2 esitetty syyte törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta laatimalla rikoksen tekemisestä yksityiskohtainen suunnitelma on hylättävä."
http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Aika erikoista ja tekopyhää. Turvapaikan hakijat tulevat Suomeen saadakseen oikeutta ja turvaa, kun kotimaassa uhkaa väkivalta tai kuolema.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Niinpä. Paetaan vainoa kotimaassa ja sitten vainotaan omia sukulaisia.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Tämän mallin mukaan nainen Suomessa, on lainsuojaton.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Iltalehti julkaisi pari vuotta sitten miehen hyytävät viestit. Aika karmeaa luettavaa ja voi sanoa, että paljon löytyy mielikuvitusta eri tapoihin, joilla voi siskoaan kiduttaa. (:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015070719997027_u...

Toivottavasti tyttö on turvassa. Näillä päätöksillä annettiin hyväksyvä signaali kunniaväkivallalle.

Marko Parkkola

Nythän on muistettava, että oikeus katsoi ettei näyttö riitä. On siis oltava erityisen varovainen, kun näitä linkkejä levittää. Voi syyllistyä rangaistavaan vihapuheeseen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Varovaisuutta on hyvä noudattaa. Lätkämatsissa kyllä tuomaria voi kutsua seuraamuksia pelkäämättä kohtuudella jopa sokeaksi ja kuuroksi, jos sille ei näyttö riitä ihan ilmeisistä todennetuista faktoista huolimatta. Siellä voi sanoa äneen senkin, että tuomari pelaa jonkun taustatahon pussiin motiivein, joita ei koskaan julkaista.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

"Rikoksentekijän näkökulmasta tosiaan päätös "menee ihan ihmisoikeussääntöjen mukaan". Entä uhrin? Tasa-arvon riemuvoitto vai?"

Vahva ennakkopäätöshän tämä on. Naisjärjestöt tuskin asiasta mitään sanovat. Kuten olemme havainneet tarkoitus ei ole huolehtia naisten oikeuksista, vaan enemmän muista oikeuksista (joista paras vaieta).

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Uhrin aseman ja tasa-arvon kehitysnäkymien kannalta päätös on surullinen. Mutta myös yhteiskunnan, sehän on omiaan rapauttamaan yleistä lainkuuliaisuutta, kun vahvistetaan joidenkin ilmiselvien rikostyyppien olevan motiivirakenteensa suhteen tietyllä tavalla sanktioimattomuuskuplassa ja immuuneja mm. ihmisoikeus- ja perustuslain uhrinsuojanäkökulmalle.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tolla päätöksellään oikeuslaitos antoi "kunniakansalaisille" luvan kurittaa ja pahoinpidella omia kotoutumista yrittäviä sukulaisiaan. Melkoisen pölö päätös jolla on todennäköisesti surulliset seuraukset.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tokko nyt sentään kurittaa ja pahoinpidellä, mutta suunnitella saa melko lailla rauhassa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

KKOn uusimman presidentin, Timo Eskon mietteitä 2016:

"– Valta ei koskaan ole sellainen paketti, joka vain siirtyy ihmiseltä toiselle. Jokainen muovaa sitä asemaansa kykyjensä ja taipumustensa mukaan, ja sittenhän siihen vaikuttavat vielä ulkoisetkin tekijät."

http://www.ksml.fi/kotimaa/Korkeimman-oikeuden-pre...
(edit)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näytön riittämättömyys on tietenkin katsojan silmässä. Epätarkka asia pitää ratkaistakin vastaajan (=syytetyn) eduksi.

Mitä vähän ihmettelen, niin en ole huomannut missään syytettä laittomasta uhkauksesta. Jättikö syyttäjä tämän huomiotta vai enkö vain ole lukenut oikeasta kohdasta? Kun ei uhkailusta näyttäisi olevan kiistaa, ainoastaan siitä, että olivatko uhkailut tarkoitettu toteutettaviksi.

Olisikohan lakiin lisättävä myös tehokkaan uhkailun käsite?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ehkä normaalitapauksessa laittomaksi katsottava uhkaus ei ole samalla tapaa laiton uhkaus silloin, kun sen todennetussa motiivirakenteessa on selviä viitteitä elementteihin, joihin liittyy ristiriitaisuutta jonkin toisen asianosaisen kulttuuripiiriin kuuluvan lain tai lakina noudatettavan uskomuksen arvotusten kanssa. Siis jos vaikkapa sharia-laki sanoo, että lyöminen on ok, mutta maallinen paikallislaki sanoo, että ei ole ok, ratkaistaan yleistä suvaitsevuutta ja joustavuutta ilmentävällä tavalla eri asianhaarat kulttuurisen harmonian hyväksi tulkiten. Tällöin käytännössä voidaan edellämainitun nojalla 'todeta' näytön olevan puutteellista, mitä väittämää on lähes aina mahdotonta kumota sen totuusarvosta riippumatta. - Tämän mahdollistava linjaus antaa käytännön legitimiteetin väkivaltauhan käytölle aseena alakulttuuriyhteisöllisissä kurinpitotoimissa naisia ja lapsia ja muita alistettuja kohtaan uskomusperäisten perinne- ja lakisäännöstöjen mukaisesti. Sanoisin epäjuridisessa ja poleemisessa tarkoituksessa jopa, että päätöksensä myötä KKO on tästedes eräänlainen periaatteellinen kanssarikollinen jokaisessa vastaavassa kunniaväkivaltarikostapauksessa Suomessa.

Kärjistetyimmillään voitaisiin jopa todeta ennakkopäätöksessä kyseessä olevan laintulkintalinjauksen merkitsevän kansankielistä toivotusta: tervetuloa Suomeen nauttimaan oikeusvaltiomme suojasta ja rakentamaan sen piiriin maassa maanne tavalla -periaatteen mukaista käytännön oikeussiirtokuntaa joustavasti meidän lakiemme puitteissa/puuttumatta!

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Henkinen väkivalta on rikoslaissa. Se koskee myös väkivallan uhan alaisena olemista.

https://timopurjoatnfg.wordpress.com/2012/03/22/he...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Juristeria on siitä ihmeellinen tiedonala, ettei sen harjoittamisessa ilmeisestikään tarvitse ottaa huomioon ihmistieteiden normaaleja opetuksia.

Sosiaalisen sidoksen perustavanlaatuinen liima-aine on moraali. Ihmisyhteisö on yksikkö jossa vallitsee yksi moraali. Moraalittomat teot, eli rikokset, ovat rikoksia tietyn moraalin piirissä.

Durkheimilaisittain määritellen on niin, ettei sosiaalisesti sitoville yhteisöille ominaista "mekaanista" normimoraalia voi mitenkään sulattaa tai risteyttää yksilölliseen eriytymiseen perustuvissa yhteisöissä vallitsevan "orgaanisen" omantunnonetiikan kanssa. Siksi eriperusteisille "kulttuureille" ominaisia rikoksia ei pitäisi ollenkaan tarkastella kuin niissä olisi jokin kaikille yhteinen ominaisuus.

Joudumme vain yhä syvemmälle käsitesekaannukseen ja ajaudumme vähitellen täydelliseen yhteiskunnalliseen moraalianomiaan kun emme pysty juristeriassa lähtemään liikkeelle ihmistieteellisistä tosiasioista, vaan yritämme pitäytyä harhaisissa laillisuusilluusioissamme:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Marko Parkkola

Rikosoikeudessa lähdetään oikeastaan liikkeelle yhteisöstä. Yhteisö on säätänyt lain ja rikoksen katsotaan kohdistuvan mahdollisen uhrin lisäksi myös yhteisöön. Tämän vuoksi rikoksista saa sakkoja, vaikkei rikos olisi kohdistunutkaan julkiseen valtaan.

Rangaistuksessa on taas osaltaan kyse kostosta. Tämä on yhteiskunnan kollektiivinen ja oikeudenmukainen kosto pahantekijää kohtaan. Yhteiskunnan koston tarkoitus on viedä pois yksilöiden kosto eli omankädenoikeus, joka johtaa lähes aina mielivaltaisiin ja brutaaleihin rangaistuksiin.

Korkein oikeus on nyt katsonut, että tässä tapauksessa suomalaisesta yhteisöstä ei tarvitse välittää, vaan noudatetaan vähemmistön yhteisön normeja. Kyseisessä vähemmistössä kunniaväkivalta on normi, kuten on myös naispuoleisten perheenjäsenten liikkumisen rajoittaminen.

Lainkäyttö on muuttunut kulttuurirelativistiseksi.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Marko, voisitko antaa linkin mainitsemaasi KKOn päätökseen, jonka mukaan Suomen laki ei enää ole sama kaikille. Milloinka Suomen rikoslakia on muutettu?

http://demoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224940-femi...

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #35

No sitähän minäkin. Kysymyshän oli maahanmuuttajatytön oikeuksista Suomen lain edessä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Lainkäyttö on muuttunut kulttuurirelativistiseksi.""

Relativistinen positio edellyttää käsitteellisen metatason muodostamista. Tällöin oikeustoimilta katoaa se normaali oikeutus, joka palautuu yhteisössä vallitsevaan moraaliin. Laki voi ottaa lähtökohdakseen jotain jota moraali ei voi ottaa.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Kulttuurirelativismi oikeutetaan kuvitelmalla että kaikissa kulttuureissa on jotain hyvää, jotain yhteistä -- yleisinhimillistä -- ja että jokaisesta kulttuurista voitaisiin poimia parhaita puolia kaikkien hyödyksi. Mikään tuskin voisi olla enemmän väärin. Kulttuurit ovat todella kovia kognitiivisia tosiasioita, jotka pahimmassa tapauksessa kääntävät toistensa hallitsemattomimmat puolet esiin ja aiheuttavat molemminpuolisen moraaliromahduksen.

Moraalirelativismin de facto oikeuttaminen -- mikä nyt on tapahtunut ihan siitä riippumatta miten juristeristit pyörittelevät näkemyksiään toteennäyttämiskriteereistä -- maan korkeimman oikeusinstassin toimesta kertoo jotain nimenomaan siitä miten kaukana kaikista ihmistieteille keskeisistä kysymyksistä oikeusinstansseissa toimitaan.

Juristeria on todellakin aivan oma tiedonalansa jolla ei ole ihmisen kanssa mitään tekemistä, eikä nyt siis enää moraalinkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sama ongelma on ollut tyttöjen ja poikien ympärileikkauksissakin, nämä ovat hyväksyttyjä ettei vähemmistöjä loukata. Suomessa syntyneitä tyttöjä on lähetetty kotimaahan operaatioon ja tapaus todetaan Suomen synnytyssairaaloissa eikä hälyä nosteta. Poikien kohdalla ongelma hyväksytään avoimesti vaikka ei länsimaisiin tapoihin voisi kuulua.

Marko Parkkola

http://www.zerohedge.com/news/2017-07-05/australia...

"Australian tuomareiden mukaan naisten ja lasten tulee hyväksyä seksuaalinen häiritä, koska se on osa häiriköiden islamilaista kulttuuria."

Vapaasti suomennettu pätkä artikkelista.

Marko Parkkola

Sain juuri kirjeen Sisä-Suomen syyttäjänvirastosta. Tekemäni rikosilmoitus on hylätty jo esitutkinnassa. Juttu ei tosin ollut aivan tappouhkaus tasoa. Teen asiasta blogauksen ja uhriudun aika huolella piakkoin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ihmisoikeusliiton kommentti Aamulehdessä 6.7.2017: "Suomessa ei ole tiettävästi tapahtunut yhtäkään kunniamurhaa. Monissa Euroopan maissa vasta sellaisen tapahtuminen on käynnistänyt julkisen keskustelun aiheesta, kertoo liiton vuonna 2016 julkaisema selvitys Kunniakäsitykset ja väkivalta."

- Pitääkö meidän muuten välttämättä odottaa uutista julkiseen tietoon tulleesta onnistuneesta kunniamurhasta (pimentoon jääneitä lienee jo useita)?

AL jatkaa KKO:n ennakkopäätöksestä: "Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitskin mukaan uudelle rikosnimikkeelle haetaankin nyt rajoja.
–Jos näyttökynnys rikosnimikkeessä on hirveän korkea, sitten pitää jo ryhtyä tarkastelemaan, onko pykälässä viilaamisen varaa, hän sanoo. Syyttäjällä on aina mahdollisuus nostaa myös toissijaisia syytteitä siltä varalta, että ensiksi ajateltu syyte kaatuu.
Velitskin mukaan KKO:n käsittelemässä tapauksessa olisivat täyttyneet myös laittoman uhkauksen tunnusmerkit. Hän kertoo, että ei kuitenkaan missään vaiheessa harkinnut kyseisen syytteen nostamista.
–Minun mielestäni tässä oli ihan selkeästi törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen tunnusmerkistö olemassa. Katsoin, että kyse on siitä, Velitski sanoo.
Hovioikeuden antama pahoinpitelytuomio pysyi KKO:ssa ennallaan. Mies tuomittiin siskonsa pahoinpitelyistä kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen." https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kunniavakivallan-... - Niinpä, vastedes nämä naisvihakalifit voivat olla kutakuinkin huoletta siitä, ettei heitä rangaista kunniamurhan suunnittelusta, ja myös jatkuvasta vainosta ja uhkailusta ja pahoinpitelystä selviää ilman oikeaa rangaistusta, koska ehdollinen on rikollisille lähinnä vitsi!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei tuosta Korkeimman oikeuden tuomiosta voi kuitenkaan tehdä yleistävää johtopäätöstä siitä, että vastaavasta teosta syytetty aina saisi hylkäävän tuomion.

Vastedes kannattaisi syyttäjä Velitskin (sekä muiden samanlaisesta tapahtumaketjusta syytteitä nostavien) myös harkita sitä vaihtoehtoista syytettä, että seurauksien mahdollisuus kasvaa.

Voidaan toki myös harkita sitä, onko näyttökynnys kenties jotenkin erityisen korkea vertaamalla vaikka muiden maiden vastaavia rikoslain pykäliä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...onko näyttökynnys kenties jotenkin erityisen korkea vertaamalla vaikka muiden maiden vastaavia rikoslain pykäliä."

Tai rumahkosti ajatellen myös vertaamalla pykälien tulkintaa ja soveltamista erilaisten kunniamurhamotiivirakenteiden mukaan, kuten rikollisjärjestöjen, klaanien, uskonlahkojen, aateuskomuksellisten, etniskulttuuristen ja paikallisten sekä siirtokuntalaisyhteisöllisten uskontoperinteiden ja poliittisen yhteiskunnallis-sukukeskeisen valtarakennelmakehikon tai peräti kalifaatinmuodostukseen tähtäävän ekstremismin ilmeneminä ... Toki tuo sarjakuristaja Michael Penttilän vapauttaminen murhansuunnittelusyytteestä omalta osaltaa kertoo, että ihan yhtä leväperäisiä ollaan oltu siinäkin jutussa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuossa on sitten vastaus aiemmin kaipaamaani laiton uhkaus -syytteeseen. Syyttäjä katsoi sen vaihtoehtoisena syytteenä niin vähäiseksi, ettei edes esittänyt sitä. Voihan siihen liittyä jokun psykologinen juttu, että kovin "kevyt" vaihtoehtoinen syyte heikentäisi sen pääsyytteen läpimenoa.

Ikäänkuin lainkäytössä olisi porsaanreikä. Jos murhaajaa syytetään murhasta, hän voi oikeuden tuomarien mielestä "vain" tapon tehneenä päästä vapaalle jalalle, jos syyttäjältä unohtui vaatia vaihtehtoista rangaistusta taposta.
Mitähän tässäkin tulisi tehdä?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuollainen unohdus on epätodennäköinen, mutta töppäyksenä lankeaa kyllä syyttäjälaitoksen niskaan.
https://www.minilex.fi/a/asiaesittely-oikeudenk%C3...

Asianomistajakin voi omasta puolestaan esittää syyttäjän näkemyksestä poikkeavia syytteitä. Itsekin olen kerran tuomioistuimessa esittänyt läpi menneen syytteen törkeästä pahoinpitelystä, kun syyttäjä tyytyi vain "tavalliseen".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Juuri nyt: KHO: Siskonsa pahoinpidellyt irakilaismies karkotetaan kotimaahansa - liekö kyse samasta kunniamurhahankkeesta? "Mies oli vedonnut pahoinpitelyssä kulttuurisiin syihin. Korkein hallinto-oikeus katsoi, että perheen sisäinen, kulttuurisilla syillä perusteltu väkivalta osoittaa piittaamattomuutta Suomen perustuslain ja kansainvälisten sopimusten arvoja kohtaan."
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kho-siskonsa-...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...valittajan, eli kunniaväkivallalla uhanneen, henkilökohtaiset olosuhteet. Viime mainittuihin kuuluivat muun ohessa valittajan nuori ikä, hänen suomalainen seurustelukumppaninsa sekä hänen Suomessa aloittamansa opinnot." https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/225290-pahoinpite...

- Huhhuh! Karkotuspäätöksen avulla siis myös puolustetaan ihmisoikeuksia ja pohjoismaalaista kulttuuria sekä suojellaan suomalaista opinahjoa ja todennäköisesti yhtä seurustelusuhteeseen höynähtänytta suomineitoa barbarismipotentiaalilta. Kunniamurha-aikeita ei tule suvaita edes piilevinä saati konkreettisina tekoina. Montakohan pysäyttäkää karkotus -kylttiä nyt nousee?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset