Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Nasima Razmyarissa on presidenttiainesta - syrjivä kelpoisuuspykälä esteenä!

  • Päällikkyyslippuko kuuluu vain syntyperäiselle suomalaiselle?
    Päällikkyyslippuko kuuluu vain syntyperäiselle suomalaiselle?

Me kantasuomalaiset olemme kieltämättä ehkä maamme huonoiten globalisoitunut kansanryhmähmä. Edelleen kuvittelemme hieman (anteeksi vain) 'junttimaisessa' isäntäomistajan asenneroolissamme olevamme jotenkin etuoikeutetussa asemassa kaikkien maassamme oleskelevien ryhmien ja yksilöiden joukossa. Monien kansalaisuutta odottavien ja uuskansalaistemme kuten esimerkiksi Nasima Razmyarin kulttuuri- ja perhetausta etnisine perinteineen sitä vastoin on avarakatseisempi ja jo suvun aatteelliselta perinnöltään luontevasti päättäjiltämme edellytettävän vastuullisuuden ja 'kokokansanhenkilöyden' mitat täyttävä.

Siinä missä me kantikset olemme eläneet arjen ulkopuolella omassa lintukotokuplassamme lottovoittoelintasoinemme ja myötäsuosiollisine naapurilykkyinemme, ovat Nasiman tapaiset hihansakäärineet solidaarisuuspakertajat käsi sydämellä ajatellen myös varteenotettavaa valtionjohtopotentiaalia. Ellei tämän päivän niin ainakin huomisen Suomessa, miksei siis jo presidentinvaaleissa 2018? Kovalla työllä ja sinnikkyydellä mm. Nasima on saavuttanut arvoisensa aseman ja tehtäviä, joissa voi esittää valtiohenkilömäisesti hallitsijatason lausuntoja mm. siitä kenelle maa ja tasavalta kuuluu. 

Vaikkei Nasima Razmyarin isä vielä onnistunut saamaan tuota koulutustaan vastaavaa työtä maastamme, ehkä jo nyt Suomi 100 -juhlavuonna olisi aika kypsä raivata nopeutetussa järjestyksessä pois perustuslain reliikkipykälä, joka estää tyttären ja muiden ei-syntyperäisten suomalaisten ehdolle asettumisen ja valinnan itselleen luontevaan johtotehtävään. Presidentinvaalien kampanjamottonahan voisi näin hyvin olla suomineidon globaalia emansipaatiota kuvaava lausahdus "Suomi ei ole kenenkään omistama!"

Naisten äänioikeusasia ja myös kelpoisuus presidentin virkaan meillä on jo hoidettu ja koettu. Tärkeää onkin tasa-arvon kannalta paitsi, että edelleenkin myös ei-naissukupuolen edustajia asettuu ehdolle muutenkin kuin kiintiömääräisesti, myös kantasuomalaisia on mukana kisassa jatkossakin. Globaali etninen kirjo ja kulttuuritaustojen harmonia näkynevät lähitulevaisuuden vaalikampanjoinnissa. Yleishumanistien kuten Kari Mäkisen ja Rami Adhamin kaltaisten vilpittömän altruististen filantrooppien lisäksi on presidenttipelissä hyvä olla mukana myös kauppatieteellistä asiantuntemusta ja pitkän linjan kokemusta poliittisen ja taloudellisen vastuun kantamisesta.  - Sitä koko kansan Nasimalla toden totta olisi vaikka muille jakaa päätellen vaikkapa ME NAISET -lehden maaliskuisesta artikkelista: 


"...Nasima on perinyt kiinnostuksensa politiikkaan isältään. Isä-Razmyar liittyi jo nuorena Afganistanin kansandemokraattiseen PDPA-puolueeseen. 1980-luvulla hänen poliittinen uransa oli kovassa nosteessa: Razmyar toimi muun muassa varapääministerina, puolueensa talouspäällikkönä ja Kabulin turvallisuudesta vastaavana virkamiehenä"  (Neuvostoliiton miehityshallinnon quislingina). "Nasima muistelee saaneensa Nomyal-veljensä kanssa jonkinlaista erikoiskohtelua serkkujen kesken, koska Nasiman ja Nomyalin isä oli niin merkittävä henkilö. – Isä oli kauhean tärkeä. – – Hän oli korkeassa asemassa ... Vuonna 1989 Dauod Razmyar lähetettiin suurlähettilääksi Moskovaan. Koko perhe muutti prameaan lähetystöön: – Lähetystö oli kuin palatsi, poikkeuksellisen iso, ja siihen oli satsattu paljon. Valtavaan eteiseen kun astui, ajatteli, että tähän se varmaan loppuu. Mutta se oli vasta sisääntuloaula, jota seurasivat suuret olohuoneet ja ruokasalit, isän muhkea työhuone – ikinä en ollut nähnyt niin suurta työpöytää – ja nurkassa seisoi biljardipöytä, Nasima kertoo kirjassa ... Vuonna 1992 tilanne sekä Neuvostoliitossa että Afganistanissa oli muuttunut niin, että Razmyarit joutuivat hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Pudotus suurlähetystöstä Rovaniemen vastaanottokeskuksen tyhjään huoneeseen oli melkoinen. Kesällä 1993 Razmyarit saivat oleskelulupapäätöksen ja kodin Helsingistä ... Vaikka lapset pärjäsivät, vanhemmat eivät onnistuneet työllistymään Suomessa. – Vuodet kuluivat, tuli hetki, jolloin isästä näki, ettei hän jaksa enää. Hän tyytyi niihin muutamaan kymppiin ja sataseen, mitä hänelle toimeentulotukena annettiin."
- Me Naiset 1.3.2017: ”Näin, että isä ei jaksa enää” – Nasima Razmyar kertoo uutuuskirjassa perheensä rankasta ajasta  http://www.menaiset.fi/artikkeli/nain-etta-isa-ei-jaksa-enaa-nasima-razmyar-kertoo-uutuuskirjassa-perheensa-rankasta-ajasta 

 

Miksi siis aina puhutaan ongelmista ja uhista, kun asiat voidaan nähdä kaikille hyvää tuottavina mahdollisuuksina? Niitä hyödyntämällä voisimme saada käyttöömme paljon uutta kulttuurtaustasta kumpuavaa osaamista kv. tason kokemuksineen. Tuo piristysruiske voi olla  ratkaiseva kansakunnan tulevaisuuden kannalta, ja jos kiirettä pidetään mahdollisesti käytössämme jo pressanvaaleissa 1918... Kyllä kai me suomalaiset sen varran olemme uussuomalaiselle kansannaiselle velkaa, että tasoitamme Hänelle tasa-arvoisen tien perinnearvoiseensa asemaan ja Tasavallan Presidentin virkaan! Myös hyvä naapurimme Kreml on varmaan ajatuksen takana isä-Razmyarin aiempana liittolaistukijana.

 

Lue myös: Kärkinimet SDP:n presidenttipelissä Nyt? 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksi Kikka poistit ehdotuksesi? Siksikö että Alan Salehzadeh ei ole pätevöitynyt tankotanssijana tai ylhäisökulttuuriperinnöllään, vaan oikeasti realistisella tutkijanotteellaan? Olisihan hyvä olla mistä valita, siis muitakin kuin ekstremistisuvaitsevaiston ääriaineksia, jos tosiaan perustuslakimuutos joskus toteutuu ja ei-syntyperäinenkin suomalainen voi olla ehdokkaana.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisikohan Razmyarilla kaksoiskansalaisuus? Tällöin hänen presidentilliset kykynsä eivät menisi täysin hukkaan, mikäli hän hakisi Afganistanin presidentiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Luulenpa kyllä, että ennen kuin Afganistanissa hyväksytään tanssiva nainen valtionjohtoon, on Suomeen valittu jo parikin ulkomaalaista presidentiksi ja tiedä vaikka jo kalifiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jokohan alettaisiin kyhätä kansanliikettä, jonka kukkalähetystö pyytäisi Häntä ehdokkaaksi loppukesästä? - Psst! Älkää kertoko vielä Nasimalle... (hoidetaan se perustuslainmuutos ensin alta pois).

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämän lähes aatelisen suvun meriitit lienevät kiistattomat ja maailmalla laajalti tunnetut. Voisikohan niistä muista osaavista sukulaisista saada apuja Suomeen ? Moni haastava osa-alue maassamme kun on kovasta yrittämisestä ja väkevistä ponnisteluista huolimatta varsin heikossa tilassa. Esimerkiksi Suomen talous.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoituksessa, joka on Nasiman omasta kirjoituksesta poimittu, on otteena esitetty
"Vuonna 1992 tilanne sekä Neuvostoliitossa että Afganistanissa oli muuttunut niin, että Razmyarit joutuivat hakemaan turvapaikkaa Suomesta."

Jäin vain tuossa kohdin pohtimaan, että millainen vaikutus tulloin v. 1992 oli Nasiman perheellä N-L:n hajoamiseen? Eikös Venäjän valtaan noussut Putin kuitenkin ollut kovassa suosiossa ja samassa kuitenkin vakautta maan oloihin? Kyselen, kun en ole seurannut naapurimaan tapahtumia ja seuraamuksia kovinkaan tarkasti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Putin toimi tuolloin tosiaan KGB:n johtjana niiin kuin de facto edelleenkin. On Kremlin etu työntää kenkkua ainesta Länteen...

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Ok. Alan Salehzadeh sanoo mitä ajattelee, ajatukset perustuvat tosiasioihin eikä pelkää mitään. Kuulostaa mummasti Kekkoselle. Mitä parempia määreitä voi presidentiltä odottaa? On muutenkin mussukka :D

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Mitä parempia määreitä voi presidentiltä odottaa?"

- Esimerkiksi 'koko kansan pressa'.

Salehzadeh on kyllä kiistatta ansioitunut tosiasiat suoraan kertovana analyyttisena tutkijana, mutta häneltä puuttuu sen lisäksi viihteellinen otsakiehkura, joka ehkä tieteellisyyttä enemmänkin hurmaa populuksen syvät rivit. Alanin synti on asialinja.

Oikeaoppisella kansanhurmaaja Nasimalla sen sijaan tuo kauneuskiehkura näkyy kaiken aikaa, täällä toisessa kotimaassaan oleskellessa ihan burkhan peittämättä. Razmyar on myös antanut ihanan kryptisesti fundeeraavia lausuntoja mm. isänmaanomistusoloista. Alanin on ehkä turha odottaakaan kunnostautuvan kaikilla Nasimalle luontevilla saroilla. Joutuihan myös jopa parkettien partaveitsenä tunnettu Kanki-Kaikkonenkin tunnustamaan kokokansannaisemme 'ei-huonommakseen'. ;)

Siis: Helppohan täällä ökyrikkaassa pohjolassa on ollut köllötellä valmiissa maailmassa, jonka hyvinvointi on riistetty muitten selkänahasta. Kyllä kai me suomalaiset sen varran olemme uussuomalaiselle kansannaiselle velkaa, että tasoitamme Hänelle tasa-arvoisen tien perinnearvoiseensa asemaan ja Tasavallan Presidentin virkaan! Myös hyvä naapurimme Kreml on varmaan ajatuksen takana isä-Razmyarin aiempana liittolaistukijana.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Totta puhuen - eikö siinä olekin jotain irvokasta, jos Nasiman taustalla maahantullut flopanneen kommunistiylimystön etuoikeutettu perintöprinsessa julistaa saamansa julkisen viran suomalla rintaäänellä Suomen internatsionalistien 'vapauttamaksi' (vrt. 1939-44) ei-kenenkään-maaksi, kaikille vapaaksi riistoksi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Toisessa ääripäässä on terrorismiin syyllistyneiden maahantulijoiden tunnistamisen vaikeus, ja toisessa sellaiset myös yhteiskuntarauhaa rapauttavat turvapaikanhakuperusteet, joissa tapauskohtaisen harkinnan voidaan pelätä värittyvän poliittisten sympatioiden ja intohimojen sattuessa kohdalle. Mitkähän mahdolliset jälki-YYA-ajan suhdekuviot ja kotinaapurisuositukset vaikuttivat siihen, että entiselle kommunistiquislingille myönnettiin turvapaikka Moskovaa vauraammassa länsimaassa, joka ei ollut suoranaisesti vastuussa Afganistanin neuvostomiehityksestä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tänään saadaan tietää asettuuko Niinistö ehdolle presidentinvaaleissa. Presidentti pitää tiedotustilaisuuden kello 14
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705290110804...

Jos tulee jymypaukku ja Sauli kertoo jäävänsä pelistä pois, onneksi kansalla on jo valmiina todellinen kansanhenkilö mustana hevosena uudeksi pressaksi: Nasima Razmyar 2018!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Noh, Sauli N nyt sitten yrittää vielä, mutta täysin epäpoliittisista laajapohjaisista kv. demaripiireistä kerrotoaan JUURI NYT: Nasima Razmyar 2018! -kansanliike jatkuu...

anita frisk

Onpa ilahduttavaa todeta, että löytyy toinenkin yhtä harras Nasima-fani. Olen seurannut jo vuosia hänen uraansa rikkaudesta rääsyihin ja rääsyistä säätämään lakeja meille kaikinpuolin kelvottomille ja takapajuisille suomalaisille (kaikki IL-bloginsa). Aivan ihana happy end-prinsessasatu. Ja mikäli ei usko että hän on melkeinkuin ihan oikea prinsessa, voi tutustua muutaman vuoden takaiseen Image-lehteen jossa hän kannessa ja sisäsivuilla poseerasi luontevasti tiara päässään.

Kertomansa mukaan hänellä on yhteisöpedagogin koulutus, mutta en tiedä onko hän koskaan ehtinyt lehtihaastatteluiltaan tehdä tuota työtä. Haastatteluista päätellen hänellä on hieman huono muisti, koska faktat vaihtelevat. Jossain jutussa hän muistelee lapsen kamalaa pelkoa sotivassa maassa, toisessa sitten samanaikaista kirmailuaan Kabulin kukkakedoilla. Mutta erään asian hän tuli alkuajan haastattelussaan lipsauttaneeksi: perhe sai Venäjältä oleskeluluvan. Kukaan ei ole kehdannut kysyä, miksi tämä ei heille kelvannut, isähän oli nimenomaan neuvostomyönteinen. Onneksi meillä on niin hienotunteiset toimittajat. Ehkä aivan pikkuriikkisen puolueelliset, tosin.

Jospa nyt kuitenkin annettaisiin Sauli Niinistölle vielä yksi mahdollisuus todistaa että hän saattaa pressana olla yhtä hyvä kuin Nasimakin. Ja onhan meillä sitten muitakin loistavia ehdokkaita: Abdulrahim Husu Hussein, Ozan Yanar ja ne 32.500 jotka kaikki median mukaan tulivat Suomeen rakentamaan suomalaista yhteiskuntaa. Sellaisen presidentin me tarvitsemme!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset