Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Putinistiuhoa ja uhkailua Voiton päivän Helsingin-riekunnan alla

  • Osoittaako kutsumaton Pronssimaahantunkeutuja kansallishymnimme Finlandian säveltäjän monumentilla vain pakkotarvekunnioitusta?
    Osoittaako kutsumaton Pronssimaahantunkeutuja kansallishymnimme Finlandian säveltäjän monumentilla vain pakkotarvekunnioitusta?
  • Miksi kummankaan toisen maailmansodan aloittajasyyllisen hirmutekoja ja anschlusseja tulisi juhlia?
    Miksi kummankaan toisen maailmansodan aloittajasyyllisen hirmutekoja ja anschlusseja tulisi juhlia?
  • Jos on pakko marssia, muistetaanhan sitten että vaikka miten mieli muuta tekisi, täällä noudatataan vain Suomen lakia!
    Jos on pakko marssia, muistetaanhan sitten että vaikka miten mieli muuta tekisi, täällä noudatataan vain Suomen lakia!

Venäjämieliset voitonpäiväuhoilijat marssivat tiistaina Sibelius-monumentilta Helsingin keskeisiä katuja. Kuinkahan pakottava tarve oli valita 'uuspronssisoturin' lähtöpaikka Finlandian säveltäjää "kunnioittaen"? Verkkouutisten mukaan näyttävänä kulkueena edetään kuin Puna-armeija ikään, valmistautuneena kohtaamaan myös länsi- ja vihamielisten tahojen aggressiot.

Kaiketi Stalinin neuvostofasismin sotasaavutuksia (mm. Viipurin läänin anschluss) ylistäen rauhanmarssitaan nyrkit ja kyltit valmiiksi tanaan agitoituina ja juristit ohjeistettuina varoitetaan jo nyt paikallisväestöä puuttumasta propagandariekuntaan, kuin Mainilan laukauksia ennaltaehkäisten.  

Dosentti Arto Luukkanen Helsingin yliopiston Renvall-instituutista varoitteli jo ennalta mitä on tulossa blogissaan* Huligaanimarssi idästä: "Nähtävästi marssijat halutaan varustaa ns. yrjönnauhoilla. Ehkä he haluavat kartoittaa paikallisten venäläisten halukkuutta poliittiseen organisoitumiseen ... Marssin järjestäjät eivät ole saaneet varauksetonta tukea maassamme asuvalta venäläiseltä väestöltä. Epäilijöiden mukaan suomalaiset eivät pidä tästä hankkeesta ja että olisi parempi vaikka kerätä rahaa sopivaan yhteiseen kohteeseen kuin provosoida suomalaisia.

Rufi-järjestön taustatahoille ja mahdollisille kannattajille ja sen toiminnasta sekä yleensä stalinilaisen Voiton päivän 9.5. (vrt. länsieurooppalainen Voiton päivä 8.5.) marsseista kiinnostuneille suosittelen kattavaa taustablogiani, joka sisältää myös suomalaisten nootin ulkoministeri Lavroville:  "Voiton päivän" 9.5. venäläisfasistinen riekunta voisi jo loppua 

Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtori Luukkanen, kuten kukaan muukaan täysijärkinen suomalainen tai venäläinenkään, ei osoita ymmärrystä tuollaista uhomarssia kohtaan: 
  "...tuntuu siltä, että tässä halutaan viritellä jonkinlaista suomalaista pronssisoturikiistaa turhan takia. Koko jutun argumentointi tuoksahtaa ulkopäintuodulta ... miksi lietsoa tällaista vastakkainasettelua? Onko kysymys riidasta riidan takia ... Ajatelkaapa jos minä menisin Viipurin kaduille marssimaan talvisodan rikoksen takia? ... Nyt on helppo uskoa, että Venäjä on aggressiivinen ja imperialistinen valtio, joka ei halua muuta kuin kääntää omat sisäiset vaikeutensa ulkoisiin mellakoihin. Entä jos marssin aikana tapahtuu väkivallantekoja tai levottomuutta? Jota sitten paikalle raahatut venäläiset mediat sitten rälläävät? Silloin on selvää, että kyseessä on jonkinlainen hämärä provokaatio ns. vieraan lipun alla."  
* http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236376-huligaanimarssi-idasta 

 

Väistämättä herää kysymys, ovatko kiilusilmäisimmät venäläismieliset katupartisaanit ja nettidesantit jo ehkä masinoineet Helsingin Voiton päivän riekunnan ti 9.5. yhteyteen jonkinlaisia false flag -provokaatioita, joiden perusteella he voisivat vaatia Kremliä tekemään samansuuntaisia johtopäätöksiä kuin 2007 Tallinnan Pronssimaahantunkeutujan patsasmellakasta ja ryhtymään samantapaisiin ns. Mainilan laukausten logiikan mukaisiin rankaisutoimiinkin? - https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_patsaskiista_2007#Mellakat 

Tällainen 'spontaani' välikohtaus voisi olla helppo järjestää vaikkapa viime vuosina tutuksi tulleessa vastamielenosoitusasetelmassa, jossa yksi äänekäs mellakkalauma saa kuin tilattuna seurakseen toisen. Voiton päivän riekuntamarssia kritisoivan yleisön joukkoon voisi hyvinkin soluttaa paikalle raahatun venäläismielistaustaisen väkivaltaisen provokaattorilauman... 

Spekulaatiot sikseen. Toistaiseksi Rufin esittämä julkiuhkailu vastamiekkarilaisille ja nettikeskustelijoille on verhottu vielä puolimaltillisiin/puoliprovosoiviin sanamuotoiluihin. Tässä vaiheessa niissä viitataan kaiketikin vain Suomen omaan lakiin ja verkkoetikettiin ja suomalaiseen poliisiviranomaiseen (vaikkei tätä täsmennetäkään yksiselitteisesti). 

Tapahtuman suojelijaksi ja mahdolliseksi kv. sanktionmäärittäjäksi mahdollisten provokaatioiden ilmettyä ei järjestäjien varoittavan/uhkaavansävyisessä ilmoituksessa ainakaan selväsanaisesti kutsuta Venäjän turvallisuuspalvelua, vaikka sikäläisen lainsäädännön mukaan Venäjällä on oikeus ja velvollisuus suojella sen maanmiehiä kaikkialla maailmassa 'tarvittaessa' asevoimin: "Järjestäjien mukaan "tämän virallisen tapahtuman provokaattoreita ja russofobeja vastaan tullaan tekemään vastatoimia, eli rikosilmoitus poliisille. Poliisia, Venäjän MID:ia (ulkomaalaisvirastoa) ja Venäjän suurlähetystöä on informoitu mahdollisesta rikosilmoituksen teosta 'etniseen taustaan perustuvasta rikoksesta', 'uhkailusta', 'loukkauksesta internetin välityksellä ja mahdollisesta oikeudenkäynnistä. - Marssin toteutumisesta uutisoitiin venäläisessä Life-julkaisussa. Sen mukaan järjestäjillä on lupa poliisille ja mahdollisista provokaatioista on varoitettu." - http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/voitonpaiva-64969 

 

P.S.  Ilmeneekö muuten kutsumattomien katupartisaanien kunnioituksen aste 'alkuperäisväestöä' kohtaan tuosta ylinnä nähtävästä puolidokumentaarisesta ennakkokuvasta Sibelius-monumentin juurella? Olenko tosiaan näkevinäni saman kuin muutkin, että siinä hämärässä tarkkaan katsoen urinoidaan meidän kansallishymnimme 'kunniaksi' muutenkin kuin kuvaannollisesti?

Onko kivisydäminen virtsaaja tosiaankin se Tallinnastakin tuttu imperialistinen Pronssimatu?


P.P.S.  Parasta olisi tietysti periaatteessa jättää uusneukkufanaatikkojen hörhökulkue omaan arvoonsa, mutta jos se häiritsee tavalla tai toisella, on syytä tehdä häirintäilmoitus ja valitus esimerkiksi kohtuuttoman ylenmääräisistä liikennehaitoista ja metelistä. Isovenäläisfasistisen vihakulkuetradition tarkoituksellinen levittäminen sivistysvaltion alueelle on tosin sinällään arveluttavmpaa ja tuomittavampaa kuin pelkkä järjestyshäiriö. 

Nollatoleranssi on ainut vastaus neuvostofasismin revanssille. Uhoojakoplan reitille ti 9.5. klo 18 alkaen sattuvien on ihan paikallaan ilmaista mielipiteensä sodan ja Stalinin holokaustin ihailua kohtaan vaikkapa rytmikkäillä huudoilla:  

- STALINISTI-FASHISTI PROTSH! (stalinisti-fasistit ulos) 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onkohan tämä venäjämielisten katupartisaanien maahantunkeutumiskampanja eli putinistihallinnon ongelmien ulkoistamisyritys oikeastaan vain epätoivoista oireilua siitä itänaapurimme omasta sisäisestä huomiosta, että nykykehityksen jatkuessa Ryskyin murtuu pian Putinin valta > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234282-r...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Järjestetään tuollaisia uhomarsseja ja muuta riekkumista, ja jos joku paikallinen asuja vastustaa moista, niin pieniä vihreitä miehiä ilmestyy pelastamaan täällä asuvia venäläistaustaisia "fasismilta".

Vrt. Ukraina - Krim.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Parasta olisi tietysti periaatteessa jättää uusneukkufanaatikkojen hörhökulkue omaan arvoonsa, mutta jos se häiritsee tavalla tai toisella, on syytä tehdä häirintäilmoitus ja valitus esimerkiksi kohtuuttoman ylenmääräisistä liikennehaitoista ja metelistä. Isovenäläisfasistisen vihakulkuetradition tarkoituksellinen levittäminen sivistysvaltion alueelle on tosin sinällään arveluttavmpaa ja tuomittavampaa kuin pelkkä järjestyshäiriö.

Nollatoleranssi on ainut vastaus neuvostofasismin revanssille. Uhoojakoplan reitille ti 9.5. klo 18 alkaen sattuvien on ihan paikallaan ilmaista mielipiteensä sodan ja Stalinin holokaustin ihailua kohtaan vaikkapa rytmikkäillä huudoilla:

- STALINISTI-FASHISTI PROTSH! (stalinisti-fasistit ulos)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älkäähän nyt hyvät ystävät heti olko panemassa hanttiin. Katsotaan tarkemmin asiaa. Juttelin tänään rollaattoripataljoonalaisten kanssa asiasta. Tultiin siihen tulokseen että jos kulkue on asiallinen niin harazoo.
Pieniä rajoituksia tuli esiin:
Kulkueessa ei saa olla aseita
Eikä vihollisen tunnuksia, natsien hakaristejä tai kommunistien punatähtiä tai sirppeja jotka loukkaavat meitä ja sankarivainajiemme kunniaa.
Eikä saa meitä evakoita tai muita suomalaisia pilkata kohtuuttomasti.
Mies se on hävinnytkin.

Stalinia saavat toki ihailla miten paljon tahansa, venäläisihän hän tappoi eniten.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Oletettavasti marssin takana ovat kansallisbolshevisti ja tunnettu fasisti herra Dugin, Moskovan yliopiston professori ja Putinin neuvonantaja, juoksupoikanaan suomalaissyntyinen fasisti Johan Bäckman. En usko, että fasistien marssi Suomea ja suomalaisia hetkauttaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ilmeneekö muuten kutsumattomien katupartisaanien kunnioituksen aste 'alkuperäisväestöä' kohtaan tuosta ylinnä nähtävästä puolidokumentaarisesta ennakkokuvasta Sibelius-monumentin juurella? Olenko tosiaan näkevinäni saman kuin muutkin, että siinä hämärässä tarkkaan katsoen urinoidaan meidän kansallishymnimme 'kunniaksi' muutenkin kuin kuvaannollisesti?

Onko kivisydäminen virtsaaja tosiaankin se Tallinnastakin tuttu imperialistinen Pronssimatu?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Tallinnan Pronssimaturi piipahtaa Helsingin 9.5. voitonpäivänriekunnan vierastaistelijana, se voitaisiin pukea vaikka Kiss-naamioon, joka kunnioittaa 'alkuperäisväestöä' ja Tarton rauhan rajoja enemmän kuin laittoman miehittäjän pärstä. Hmmm... Olisikohan idealla käyttöä lahden eteläpuolella?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Paras tapa suhtautua tuollaiseen venäläisten ja venäjämielisten provokaatioon on jättää se omaan arvoonsa, eikä kiinnittää siihen mitään huomiota. Jos suomalaiset provosoituvat, on varmaa, että Venäjän uutisvälineet ottavat riekunnallaan siitä kaiken irti.

Uskon, että suurin osa Suomessa asuvista venäläisistä ei halua olla missään tekemisissä tuollaisen provokaatiokulkueen kanssa. Ne venäläiset ja suomalaiset, jotka tuohon osallistuvat, saisivat hävetä (mutta kun eivät osaa)!

Jos suomalaiset järjestäisivät Moskovassa marssin esim, Raatteen tien mottitaistelun muistoksi, sitä pidettäisiin ennenkuulumattomana provokaationa ja paikalla olisi heti satoja OMON-miehiä pidättämässä ja hakkaamassa marssijoita. Jo pelkästään venäläisten itsensä pysyttämä vaatimaton Mannerheim-reliefi talon seinässä sai porukan siellä raivon valtaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinpä. Ja rauhannobelisti Martti Ahtisaaren synnyintalon seinään Viipurissa ei ole edes saanut asentaa suurmiehestä muistuttavaa kylttiä.

Mutta miten sitten muistuttaa asioista, joista kivisydämiset Pronssimaahantunkeutuja-patsaat vaikenevat, kuten Tarton rauhan 1920 rajat? Sisäministeriö suosittelee liputtamaan Suomi 100 -juhlavuonna muinakin kuin virallisina liputuspäivinä. Miten olisi Suomi 100 -liputus rehabilitoimaan Paasikiven kirkkain rauhanneuvotteluhelmi http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236428-s...

Ja vaikka RUFI-internatsifasistien sotauhoriekunta jätettäisiinkin omaan 'arvoonsa' virallisesti, olen edelleen sitä mieltä että uhoojakoplan reitille ti 9.5. klo 18 alkaen sattuvien on ihan paikallaan ilmaista henk.koht. mielipiteensä sodan ja Stalinin holokaustin ihailua kohtaan vaikkapa rytmikkäillä huudoilla:
- STALINISTI-FASHISTI PROTSH! (stalinisti-fasistit ulos)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Polina Kopylova on kirjoittanut aiheesta melko kelvokkaan blogin:
http://polinakopylova.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset