Retoriikan kyseenalaistuksia Speculare necesse est

Presidentti: Pahalle on pantava rajoja ja Putin ei ole kiltti Juuso-nalle!

  • Presidentti: Pahalle on pantava rajoja ja Putin ei ole kiltti Juuso-nalle!
  • Kun karhu ei ole kiltti Juuso, on oikeat rajat osoitettava myös kartoin ja kompassein niin maalla kuin ilmassakin.
    Kun karhu ei ole kiltti Juuso, on oikeat rajat osoitettava myös kartoin ja kompassein niin maalla kuin ilmassakin.
  • Venäläismiehittäjät ulos! Russki okupanti protsh ! Aleppo, Alakurtti, Etelä-Ossetia, Krim, Kuriilit, Viipurin lääni, Petsamo ym.
    Venäläismiehittäjät ulos! Russki okupanti protsh ! Aleppo, Alakurtti, Etelä-Ossetia, Krim, Kuriilit, Viipurin lääni, Petsamo ym.
  • Presidentti: Pahalle on pantava rajoja ja Putin ei ole kiltti Juuso-nalle!

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuoden 2017 alkajaisiksi sisälsi parikin diplomaattikielistä tamminiemologis-kremlologis-mäntyniemologista rivienvälisanomaa: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211399-sauli-niinistopahalle-pantava-rajoja  - Kiteytettynä oikeatulkintaisesti dekoodattu sanoma on tämä näin:

- Itänaapurimme uhoava Dj Vladimir Puutiainen ei ole mikään sympaattinen Juuso-Karhu! Pahalle on pantava rajoja niin Isiksen kuin uusnatsien kuin anarkistien kuin putinistienkin uhan torjumiseksi! Kun karhu ei ole kiltti, on oikeat rajat osoitettava myös kartoin ja kompassein niin maalla kuin ilmassakin.

On huolestuttavaa, ettei noita rajoja aina ymmärretä panna edes siellä, missä se ei vaatisi enempiä laintulkintoja ja viranomaisneuvotteluja tai diplomaattiselvityksiä saati kansanäänestyksiä. Tässä nolo esimerkki Kuopiosta, missä suositussa ravintolassa otettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 vastaan viralliseen ohjelmaan kuuluneen presidentti Putinin totuudenjälkeisen puheen ja venäjänkielisen juhlasvobodariekunnan sekä stalinististen Suuren ja mahtavan nuottien mukaan, ks.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005028482.html 

 

Tässä lisämietittävää juhlavuoden 2017 teemoista:

Hyvää Juhlavuotta 2017: itsenäisen Suomi-neidon luomumuodot esiin! 
Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit?
- Onkohan muuten Suomi 100 -toimikunnan julkaiseman Suomen kasvot -naamanmuokkaussovelluksen kehittäjä jotenkin teknisesti tai silmämääräismanuaalisesti varmistanut, että Suomen kasvoiksi ei ilmesty esimerkiksi sellaisia sinivalkopestyjä roistonaamoja kuin Adolf Hitler, Josif Stalin, Osama bin-Laden tai Vladimir Putin? 
http://suomifinland100.fi/suomen-kasvot

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onkohan tosiaankin Suomi 100 -toimikunnan julkaiseman Suomen kasvot -naamanmuokkaussovelluksen kehittäjä jotenkin teknisesti tai silmämääräismanuaalisesti varmistanut, että Suomen kasvoiksi ei ilmesty esimerkiksi sellaisia sinivalkopestyjä roistonaamoja kuin Adolf Hitler, Josif Stalin, Osama bin-Laden tai Vladimir Putin?
> http://suomifinland100.fi/suomen-kasvot

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistö vältteli ottamasta suoraa kantaa suurvaltapoliittisen tilanteen kehitykseen, mutta toteamus siitä, että jotkut katsovat Trumpin ja Putinin keskustelevan Euroopan yli, antoi kyllä jotain osviittaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä teki. Eli itse olisi Suomen ja suomalaisten ymmärrettävä niitä rajoja panna suojakseen ja oikeille kohdilleen, jos valtamerentakainen herrasmiessopimus edes jonkinlaisesta amerikanavusta unohtuu kokonaan eikä Natoon uskalleta/älytä liittyä eikä Niinistön yhä haikailema EU-puolustusyhteisö konkretisoidu hurskasta sanaa ja Finlands sak är i teorin vår, men -asennetta pidemmälle...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Paavo Väyrynen kirjoittaa uudessa blogissaan tulevien eduskuntavaalien herkullisista asetelmista. Asioista yleensäkin muita paremmin perillä olevat lähteet kyllä tietävät kertoa, että Paavon ensisijaisessa tähtäimessä on tässäkin eduskuntavaalipuoluehankkeessa seuraavat presidentinvaalit, ja seuraavat, jos vielä nytkään ei tärppäisi. Näinpä esitänkin Paavolle kysymyksen koskien blogin oikeaa rivienvälisubstanssia, eli pressanvaaliasetelman herkullisuutta vaalikuluttajien eli äänestäjäkansalaisten näkökulmasta:

Miten ikiehdokas Väyrynen muuttaisi presidentin valtaoikeuksia ja erityisesti ulkopolitiikan johtamisvaltuuksien asetelmia skaalalla pressandiktaatti - demokratianhegemonia? Nythän tilanne on ollut 100-vuotisen itsenäisyytemme aikana käytännössä niin, että vuodesta 1945 tai 1948 lähtien keskeinen lainkohta on yleisesti tullut julkisen lukihäiriön oloissa päättäjiemme päissään lukemaksi näin: "Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa neuvostovaltion kanssa."

Siis YYA:n solmimisvuodesta 1948 _käytännössä_ 'yhteistoiminnassa Neuvostovaltion kanssa' ja sitten olikko se Koiviston kaudella kun virallinen sanamuoto muutettiin kuulumaan 'yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa' - Tosin tuo sananmuunnos ei paljoa muuttanut käytännössä ainakaan määritettäessä Suomen linjaa Jeltsinin Venäjän tarjoamaan Karjalan palautukseen, koskapa Manu toimi yhteistyössä jo silloin edesmenneen Neuvostovaltion tai sen asialla olleiden tahojen kanssa.

Siis kuinka presidentti Paavo olisi toiminut Mauno Primorskin (ent. Koivisto) sijassa? Minulla on jossain Iltasanomien leikkeitä, joissa Paavo mm. ehdotteli kesällä 1991 Karjalan Kannaksen osien (eli oman omaisuuden) vuokraamista (sic!), ja toisaalta joitain aikoja myöhemmin asettui ensimmäisten joukossa ellei ensimmäisenä Itä-Euroopassa suoralta kädeltä kannattamaan maamme hallinnon ja mjuidenkin ryhmittymistä itänaapurin uuden 'laillisen johdon' eli Gennadi Janajevin vallankappausjuntan tueksi hänen palauttaessaan vanhoillisneuvostovaltaa asevoimin. > http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2288...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Herastuomari Veikko Kärkkäinen muistuttaa blogissaan, että Nord Stream -kaasuputki on uhka Suomen tulevaisuudelle. Mielestäni pahalle olisi todellakin pantava jo rajoja, kuten presidenttikin totesi. Olisi pitänyt uskoa KNFIJV-järjestöä jo vuonna 2007, kun se julkisti ao. tiekartan Itämeren 1. kaasuputken rakentamisen ehdoiksi kaikkien osapuolten win - win -hyödyksi. Mutta siitä tehtiin Putinstanin laillistettu rahasampo, jolla suomalaiskansoilta riistetty luonnonvara siirretään Suomelta ryöstetyn Viipurin Koiviston ("Primorsk") kautta kyynisille ostajille ilman eettisen ja ekologisen kestävyyden alkeitakaan - ks.
http://veksi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228866-nord-...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Putin tulee, oletko valmis, bloggaa Viljo Heinonen. Niinpä. Puutiainen kutsututti taas itsensä bileisiin. Oletettavasti Iso Pee pyrkii vänkäämään Suomi 100 -juhlavuotta siihen suuntaan, että koska Leninin jälkeen on tullut jo kaksi suurempaakin kansojen vapauttajaa, Stalin ja Hän, on Suomi-neidon syytä osoittaa kiitollisuuttaan suhteellisesta itsenäisyydestämme itänaapurillemme oikein kaksin käsin (ilmaus ei tarkoita Kilpisjärveä ja Petsamoa, vaan antautumista!) http://viljoh9.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229002-put...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset