Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Liberaalimpi linjaus kansalaisuuden myöntämisessä vähentää rikosuutisia

  • HS-uutiskuva 12.5.2017 MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA
    HS-uutiskuva 12.5.2017 MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Suomen kansalaisuuden saaneita oli viime vuonna ennätysmäärä, kertoo Tilastokeskus. Kaksoiskansalaistenkin määrä Suomessa nousi jo kuusinumeroiseksi - http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005207294.html 

- Kehityssuunta on oikea ainakin lisääntyvien kansalaisuudenmyöntämisten ja ulkomaalaisrikosten tilasto-ongelman kasvun tyrehdyttämisen kannalta ajateltuna, toteaa Poikkivastuullinen yhteiskuntavaltuuskunta ilman rajoja -yhteisö somessa. - Kun sydämettömästä käännytyspolitiikasta luovutaan ja kaikille maahantulijoille myönnetään jo rajalla Suomen kansalaisuus, myös ulkomaalaisten tekemien rikosten datan kasvuongelma on helposti ratkaistu, yhteisön edustaja jatkaa HS:n uutiseen viitaten - http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005206680.html   

- Tilastoharha on siis korjattavissa helposti, kun ulkomaalaisista tulee maahanmuuttajataustaisia suomalaisia, joiden profiloiva seuranta on jo nyt itse asiassa syrjintäpykälien perusteella kielletty myös viranomaistilastoinnin julkistuksissa. Median uutisoinnissa tätä ikävää ennakkoluuloja ruokkivaa ilmiötä ei enää tulisikaan olla näkyvissä lainkaan. - Eikös se täten lakia noudattaen olisikin kokonaisuudessaan siististi pois pöydältä lakaistu?http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005206976.html 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voitaisiinkohan siis viime aikoina tunteita kuohuttaneessa maahanmuutto/turvapaikanhakuasiassa ajatella yllä mainitun someyhteisön esittämän suositun kansalaismielipiteen mukaisesti? Siis että kaikkinaisiin myös turvapaikanhakijoihin ja vastaanottokeskuksiin ja niiden ympärille kehkeytyneisiin ongelmakohtiin rikollisuus mukaanlukien voitaisiin vaikuttaa tervehdyttävästi, jos maahantulijat kirjattaisiin kättelyssä rajalla täysivaltaisiksi tasa-arvoisiksi kansalaisiksi ja osoitettaisiin saman tien sen mukaiset palvelut ja yhteisötuki ilman laitostamisen ja syrjäyttämisen monin tavoin kalliiksi osoittautuneita välivaiheita. Tällä saattaisi olla radikaalisti vähentävä vaikutus myös ns. maansisäisiin radikalisoitumistekijöihin, jotka ilmenevät alkuvaiheissaan ehkä vain pikkunapinana, ks. esim. http://juhakarjalainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Kehityssuunta on oikea ainakin lisääntyvien kansalaisuudenmyöntämisten ja ulkomaalaisrikosten tilasto-ongelman kasvun tyrehdyttämisen kannalta ajateltuna"

Google ei löydä tuolla tekstillä yhtään mitään.

Toteajaksi kertomastasi Poikkivastuullinen yhteiskuntavaltuuskunta ilman rajoja -yhteisöstä niin ikään ei netissä löydy muuta kuin tämä sinun blogisi.

Mutta itse asiaan: kansalaisuuden myöntämisperusteita voitaisiin hyvin höllentää koskemaan kaikkia niitä, jotka ovat valmiita entisestä kansalaisuudestaan luopumaan. Kaksoiskansalaisuus pitäisi sallia ainoastaan EU-jäsenmaiden kansalaisille EU:n säännösten mukaisesti.

En usko turvapaikanhakijoiden haluavan ensivaiheessa Suomen kansalaisiksi. Ennen kansalaisuuden hakemista he haluavat todennäköisesti katsoa, sopeutuvatko yhteiskuntaamme ja tarjoaako yhteiskuntamme suojan, perusturvan ja riittävän mahdollisuuden toimeentuloon.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Saattaahan se hyvin olla niinkin että ko. someyhteisö edustaa ns. valhemediaa, mutta se ei tarkoita poissulkevasti sitä, etteikö tuonsuuntaisia ajatuksia oikeastikin esiintyisi. Siis että lähtökohtaisesti kaikille niille, joille maamme tarjonta jotenkin vaan kelpaa, tulisi myöntää oikeus tulla ja jäädä tänne yhdeksi meistä. Totta kaiko? No aika moni tosihyvä ihminen allekirjoittaa ajatuksen vilpittömästi.

Miten muuten kuin käytännössä kokeilemalla toteutuneen kansalaisuuden kautta turvapaikanhakijat voisivatkaan 'katsoa, sopeutuvatko yhteiskuntaamme ja tarjoaako yhteiskuntamme suojan, perusturvan ja riittävän mahdollisuuden toimeentuloon'? Eikö se ennakkoskannailu netissä ja mediassa ja suupuheen varassa ja mahdollinen muitten vaihtoehtojen tsekkaus ole jo tehty siinä vaiheessa, kun valikoidutaan tupa-hakijaksi Suomen rajalle eikä vaikkapa Ruotsin tai Tanskan tai Ranskan tai Saksan tai Venäjän tai Saudi-Arabian tai Brunein tai muiden upporikkaiden entisten/nykyisten siirtomaa- ja miekkalähetyskäännytysvaltojen huomaan, joilla oikeastikin taitaa vielä olla ns. velkaa maksamatta (eg. Juice L)? https://www.youtube.com/watch?v=ojv56pp1kMk

Tämän kohdan allekirjoitan täysin: "Kaksoiskansalaisuus pitäisi sallia ainoastaan EU-jäsenmaiden kansalaisille EU:n säännösten mukaisesti." - Mm. Venäjän federaation ja Islamilaisen valtion Isilin kansalaisuudet ovat riskitekijöitä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229759-s...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kansalaisuus ensikättelyssä -politiikka voisi olla ns. paikallaan myös tasoittamaan monikulttuurisuuden mahdollisesti tuomia sopeutumisongelmia. Ansiokkaasti vuosia mm. sotakuvaajana toiminut Jore Puusa kertoo Matti Kyllösen blogiaihetta kommenteoidessaan työskennelleensä islamilaisissa maissa yli 15 vuotta ja että lähes kaikki hänen tapaamansa muslimit olivat miellyttäviä, hauskoja ja auttavaisia ihmisiä, huomattavasti mukavampia kuin hyvin monet suomalaiset.

Hienoa! Toki tuosta voisi ehkä päätellä, että paikallisten muslimien tapaamisissa on ollut jonkinasteista tahatonta valikoituvuuttakin. Kaikki islamilaisen maailman sodat kun eivät ole ei-islamilaisten länsimaalaisrasistien, eivät edes venäläisten aikaansaannoksia ja ylläpitämiä. Eli kyllä siellä niitä ei-miellyttäviäkin tyyppejä taitaa sielläkin koko ajan vaikuttaa ihan maansisäisesti ja kulttuurinsisäisestikin, eivätkä paikalliskulttuurit etnisin ja uskonnollisin ym. rajanvedoin ihan veljiä ja sukupuolineutraaleja sisaruksia olekaan myöskään sielläpäin. Olisiko muuten osa paikallisten avuliaisuudesta kummunnutkin höveliydesta auttaa kuvaamaan sotatapahtumia juuri siitä 'oikeasta' näkökulmasta, joka kulloisenkin vihollisen puolella toimivien kuvaajien vinkkelistä saattanee olla tyystin toinenkin?

Toki Lähi-Idässä ym. kriisialueilla osataan esiintyä sydäntähellivän ystävällisesti ja vieraanvaraisesti vaikka sapeli hihassa kuin yya-lähettiläät ikään. Rami Adhamin kaltaiset vilpittömän altruistiset filantroopit toki ovat asia ja 'rotunsa' erikseen, eivätkä vain tuolla suunnalla vaan kaikkialla, kuten suomalaisissakin suvaitsevaispiireissä vihapoppoista puhumattakaan. Mutta kun kysymys taitaa varsinaisesti kuulua, että miksi miellyttävänkään monikulttuurisuuden edustajien välttämättä pitäisi tulla ja tuoda kulttuuriaan tänne pohjolaan, kun voisivat ehkä jotkut ainakin jäädä sinne miellyttävien vertaisyhteisöihin tai sitten omaksua täälläpäin pohjoisen kulttuurin ainakin niilta osin kuin hankauksia voi syntyä. Hyviä esimerkkejä myönteisestä integraatiosta löytyisi kosolti, vrt tataarit ym.

Kai Niemeläisenn mielestä kansalaisuuden myöntämisperusteita voitaisiin hyvin höllentää koskemaan kaikkia niitä, jotka ovat valmiita entisestä kansalaisuudestaan luopumaan. - Ehkäpä tulokkaat voisivat luopua myös lähtökulttuuristaan ainakin uskonnollis-sukupuolis-yhteiskunnallis-tasa-arvoisuus-taantumuksellisilta osin ja omaksua jo heti rajalla tullessaan suomalaisuuden niin hyvin kuin mahdollista, ja sitä vastaan saada jo kättelyssä kansalaisuuden?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jore Puusa sanoo vastauskommentissaan: "Me olemme kohdelleet kolmannen maailman ihmisiä kuin saastaa kymmeniä ja kymmeniä vuosia. Nyt on takaisinmaksun aika."

- Tuo sinun Jore pitää kertoa Venäjälle, Espanjalle, Ranskalle, Saksalle, Tanskalle ... Ei siis jatketa enää sitä valkoisen miehen valhetta mitä arkkipiispakin levittää, että muka nykyinen pakolaisongelma olisi puoliksi ilmastonmuutoksen ja puoliksi meidän suomalaistenkin 'kolonialistien' syytä. Vai montako siirtomaata Suomella on ollut riistettävänään ja sorrettavanaan ja miekkalähetettävänään?

Antakaa heille anteeksi, mutta arkkipiispa et consortes eivät tiedä mitä he tekevät. Kirkon johto sälyttää pakolaiskriisin syyn meille ilmastonmuutoksen ja "valkoisen miehen taakan" syyllisille, eikä näe mitään syyllisroolia ääriuskontopiireillä ja terrorismilla: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215144-a...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset