Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Veronmaksajat tehkööt itse verokorttinsa - valtio maksakoon itse veronsa?

  • Pykäläpirulla on asiasta varmaankin oma kiero mielipiteensä, mutta...
    Pykäläpirulla on asiasta varmaankin oma kiero mielipiteensä, mutta...

Maallikko voisi luulla, että Verohallinnon kuittausilmoitus 300.000 verokortin pohjatietojen systeemaattiseen virheeseen liittyen sisältäisi jotain hämmennystä herättävää ellei peräti ns. totuudenjälkeismuunneltua vastuullisuutta: "Virhe on sen laatuinen, ettei sitä pystytä korjaamaan automaattisesti. Pyydämme virheellisen verokortin saaneita tekemään uuden verokortin verkossa.https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211598-verottaja-vahvistaa-jopa-300-000-suomalaisen-verokortissa-virhe 

Pykäläpirulla on asiasta varmaankin oma kiero mielipiteensä, mutta tosiassahan Verohallinto vain pyytää, ei vaadi mitään. Uusi yritys, kun ekaks meni vähän pieleen! Jos joku ei huolehdi eduistaan, niin perästä kuullaan jytkymätkyjä.

Verohallinto siis edellyttää, että väärän verokortin saaneiden pitää itse tehdä uusi verokortti ja siis sitä varten kaivaa esiin itse ne tiedot, joita Verohallinnon järjestelmäpoloinen ei löytänyt? Saisikohan Verohallinto jotenkin jo nyt miettiä myös ns. vaivan palkkaa tai ainakin kulukorvausta niille yhteistyötahoille, joiden roposilla se työtään tekee... Muuten tässä tilanteessa saattaa tulla monen mieleen myös vanha teekkarialoite, että valtio maksakoon itse veronsa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eilen vielä tv-uutisissa verohallinnon edustaja vastasi hymyillen kysymykseen, mitä verotettavan nyt pitää tehdä :" Ei mitään ".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset