Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

YESS! Puolustusvoimilta Venäjän kaksoiskansalaisille rajoituksia

  • Kaksipääkotka toimii jakomielisen salakavalasti ihmiskunnan joukossa siinä missä jihadistit ja muutkin äärihörhöt...
    Kaksipääkotka toimii jakomielisen salakavalasti ihmiskunnan joukossa siinä missä jihadistit ja muutkin äärihörhöt...

Hienoa, että Puolustusvoimat on lopulta tehnyt omia vastuuntuntoisia johtopäätöksiään ja niiden mukaisia oikeansuuntaisia mutta vielä riittämättömiä linjauksiakin jo ennen lainmuutoksia: Puolustusvoimat pani Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun - myös varusmiesten toimintaa on alettu rajoittaa  

- Mutta miksi ylipäätään pitäisi hyväksyä Suomen armeijaan töihin tai varusmieheksikään henkilöä, jolla on voimassa jonkin vieraan realistisesti ajatellen potentiaalisen vihollisjärjestön/valtion/liittouman sitoutumissuhde kuten kansalaisuus tai aatteellinen jäsenyys? Venäjä ja ISIS ovat ilmeisimpiä lojaaliusuhkia, mutta toki muitakin on. 

Nykylain mukaan ns. reservinkieltäytyminen käy kätevästi ilmoitusluontoisella hakemuksella, eikä syitä tarvitse perustella. On täysin laillista osallistua ilmaiseksi Intin korkeatasoiseen taistelukoulutukseen ja 'sodanvastaiseen vakaumukseen käännyttyään' siirtyä vaikka heti tuoreeltaan kilpailukykyiset valmiudet saatuaan odottelemaan toimintaohjeistuksia vaikkapa ISISin, Al-Shabaabin, Donetskin tai Karjalan-Kymen-Uudenmaan piirin venäjämielisten hybriditerroristijoukkojen tai ideologiattomienkin palkka-armeijoiden reserviin? Voitaisiinko ns. reservikarkuruuskeskustelussa/markkinoinnissa ottaa esiin selvemmin myös tämän kysymyksen tuomat haasteet ja lainsäädännön nykymahdollisuudet puuttua asiaan hyvissä ajoin, ks. Suomen armeijan koulutuksesta vihollisen reserviin tai suoraan riveihin? 

 

P.S. Kansalaisuus ja kansallisuus ovat kaksi tyystin eri asiaa eikä niitä pidä sekoittaa keskenään. Kansalaisuuksilla on eroa riippuen sen tarjoaman valtion luonteesta. On normaaleina ja hyväntahtoisina pidettäviä, mutta myös imperialistisia roistovaltioita kuten länsimaisten arvojen vastaiset Islamilainen valtio ja Putinilainen valtio, jotka käyvät aggressiivista sotaa ihmiskuntaa vastaan EU:n lähialueella, ja molemmilla on myös maanalaista toimintaa/tiedustelua Supon mukaan Suomessakin. On muistettava. että Venäjän kansalaisuudesta 'nauttivat' ovat maan lainsäädännön mukaan lähtökohtaisesti velvollisia auttamaan kaikkialla maailmassa oleskellessaan Venäjän federaation turvallisuuselimiä eli sotilastiedustelupalvelua ym. vieraan vallan edustajia. 

P.P.S.  Isovenäläisimperialismin uhkapotentiaali pohjautuu historialliseen maahantunkeutujakolonialismiin, tsarismiin ja neuvostofasismiin perustuvan putinismi-duginismin aggressiiviseen olemukseen. Putinin merkittävimmän ideologin mukaan mm. Suomen tulee kuulua Venäjän valtakuntaan, ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaikutus_politiikassa  

 

SIIS: Isisiin tai Venäjän valtioon kansalaisuuden kautta tms. velvoittavalla tavalla omavalintaisesti jatkuen sitoutuneita ei mielestäni tule päästää mihinkään valtakuntamme ja kansamme turvallisuuden kannalta arkaluontoiseen tehtävään/asemaan. Vaikkei Isis olekaan kv. yhteisön virallisesti tunnustama valtio enempää kuin Itä-Ukrainan venäjämieliset ns. kansantasavallat, sekin on niiden tapaan osin valtion tavoin järjestäytynyt ja liki yhtä suuri uhka Euroopalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onko jostain muusta maasta kuin itänaapurista hyökätty joskus Suomeen ja onko Euroopassa jonkin muun maan armeija ja pienet vihreät anschluss-joukot tällä hetkellä valtaamassa alueita naapureilta? Aatteelissotilaallisia järjestöjä toki operoi ehkä useampiakin, ja ISIS taitaa olla koko maanosassa potentiaalisin uhka sillä puolella putinistipartisaanien ohella. Varusmieskolutuksen jälkeen voi nykyisin siis siirtyä vaikka heti tuoreeltaan kilpailukykyiset valmiudet saatuaan odottelemaan toimintaohjeistuksia vaikkapa ISISin, Al-Shabaabin, Donetskin venäjämielisten terroristijoukkojen tai ideologiattomienkin palkka-armeijoiden reserviin?

Ja hyvän paikallismaastotuntemuksen saatuaan saattaisi varsinkin armeijan virassa oleva olla hyvinkin kysytty resurssi Karjalan-Kymen-Uudenmaan piirin venäjämielisten hybriditerroristijoukkojen vahvuuteen...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oliko perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Lev Stipakov, joka voitti hallinto-oikeudessa oman juttunsa puolustusvoimia vastaan?

Venäläissyntyinen Stipakov erotettiin maakuntajoukoista ainakin vielä hallinto-oikeuden päätöksen aikaan kestämättömin perustein.

Valitettavasti en löydä juttuun linkkiä mistään ja tämä tieto on sikäli muistinvarainen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Oliko Lev Stipakov se taannoinen karvareuhkapäinen US-Puheenvuoron "joukkohukuttajablogisti" vai? Jotenkin epäilyttäviä se kirjoitteli, sekä persuja nuolevaa että venäjämielisiä ymmärtävää ainesta sekoitteli ihan kuin nuo "I"PU-puolueen ja Pavel Väyrynevskin Kaksoiskansalaispuolueen politrukkidesantit vielä julkeammin putinismia tuputtaessaan. ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kahdet standardit kukkivat Suomessa, justiin eilen valtion ylin johto tuomitsi Trumpin koska kohtelee maahantulijoita kansallisuuksien mukaan eikä yksilöinä, nyt Suomessa tehdään samaa venäläisille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...eilen valtion ylin johto tuomitsi Trumpin koska kohtelee maahantulijoita kansallisuuksien mukaan eikä yksilöinä, nyt Suomessa tehdään samaa venäläisille"

Jarmo vaikuttaa tosi älyttömästi rauhanmieheltä, eli ei siis vähääkään ruudinkeksijältä. Mutta annetaan Jarmolle aikaa kaivaa jostain linkki tai muu selvitys siitä, olisiko Suomessa alettu estää maahantuloa venäläisiltä. Ei sillä, että siinä mitään pahaa välttämättä olisi, mutta tässä blogissa käsitellään kaksoiskansalaisten päästämistä armeijan turvallisuusherkille paikoille tai ylipäätään vieraan vallan käskyvallan alamaisia Suomen inttiin.

- Lue Jarmo ensin tämä ja mieti kommenttiasi uudelleen, jookosta http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230520-p...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Venäläismedia: "Suomen kansalaiset ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut ovat vähemmän tasa-arvoisia, lehti kuittaa". - Kyllä on nykyajan Iivana Julmalla eli Vladimir Julman äänitorvilla otsaa. Eivät voi julmemmiksi tulla mutta itseään tyhmempinä voivat näemmä esiintyä. Tasa-arvohan ei kuulune viholliselle minkään maan armeijassa.

On muistettava että Venäjän kansalaisuudesta 'nauttivat' ovat maan lainsäädännön mukaan lähtökohtaisesti velvollisia auttamaan kaikkialla maaillmassa oleskellessaan Venäjän federaation turvallisuuselimiä eli sotilastiedustelupalvelua ym. vieraan vallan edustajia. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213515-venalaisme...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Suomen kansalaisilla on tietääkseni velvollisuus puolustaa Suomea vihollista vastaan joko armeijan riveissä tai siviilipalveluksessa. Kovasti kummallinen on tuo rajasus, että henkilöt, joilla on myös Venäjän kansalaisuus ovat muita epäluotettavanpia vain sen vuoksi, että oletetaan Venäjän lainsäädännön sitovan heitä.

Ei sido. Hehän ovat Suomen armeijan palveluksessa olevina Venäjällä maanpettureita. Heidän vahvin turvansa on siinä, etteivät kriisitilanteessa joudu Venäjälle. Puolustamalla Suomea he takaavat parhaiten oman turvallisuutensa. Miksi siis Jussi Niinistö levittää Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisista heitä halventavaa oletusta?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hurskaan kauniista uskomuksista huolimatta ei varteenotettavia lojaalisuusuhkia ja relevantteja turvallisuusriskejä voi jättää nyky-Euroopassa sinisilmäisesti huomiotta. Kansalaisuuksilla on eroa riippuen sen tarjoaman valtion luonteesta. On normaaleina ja hyväntahtoisina pidettäviä, mutta myös imperialistisia roistovaltioita.

Esimerkiksi länsimaisten arvojen vastaiset Islamilainen valtio ja Putinilainen valtio käyvät aggressiivista sotaa EU:n lähialueella, ja molemmilla on myös maanalaista toimintaa/tiedustelua Supon mukaan Suomessakin. Islamistisen verkoston kannatusjäsenyys ja Venäjän kansalaisuus muodostavat todellisen sidonnaisuuspotentiaalin, jota tiedetään käytetyn motivointi/painostus/kiristys/rekrytointitarkoituksiin mm. Ranskassa ja Ukrainassa armeijassa palvelleita kohtaan.

Venäjän kansalaisuus ei ole suomenvenäläisille pakollinen. Jos joku pitää itseään Suomelle lojaalina ja on valmis puolustamaan maatamme tarvittaessa Venäjän hyökkäystä vastaan, hänellä ei liene tarvetta pitää vieraan vallan kansalaisuutta voimassa, ellei hänelle osoiteta esimerkiksi siihen liittyvää vakoilutehtävää ex-isänmaataan vastaan. Sinällään kaksoiskansalaisuuskäytäntö tuli Suomen lainsäädäntöön tapaturmaisesti ja pitäisi mielestäni hyödyttömänä riskitekijänä poistaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Muistakaa ensinnäkin, että kansalaisuus ja kansallisuus ovat kaksi tyystin eri asiaa eikä niitä pidä sekoittaa keskenään. Toisekseen: kansalaisuuksilla on eroa riippuen sen tarjoaman valtion luonteesta. On normaaleina ja hyväntahtoisina pidettäviä, mutta myös imperialistisia roistovaltioita kuten länsimaisten arvojen vastaiset Islamilainen valtio ja Putinilainen valtio, jotka käyvät aggressiivista sotaa ihmiskuntaa vastaan EU:n lähialueella, ja molemmilla on myös maanalaista toimintaa/tiedustelua Supon mukaan Suomessakin.

Lähialueiltamme esimerkiksi Ruotsi ei ole enää roistovaltio, vaikka olikin ennen 1800-lukua mukana liki joka koitoksessa mihin suinkin uskalsi työntäytyä ja taisi muutaman aloittaakin. Saksakin on toisin kuin itänaapurimme aikaa sitten luopunut roistovaltioudesta eikä enää uhkaa naapureitaan. Putinilainen valtio sitä vastoin on harjoittanut imperialistista miekkalähetys-jihadiaan viime vuosina jopa kiihtyvästi uhaten nyt meitä kaikkia jopa ISIStäkin konkreettisemmin aluelaajennuksineen ja vihreine anschluss-desantteineen. Suomea vastaan historiassamme sotineitten valtioitten lista on lyhyt, mitä maita/valtioita muistat noin niin kuin extemporee? Tätä nykyä Putinilainen valtio on Islamilaisen valtion ohella relevantein vihollispotentiaalimme, valitettavasti. Eikö?

Saksan roistovaltio puoliintui hyvissä ajoin ennen 1940-luvun loppua, ja toinenkin puoli fasistivallasta romahti 1990-luvun alussa muurin murtuessa, kun itä-Saksaankin saatiin demokraattinen tasavalta. - Venäjällä olemme odottaneet jotain tapahtuvaksi näihin asti, ja Gorban ja Jeltsinin aikaan taisimme uskotellakin jotain tapahtuneen, mutta nyt uhoaa tuo Putinilainen valtio internatsionalistisine jihadeineen...

Kaksoiskansalaisuuskysymys sai poliitikotkin kommentoimaan. Vihreitten Ville
Niinistö mm. väläytti mahdollisuutta, että kaksoiskansalaisuutta Venäjän kaltaisten maiden kohdalla rajoitettaisiin: https://www.uusisuomi.fi/comment/723528

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Rajoituksia on harkittava kaikkia lojaliteettiriskivaltioiden kansalaisuuksia kohtaan, sikäli kuin muita ilmenee Islamilaisen valtion ja Putinilaisen valtion eli nyky-Venäjän lisäksi. Jos Trump rysäyttää ulkopolitiikkaansa venäjämielisen tms. meitä uhkaavan linjamuutoksen, voisi USA:nkin luokitella syynin piiriin. Nyt on relevantein uhkapotentiaali itänaapurimme islamistien ohella.

Isovenäläisimperialismin uhkapotentiaali pohjautuu historialliseen maahantunkeutujakolonialismiin, tsarismiin ja neuvostofasismiin perustuvan putinismi-duginismin aggressiiviseen olemukseen. Putinin merkittävimmän ideologin mukaan mm. Suomen tulee kuulua Venäjän valtakuntaan, ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Vaik...

"Duginin poliittinen tavoite on Venäjän imperiumin palauttaminen ensisijaisesti yhdistämällä entisten neuvostotasavaltojen, kuten Georgian ja Ukrainan, alueita Venäjään. Duginin ajatuksissa myös Suomi kuuluu Venäjän imperiumiin[1][13]." https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin#Ajat...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Prikaatikenraali Kim Mattssonin mukaan kaksoiskansalaisuus ei vaikuta millään tavalla työskentelyyn puolustusvoimissa. "Voi osata muita kieliä tai kulttuureja, ja niitä kannattaa hyödyntää.." http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702012200063418...

- Itänaapurin kansalaisuus ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön Suomessa asuville venäjänpuhujille enempää kuin suomenruotsalaisillekaan Ruotsin kansalaisuus, vai? Venäjän ja arabiankin kielestä on toki hyötyä, mutta Islamilaisen valtion tai Venäjän kansalaisuutta armeija voi hyödyntää lähinnä vain noita roistovaltioita vastaan suunnatussa vakoilutoiminnassa tms. Ja ne tapaukset rekrytoidaan kyllä sitten erikseen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Yleensä yhtenä fiksuimmista blogisteista esiintynyt Viljo Heinonen ei tällä kertaa ole tehtäviensä tasalla puolustusministeriä arvostelevassa ulostulossaan. Jouduin kommentoiman:

"Syntyperä ei tee ketään muita huonommaksi mihinkään, mutta riskikansalaisuus tekee. Riskikansalaisuudesta pääsee helposti eroon hakiessaan suomalaisille tarkoitettua virkaa, jossa vieraan vallan avustamiseen sitova kansalaisuus on riski. Suomen kansalaisille tarkoitetun armeijan palvelukseen ei tule..." - http://viljoh9.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230661-puo...

- Syntyperäänsä ei kukaan voi valita, mutta kansalaisuudenkorjaus on oma valinta. Riskikansalaisuudesta pääsee helposti eroon.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ari Pesosen oivasta blogista: "(Venäjän) Perustuslaissa on myös kirjaus, että isänmaan puolustaminen on jokaisen Venäjän kansalaisen velvollisuus ja jokaisen kansalaisen vastuulla (luku 59, 1. pykälä, глава 59, статья 1, lähde), vaikka kansalainen toimisi Suomen puolustusvoimissa: ”Защита Отечества является долгом и обязанностью гражданина Российской Федерации.” Venäjän näkemänä kaksoiskansalainen on vain Venäjän kansalainen niin Venäjällä kuin ulkomailla, ja häntä velvoittavat kaikki samat velvollisuudet kuin kaikkia muita Venäjän kansalaisia. Häntä koskevat kaikki samat velvollisuudet mitä esimerkiksi henkilötietolaki (Федеральный закон "О персональных данных" от 27.07.2006 N 152-ФЗ, lähde) tai laki liittovaltion turvallisuuspalvelusta (Федеральный закон "О Федеральной службе безопасности" от 03.04.1995 N 40-ФЗ, lähde) häneltä velvoittavat.

Kansalaisuuslain perusteella kaksoiskansalaiset ovat Venäjän tarkassa seurannassa ja heistä Venäjä edellyttää tarkkoja tietoja sijaintitietoja ja kaikkia muita tietoja, mitkä on kirjattu kansalaisuuslain 6. luvun 5. pykälään. Esimerkiksi 5. pykälän h-kohta kuuluu: ”сведения об обращении в полномочный орган иностранного государства о выходе указанного гражданина из гражданства данного государства или об отказе от имеющегося у него документа на право постоянного проживания в иностранном государстве (в случае направления такого обращения)”. Kaksoiskansalainen joutuu siis esimerkiksi siis raportoimaan, jos kaksoiskansalaisuus toisessa maassa pysyvään oleskeluun vaikeutuu tai estyy." > http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230725...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Helsingissä asuva Pietarista kotoisin oleva toimittaja Polina Kopylova kirjoittaa blogissaan 'Minkä passisi hylkäät' näin:
"...riippumatta siitä, minkä maan kansalaisuus hänellä on, virkaan hakeutuvan kaksoiskansalaisen tulisi viimeistään työhaastattelun aikana allekirjoittaa suostumus luopua tietyssä määräajassa toisesta kansalaisuudestaan mikäli hänet valitaan virkaan."

- Valitettavasti vaan tuo on tosiasioita tunnustamatonta kaunistelua. Reaalimaailmassa ongelman ydinpointti on juurikin se, että kansalaisuuksien riski/uhka-alttiudella on eroja riippuen kansalaisuuden tarjoaman emovaltion luonteesta. On normaaleina ja hyväntahtoisina pidettäviä, mutta myös aggressiivisia roistovaltioita... Isisiin tai Venäjän valtioon kansalaisuuden kautta tms. velvoittavalla tavalla omavalintaisesti jatkuen sitoutuneita ei mielestäni tule päästää mihinkään valtakuntamme ja kansamme turvallisuuden kannalta arkaluontoiseen tehtävään/asemaan > http://polinakopylova.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

US on haastatellut venäläistahon painostamaksi ja uhkailemaksi joutunutta kaksoiskansalaista: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/214151-suomenvena...

SIIS: Isisiin tai Venäjän valtioon kansalaisuuden kautta tms. velvoittavalla tavalla omavalintaisesti jatkuen sitoutuneita ei mielestäni tule päästää mihinkään valtakuntamme ja kansamme turvallisuuden kannalta arkaluontoiseen tehtävään/asemaan. Vaikkei Isis olekaan kv. yhteisön virallisesti tunnustama valtio enempää kuin Itä-Ukrainan venäjämieliset ns. kansantasavallat, sekin on osin valtion tavoin järjestäytynyt niiden tapaan ja liki yhtä suuri uhka Euroopalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset