Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kuseeko Pronssisoturi Sibelius-monumentille voitonpäivän katupartisaani-iskussa?

  • Häpäiseekö Pronssimaahantunkeutuja Sibelius-monumenttia 9.5. uusstalinistisessa katupartisaani-iskussa?
    Häpäiseekö Pronssimaahantunkeutuja Sibelius-monumenttia 9.5. uusstalinistisessa katupartisaani-iskussa?

Kyllä lorottelee. Suvaittavuusolettama on ryssitty tietoisesti. Symbolitasolla provokaatiokampanja merkitsee sitä, että itse Tallinnan kivisydäminen Pronssimaturi piipahtaa voitonpäivänriekunnan kutsumattomana vierastaistelijana. Kansallissäveltäjämme monumentti sotauhomarssin virtsapylväänä "kunnioittaa" paikallisväestöä saman verran kuin Stalinin ja Hitlerin liittokunta 1939-41 Tarton rauhan rajoja Suomessa ja Virossa. Päivämäärävalinta 9.5.  on stalinismifasismia ylistävä toisin kuin 8.5. olisi.

Toukokuun 8. päivänä muistetaan Länsi-Euroopassa perinteisesti sodan loppumista, Hitlerin kukistumista ja vapauden koittamista. Itä-Euroopassa ja Baltian maissa ei nähdä eikä ole aihetta juhlia toukokuun 9. päivänä sitä, että natsifasismi vaihtui neuvostofasismiin Puna-armeijan maahantunkeutumisen myötä. Valitettavasti USA ja länsiliittoutuneet eivät jatkaneet vapautusretkeään 1945 Berliiniä pidemmälle Moskovaan asti kaataen Hitlerin lisäksi myös Stalinin hirmuhallinnon. Näin fasismi voitti 1945 itäisessä Euroopassa ja Neuvostoliitossa ja joissain Suomenkin itäisissä osissa. Miksi kummankaan toisen maailmansodan aloittajaliittolaisen ylistystä pitäisi sietää missään?

Raskaimmin pitkän stalinistisen neuvostofasismin miehityksen ja sorron kokivatkin ne maat ja alueet, jotka Neuvostoliitto miehitti ja liitti laittomasti itseensä heti toisen maailmansodan alussa 1939-40 Stalinin sovittua asiasta Molotov - Ribbentrop -liittolaisensa Hitlerin Saksan kanssa elokuussa 1939. Noille maille sekä Suomen Viipurin läänille sodan päättyminen merkitsi neuvostomiehityksen paluuta ja itäfasismin valtaa vuosikymmeniksi, jopa edelleenkin jatkuen. 

TAUSTAA: Tästä se alkoi! Ensimmäinen Voiton päivän paraati 1939 syksyn yleisinternatsionaalissa: 

https://


Näin ollen on irvokasta, että jotkut kaiketi Kremlin tukemat provokaattoritahot tuovat tarkoituksellisesti sivistysvaltion alueelle isovenäläissovinistisen vihakulkuetradition, jossa Putinin virallisen linjan mukaisesti unohdetaan Neuvostoliiton  olevan sotasyyllinen osapuoli, joka aloitti toisen maailmansodan. Samoin unohdetaan Molotov - Ribbentrop -liittolaisvuodet 1939-41 maailmansodan ensimmäisen siviilien joukkomurhan syyllisyystaakkoineen, mutta kunnioitetaan Josif Stalinin hirmuhallintoa ja imperialismia sekä  jopa Suomen siviilien murhaajina kunnostautuneiden neuvostopartisaanien muistoa, ks. 
- http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nain_venajalla_voitonpaiva-65150 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Katynin_joukkomurha 
- https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_partisaani-iskut_Suomeen 

Tuollaisen vihanlietsontakulttuurin  levittäminen on sinällään arveluttavampaa ja tuomittavampaa kuin pelkkä järjestyshäiriö. Nollatoleranssi on ainut oikea vastaus neuvostofasismin revanssille. Uhoojakoplan reitille ti 9.5. klo 18 alkaen sattuvien on ihan paikallaan ilmaista mielipiteensä sodan ja Stalinin holokaustin ihailua kohtaan vaikkapa rytmikkäillä huudoilla:  - STALINÍSTI-FASHÍSTI PROTSH! (stalinisti-fasistit ulos) 

Olisi syvästi toivottavaa, että Venäjä lopultakin modernisoituisi normaalin nykyaikaisen sivistys- ja oikeusvaltion ja ihmiskasvoisen kansakunnan tasolle. Vodkanhuuruinen, sivistymätön ja monin tavoin nolo isovenäläissovinistinen sotauhoriekunta kuitenkin näyttää edelleen jatkuvan. Venäjä myös jatkaa yhä Stalinin ja Hitlerin Molotov-Ribbentrop-liittosopimuksen nojalla tehtyjen laittomien aluelaajennusten voimassaoloa. Myös sen miehittämillä sudeettivenäläisalueilla sekä joissain lännen eksentrisissä piireissä järjestetään yhä 9.5. militaristisia juhlia isovenäläisen laajentumisuhon innoittamina sekä uusien alueiden (kuten Georgiassa ja Ukrainassa) "vapauttamisen" eli anschlussien kunniaksi. 


Suomen suuri isänmaallinen puolustussota 1939-44 käytiin isovenäläisen stalinisti-imperialismin aggression ja valtausyrityksen torjumiseksi. Ja ehkäpä kävi jopa niin, että pieni pohjoinen gallialaiskylä Suomi asettuessaan ensimmäisenä ja ainoana 1939 Molotov-Ribbentrop-internatsisti-liittokunnan hyökkäystä vastustamaan, vakavasti aseellisesti ja myös menestyksellisesti toisin kuin huono-onnisemmat Puola ja Baltian maat ja Tanska ja Norja, pelasti koko Euroopan ajautumasta loppupeleissä pysyvästi joko Stalinin tai/ja Hitlerin valtaan

Nyt 2017 meillä on kansakuntana oikeastaan moraalista vipuvarttakin muistopäivinämme vaatia myös muilta respectiä valinnoillemme. Myös noilta sodanaloittajaimperialistivalloilta valtiollisine jatkajineen sekä niiltä, jotka olivat niiden vallan alla miehitettyinä tai todellisessa liitossa niiden kanssa. Miten sitten muistuttaa asioista, joista kivisydämiset Pronssimaahantunkeutuja-patsaat vaikenevat, kuten esimerkiksi Tarton rauhan 1920 rajat?

Paasikiven neuvottelemat Tarton rauhan rajat olivat virallisesti kv.oikeudellisesti voimassa vuoteen 1947. Sisäministeriö suosittelee liputtamaan Suomi 100 -juhlavuonna muinakin kuin virallisina liputuspäivinä. Miten olisi Suomi 100 -liputus rehabilitoimaan Paasikiven kirkkain rauhanneuvotteluhelmi  
 

LUE MYÖS:

Putinistiuhoa ja uhkailua Voiton päivän Helsingin-riekunnan alla 

Voiton päivä 8. vai 9. toukokuuta? - Eurooppa ja Venäjä käsi sydämellä 

Vuoden 1939 neuvostofasistis-natsistinen Voitonpäivän paraati Puolassa

Joukkoahdistellun Suomineidon karttoja vv. 1921-42  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mielenkiintoinen video siitä kun roistot Hitler ja Stalin jakoivat Puolan. Saas nähdä, miten putinistien provokaatio Helsingissä on tänään sujunut.

Pekka Iiskonmaki

Neuvostoliitto ei toipunut koskaan voitostaan. Sitä juhlittiin niin kauan.

Sitten Afganistanissa tuli turpaan, että lätinä kävi.

https://www.youtube.com/watch?v=uKOkjbQAsZA&t=4132s (englannin kielinen versio)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksi kummankaan toisen maailmansodan aloittajaliittolaisen ylistystä pitäisi sietää missään?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Neuvostoliiton ja Stalinin vakaana aikeena oli Suomen miehittäminen ja liittäminen kommunistiseen imperiumiin. Homma meni pahoin reisille, uppiniskaisen kansan pistäessä päättäväisesti hanttiin rosvoreissulle lähteneille puna-armeijan joukkoille.

Neuvostoliiton hyökkäys aiheutti Suomelle ja suomalaisille suunnattomia kärsimyksiä sodan aikana, jotka jatkuivat myös sodan jälkeen evakoiden ja näiden jälkeläisten, kuin myös sotaveteraanien ja kaatuneiden omaisten perheissä usein yli sukupolvien.

Neuvostoliiton / Venäjän virallinen historiankirjoitus v. 1939 tapahtumista on oman vankilansa oma totuus, eikä maa ole vieläkään pystynyt käsittelemään tai arvioimaan tehtyjä tekoja avoimesti ilman propagandaa ja valhetta selityksinä tuolloisiin häpeällisiin tapahtumiin totuuspohjalta.

Pekka Iiskonmaki

#4
''Neuvostoliiton hyökkäys aiheutti Suomelle ja suomalaisille suunnattomia kärsimyksiä sodan aikana.''

Olen keskustellut monen venäläisen kanssa ja he kertoivat, että sodan jälkeiset vuodet olivat kamala kärsimys.

Esim. jalkineita ei ollut. Moni kulki vielä 1949 auton renkaasta leikatuissa ''kalosseissa'' talvipakkasella.

Vasta 1960 -luvulla alkoi saamaan jonottamalla heikkolaatuisia jalkineita ilman ostokorttia.

Ihmisiä kuoli nälkään sodan jälkeen monissa paikoissa jne.

Lisäksi varkaita oli joka puolella lisäämässä kärsimyksiä.

Tässä hyvä filmi aiheesta.

https://www.youtube.com/watch?v=HzV41HM9F4M&t=813s

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Putin valittelee, että häviö entiselle liittolaiselle Natsi-Saksalle olisi trkoittanut Venäjän kansan häviämistä maan päältä. Muista, muttei kerro myös, että henkiinjätetyt suomalaiset olisi siirretty Siperiaan, jos toisen maailmansodan toinen aloittajasyyllinen eli Hitlerin liittolainen Neuvostoliitto olisi voittanut koko Suomen eikä vain Karjalaa ja Petsamoa ym. 1939-44 ryöstämiään meidän alueita. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170509220012770...

Isovenäläis-internatsistinen riekunta Porkkalassa ja Helsingissä sopivat yhtä huonosti yhteen Eurooppa-päivän kanssa kuin Tallinnasta vierastaistelijaksi tuotu Pronssimaahantunkeutuja Finlandian kanssa. Tässä Pronssimaturi häpäisee Sibeliuksen monumenttia yllä nähtävää isommassa kuvassa: http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Jos Suomen täytyy menettää itsenäisyytensä, ryhdyn mielummin natsiksi kuin bolshevikiksi"

J.K Paasikivi toukokuussa -39
Kirjasta "Tähtilippu talvisodassa" s.31

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

No onneksi tuollaista valintatilannetta ei suomalaisille tullut, vaan ainoana sotaanjoutuneena maana ja kansana manner-Euroopassa selvisimme ilman pääkaupunkimme internatsimiehitystä ja vältyimme muiden valtaan alistumiselta. Itänaapurimme oli itäfasistien hallussa vuodesta 1917 eikä ole vapautunut vieläkään...

Väinö Tannerin kerrotaan todenneen joskus talvisodan jälkeen, että perkeleen hyökkäystä vastaan puolustauduttaessa on paremman puutteessa voitava turvautua vaikka saatanan apuun. - Kun on ovela, ei sille tarvitse lopulta antaa edes pikkusormea, minkä Risto Ryti todisti jujuttamalla Hitleriä loppurytinöissä. ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Isovenäläissovinistiset vihakulkueet ovat myös Atte Kalevan aiheena: "Eurooppa vapautui fasismista vasta Neuvostoliiton romahdettua, eikä silloinkaan lopullisesti, sen on Vladimir Putinin hallinto osoittanut valitettavan selvästi".

Atte Kaleva toteaa lisäksi sen minkä kaikki muutkin täysijärkiset ymmärtävät: että Helsingin sotauhoriekunnan järjestäjän Daria Skippari-Smirnovin kommentti "Suomi ymmärsi loppujen lopuksi olleensa väärällä puolella" on "aivan käsittämättömän typerä lausunto" - http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kaleva%20kulku...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Muutkin täysijärkiset kuin Atte Kaleva ovat kommentoineet Porkkalan ja Helsingin katupartisaani-iskuja. Merkittävän venäjänkielisen kulttuurilehden Spektrin päätoimittaja Eilina Gusatinskaja on fiksuimpia suomenvenäläisiä, mutta hänenkään tietonsa eivät ole ihan täysin kelvot, kun hän mainitsee sotauhreistamme, että Suomi "ei pelkästään menettänyt 40 000 ihmistä, eli prosentin kansalaistaan, vaan myös 10 prosenttia alueestaan..."

1. Kansallisarkiston Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneiden tietokannassa on lähes 95 000 viime sotien aikana puolustusvoimien palveluksessa menehtyneestä henkilöstä, mutta tietokanta ei sisällä kotirintaman siviiliuhreja. Siviiliuhreja tiedetään olleen runsaasti, koska Neuvostoliitto pommitti heti talvisodan ensipäivistä lähtien Helsingin, Turun, Viipurin ja Oulun lisäksi muitakin kaupunkejamme samaten kuin maaseututajamia, eivätkä murhanhimoisten neuvostopartisaanienkaan usein naisiin ja lapsiin kohdistuneet veriteot olleet vähäisiä, ks. http://www.iltalehti.fi/kuvagalleria/data/yleinen/544

2. Stalin ryösti 12,5 % alkuperäisen Suomi-neidon pinta-alasta, ks. http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset