Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Sauli Niinistö: Pakotteet Venäjästä kiinni. - Krim ja Karjala takaisin!

  • karttakuvia sivulta Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42
    karttakuvia sivulta Viestihopeat.fi/karttoja-1921-42
  • Sauli Niinistö: Pakotteet Venäjästä kiinni. - Krim ja Karjala takaisin!

Ukrainan presidentin tavanneen Sauli Niinistön mukaan Venäjä-pakotteiden lieventämisehtona on Minskin sopimuksen noudattaminen. - Lisäisin: Make Suomineito Oikeankokoiseksi Again!  

Ehdot Venäjä-pakotteiden purulle eivät ole muuttuneet mitenkään. On sinänsä hienoa, jos Venäjän ja ihmiskunnan suhteet paranevat, mutta lähentyminen ei tosiaankaan saa perustua ihan pelkkään Kremlin näkökulmaan! Onnistunut liennytys edellyttäisi itänaapuriltakin enemmän kuin vaan hyvävelisuhmurasuhteet USA:n uuden pressan kanssa à la Molo-Ribbe
 

–   Se edellyttäisi ihmiskunnan ja Suomen kansan kannalta selvästikin mm. Krimiltä ja Etelä-Ossetiasta ja Itä-Ukrainasta vetäytymistä ja pohjoisemmassa ainakin vähintään itsenäisen Suomen alkuperäisten alueiden palauttamista ja venäläismiehittäjien paluumuuttoa Rajajoen itäpuolelle Viipurin läänistä ja Petsamosta ja Sallan itäosista - mielellään Juhlavuoden 2017 aikana tehtävän aiesopimuksen mukaisesti, ks. tarkemmin rauhanhankkeesta: Suomineito eheytyy  100-vuotiaana kokonaiseksi.  

–  Suomen kansa komppaa presidentti Poroshenkoa siinä että, ei missään nimessä pidä hyväksyä Nordstream 2 -kaasuputken rakentamista Itämerelle. - Ei ilman Krimin ja Karjalan palautusta. 

Muuten: Ao. tiekarttaesitys tehtiin jo vuonna 2007 käydyssä Nordstream 1 -keskustelussa ja julkaistiin mm. Kauppalehdessä. Euroopan energiahuollon ja taantumapelkojen sekä kaikenkarvaille valtapolliittisille ongelmille on löydetty ratkaisu kaikessa hiljaisuudessa samaan aikaan kun päätoimittajat pähkäilevät Trump-pelkojensa ruotimisen parissa. 

Miten pelot voitetaan ja tehdään jotain konkreettista asiaintilan ja luottamuksen parantamiseksi? Viime vuosien ehkä luovin ja raikkain kokonaisvaltainen turvallisuus- ja talouspoliittinen avaus ja tiekartta Itämeren alueen kestävään yhteishyvään – KNFIJV:n Ehdotus 2007:

EHDOTUS 2007

Tämä tiekartta takaa toteutuessaan rauhan ja vaurauden Itämeren alueellemme ja laajemmallekin sadoiksi vuosiksi eteenpäin – Katseet ja visio tulevaisuuteen! Missiona luottamus ja vauraus: RAKENTAVA JA KAIKKIA OSAPUOLIA ARVOSTAVA EHDOTUS ITÄMEREN KAASUPUTKIHANKKEEN ORGANISOIMISEKSI SUOMEN, VENÄJÄN, EU:N JA NATON SUHTEIDEN PARHAAKSI SEKÄ VENÄJÄN WTO-JÄSENYYDEN TOTEUTUMISEKSI

Itämeren kaasuputken geopoliittisen ja ympäristövastuun voisi kantaa vakaa Pohjola. Kiristyksen ja uhkausten sijaan tarvitsemme realismia. Ja tarvitsemme rakentavaa ja kaikkia osapuolia arvostavaa ja kaikkien intressit huomioonottava asennetta. Tässä 
KNFIJV:n virallinen ehdotus 2007 – tiekartta siihen, miten kaavaillun Itämeren kaasuputkihankkeen luovalla uusvastuunjaolla voidaan lisätä kaikkien ympäristö-, talous- ja sotilaspoliittista turvallisuutta ja samalla parantaa Venäjän, EU:n ja Suomen suhteet lopultakin normaaleiksi ja aidosti hyviksi:

1. Suomi ja Viro (ja mahdollisesti muut Baltian maat ja Puola) myöntävät Venäjän lentoliikenteelle kohtuullisesti erityislisätilaa Kaliningradin-liikenteen vaatimaa tarkoin seurattavaa ilmakäytävää varten. Lisäksi maat antavat hyvin hallinoidun ja ympäristöturvallisen Nord Stream -kaasuputken sijoittua alueelleen ja sitoutuvat huolehtimaan pientä tuottoprovisiota vastaan putken turvallisuudesta seuraavat 150 vuotta tarvittaessa kaikin käytössä olevin resurssein, myös täyden Nato-yhteistyön turvin. Suomi rakentaa Turku–Pietari-moottoritien nykyaikaiseksi huipputason tekniikoineen ja palveluineen ja kehittää Pietarin ympäristötekniikan länsistandardien tasolle sekä asettuu Venäjän WTO-jäsenyyttä voimakkaasti puoltavalle kannalle.

2. Venäjä palauttaa Suomelle Viipurin läänin ja Petsamon ja Virolle Narvamaan yms. itäosat. Venäjä kotiuttaa alueilta väestön sen osan, joka ei motivoidu opiskelemaan suomen/viron kieltä ja kulttuuria ja/tai alueiden jälleenrakennustyön kannalta relevanttia ammattitaitoa.

– Itämeren Viipuri–Greifswald-kaasuputkihanke on puhuttanut monesta näkökulmasta EU:n ja Venäjän välejä hiertävän puutullikiistan tapaan. Välillä virallinen Venäjä on olevinaan niin kuin pitäisi hanketta vain kaupallisten toimijoiden ja ehkä vähän myös ympäristöpiirien asiana. Oikeasti se on koko Venäjän kohtalonkysymyksiä. Ja monelta osin tärkeä sen ulkosuhteiden ja naapureiden kehitykselle.

Globaalitalouskonsultti KNFIJV - http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=109944&tstart=100 

 

Lue myös:  Presidentti: Pahalle on pantava rajoja ja Putin ei ole kiltti Juuso-nalle! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ehkä Karjala ja Krim haluavat mielummin olla osa itsenäistä Venäjää kuin kuulua itsenäisyytensä hukanneeseen Eurooppaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos väestöä tarkoitat, niin moneltako karjalanevakolta jälkeläisineen olet kysynyt? Moneltako Stalin kysyi tai Putin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Riittääkö Paanajärvenpaimenpoika sulatejuustopaketissa ilman Paanajärven palauttamista Kuusamoon kuuluvaksi ?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Ei riitä putinjuusto, pitää saada Paanajärvi takaisin, ja Alakurtti ja Korvatunturi myös ja Soomenlahden saaret...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Neuvosto-Venäjä ryösti, tuhosi kotini, tappoi sukulaisiani ja ajoi minut evakkoon. Yli 70 vuotta olen odottanut pääsyä kotiini Karjalaan.

Stalin ryösti, mutta Putin pitää hallussaan ryöstettyä omaisuutta. Hän on osaltaan syyllinen kun ei ole palauttanut ryöstösaalista.

Ehkä Putin vapauttaa punaisen Tampereen seuraavaksi ja liittää sen itsenäiseen Venäjään? Toivotaan parasta!

Jorma Lehmonen

Että sitten joku jaksaa moisia höpöjä yleensä kirjoitella ja vielä ihan tosissaan. Karjalasta luovuttiin jo reilut 70 vuotta sitten ja vielä näitä haaveilijoita tuntuu riittävän.

Putin ja Trump sopivat nyt keskenään uudesta etupiirijaosta vanhaan kunnon sulle mulle tyyliin ja niissä keskusteluissa tuskin Karjalan asiat eivät tule muuten varmaankaan esille kuin että montakos divisioonaa olet sinne Vlamidir sijoittanut.

Onneksi myös Yhdysvallat nyt sai vahvan presidentin joka pystyy sopimaan Venäjän ja Putinin kanssa taas asiat reilaan elikkä mikä kuuluu kellekkin ja molemmat voivat keskittyä paljon vakavampiin asioihin kun näiden humanistien ja eurostoliittolaisten aiheuttamiin ongelmiin, nimittäin islamisaatioon ja sen levittäytymiseen kristittyyn maailmaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mitäs muuta Lehmonevin pojalle sinne Venäjälle kuuluu? Vai Suomen lailliselta alueeltako noita vihapuheitasi napsuttelet esmes Viipurin läänistä? Paljonko on tätä nykyä agitaattoritrollin palkka? Onko tullut tilipussia kesän jälkeen, ainakaan melkoinen määrä duunareita ei ole riippumattomien uutislähteiden mukaan saanut kopeekan kopeekkaa viime aikoina ympäri koko laajan neuvostomaan. Ai niin, ruplahan se nykyisin on nimeltään se hilukolikko siellä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset