Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Kärkinimet SDP:n presidenttipelissä Nyt?

  • Saa nähdä kääntyykö historianratas vielä kerran vastapäivään niin että kierros tulee täyteen?
    Saa nähdä kääntyykö historianratas vielä kerran vastapäivään niin että kierros tulee täyteen?

Turha kiistää, etteikö yksi merkittävimpiä poliittisia jännitysnäytelmiä Euroopassamme Ranskan lähestyvien pressanvaalien ja Britannian ennenaikaisten parlamenttivaalien ohella olisi meidän oman kansankotimme kaikkien kansalaisten yli puoluerajojen mieliä kutkuttava kysymys siitä, kuka valitaan yhteisen valtionhoitajapuolueemme SDP:n eli kodikkaan hyggelutuisasti Demariemme presidenttiehdokkaaksi. 

Onneksemmehan jännitys ei lauennut vielä ennenaikaisesti Jutan tai Eeron tai Antin tai Sannan töksäyttämään nojoohon, mikä ratkaisu  olisikin varmaan koettu liki coitus interruptuksen tapaan. Toisaalta, ei ole niinkään sanottua, etteikö sosdemienkin riveistä löytyisi ainakin puolihalukkaita hommiinryhtyjiä jos onni synnyinmaan kutsuu. The thriller goes on!

Selvää lienee, että kuntavaalituloksen vihjaaman asetelman perusteella on demariviestiä terävöitettävä entisestään kokkareista myönteisesti erottautuakseen. Ainakin edistyksellistä naisnäkökulmaa ja kv. solidaarisuuslinjaa ja monikulttuurisuutta tulee korostaa, erityisesti unohtamatta ilman lain kirjaimen täyttä suojaa maahan jätettyjen siskojemme ja veljiemme aatteenmittaisen elinikäisen perusturvaoikeuden yhteisvastuutakuuta kansankodissa kansalaisuuteen katsomatta.

Siis: mihin järjestykseen asetatte alla mainitut mahdollisesti motivoituessaan sittenkin mahdollisesti potentiaaliset ansiokkaasta puoluejäsenyydestä tai muuten kellokastason uskottavasta demarihengestä tunnetut kärkiehdokaskandidaattinimet?

- Jutta Urpilainen
- Eero Heinäluoma
- Antti Rinne
- Sanna Marin
- Antti Lindtman 
- Antton Rönnholm
- Nasima Razmyar
- Rami Adham 
- joku muu, kuka?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sepä olisikin. Jos Erkki tarjoutuisi ehdokkaaksi, tulisi sinne yhtäkkiä iso liuta noita muita myös.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siksikö ettei Eki vahingossakaan saisi äänten jakautuessa riittävästi kannatusta eka kierroksella ja tokalla liittouduttaisiin keskittäen vahvimman kilpailijan puolesta ekiä vastaan?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tuomiojalla on omat ongelmansa. Ensinnäkin hän on jo aika vanha.

Toiseksi, hän on ollut romuttamassa Suomen puolustuskykyä saamalla Suomen luopumaan jalkaväkimiinoista ja heikentämässä Suomen sotilastiedustelua:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704182200104640...

Kun nuo asiat tiedetään, niin Tuomiojaa ei ikinä tulla vaĺitsemaan maamme presidentiksi vaikka hän voittaisikin demarien esivaalit.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Matti Vanhanen ja Pekka Haavistokin yrittävät toista kertaa, joten Paavo Lipponen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vanhassa vara parempi ainakin joskus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ajattelitko että laatu korvaisi kannatuspotentiaalin määrän?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Urpilainen mielytti minua. Mutta hän jätti hallituksessa tekemättä kaiken mitä olisi pitänyt tehdä talouden tasapainottamiseksi. Veroja, veroja oli hänen antinsa ja eläkepommin pahentaminen viimeiseen asti, joten ei kannata.

Eikä muitakaan ole.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mutta Anttiin verrattuna Jutta on tainnut olla yrittäjämyönteisempi eivätkä ne verkkosukatkaan niin paha juttu olleet sen senaikaisen yleisen fantastisuusmyönteisen sanahelinän seassa ja hyvä tarkoitus siinäkin kai oli kun aivan aluksi kiitteli torjuntavoitosta. Saa nähdä miten ay-äijänköriläs kiittelee toistuvista torjuntatappioista...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onhan tosiaan vielä Paavo. Eivätkä kaikki muutkaan jäsenet ole vielä ihan yhtä vanhoja kuin mooses, vaikka monet aikamoista hepreaa puhuvatkin häneen verrattuna.

Mutta onkos ajateltu, että tässä momentumsaumassa voisi kannatuspankin hyvinkin räjäyttää joku puolueen ulkopuolinen sympatiamagneetti? Joku sellainen tunnettu riippumaton 'sydämen demari' ja laajasti ihailtu yleishalaustaitoinen lähimmäisrakkaushenkilö ripauksella periaatteellista kansalaistottelemattomuutta kuten arkkipiispa Kari Mäkinen tai vaikkapa nuori aatteenpalossaan rohkea hyvyysopportunisti tyyliin syyllistäviä moralismirajoja kumartelematon lapsiasiasoturi Rami Adham? Itse kampanja-aikana sitten voidaan polkaista voittoisa kansanliike nopeutetusta perustuslainmuutoksesta ei-syntyperäisten suomalaiskandiaattien presidenttiysoikeuden puolesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Järjestyksessä:

1. Sixten Korkman.
2. Sixten Korkman.
3. Sixten Korkman.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lehtisen Lasse on yksi oikeasti kelvokkaimmista pressamahdollisuuksista muillekin kuin puoluekuplalle, mutta tuskin suostuu tai edes pyydetään. Ahtisaaren Martti ei taida hänkään olla houkuteltavissa, niin hyvä kuin olisikin.

P.S. Älkää muuten kertoko Martille tästä, mutta hänelle on vähän pohdittu synttärilahjaksi tällaista kokokultaista Alkuperäinen Suomineito 100 v -pinssiä sen 90-luvulla Mäntyniemeen toimitetun hopeisen mielenilmaisimen lisäksi: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224229-n...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Demariasetelmat ovat muuttuneet vain hieman sitten tämän blogin kirjoittamisen. Edelleen on mahdollisuuksina mukana myös puolueen ulkopuolella pysytelleet epäpoliittiset sydämen demarit ja yleishumanistit kuten Kari Mäkisen ja Rami Adhamin kaltaiset vilpittömän altruistiset filantroopit, mutta yhden osakkeet ovat ratkaisevasti parantuneet Demarin ja Me Naisten artikkeleiden jälkeen:

JUURI NYT: Nasima Razmyar 2018! - Presidenttipelissä hyvä olla mukana myös kauppatieteellistä asiantuntemusta ja pitkän linjan kokemusta poliittisen ja taloudellisen vastuun kantamisesta. - Sitä koko kansan Nasimalla toden totta olisi vaikka muille jakaa. Onneksi demareilla on jo valmiina todellinen kansanhenkilö tuoreena mustana hevosena uudeksi pressaksi: Hän on ansainnut tuon viran ja sen olemme suomalaisina velkaa, että raivaamme nopeutetussa järjestyksessä pois ikivanhan perustuslaillisen esteen ei-syntyperäisten kantasuomalaisten ehdokkuudelle, ks. kansanliikemanifesti http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237507-n...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset