Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Mihail Gorbatshov: maailma on valmistautumassa sotaan

  • Skitsofreeninen kaksipääkotka puolustaa anschluss-aluesaalistaan ydinsotauhalla...
    Skitsofreeninen kaksipääkotka puolustaa anschluss-aluesaalistaan ydinsotauhalla...

JUURI NYT: Mihail Gorbatshov uskoo, että maailma on valmistautumassa sotaan. "Ex-presidentti kehottaa YK:n turvallisuusneuvostoa hyväksymään lauselman, ettei ydinsotaa tule koskaan käydä eikä sitä saa hyväksyä." http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gorbatshov-60794

- Tuohon kyllä pitää lisätä myös jotain käsilläolevasta todellisuudesta: hyökkäyksellistä miehityssotaa toisen maan alueen liittämiseksi omaan kuten esimerkiksi Krimin laiton valtaus ei tule koskaan käydä eikä sitä saa hyväksyä. Tuolla tavoin hankitut maa-alueet on palautettava, esimerkiksi Krim ja Suomen Viipurin lääni ja Petsamo... ei vedottava ydinsodan vaaraan, jos joku huomauttaa laittomasta sodasta.

Olisiko nyt niin, että ydinsodasta puhumalla Kremlin asiaa taasen tätä nykyä ajava Gorba pyrkii kääntämään huomion pois Venäjän pienistä vihreistä anschluss-miehistä ja laittomista aluevaltauksista sotavoimin? Kyseessä lienee ainakin huolimattomasti peitelty uhkaus: ellette hyväksy Krimin ja Etelä-Ossetian ym. laittomia miehityksiä, täältä pesee ydinohjuksia...

 

Lue myös:  Sauli Niinistö: Pakotteet Venäjästä kiinni. - Krim ja Karjala takaisin! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Gorba on itse asiassa jo useita vuosia myötäillyt Putinin itäfasismia yllättävänkin julkeasti, ja silloin tietysti vedotaan menneeseen rauhanmiehen maineeseen. Sellainen hän tosiaan oli lopettaessaan itäfasistisen Neuvostoliiton. Näyttää ex-nyky-kommariputinistikellokas näköjään hyväksyvän sen, että Venäjä pitää oikeutenaan tehdä tuon tuosta anschluss-operaatioita stalinistishitleriläiseen tapaan? Ryöstää muiden alueita muttei palauta esim Karjalaa. Skitsofreeninen kaksipääkotka puolustaa valtausaluesaalistaan ydinsotauhalla ja -uhkailulla, mitä tuo Gorbankin lausuma lienee...

Juuso Hämäläinen

Gorban lausunto näytti kyllä hyvin aidolta huolelta eikä miltään Putinin politiikan tukemiselta. Gorba on jo liian vanha ukko leikkiäkseen maailmanpolitiikalla kenenkään pussiin. Näin minusta tuntuu.

Ja Gorba on kyllä ehdottanut kaikenlaisen hyökkäyssodan tuomitsemista miten vain kyetään. Sodathan eivät koskaan syty ja miehet kaadu. Vaan sodat sytytetään hyökkäämällä ja miehet tapetaan harkitusti eli heidät murhataan.

Koko sotimisen tragikoomisuuden osoittaa se, että maailmansotien jäljiltä kuoli sotilaita ainakin 50 maasta. Kaikki he ovat sankarivainajia omiensa piirissä. Riippumatta hyökkäsivätkö he vai puolustivat. Tai keitä he tappoivat, miten ja miksi.

Onhan tämä aika absurdia ja kornia. Tästä sankarimyytistä tulisi päästä eroon näin alkuunsa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinpä. Putinkin jakoi kunniamitaleita niille sankarillisille pienille vihreille anschluss-miehille, joita Krimillä ei siis hänen mukaansa koskaan ollut ennen kuin valtaus oli onnistuneesti päättynyt. Itä-Ukrainassahan niistä ei ole vieläkään kuultukaan, korkeintaan niitä suolarekkoja ja BUK-ohjuslaveteja muistuttavia kulttuurivierailukalustohenkilöstöjä... ;)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Oletetaan, että EU järjestäisi tai valvoisi kansanäänestystä Krimillä. Kansalta kysyttäisiin haluavatko kuulua Ukrainaan vai Venäjään vai olla itsenäisiä?

Jos enemmistö haluaisi kuulua Venäjään, niin mitä Krimin ja/tai Venäjän pitäisi tehdä?

Wikipedia:
"According to the 2014 Ukrainian population census, 65.3% of the population of the Autonomous Republic of Crimea are ethnic Russians, 15.7% are ethnic Ukrainians and 12.2% are Crimean Tatars. In Sevastopol, 71.6% are ethnic Russians and 22.4% are ethnic Ukrainians.[22] 77% of Crimea's and 94% of Sevastopol's population are native speakers of Russian."

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Inkerinmaalla tuollainen valtioalueeseen liittyvä etninen ongelma korjattiin kutsumalla kaikki inkeriläiset Suomeen (siltä osin kun he eivät olleet jo nääntyneet Siperiassa aiemmin) ennen kuin he olisivat alkaneet vaatia alueellista Suomeen liittymistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mitenkäs se oli Suomen itsenäistyttyä, kun Tarton rauhassa sovittiin rajat, pidettiinkö Itä-Karjalassa ne kansanäänestykset siitä kuulutaanko Suomeen vai Venäjään? Repola ja Porajärvi taidettiin luovuttaa neuvotteluissa Venäjälle, jolloin raja asettui sille kohdalle missä sen tulisi olla nytkin, ks. http://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset